Den store Balkan-rejse

4,8 UD AF 5

Tag med på rundrejse på Balkan og oplev en overset perle med skøn natur, folkekultur og en stærk historie

Når du besøger de fire lande Serbien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Kroatien vil du opleve nogle skønne og gæstfrie lande til trods for deres historie. Fælles for landene er, at de imponerer med både deres kultur og natur.

Rejsen starter i Serbiens hovedstad Beograd, der stråler med art nouveau-bygninger og habsburgske boulevarder. I Sarajevo, der er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina venter en smeltedigel med tyrkiske træhuse og kommunistiske skyskrabere, og i Dubrovnik, der er et populært kroatisk feriested, oplever du, hvad det vil sige, at være i paradis.

Vi følger sporene fra områdets mange herskere, og i Mostar i Bosnien-Hercegovina med en af verdens mest omtalte broer bliver krigen meget nærværende.

Rejsen slutter i Zagreb i Kroatien i den grønne by Zagreb, hvor du får middelalderstemning og pulserende storbyliv for alle pengene.

Denne rundrejse på Balkan byder på utraditionelle oplevelser i en fortryllende region, der er stort set uberørt af turisme.

Fra kr. 15.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

12 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller

 • Rejse gennem fire lande fra det tidligere Jugoslavien
 • Der er halvpension inkluderet i rejsens pris
 • Besøg i en af de ældste byer ved Adriaterhavet Budva
 • Den berømte bro i Mostar - Stari Most - er på programmet
 • Oplev det imponerende ruinkompleks Diokletians Palads i  Split
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Kroatien_vin_iStock-1463144650_323-390_
Beograd_Kalemegdan_1_Tourism_Serbia_333-270
Den_store_Balkan-rejse.Sk_rmbillede_2023-10-11_141808

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Beograd i Serbien

Vi ankommer til Beograd om eftermiddagen og kører straks mod vores hotel. Serbiens hovedstad er med sin placering mellem øst og vest ofte kommet i klemme mellem rivaliserende magter. Byen er blevet angrebet eller ødelagt 20 gange af blandt andre romerne, osmannerne, Østrig-Ungarn, Nazi-Tyskland og senest af NATO i 1999 under Kosovokonflikten. Men bortset fra de udbombede ruiner, der står som et minde, er det alt sammen meget langt væk i dag i den energiske og dynamiske by.

 

Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Rex

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

Beograd_1_Tourism_Serbia_450-555
Dag 2Byrundtur i Beograd med Kalemegdan-fæstningen og Saint Sava-templet

Beograd er en malerisk by med spor fra tidligere herskere alle vegne – fra grandiose habsburgske boulevarder til caféer, der minder om forgangne tiders kommunistiske Jugoslavien. Art nouveau-bygninger står side om side med eksperimenterende arkitektur, og der er spor efter de 500 år under osmannerne bl.a. ved Kalemegdan-fæstningen, som vi skal opleve på en byrundtur.

Fæstningen er kernen i den gamle by og et åndehul, og i århundreder boede befolkningen indenfor fæstningens mure. Her er en fantastisk udsigt til floderne Sava og Donau, der løber sammen i byen. Skadarlija-kvarteret er charmerende og sammenlignes med Montmartre i Paris. Det er Beograds boheme-kvarter, hvor kendte forfattere, kunstnere og malere engang holdt til.

På byrundturen lægger vi også vejen forbi det imponerende Saint Sava-templet, der er Serbiens største ortodokse kirke. Eftermiddagen er fri til at skabe dine egne oplevelser i denne charmerende by.

Der er frokost på en lokal restaurant undervejs på udflugten, og aftensmaden spiser vi på en lokal restaurant.

 

 

Her bor du

Hotel Rex

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

1.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_2.555x450
17.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_2.270x333
Dag 3Videre til smeltediglen Sarajevo i Bosnien-Hercegovina

Vi forlader Beograd og sætter kursen mod Sarajevo, som er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant i Trsic.

