Montenegro & Kroatien – kulturperler & verdensarv

Storslået natur, romersk-osmanniske kulturperler og et skønt middelhavskøkken 

Vores base er den charmerende by Budva, som er kendt for sine dejlige sandstrande, den hyggelige gamle bydel og en rig historie.

Herfra udforsker vi bl.a. Diokletians stemningsfulde by Split og ”Adriaterhavets perle” Dubrovnik i Kroatien. I Montenegros hovedstad Podgorica hviler historiske monumenter og gamle osmanniske bydele side om side med hypermoderne bygninger, og på en byrundtur bliver du klogere på byens lange historie, der strækker sig helt tilbage til oldtiden, hvor også krigen har efterladt sig tydelige og tunge spor.

Du får storslåede naturoplevelser ved Kotor-bugten, som bl.a. byder på en sejltur til den UNESCO-fredede fæstningsby Kotor, og i den historiske havneby Trogir venter endnu en UNESCO-perle med smalle gader, stenbelagte torve og idyllisk atmosfære. Undervejs bliver der god tid til at nyde livet og udforske Budva-områdets mange badestrande med en perfekt kombination af fritid og spændende udflugter.

Glæd dig til at opleve to fortryllende lande med imponerende landskaber, ældgamle fæstningsbyer og særdeles gæstfrie folkefærd.

Fra kr. 11.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på flotte 3- og 4-stjernede hoteller

 • Perfekt kombination af kultur, historie og naturoplevelser
 • Betagende byrundture i Split, Dubrovnik, Budva, Podgorica og Trogir
 • Rejseleder med stor rejseerfaring i området
 • Oplev en, for mange, ukendt del af Sydeuropa
 • Bliv charmeret af  Dubrovnik – en af Balkans smukkeste byer
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
iStock-1267764719_323x390
iStock-1199732168_333x270
MOntenegro_og_Kroatien.Sk_rmbillede_2023-10-25_104356

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Split

Vi ankommer til Split i Kroatien sidst på eftermiddagen. I lufthavnen mødes vi med vores lokale guide, der følger os til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad.

 

 

Her bor du

Hotel Val

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

iStock-487277594
Dag 2Byrundtur i Split og videre til charmerende Budva i Montenegro

Efter morgenmaden skal vi udforske den charmerende by Split. Her er det dalmatinske liv nærværende, og moderne caféer og butikker skaber liv blandt de gamle mure, hvor livet har udfoldet sig i tusinder af år. På en byrundtur får vi bl.a. historien om Diokletians Palads (entré ikke inkluderet), der stammer fra dengang området var en romersk koloni, og kejser Diokletian grundlagde byen. Kun fundamentet med mure, porte, tårne og søjler er bevaret, da stenene senere blev brugt til at opføre beboelsesejendomme. Paladset udgør byens centrum, hvor den romersk-katolske Sankt Duje Katedral også ligger. Katedralen er tilegnet byens skytsengel af samme navn.

Der bliver også en times tid på egen hånd til at nyde den stemningsfulde by og finde frokost. Split byder på et hav af lokale specialiteter, og byen er et af de bedste steder i Kroatien at opleve det traditionelle middelhavskøkken. Prøv for eksempel den lokale Peka, som er en traditionel ret fra Dalmatien, der tilberedes i et stort jernfad over åben ild i op til fire timer, eller den karakteristiske Pasticada, hvor oksekød får lov til at simre i flere timer i en rig sauce med løg, muskatnød, svesker og prošek, der gør smagen helt unik. Split er også kendt for sit rige udvalg af fiske- og skaldyrsretter, og du kan finde crni rižot (sort risotto) på de fleste restauranter i byen. Den cremede og aromafyldte specialitet er lavet med frisk fisk og skaldyr og får sin unikke sorte farve fra blæksprutteblæk.

Senere på dagen kører vi mod grænselandet mellem Kroatien og Montenegro og herefter til byen Budva, som bliver vores base under det meste af rejsen.

 

 

Her bor du

Avala Resort & Villas

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-1454666656
iStock-801412918_333x270
Dag 3Fri dag i Budva og fælles middag på lokal restaurant

I løbet af formiddagen tager vi på en kort byvandring i Budva, inden resten af dagen er fri til at udforske området på egen hånd. Budva er en af de ældste byer ved Adriaterhavet og kendt for sine dejlige sandstrande, skønne natur og ikke mindst den charmerende gamle bydel med smalle gader, torve og flere historiske monumenter – så der er rig mulighed for at nyde omgivelserne, eller måske få en dukkert ved en af byens dejlige strande.

Om aftenen spiser vi aftensmad i hotellets restaurant.

 

 

Her bor du

Avala Resort & Villas

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-523461047
iStock-1096514544_333x270
Dag 4Montenegros hovedstad Podgorica

I dag skal vi besøge Montenegros hovedstad Podgorica, der er landets politiske, økonomiske og kulturelle centrum. Podgorica har en interessant historie, der strækker sig helt tilbage til oldtiden, og både krig og naturkatastrofer har sat sine tunge fodspor — som stadig kan ses og opleves den dag i dag. 

Byen er blevet ødelagt og genopbygget flere gange, og hovedstaden byder derfor på en afbalanceret blanding af både gammelt og nyt. Hvor historiske monumenter og gamle osmanniske bydele forbliver som spor af fortiden, afspejler byens moderne bygninger og iøjnefaldende konstruktioner Montenegros igangværende udvikling. 

