Israel før & nu

4,7 UD AF 5

Tag med til vidunderlige Israel, hvor historien vækkes til live!

Rejsen tager udgangspunkt i landets overdådige tusindårige historie og de kulturskatte, der den dag i dag er at finde i området. Galilæas bakkede landskab er en naturskøn kulisse til de mange bibelske fortællinger, og vi besøger både Nazareth, Kapernaum, Bethlehem og mange andre steder, hvis navne vækker genklang hos de fleste. Glæd dig blandt andet til at stå på Oliebjerget med udsigt til Jerusalems gamle bydel – det er tankevækkende at forestille sig alle de ting, der er foregået her gennem tiden.

Det moderne Israel møder vi bl.a. på en byrundtur i storbyen Tel Aviv, og når vi hilser på beboerne i en kibbutz. Vi skal også besøge oldtidsbyen Jaffa og havnebyen Haifa, og i det vestlige Jerusalem trækker Yad Vashem Holocaust Memorial tråde til Danmark og krigens rædsler. I byen Qumran fordyber vi os i historien om Dødehavsrullerne, inden vi vasker rejsestøvet af og lader de mange indtryk bundfælde sig med et vægtløst dyp i Det Døde Hav.

 

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på gode hoteller

 • Du oplever Betlehem og får en hel dag i Galilæas bibelske byer
 • Der venter en naturskøn sejltur på Genesaret-søen og en dukkert i Det Døde Hav
 • Du oplever Jerusalems gamle bydel med Oliebjerget, Via Dolorosa og gravkirken
 • Du ser, hvor Jesus blev døbt, og hvor Dødehavsrullerne blev fundet
 • Du oplever Tel Aviv – "byen der aldrig sover"
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Ortodoks_j_disk_mand_iStock-1137485235_323-390
Negev-_rkenen_iStock-1352671585_333-270
Israel_f_r_og_nu

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse og ankomst til Tel Aviv

Rejsen begynder i Tel Aviv, som er en af Israels tættest befolkede byer. Byen byder på et rigt forlystelsesliv med shopping, strandliv og storbypuls og regnes som en af Mellemøstens mest dynamiske og livlige byer. Her vrimler det med barer, restauranter og natklubber, og byen summer af liv både dag og nat – det er ikke så underligt, at Tel Aviv har fået tilnavnet “byen, der aldrig sover”, og det første møde med den moderne storby står da også ofte i skarp kontrast til det billede af Israel, som mange bærer rundt på.

Efter ankomst kører vi nordpå til vores hotel i området ved Genesaret-sø, hvor vi bor de næste tre nætter. Om aftenen serveres der aftensmad eller platte på hotelværelset, afhængig af ankomsttidspunkt.

 

 

 

Her bor du

Prima Galil Tiberias Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

  Aftensmad

 

8.israel.israel-foer-og-nu.Dag_1.555x450
17.israel.israel-foer-og-nu.herobillede.270x333
Dag 2Genesaret-søen, Kapernaum, Saligprisningens bjerg og Golan-højderne

Denne dag sættes der billeder på fortællingerne fra Bibelen, når vi besøger steder med genkendelige navne som Kapernaum og Genesaret.

Heldagsturen i Galilæa begynder ved netop Genesaret sø, hvor Jesus udnævnte sine første disciple, Peter og Andreas. Her besøger vi Magdala Center og dykker ned i både den jødiske og kristne historie. Magdala er et enestående område, hvor arkæologiske udgravninger blandt andet har afsløret en synagoge, som Jesus besøgte og det menes desuden, at Magdala er Maria Magdalenes hjemby. Efter besøget på Magdala Center tager vi en sejltur på Genesaret sø, inden vi fortsætter turen til Tabgha, hvor 5.000 mennesker i følge Bibelen blev bespist med to fisk og fem brød.

Dagen byder også på et besøg i i Kapernaum, hvor disciplen Peter boede. Der er i dag bygget en moderne kirke på stedet, der fungerer som pilgrimskirke for katolikker fra hele verden. Kirken er placeret oven på det, man mener var Peters hjem, og hvor man samtidig tror, at verdens første kirke lå.

Næste stop på rejsen tilbage i tiden er Saligprisningernes bjerg, som man mener er stedet, hvor Jesus holdt sin bjergprædiken. Vi afslutter dagen i Golan-højderne, hvor man fra højdedragene har en imponerende udsigt over store dele af det nordlige Israel.