Når vi har passeret grænsen, venter endnu en af de mange flotte køreture gennem de lokale områder i Balkan. Vi følger bl.a. Drina-floden, som smukt har skåret sig igennem landskabet, imens vi nyder udsigten til de flotte bjerge på begge sider.

Om aftenen er vi fremme i Sarajevo, der oplevede den længste belejring i moderne militærhistorie fra marts 1992 til november 1995. Byen var udsat for en storstilet ødelæggelse, hvilket stadigvæk er synligt i bybilledet, men det meste er efterhånden genopbygget. Mange af granatkasserne, der blev brugt under angrebene, er blevet poleret og udskåret og bliver solgt som souvenirs i dag.

Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Holiday

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

19.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_3.555x450
3.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_3.270x333
Dag 4Udflugt til Håbets Tunnel og byrundtur i Sarajevo - Europas Jerusalem

I 1990’erne var Sarajevo på kanten af udslettelse. I dag er det en pulserende by med en atmosfære, hvor øst møder vest. Byen fordeler sig på begge sider af floden Milacka og er omgivet af bjerge. Sarajevo består af en orientalsk bydel og en moderne del med nybyggeri efter de store ødelæggelser under borgerkrigen. Byen minder om et europæisk Jerusalem – en smeltedigel af kulturer og mennesker. Her er stenbelagte stræder i den tyrkiske bydel og røde tage med minareter, grøntoppede bjerge og trøstesløse lejlighedskomplekser.

Vi starter dagen med at køre ud til Håbets Tunnel. Denne 800 m lange hemmelige tunnel blev bygget af bosnierne og var den eneste forbindelse til omverdenen under en stor del af besættelsen. I 1984 afholdt Sarajevo vinter-OL, og vi besøger stadionet, hvor åbningsceremonien fandt sted. Herfra kan man se de mange kirkegårde, der ligger på bjergsiderne, som et tydeligt tegn på hændelserne under Balkankrigen.

Vi lægger også vejen forbi den store moské, der er et af de smukkeste monumenter i Sarajevo, og den berømte Sarajevo Katedral, opført i romansk-gotisk stil. I 1914 blev den østrigske ærkehertug Franz Ferdinand dræbt i Sarajevo. Dette var hændelsen som udløste 1. verdenskrig – og vi skal se præcis det sted, hvor drabet skete. Der bliver også tid på egen hånd til evt. at besøge den store arabisk inspirerede bazar, Bascarsija, hvor små butikker og boder ligger tæt side om side.

Aftensmaden nydes på en lokal restaurant denne aften.

 

 

Her bor du

Hotel Holiday

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

10.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_4.555x450
12.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_4.270x333
Dag 5Mostar med broen Stari Most og videre til charmerende Budva i Montenegro

I dag går turen til Mostar med Balkans mest berømte bro, Stari Most, der er et af de mest eksemplariske eksempler på osmannisk arkitektur på Balkan. De forskellige befolkningsgruppers fredelige samliv i byen stoppede brat, da jugoslaverne i 1992 begyndte at bekrige hinanden, og byen blev delt i to. Den kroatiske og katolske befolkningsgruppe samlede sig på den vestlige side af broen og de bosnisk-muslimske indbyggere på den østlige side. Broen blev skudt i stykker, men er nu genopbygget med bidrag fra et internationalt videnskabeligt udvalg, nedsat af UNESCO. Mostar var den hårdest ramte by under krigen, og man kan stadig se sporene i gadebilledet, selvom mange bygninger er blevet genopbygget. Mostars bjerge er i øvrigt også kendt for Titos partisanere, der holdt stand mod italienerne og tyskerne under 2. verdenskrig.