Podgorica er Montenegros største by, og her finder du bl.a. smukke, grønne parker, storslåede boulevarder og et hav af hyggelige caféer og restauranter. På dagens byrundtur oplever vi både byens historiske gader og stræder, skøn natur og moderne arkitektur. 

Siden 1990’erne har Podgorica oplevet et sandt byggeboom, og især efter Montenegros frigørelse fra Serbien i 2006, har byen oplevet en betydelig udvikling inden for både kultur og arkitektur. Nogle af de mest bemærkelsesværdige konstruktioner er den 173 meter lange skråstagsbro Millennium Bridge og Katedralen for Kristi Genopstandelse, der stod færdig i 2013. 

I løbet af rundturen vil der være tid til at udforske den livlige by og de charmerende gader på egen hånd. Her vil der også være mulighed for at spise en frokost på en af byens mange restauranter. 

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen, hvor vi om aftenen spiser en fælles middag.

 

Her bor du

Avala Resort & Villas

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-495205420_1__450-555
Katedral_Podgorica_333x270
Dag 5Tid på egen hånd i charmerende Budva

Denne dag kan du bruge på egen hånd i charmerende Budva. Brug dagen på at gå en tur langs Budvas skønne sandstrande, opleve områdets smukke natur eller udforske den gamle bydels smalle gader, torve og historiske bygninger.

 

Her bor du

Avala Resort & Villas

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

59f28199-ec45-464f-a5a0-126d01ca366c_450-555
iStock-1582330835_333x270
Dag 6Den smukt beliggende fæstningsby Kotor og Perast

I det sydvestlige Montenegro findes en af Adriaterhavets længste bugter og den dybeste fjord i Middelhavet, Boka Kotorska.

Vi kører til byen Tivat, hvor vi stiger om bord på den båd, som skal sejle os gennem den smukke fjord. Undervejs kan vi nyde udsigten til små, charmerende kystbyer. Vi besøger bl.a. charmerende Perast og vi gør stop på den lille ø Gospa od Skpjela for at besøge en berømt 1700-tals kirke dekoreret med 68 freskoer udført af den lokale barokkunstner Tripo Kokalja. Der bliver også tid til fritid i en af de lokale landsbyer eller, hvis vejret tillader det, en dukkert fra en af områdets skønne strande.

Dagen afsluttes i Kotor, der er en af de bedst bevarede fæstningsbyer fra middelalderen, og som er kendt for både sin naturskønne beliggenhed og arkitekturen, der har bragt byen på UNESCOs verdensarvsliste. Her venter bussen på os, og vi kører retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

 

Her bor du

Avala Resort & Villas

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-1168569242
iStock-928387450_333x270
Dag 7Byrundtur til Dubrovnik – Adriaterhavets perle

Vi forlader hotellet først på morgenen, og krydser i dag grænsen til Kroatien for at besøge Dubrovnik. Vi kører tidligt om morgenen for at få så meget tid i Dubrovnik som muligt og spiser derfor vores morgenmad i bussen.

Dubrovnik er også kendt som Adriaterhavets perle. “De, der leder efter paradis på jorden, skulle tage til Dubrovnik,” sagde den irske forfatter og Nobelpristager George Bernard Shaw.

Den livlige by imponerer med sin bastante middelalderbymur, de flotte kalksten på hovedgaden Stradun og de mange kirker, klostre og paladser. Dubrovnik er bygget på en klippe og beskyttet af en høj bymur, hvorfra der er udsigt over de røde terrakotta-tage og Adriaterhavet. Dubrovnik blev slemt beskudt under Balkankrigen, og flere steder kan man fortsat se spor fra de affyrede raketter. På vores byrundtur i den UNESCO-fredede gamle bydel, kommer vi bl.a. forbi den storslåede katedral fra det 17. århundrede, inden vi om eftermiddagen tjekker ind på vores hotel i Makarska-området.

Efter en guidet tur i byen, bliver der tid til på egen hånd af finde frokost og foretage de sidste indkøb inden hjemrejsen i morgen.

 

Her bor du

Bluesun Hotel Alga

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

iStock-934600666
iStock-157673203_333x270
Dag 8Byrundtur i historiske Trogir og hjemrejse fra Split

Vi kører om formiddagen til den historiske havneby Trogir, der i 1997 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi tager på en byrundtur i byens historiske bymidte, der kan spores helt tilbage til de gamle grækere. På gåturen gennem de smalle, stenbelagte gader oplever vi historiske bygninger og charmerende torve, og den idylliske havnepromenade er med til at give byen en helt særlig atmosfære.

Efter en guidet tur i byen, bliver der tid til på egen hånd af finde frokost og foretage de sidste indkøb, inden vi om eftermiddagen kører videre til lufthavnen i Split.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-1217897299_1__450-555

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
18. september 2024
Varighed8 dage
13.495 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
02. oktober 2024
Varighed8 dage
11.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Dubrovnik_i_Kroatien_450-555
iStock-1179351621_333-270
Vin_p__stranden_iStock-1580785649_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i charmerende Split
 • Gåtur med rejselederen i historiske Budva
 • Udflugt til Montenegros spændende hovedstad Podgorica
 • Heldagsudflugt til verdensarvsbyerne Kotor og Perast
 • Byrundtur i Adriaterhavets perle Dubrovnik
 • Udflugt til den idylliske havneby Trogir
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL MONTENEGRO & KROATIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Montenegro & Kroatien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Montenegro & Kroatien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!