Japan - før & nu

4,7 UD AF 5

Tag med på en sand tidsrejse til øriget Japan!

I Tokyo og Osaka føles det som om, at man går rundt i fremtiden med neonlys overalt og hypermoderne højhuse. I kulturbyen Kyoto er man hensat til fortiden blandt de mange gamle velbevarede templer og traditionelle træhuse med rispapirvægge og rismåtter, der omgives af smukke zen-haver.

På spændende byrundture kommer du godt omkring og ser de mange højdepunkter i hovedstaden Tokyo, historiske Kyoto og madmekkaet Osaka.

Der venter også store naturoplevelser i nationalparken Hakone, hvor Mt. Fuji ”bor”, og hvor vi skal se det hele fra oven på en kabelbane-tur, opleve den termiske aktivitet i vulkandalen Owakudani og på en skøn sejltur på Ashi-søen.

På alle vores Japan-rundrejser har vi inkluderet de fleste måltider, da maden i Japan udgør en stor del af rejsens helhedsoplevelse. Madlavningen og præsentation af maden er næsten en kunstart i sig selv, men det kan være en svær opgave at finde de rigtige steder at spise på egen hånd. Vores dygtige rejseledere og samarbejdspartner i Japan kender alle de gode, autentiske steder, som de med stor fornøjelse viser frem. Du kan godt glæde dig til spændende og anderledes madoplevelser, når vi smager og dufter os gennem Japan.

Foråret i Japan byder på blomstrende kirsebærtræer, sakura, og når træerne står i blomst, valfarter japanerne til for at beundre blomsterfloret. Denne handling har selvfølgelig et navn, nemlig hanami. Når det så bliver tid til koyo i november, betyder det, at man skal ud og beundre efterårets smukke farver, når de flammer changerende op fra ginkgo-træets knaldgule farver til det stærkt røde løv på ahorn-træerne.

Fra kr. 23.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

9-dages rundrejse med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller

 • Med kabelbane op i højderne og sejltur med udsigt over Ashi-søen og Mt. Fuji
 • Rejs med 300 km/t i de berømte Shinkansen lyntog fra Odawara til Kyoto
 • Sushi-kokkeskole i Tokyo, hvor vi laver en delikat frokost
 • Byrundture i Osaka og Kyoto med  Den Gyldne Pavillon, Nijo-slottet og zen-haver
 • Max 26 deltagere og næsten alt inkluderet
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Sushi_323-390
2.japan..270x333
Japan_f_r_og_nu.Sk_rmbillede_2023-09-25_102017

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

Vi sætter kursen mod Japans hovedstad, Tokyo.
Mange spændende oplevelser ventende forude.

11.japan.japan-foer-og-nu.herobillede.555x450
Dag 2Ankomst til Tokyo

Vi ankommer først på aftenen og kører mod vores hotel, hvor en let anretning venter. Her skal vi bo de næste tre nætter.

 

 

Her bor du

Hotel Monterey Hanzomon 

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Let anretning

 

6.japan.japan-foer-og-nu.Dag_2.555x450
Dag 3Tokyo-oplevelser med Meiji-templet, sushilektion, TeamLab Borderless og Shibuya-lyskrydset

Vi tager hul på de første oplevelser i Japans hovedstad, Tokyo – en by, som kan tage pusten fra de fleste. Undervejs på dagens byrundtur benytter vi os af Japans fantastiske metrosystem og får oplevelsen af at komme ned i de menneskefyldte undergrundsbaner.

Vi oplever også, at trods de mange mennesker, så fungerer alting upåklageligt. Det er nogle flotte dekorerede og velholdte metrosystemer, vi skal se.

Visse steder i byen vil du føle, at du er trådt ind i fremtiden med flotte skyskrabere, neonlys og masser af liv, for i næste øjeblik at føle dig trukket tilbage i tiden ved byens gamle templer.

Oplevelserne vil være store fra starten af med besøg i Shinjuku-kvarteret, som er Tokyos moderne bydel og knudepunkt. Her findes nogle af byens flotte og også anderledes højhuse, såsom Tokyo Metropolitan Government Building. Fra toppen af denne bygning får du en af byens flotteste udsigter, hvor man på en god dag kan se helt til Mt. Fuji.

På gåturen kommer vi også forbi det livlige Kabukicho-område, der ligger tæt Shinjuku Station, som er Tokyos knudepunkt nummer ét.