Efter frokost skal vi på en af rundrejsens flotteste køreture langs floder og op i højderne, hvor det første mål er grænsen til Montenegro. Landet blev selvstændigt i 2006, hvor Serbien og Montenegro gik hver til sit. De to lande forblev ellers en enhed, da Jugoslavien opløstes i starten af 90’erne. Vi besøger Budva, en af de ældste byer ved Adriaterhavet. Byen med omkring 11.000 indbyggere var oprindeligt en ø, der nu er forbundet med fastlandet via en sandrevle. Den er kendt for dejlige strande og naturskønhed, og den gamle bydel, der ligger på en lille halvø, er yderst charmerende med smalle gader, torve og flere historiske monumenter.

Aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Podostrog

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

5.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_5.555x450
Dag 6Dag på egen hånd i Budva eller mulighed for udflugt til nationalparken Lovcen

Denne dag kan du bruge på egen hånd i charmerende Budva, men der er også mulighed for at deltage i en udflugt til nationalparken Lovcen.

Nationalparken ligger i de spektakulære Dinariske Alper, og på turen passerer vi flotte landskaber og små landsbyer. Ved middagstid stopper vi i den grønne dal, i landsbyen Njegusi, hvor vi nyder en frokost på en hyggelig lokal restaurant. Dagen slutter i vejens 25 hårnålekurver, der med sine udsigter til Adriaterhavet er noget af en oplevelse, inden turen går tilbage til Budva. Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.

Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

 

Her bor du

Hotel Podostrog

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Heldagsudflugt til nationalparken Lovcen inkl. frokost. Gennemføres ved min. 11 tilmeldte

995 kr. pr. person

 

Nationalparken Lovcen ligger i de spektakulære Dinariske Alper. Her fører små veje dig igennem det smukke landskab, hvor vi passerer flotte udsigtspunkter og små lokale landsbyer, hvor tiden ser ud til at have stået stille i århundreder. En af dagens højdepunkter er den unikke udsigt over Boka-bugten som nok vil være én af de smukkeste du nogensinde vil se. Turen tager dig også forbi barske kalkstensformationer med kig til Lovcen-bjerget, og ved frokosttid stopper vi i den grønne dal, hvor landsbyen Njegusi ligger.

Byen er kendt for sit fantastiske køkken, og sin lokalt producerede ost og skinke, som du selvfølgelig får lov til at smage, når vi spiser frokost i en hyggelig lokal restaurant. I Njegusi har de fleste af de lokale, skinker hængende til tørre oppe under lofterne i deres huse. Her vil der være mulighed for at du kan prøvesmage disse smagfulde skinker. Efter frokost kører vi ned ad vejens 25 hårnålekurver, der med sine udsigter til Adriaterhavet, er noget af en oplevelse. Vi afslutter turen i Budva, så der også vil være mulighed for, at du kan udforske denne charmerende by på egen hånd. Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.

21.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_6.555x450
6.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_6.270x333
Vin_p__stranden_iStock-1580785649_333-270
Grillet_fisk_iStock-1649551849_323-390
Dag 7Den smukt beliggende fæstningsby Kotor i Montenegro og videre til Dubrovnik i Kroatien

I det sydvestlige Montenegro findes en af Adriaterhavets længste bugter og den dybeste fjord i Middelhavet, Boka Kotorska. Her ligger byen Kotor, der er en af de bedst bevarede fæstningsbyer fra middelalderen.

Kotor er kendt for sin naturskønne beliggenhed og arkitekturen, der har bragt byen på UNESCOs verdensarvsliste. Når man ser på de mange skønne bygninger, er det tydeligt, at byen og omegnen engang tilhørte Venedig. På et af Kotors torve ligger Sveti Tripun Katedralen. Dens to forskellige tårne skyldes, at den blev beskadiget ved et jordskælv i 1600-tallet, hvor man dengang ikke havde tilstrækkelige midler til genopbygningen.

Der vil være lidt tid på egen hånd til at nyde den smukke by, og har man lyst, er der mulighed for at bestige trapperne op til fæstningsværket, som snor sig op af bjergsiderne. Her venter en eminent udsigt over den flotte Boka Kotorska-fjord.

