Sommeroplevelser på Cuba

4,3 UD AF 5

Eksotisk rejse til solrige Cubas livsglæde og smittende salsarytmer

Rundrejsen her er en perfekt kombination af historie, kultur, natur og afslapning. Gå på opdagelse i både den moderne og gamle bydel i Havana, inden der venter oplevelser i den skønne Pinar del Rio-provins og Viñales-dal, som bl.a. er hjemsted for noget af verdens bedste tobak.

I Trinidad, den smukke by med de røde tage, kommer du på sporet af kolonitiden, og får en salsalektion. Byen er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika og er desuden at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

I løbet af denne 14-dages rundrejse får du ikke bare én, men hele to badeferier – den første lige uden for Trinidad ved Det Caribiske Hav og den næste på den landfaste ø Cayo Santa Maria ud til Atlanterhavet. Brug dagene til at slappe af ved de hvide sandstrande med det krystalklare vand og nyd, at der er all inclusive på de lækre hoteller.

Undervejs venter der også oplevelser i “Caribiens Perle” Cienfuegos og en tur i Hemingways fodspor i Havana. Du kan se frem til en uforglemmelig sommerferie på Cuba!

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

14 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning på gode, centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller

 • Den perfekte balance mellem historie, kultur, natur og afslapning
 • Du oplever både Havanas gamle og nye bydel
 • Sommerstemning, caribisk charme, og salsalektion i Trinidad
 • Besøg i Hemingways hus Finca Vigia og nyd en afskedsdrink på hans stambar Ambos Mundos
 • Der er inkluderet to badeferier undervejs på lækre 4- og 5-stjernede resorts med all inclusive
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Fiskerb_d_p__strand_Trinidad_iStock-1203441442_323-390
iStock-1154478579_333-270
Sommeroplevelser_p_Cuba.Sk_rmbillede_2023-10-03_151700

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Cubas hovedstad, Havana

Vi rejser fra Danmark og ankommer til Cuba sidst på aftenen. Vi kører direkte til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad. Her skal vi bo de næste to nætter. Hotellet har en smuk placering ud til Havanas kendte 10 km lange havnepromenade, Malecón. Det er her de lokale samles om aftenen, for at hygge sig, gå ture, danse og spille musik.

 

 

 

Her bor du

Habana Libre Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

  Aftensmad

 

13.cuba.farverige-cuba.herobillede.555x450
14.cuba.cuba-grande.Dag_14.270x333
Dag 2Byvandring i Havanas gamle bydel med besøg på Plaza Armas og romsmagning

Denne dag tager vi på opdagelse i Habana Vieja – Havanas gamle bydel, der stammer fra kolonitiden. Forfaldet er slående i Cubas hovedstad, men der er sat gang i en omfattende restaurering støttet af UNESCO. Overalt er der mennesker, og det er tydeligt, at her leves livet udendørs. Byrundturen foregår til fods – den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og arkitekturen i hovedstaden på.

Plaza Armas (Våbenpladsen) er den ældste plads i Havana. Om dagen er her et livligt marked med brugte bøger, og om aftenen er det et helt andet liv, der udfolder sig med musik, dans og lys i de antikke filigranlamper. Midt på Plaza Armas står en statue af Carlos Manuel de Céspedes, oprørspræsident og leder under den første uafhængighedskrig i 1860’erne.

Vi kommer også forbi den imponerende fæstning Castillo de la Real Fuerza, der er Havanas ældste bygning, den smukt restaurerede Plaza Vieja, Plaza de la Cathedral, Captains Generals Museum, der kaldes for byens museum, og den charmerende Plaza de San Francisco med San Francisco-basilikaen.

Vi besøger også Havana Club Rum Foundation, hvor vi hører om produktionen af rom og smager på resultatet. Måske bliver der også tid til at nyde en drink på legendariske Floridita Bar, som forfatteren Ernest Hemingway ofte besøgte. Derefter er der velkomstfrokost på en lokal restaurant.

Resten af dagen er fri til at udforske Havana på egen hånd.

 

 

Her bor du

Habana Libre Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

3.cuba.cuba-grande.Dag_2.555x450
28.cuba.cuba-grande.Dag_2.270x333
Dag 3Oplevelser i Pinar del Rio-provinsen med cigarproduktion og Mural de la Prehistoria

Efter morgenmaden på hotellet kører vi til noget af Cubas skønneste natur i Pinar del Rio-provinsen. Pinar del Rio er centrum for den gamle tobakstradition og er der, hvor man finder den frodige og UNESCO-fredede Viñales-dal. Selvom man under revolutionen ønskede at udvikle Pinar del Río, så leves det landlige liv her stadig tilbagelænet og i langsomt tempo med oksekærrer som det mest brugte transportmiddel.