Herefter går vi en hyggelig tur gennem en stor park for at besøge Tokyos vigtigste shintotempel, Meiji-templet. Her kan vi være heldige at opleve et af de unge smukke shinto-brudepar, da dette er et meget smukt og helligt sted at blive viet.

Udenfor parken ligger Harajuku-området, som er området, hvor de unge i Tokyo hænger ud. Her ser vi kontrasterne til de fine traditioner og templer, vi har set inde i parken, og vi kan være heldige at møde en del af Japans nye ungdom, som ofte går klædt i deres helt egen specielle tøjstil, der minder om en spøjs blanding af punkere og tegneseriefigurer.

En ting, som man uvægerligt forbinder med Japan, er sushi, og til frokost skal vi prøve at deltage i en mindre sushilektion på en kokkeskole. Her skal vi lære, hvordan de små sunde godbidder kreeres.

Efter denne dejlige frokost er det tid til nye oplevelser, og de skal foregå et af Japans digitale kunst museer; TeamLab Borderless hvor vi finder de mest fantastiske kunstneriske lysinstallationer. En meget interessant og fascinerende oplevelse, hvor der arbejdes med lys, mørke, forskellige niveauer og interaktioner mellem den fysiske og den digitale verden. Noget som japanerne er gode til.

Herefter tager vi tilbage til hotellet og får et lille hvil, inden vi skal ser verdens mest berømte lyskryds, Shibuya Cross, der optræder i mange film med de ikoniske krydsende fodgængerfelter. Her går ca. 5 millioner mennesker hver dag frem og tilbage over gaden, der ligger i et stort og farverigt shoppingområde. Lige uden for Shibuya Station finder man en statue af hunden Hachiko, som mange måske kender fra filmen Hachiko – en ven for livet. For japanerne er denne hund blevet en nationalhelt og symbolet på loyalitet.

Efter aftensmaden vil der være mulighed for at tage med rejselederen tilbage til Shibuya-området for at kigge på de særegne ”love hotels” og for at se alle neonlysene om aftenen.

 

Her bor du

Hotel Monterey Hanzomon

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

380-500_Tokyo_neonskilte
1.japan.japan-foer-og-nu.Dag_3.270x333
450-555_iStock-533959897_
Dag 4Oplevelser i Tokyo med Ueno-parken, Asakusa Kannon-templet og Ginza-området

Dagens program byder på nogle af Tokyos største og mest spændende attraktioner. Vi besøger bl.a. Tokyos mest kendte tempel Asakusa Kannon. Her er et leben uden lige samt en meget hyggelig handelsgade.

Vi besøger både Tokyo National Museum og Ueno-parken, som særligt i foråret er utroligt smuk med sine mange blomstrende kirsebærtræer. Det er også her i området, at vi spiser frokost.

Efter frokost besøger vi Akihabara Electric Town og forlystelses- og forretningsområdet Ginza. Ginza er verdens dyreste adresse og stedet, hvor alle kendte modemærker ’skal’ være. Det er derfor kendt som shoppingområdet over dem alle, og her kan man få den fuldendte luksusoplevelse med en service ud over det sædvanlige.

Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

 

Her bor du

Hotel Monterey Hanzomon

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

333-270_Tokyo_Tower
Dag 5Besøg i Hakone National Park, Mt. Fuji, sejltur på Ashi-søen, naturskøn tur med kabelbane og varme kilder i Matsumoto

Efter morgenmad er der afgang til den smukke og meget populære nationalpark Hakone sydvest for Tokyo. På vej til nationalparken vil vi forhåbentlig få vores første glimt af det hellige og majestætiske bjerg Mt. Fuji.

Mt. Fuji er Japans højeste bjerg med sine 3.776 m, og hun er en sky dame, da hun kun viser sig omtrent hver tredje dag på grund af skydække.

Vi starter besøget i nationalparken med formidlingscenteret Mt. Fuji World Heritage Center, der har eksisteret siden 2013. Centeret fortæller historien om Japans højeste bjerg, der gennem tiden er blevet tilbedt og afbilledet i tusindvis af værker.

Efter frokost tager vi (hvis vejret tillader det) en bjergtagende tur med Hakone-kabelbanen, hvor der venter en eminent udsigt over den smukke Ashi-sø, vulkandalen Owakudani – og hvis vi er heldige – af magiske Mt. Fuji.