 

 

Her bor du

Prima Galil Tiberias Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

4.israel.israel-foer-og-nu.Dag_2.555x450
10.israel.israel-foer-og-nu.Dag_2.270x333
Dag 3Nazareth, besøg i kibbutz, oldtidsbyen Akko og havnebyen Haifa

Efter morgenmaden tager vi til den hellige by Nazareth, hvor vi besøger Bebudelseskirken. Kirken ligger på en bjergskråning og dets tårn kan ses på lang afstand. Bebudelseskirken menes at være rejst over Jesu barndomshjem, og det var her, englen Gabriel skulle have bebudet Jesu fødsel. Vi ser også Josefskirken, som ligger på det sted, hvor det siges, at Josefs hus og værksted lå.

Herefter besøger vi en kibbutz og får et førstehåndskendskab til kibbutzlivet. Den første kibbutz blev oprettet i 1909, og i dag er der cirka 250 kibbutzer fordelt rundt om i landet.

Rejsen fortsætter i Akko, der var en betydningsfuld havneby i oldtiden, indtil Haifa overtog rollen som Israels vigtigste havneby. I mere end 2.000 år har mange herskere sat deres spor i Akko og efterladt imponerende bygningsværker. Akko er rig på historier, og det er fascinerende at gå rundt blandt de mange minder fra fortiden.

Dagens sidste stop er den travle havneby Haifa, som er Israels tredjestørste by. Her besøger vi bl.a. Baha’i-templet og dets smukke haver, som er udnævnt som UNESCO verdensarv.

 

 

Her bor du

Prima Galil Tiberias Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

Bebudelseskirken_Nazareth_iStock-500649340_450-555
Hafia_333x270
Dag 4Den romerske by Caesarea samt byrundtur i Tel Aviv og Jaffa

Dagen begynder med en køretur til Caesarea. Både byen og området var i en periode på flere hundrede år dækket af sand og hav, og først i 1950’erne fik man kendskab til de imponerende bygningsværker, som den romerske Kong Herodes lod bygge. Vi ser korsfarerfæstningen og det romerske teater med plads til 5.000 tilskuere.

Man fristes til at sige, at vi rejser fra fortid til nutid, når vi bevæger os mod Tel Aviv, som er Israels vigtigste økonomiske by med en historie, der kun går 100 år tilbage i tiden. På en byrundtur får vi et indtryk af byen, inden dagen fortsætter i Jaffa, hvor man virkelig kan tale om at rejse tilbage i tiden. Udgravninger har nemlig vist, at Jaffa kan dateres helt tilbage til 1800 f. Kr., og byen er i dag en smuk og restaureret kunstnerby.

Dagens sidste stop er Jerusalem, hvor vi overnatter de næste fire nætter.

 

 

Her bor du

Bat Sheva Hotel Jerusalem

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

7.israel.israel-foer-og-nu.Dag_4.555x450
13.israel.israel-foer-og-nu.Dag_4.270x333
Dag 5Yad Vashem Holocaust Memorial og Israel-museet

Vi tilbringer det meste af denne dag i det vestlige Jerusalem, som er den nye og moderne del af byen. Dagen byder på et besøg på Yad Vashem Holocaust Memorial, som er et mindesmærke for de millioner af jøder, der døde i Holocaust under 2. verdenskrig. Yad Vashem mindes ikke blot de døde, men også de mennesker og samfund, der hjalp jøderne under krigen, og derfor kan man f.eks. se en fiskerbåd fra Gilleleje, der har været brugt til at fragte danske jøder til Sverige.

Udefra ser vi bl.a. det israelske parlament, Knesset, og besøger Israel-museet, som er landets nationalmuseum. En af museets største attraktioner er ”Shrine of the Book“ med de sjældne bibelske skrifter, bl.a. de berømte Dødehavsruller.

Om eftermiddagen tager vi på en udflugt til Bethlehem, som jo i følge Det Ny Testamente er Jesu fødeby. Fødselskirken er Bethlehems absolut største attraktion og er bygget over den grotte, som man på et tidligt tidspunkt udpegede som stedet for Jesu fødsel.

 

 

Her bor du

Bat Sheva Hotel Jerusalem

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

14.israel.israel-foer-og-nu.Dag_5.555x450
11.israel.israel-foer-og-nu.Dag_5.270x333
Dag 6Oliebjerget, Getsemane Have og Jerusalems gamle bydel

Jerusalem er en ganske særlig by på grund af den religiøse rolle, byen spiller for millioner af mennesker. Vi tilbringer denne dag i og omkring Jerusalem og ser alle de vigtigste steder.