Efterfølgende kører vi videre til Kroatien og vores hotel, der ligger udenfor Dubrovnik. Vi ankommer hen ad eftermiddagen, og der vil være mulighed for at nyde det flotte hotelområde eller gå på opdagelse på stierne langs Adriaterhavet, som passerer små hyggelige strande, bugter og småhavne.

Aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Komodor

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Lovcen_Kotor_iStock-1322319393_450-555
Kotor_bymur_iStock-1619213792_333-270
Dag 8Byrundtur i Dubrovniks UNESCO-fredede historiske bydel

Turen går i dag til Dubrovnik, også kendt som Adriaterhavets perle. “De, der leder efter paradis på jorden, skulle tage til Dubrovnik,” sagde den irske forfatter og Nobelpristager George Bernard Shaw. Den livlige by imponerer med sin bastante middelalderbymur, de flotte kalksten på hovedgaden Stradun og de mange kirker, klostre og paladser. Dubrovnik er bygget på en klippe og beskyttet af en høj bymur, hvorfra der er udsigt over de røde terrakotta-tage og Adriaterhavet. På vores byrundtur i den UNESCO-fredede gamle bydel, kommer vi bl.a. forbi det gotiske renæssancepalads, Rektorpaladset, der husede rektoren, som styrede Dubrovnik, dengang byen var en selvstændig byrepublik. Rektoren sad på posten i en måned og blev så erstattet af en ny rektor. I den periode måtte de ikke forlade paladset, ikke engang for at besøge familie.

Vi lægger også vejen forbi det smukke franciskanske kloster, som huser Europas ældste apotek. Dubrovnik blev slemt beskudt under Balkankrigen og netop i klosteret kan man fortsat se spor fra de affyrede raketter. Eftermiddagen er til fri disposition.

Aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Komodor

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

4.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_8.555x450
Dag 9Sydlandsk stemning og byrundtur i Split med bl.a. Diokletians Palads

Efter morgenmaden skal vi ud på en fantastisk køretur langs Adriaterhavet, hvor vi passerer små hyggelige fiskerbyer og har udsigt til den utroligt smukke kroatiske skærgård.

Dagens mål er den charmerende by Split. Her er det dalmatinske liv nærværende, og moderne caféer og butikker skaber liv blandt de gamle mure, hvor livet har udfoldet sig i tusinder af år. På en byrundtur oplever vi bl.a. historien i Diokletians Palads, der stammer fra dengang området var en romersk koloni, og kejser Diokletian grundlagde byen. Kun fundamentet med mure, porte, tårne og søjler er bevaret, da stenene blev brugt til at opføre beboelsesejendomme. Paladset udgør byens centrum, hvor den romersk-katolske Sankt Duje Katedral også ligger. Katedralen er tilegnet byens skytsengel af samme navn.

Resten af dagen er fri til på egen hånd at nyde den stemningsfulde by. Gå evt. en tur på havnepromenaden med svajende palmer – et livligt samlingspunkt i byen med en skøn udsigt. Efterfølgende kører vi ud til vores hotel, som er smukt beliggende ved Adriaterhavet.

Aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Val

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

2.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_9.555x450
8.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_9.270x333
Dag 10Videre til Zagreb med stop ved vandfaldene i Rastoke

Vi forlader kysten og kører mod den smukke, eventyrlige landsby, Rastoke, der ligger ved Korana-floden. Hvis du nogensinde har forestillet dig, hvordan et eventyrland egentlig ser ud, så er Rastoke nok et meget godt bud på det. Her er landskaberne nemlig i den grad eventyrlige.

Denne kroatiske perle gemmer på intet mindre end 23 flotte vandfald, der minder om dem, man finder i Plitvice nationalpark. Vi bevæger os hen over gamle broer og lader os betage af de smukke udsigter til vandfaldene. I parken finder vi også et væld af gamle vandmøller, der kan dateres helt tilbage til det 17. og 18. århundrede. Nogle af disse ser vi indefra, alt imens vi bliver klogere på, hvordan bønderne dengang brugte møllerne til at formale hvede. I kontrast til dette ser vi også områdets mere moderne del med nogle af de smukkeste, traditionelle ejendomme fra nutiden. Sidst, men ikke mindst, venter en spektakulær udsigt fra områdets helt store udsigtspunkt.