Der bliver tid til at opleve den termiske aktivitet i Owakudani-dalen, der er kendt for sine varme kilde, og herefter venter en fin lille sejltur på Ashi-søen. Her kan du slappe lidt af og nyde den flotte natur, og forhåbentlig vil du kunne få flere kig til Japans højeste bjerg.

Langs søbredden, og også ude i vandet, står de hellige torii-porte, som er nemt genkendelige med deres karakteristiske røde farve. Efter en masse gode naturoplevelser sætter vi kursen mod vores hotel i Mishima.

NB – vi gør opmærksom på, at kufferterne transporteres fra Tokyo til hotellet i Kyoto, hvorfor du bør pakke en taske med de sager, du finder nødvendige til overnatningen i Mishima.

 

Her bor du

 Fujisan Mishima Tokyu Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

450-555_Mt_Fuji_cable_car
9.japan.japan-foer-og-nu.Dag_5.270x333
Dag 6Med Shinkansen tli Kyoto, hvor der venter byrundtur med bl.a. Kiyomizudera-templet og oplevelser i Gion-distriktet

Efter morgenmaden kører vi til togstationen Odawara, hvor der venter os en højhastigheds-oplevelse, nemlig en tur med det verdensberømte Shinkansen-tog, der kører med over 300 km/t mod Kyoto, hvor vi overnætter 2 nætter.

Kyoto er en af verdens mest enestående byer. Byen var Japans hovedstad i perioden 794-1867, husede mere end 2.000 templer og var Japans kulturelle centrum. Da amerikanerne skulle beslutte, hvor de skulle smide atombomberne i slutningen af 2. verdenskrig, var Kyoto en af byerne, de overvejede at bombe. Byen blev dog skånet, hvilket gjorde, at den rige historiske kulturarv kunne forblive intakt.

Denne dag skal vi se nærmere på, hvad det er, der gør Kyoto så speciel, og se nogle af Japans største attraktioner.

Vi begynder med det store buddhistiske tempel, Kiyomizudera-templet, som er en del af UNESCOs verdensarv. Her venter der os en flot udsigt fra den enorme træpavillon. Selve gåturen op til templet går via farverige gader med små souvenirbutikker og meget gamle huse. Her ser vi også unge japanere og turister iført de traditionelle japanske klædedragter.

Dernæst går vi på opdagelse ad de to mest charmerende og kendte gader i byen, nemlig Sannenzaka og Ninenzaka, der er fyldt med små butikker og traditionelle træhuse.

I det verdensberømte Gion-distrikt findes mange gamle tehuse, og man kan være heldig at opleve de fine geishaer med deres flotte kimonoer, kunstfærdigt opsatte hår og hvide ansigter på deres vej til og fra tehusene. Vi går en tur rundt i de gamle gader, inden vi spiser japansk middag på en af restauranterne i distriktet.

 

Her bor du

Daiwa Roynet Hotel Kyoto-Hachijyoguchi

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

450-555_iStock-612408272_
Dag 7Nijo-slottet, Den Gyldne Pavillon og Ryonaji-templet

Vi besøger også det imponerende Nijo-slot fra 1603, som var shogunens tilholdssted, når han var på besøg i Kyoto, og som især er kendt for sine trægulve. De var konstrueret til at knirke, når folk trådte på dem, så shogunen blev advaret om eventuelle fjender, der prøvede at snige sig ind på ham.

Den første oplevelse efter frokost er Kinkakuji-templet, der også bliver kaldt Den Gyldne Pavillon. Den Gyldne Pavillon er bygget ud fra en tidligere shoguns forestilling om, hvordan der må se ud i himlen. Hver en sten, træ og busk er lagt, stillet eller plantet helt præcist – intet er overladt til tilfældighederne, og smukkere sted er svært at finde.

Dernæst skal vi se Ryoanji-templet, som huser den flotteste stenhave i Kyoto – og nogle mener endda i hele Japan. Haven er blandt andet anlagt, så den udgøres af 15 større sten, som symboliserer øer, og i ægte zen-stil kan man aldrig se de 15 sten på én gang, men kun se 14 af stenene, uanset hvor man står.

Efter et par spændende dage i byen bliver der denne eftermiddag og aften tid til oplevelser og middag på egen hånd.