Mellem de små landsbyer med gamle kolonikirker ligger flotte landskaber med stråtækte casas de tabaco, hvor man tørrer noget af verdens bedste tobak, som bl.a. bruges til de berømte Havana-cigarer. Vi hører om cigarproduktionen og ser deres tørrehuse til tobak, og hvis vi er heldige, ser vi bonden rulle en cigar eller to.

Dernæst besøger vi den hyggelige by Viñales, hvor der er tid til at gå rundt og indsnuse atmosfæren, som er betagende rolig

Frokosten nyder vi ved det gigantiske maleri, Mural de Prehistoria, som er malet direkte på bjergsiden, og som illustrerer menneskets evolution på en lettere psykedelisk måde. Det 120 m lange vægmaleri blev designet af kunstneren Leovigildo González Morillo i 1961, og det tog 18 mennesker fire år at male. Der er god tid til at beundre det gigantiske maleri.

Hen på eftermiddagen kører vi til vores hotel, hvor vi skal bo de næste to nætter. Fra vores hotel har vi en fantastisk udsigt over Viñales-dalen.

 

 

 

Her bor du

Ermita Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Frokost Aftensmad

 

12.cuba.cuba-grande.Dag_3.555x450
Gade_i_Vi_ales_by_iStock-1469278984_333-270
Dag 4En dag til egne oplevelser i naturskønne Viñales

I dag er der tid til at slappe af og nyde de smukke omgivelser. Det kan enten foregå fra hotellets pool side med den flotte udsigt, eller ved at udforske området på en vandretur med rejselederen eller man kan bestille en tur rundt i området på hesteryg. Uanset hvordan, så er det er næsten uundgåeligt ikke at møde flere af de lokale cowboys til hest med en god cigar i munden eller i marken bag ved deres oksekærrer.

 

 

 

Her bor du

Ermita Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

23.cuba.cuba-grande.Dag_3.555x450
Havana_iStock-506124268_333-270
Dag 5Sightseeing i ”Caribiens Perle”, Cienfuegos, og videre til Trinidad, hvor badeferien starter ved det Caribiske Hav

Efter morgenmaden kører vi tværs over øen til Cienfuegos. Det er en længere køretur og det er derfor oplagt at læne sig tilbage og nyde landskabet og det lokale liv, som vi passerer undervejs. Vi gør stop undervejs og nyder en frokost inden vi er fremme i det der kan betegnes som en af Cubas smukkeste byer, Cienfuegos.

Cienfuegos blev grundlagt af franske immigranter fra USA, som efter salget af Louisiana til englænderne drog ud i verden. Franskmændene fik lov at bygge en by ved Jagua-bugten, som nu kaldes ”Caribiens Perle”.
Byen ligner ikke noget andet på Cuba, den ligger i et område med store sukkerrørsmarker, og arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Havnen står i dag for udskibningen af størstedelen af den cubanske sukkerproduktion.

Vi tager på en byrundtur og ser bl.a. José Marti Pladsen, kigger indenfor i det overdådigt udsmykkede Tómas Terry-teater og går en tur i byens botaniske have.

Herefter fortsætter vi videre til dagens sidste stop – Trinidad, hvor vi ankommer ved aftenstid. Undervejs er det med at nyde de smukke udsigter til Det Caribiske Hav og Cubas næststørste bjergkæde Escambray.

I Trinidad venter første del af den cubanske badeferie med all inclusive ved Det Caribiske Hav på tangen Playa Ancon lige uden for Trinidad.

 

 

Her bor du

Brisas Trinidad del Mar Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   All inclusive

 

7.cuba.cuba-grande.Dag_4.555x450
27.cuba.cuba-grande.Dag_4.270x333
Dag 6På sporet af kolonitiden i Trinidad og salsalektion

Vi starter dagen med at besøge pottemagerværkstedet Santander Pottery og dedikerer derefter resten af tiden til Trinidad. Byen er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader, og den er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, der blev omsat til rigmandspalæer og andre arkitektoniske perler. Ikke overraskende er byen at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Der er meget at opleve i Trinidad, hvor der stort set ikke er moderne bygninger. Overalt er der skyggefulde søjlegange, indgangspartier med massive mahognidøre og grønne, indbydende gårdhaver. Vi besøger The Romantic Museum, der huser møbler og dekorativ kunst som tilhørte den spanske adel, og som den aristokratiske del af Trinidads borgere nyder at indrette deres hjem med.