Første stop er Oliebjerget, som ligger i højdedraget øst for Jerusalem. Her nyder vi udsigten over den gamle bydel, der ligger i Østjerusalem bag en imponerende bymur. Muren er opført 1520 – 1566 og har en omkreds på 4.870 m. Otte byporte giver adgang til den gamle bydel, som er opdelt i et kristent, et muslimsk, et jødisk og et armensk kvarter.

Ved foden af Oliebjerget ligger Getsemane Have, hvor Jesus tilbragte sine sidste dage, og hvor Judas kyssede ham. Vi besøger haven og ser de ældgamle oliventræer. Et stenkast fra haven ligger en af de mest interessante ortodokse kirker i Jerusalem. Siden 100-tallet er stedet betragtet som Jomfru Marias grav, og i 400-tallet byggede byzantinerne en kirke op omkring graven – senere blev korsriddere begravet i kirken.

Fra Getsemane starter vores tur gennem Jerusalems gamle bydel. Vi går gennem det muslimske kvarter tæt ved Tempelbjerget og følger Via Dolorosa til Golgata, som menes at være den vej, Jesus fulgte på sin vej til korset. Gravkirken er bygget på Golgata på det sted, hvor man mener, Jesus blev korsfæstet og her opbevares nogle af de allervigtigste kristne relikvier. Vi passerer også det armenske og jødiske kvarter og ser Dormition-klosteret og værelset, hvor Jesus indtog sit sidste måltid.

 

 

Her bor du

Bat Sheva Hotel Jerusalem

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

12.israel.israel-foer-og-nu.Dag_6.555x450
3.israel.israel-foer-og-nu.Dag_6.270x333
Dag 7Qumran-hulerne og udflugt til Det Døde Hav med klippefæstningen Masada

Dagen byder på en udflugt til byen Qumran, hvor man i perioden 1947 – 1956 fandt Dødehavsrullerne. Det fortælles, at rullerne blev opdaget, da en hyrde kastede en sten ind i en grotte for at få en af sine geder ud. Han ramte en krukke og en efter en, dukkede 800 skriftruller op i 11 forskellige grotter. Dødehavsrullerne er blevet dateret til perioden 250 f. Kr. til 50 e. Kr. og udgør et meget betydningsfuldt arkæologisk fund.

Rejsen fortsætter til Masada, hvor vi ser Kong Herodes’ fæstningsværk, der rejser sig på et 450 m højt plateau over Det Døde Hav. Vi tager tovbanen til toppen og ser resterne af det oprindelige bygningsværk.

Om eftermiddagen går turen forbi Det Døde Hav, hvor vi tager en dukkert i det saltholdige vand, inden vi kører tilbage til Jerusalem.

 

 

Her bor du

Bat Sheva Hotel Jerusalem

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

2.israel.israel-foer-og-nu.Dag_7.555x450
16.israel.israel-foer-og-nu.Dag_7.270x333
Dag 8Afrejse fra Israel

Der er tid til at få de sidste oplevelser i hus, inden vi kører til lufthavnen i Tel Aviv, hvorfra vi flyver hjem. Afrejse ligger enten eftermiddag eller aften alt efter den valgte dato.

 

 

 

 

Design_uden_navn_2_

Afrejsedatoer

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på [email protected] eller 70 22 66 00 .

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her .

6.israel.israel-foer-og-nu.Dag_6.555x450
Sea_of_Galilee_333-270
5.israel.israel-foer-og-nu.Dag_6.270x333

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Den gamle bydel i Jerusalem med Oliebjerget, Via Dolorosa og gravkirken
  Udflugt til klippefæstningen Masada, Qumran og mulighed for at bade i Det Døde Hav
 • Sejltur på Genesaret-søen
 • Udflugt til Haifa med Bahai-templet og de smukke haver
 • Udflugt til Bethlehem med fødselskirken
 • Udflugt til Akko med Johanitterfæstningen
 • Udflugt til Nazareth, Tabgha og Kapernaum
 • Besøg på Israelmuseet med de berømte Dødehavsruller
 • Besøg i en kibbutz
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør (værdi kr. 200)
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.000
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ISRAEL

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Israel med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Israel.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!