Efter den eventyrlige oplevelse i parken nyder vi en fælles frokost, hvorefter turen fortsætter mod Kroatiens hovedstad, Zagreb, hvor vi tjekker ind på vores hotel i hjertet af byen.

Aftensmad på hotellet.

 

Her bor du

Hotel Laguna

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

11.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_10.555x450
Dag 11Byrundtur i storbyen Zagreb og tid på egen hånd

Rundrejsens sidste oplevelser får vi i Kroatiens hovedstad, Zagreb, som ligger smukt ved foden af Medvednica-bjergene. Landets længste flod, Sava, løber gennem byen og her er grønt med mange parker og små oaser. Zagreb bestod oprindeligt af to middelalderbydele, Kaptol og Gradec, som blev adskilt af den lille Medveščak-flod, der ikke længere findes. Over floden gik Kravi Most-broen, også kendt som Blodets Bro, da de to bydele historisk bekrigede hinanden. Det var først, da osmannerne kom til regionen, at de to bydele blev forenet.

Dagen starter med et besøg ved det store Dolac-marked, hvor der sælges kød, fisk, frugt og grøntsager fordelt over to etager. Vi fortsætter rundt i Zagrebs charmerende gamle bydel og ser Stenporten, byens politiske centrum, samt verdens andenkorteste kabelvogn, den lille blå kabine, der kører op og ned ad byens stejle kabelbane. Vi slentrer også en tur ned ad den hyggelige slipsegade, hvor det er oplagt at finde en souvenir i form af f.eks. et slips. Slipset, eller kravata, som kroaterne kalder det, stammer nemlig oprindeligt fra Zagreb. Kroatiske lejesoldater bar det under Napoleonskrigene, og franskmændene forfinede det sidenhen til nutidens slips.

Vi skal også se den imponerende kirkegård Mirogoj, hvor nogle af Kroatiens mest inflydelsesrige personer ligger begravet. De enorme neorenæssancearkader er med til at gøre det til en af Europas flotteste kirkegårde.

Du har eftermiddagen til fri disposition i den interessante storby. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og idéer til, hvad der er at lave.

Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

 

Her bor du

Hotel Laguna

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_11.555x450
18.kroatien.den-store-balkan-rejse.Dag_11.270x333
Dag 12Hjemrejse fra Zagreb

Efter morgenmad kører vi af sted til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Danmark omkring middagstid.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Sjlivovitsj_iStock-1144205525_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
07. september 2024
Varighed12 dage
15.995 kr. pr. person
RejselederKenneth Christensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København Få pladser
12. oktober 2024
Varighed12 dage
15.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Lovcen_153765317_450-555
Lovcen_Kotor_iStock-1322319393_333-270
Dubrovnik_iStock-1393017130_323-390_
Sarajevo_gammel_bydel_iStock-683997960_323-390
Sarajevo_skyline_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 11 x morgenmad, 3 x frokost og 11 x aftensmad
 • 1 glas juice, vand, vin eller øl til aftensmad på hotellerne
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Beograd med Kalemegdan-fæstningen
 • Byrundtur i Sarajevo med moskébesøg, Sarajevo Katedralen og Håbets Tunnel
 • Besøg i Mostar med broen Stari Most
 • Besøg i den charmerende Adriaterhavsby Budva
 • Fæstningsbyen Kotor
 • Byrundtur i Dubrovniks gamle bydel med Rektrovpaladset og franciskanerklostret
 • Byrundtur i charmerende Split med Diokletians Palads
 • Besøg i det eventyrlige Rastoke
 • Byrundtur i Zagreb
 • Byskatter i Kotor
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.395
 • Heldagsudflugt til nationalparken Lovcen inkl. frokost kr. 995
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL BALKAN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Balkan med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Balkan.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!