Trinidad er også kendt for sin brede musikalske vifte. Her høres afrocubanske rytmer, men også populær latinamerikansk musik, 1970’ernes salsa og den sentimentale bolero.

Efter frokost på en lokal restaurant får vi selv fornøjelsen af at lære de rytmiske trin, når vi kaster os ud i en salsalektion. Herefter kan man enten blive i byen eller kører med tilbage til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.

 

 

 

Her bor du

Brisas Trinidad del Mar Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 Morgenmad   Frokost   All inclusive

 

19.cuba.cuba-grande.Dag_5.555x450
iStock-1227532111_333-270
Dag 7Tid til afslapning ved Det Caribiske Hav

Nyd en fridag på hotellet ved Det Caribiske Hav med all inclusive. På hotellet er der et væld af aktiviteter lige fra fitnesscenter og tennis til cykeludlejning. Du kan også snuppe en liggestol på stranden, læse en bog eller få massage.

 

 

 

Her bor du

Brisas Trinidad del Mar Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 All inclusive

 

18.cuba.cuba-grande.Dag_11-12.555x450
Dag 8Kolonihistorie i Sancti Spiritus, revolutionshistorie i Santa Clara og start på badeferie ved Cayo Santa Maria

I dag sætter vi kursen tværs over øen til Atlanterhavet og Cayo Santa Maria. Undervejs kører vi gennem Sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 m høje udkigstårn. Selv om sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt machetero’en, der høster med sin machete. Macheten er et vigtigt redskab på landet, hvor man både bruger den som markredskab og køkkenkniv.

Undervejs på rejsen stopper vi i Sancti Spiritus, der er en af Cubas syv oprindelige byer, og den emmer naturligvis af historie. Bygningerne er dog ikke lige så gamle som i Trinidad, for Sancti Spiritus blev brændt ned to gange af pirater. Den ligger lidt gemt og uden for turiststrømmen, og det er netop charmen ved Sancti Spiritus.

Vi rejser videre over sletterne til Santa Clara i Cubas centrale landbrugsland, hvor grønne rismarker og enorme frugtplantager og kvægfarme fylder landskabet.

Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og her er statuer, der hylder nationalhelten Che Guevara, og vi skal se mausoleet opført til ære for ham. Che Guevara ledte guerillaangrebene, der førte til diktator Batistas flugt, og Che blev også Castros ideologiske chefrådgiver, nærmeste ven og chef for Nationalbanken. Han er stadig den mest hyldede moderne revolutionære figur i Latinamerika og særligt på Cuba, hvor man ser hans ansigt på mure rundt om i landet, og hvor skolebørn stadig starter dagen med at recitere det patriotiske slogan om at være som ham. I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia, hvor han omkom i 1967.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant. Dagen slutter i Cayo Santa Maria, hvor endnu en dejlig badeferie venter ved Atlanterhavet.

 

 

Her bor du

Melia Cayo Santa Maria Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   All inclusive (i Cayo Santa Maria)

 

iStock-528425479_450-555
Che_Guevara-statuen
Dag 9Badeferie og afslapning på Cayo Santa Maria

Der venter nogle dejlige dage med tid til afslapning og badeferie på den landfaste ø Cayo Santa Maria, der er 13 km lang og 2 km bred. Øen er del af Jardines del Rey-øgruppen og er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro fra byen Caibaríen. Cayo Santa Maria er kendt for sine hvide sandstrande med krystalklart vand. En stor del af øen er dækket af mangrove og her findes et rigt dyreliv – både på land, i vand og i luften.

Brug dagene på afslapning ved stranden eller hotellets pool. Der er også rig mulighed for sportslige aktiviteter som tennis og vandsport.

 

 

Her bor du

Melia Cayo Santa Maria Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 All inclusive

 

20.cuba.cuba-grande.Dag_10.555x450
Dag 10Badeferie og afslapning på Cayo Santa Maria

Dagen i dag står også på afslapning og badeferie på Cayo Santa Maria. Brug dagen på at slappe af i den varme cubanske sol, svøm en tur i det azurblå hav og nyd tilværelsen!