 

Her bor du

Daiwa Roynet Hotel Kyoto-Hachijyoguchi

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

4.japan.japan-foer-og-nu.Dag_7.555x450
3.japan.japan-foer-og-nu.Dag_7.270x333
Dag 8Torii-porte ved Fushimi Inarai-templet, Osaka-borgen, storslået udsigt fra Omeda Sky Building, tid i Dotonbori og Shinsaibashi-området. Hjemrejsen begynder

Vi starter dagen ved Fushimi Inarai-templet, som er kendt for sine tusindvis af torii-porte. Hele vejen op ad bakken til templets indgang går man gennem disse flotte røde porte, som står så tæt, at man næsten føler, at man går under overdækning.

Derefter kører vi til Osaka, hvor vi skal tilbringe resten af dagen. Vi begynder med en byrundtur, hvor vi skal se et af Japans mest berømte vartegn, nemlig Osaka-borgen, der troner majestætisk fra sin plads.

Den imponerende borg blev påbegyndt bygget i 1583 af adelsmanden Toyotomi Hideyoshi, og har siden da undergået flere genopbygninger og restaureringer grundet skader fra flere krige i tidens løb. Den seneste restaurering i 1997 har gjort, at der bag borgens vægge venter et moderne museum, der fortæller den spændende historie om Toyotomi Hideyoshi og borgen selv.

Osaka-borgen omringes af en smuk og velbesøgt park, der især trækker besøgende til i april, når kirsebærtræerne blomstrer.

Efter frokost skal vi endnu en gang op i højderne, når vi besøger det helt unikke observationsdæk i Umeda Sky Building, der forbinder bygningens to tårne i 170 m højde, hvorfra man både kan mærke vinden og nyde udsigten over hele Osaka.

Herefter får vi ægte storbyoplevelser a la Japan, når vi besøger shopping- og madmekkaerne Shinsaibashi og Dotonbori, der er områder kendte for deres gode shoppingmuligheder og store udvalg af spisesteder.

Herefter er resten af dagen fri til at udforske Osaka på egen hånd, og fik du ikke oplevet Dotonbori- og Shinsaibashi-området med maven, er det med at gøre det nu.

Osaka er kendt som en af landets mest spændende gastronomiske byer “Japans køkken”, og det er værd at følge byens uofficielle talemåde, der lyder: kuidare – spis til du segner! Folk i Osaka går virkelig op i at spise, og her hedder det ikke, at man er sulten, nej, det hedder meget poetisk, at munden er ensom.

Resten af eftermiddagen er fri til på egen hånd eller med egen mave at udforske Dotonbori- og Shinsaibashi-området.

Sidst på aftenen kører vi til lufthavnen, hvor vi checker ind, for lidt før midnat at flyve hjem mod Danmark.

10.japan.japan-foer-og-nu.Dag_8.555x450
iStock-470362337_1__333-270
Dag 9Ankomst til Danmark

Atter i Danmark efter mange oplevelser i Japan.

Japansk_kvinde_iStock-1195370326_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
12. oktober 2024
Varighed9 dage
23.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Bjørn
Afrejse fraKøbenhavn, Aarhus, Aalborg
Afrejse fra København UDSOLGT
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personUDSOLGT
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personUDSOLGT
01. april 2025
Varighed9 dage
27.495 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
09. april 2025
Varighed9 dage
29.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.450 kr. pr person
14. april 2025
Varighed9 dage
28.495 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
29. maj 2025
Varighed9 dage
25.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på [email protected] eller 70 22 66 00 .

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her .

Kyoto_450-555
1.japan..390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad, 6 x frokost, 1 x letanretning og 4 x aftensmad
 • Al transport samt udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 400)
 • Kørsel med et af de berømte lyntog, Shinkansen
 • Oplevelser i Tokyos forskellige områder, bl.a. Shinjuku, Ginza og Harajuku
 • Byrundture i Tokyo, bl.a. med besøg i templet Asakusa Kannon og på det moderne digitale kunstmuseum TeamLab Borderless i Tokyo
 • Sushilektion på restaurant hvor vi laver vores egen frokost
 • Med kabelbane op i 1.340 m højde i Hakone Nationalpark
 • Besøg i vulkandalen Owakudani og sejltur på Ashi-søen med udsigt til Mt. Fuji
 • Flere byrundture i Kyoto med bl.a. Den Gyldne Pavillon, Nijo Slottet, Gion-området og japanske haver
 • Besøg ved Fushimi Inarai-templet med de mange orangerøde torii-porte
 • Byrundtur i Osaka med Osaka-borgen, Umeda Sky Building og shoppingområdet Shinsaibashi
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.495
 • Tilslutning fra Aalborg eller Aarhus lufthavn kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL JAPAN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Japan med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Japan.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!