Hvis du er mere til eventyr og oplevelser, kan du også bruge dagen på at opleve øen. Ud over paradisiske strande byder Cayo Santa Maria nemlig på et væld af aktiviteter og udflugter. Tag f.eks. på en spændende bådtur og opdag nærliggende holme eller snorkel en tur i de farverige koralrev. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser!

 

 

Her bor du

Melia Cayo Santa Maria Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

 All inclusive

20.cuba.cuba-grande.Dag_10.555x450
Dag 11Den gamle by Remedios og tilbage til Havana

Efter morgenmaden er det tid til at vende tilbage til rejsens udgangspunkt, Havana, hvor der venter os et par indholdsrige dage. Undervejs holder vi en pause i landets 8. ældste by, Remedios, der ofte forbigås af de vanlige turistruter, hvilket gør, at vi kan opleve den skønne, intakte atmosfære, som er tilbagelænet og lettere støvet på den hyggelige måde. Tilbage i Havana spiser vi en middag sammen.

 

 

Her bor du

Habana Libre Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

12.cuba.farverige-cuba.Dag_2.555x450
iStock-1192014663_333-270
Dag 12Byrundtur i det moderne Havana og tid på egen hånd

Denne dag koncentrerer sig om Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Revolutionspladsen. Her er blevet afholdt mange politiske stævner, og det var også her Fidel Castro talte til cubanerne. Vi skal også se Asger Jorns enestående vægudsmykninger i Revolutionsarkivet (Vi gør opmærksom på, at arkivet kan være lukket, da arkivet suverænt selv bestemmer, hvornår man kan komme på besøg).

På Revolutionsmuseet bliver vi klogere på Cubas historie og den revolution, der befriede cubanerne for diktatoren Batista i 1959, ført af Fidel Castro og Che Guevara. Museet ligger i paladset, som landets præsidenter havde hjemme i fra 1920 til 1959, og ved indgangen er der skudhuller fra dengang Batista faldt. Vi ser også mange andre steder af historisk og kulturel betydning og får et indblik i cubanske samfundsforhold før og nu.

Efter frokosten sammen på en lokal restaurant er resten af dagen fri på egen hånd. Kør en tur i en hestetrukken karet eller i en stor, åben amerikanerbil langs strandpromenaden Malecón, eller oplev byens stemning og musik på de mange pladser. Du kan også prøve at spise på en af de familierestauranter, paladares, der lever en skjult tilværelse, men som alle de lokale kender, og hvor du kan smage det, cubanerne spiser derhjemme – kød, ris, bønner og grøntsager som yucca eller malanga.

Vi mødes igen om aftenen, hvor vi spiser aftensmad sammen.

 

 

Her bor du

Habana Libre Hotel

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

1.cuba.sommeroplevelser-paa-cuba.Dag_11.555x450
Jorn-p_-Cuba-835x601_333-270
Dag 13Farverig gadekunst og i Hemingways fodspor inden hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet besøger vi Callejón de Hamel – en smal gade i Havana fyldt med farverige vægmalerier og skulpturer. Her får du virkelig en smagsprøve på byens lokale kunst på gaden, der er byens centrum for den afro-cubanske kultur.

Forfatteren Ernest Hemingway boede over 20 år på Cuba og det meste af tiden i huset Finca Vigia på en bakketop i San Francisco de Paula lidt uden for Havana. Vi ser huset med de lyse stuer, de mange bøger og eksotiske klenodier fra jagtture i Amerika og Afrika, der er bevaret som museum og giver et fascinerende indtryk af, hvordan forfatteren boede. Huset er en tidslomme, og ved siden af det står stadig det tårn, hvor Hemingway læste, kiggede i sit teleskop eller nød udsigten over Havana og havet. Han elskede Cuba, og kærligheden var gengældt.

Vi spiser afskedsfrokost på en lokal restaurant og slutter dagens program af med en drink på Ambos Mundos Hotel, hvor Ernest Hemingway sad og skrev flere af sine romaner. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost  

 

IMG_7119-Hemmingways-Hus-Havana-902x601_450-555
IMG_7129-Hemmingways-Hus-Havana-902x601_333-270
Dag 14Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark – med kufferten fuld af skønne rejseminder.

 

 

1.cuba.ferie-for-alle-i-herning.555x450

Afrejsedatoer

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på [email protected] eller 70 22 66 00 .

De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her .

Cubansk_kvinde_med_cigar_iStock-168263320_450-555
Udsigt_over_Trinidad_iStock-851674552_1__333-270
paseo_del_prado_Havana_iStock-1202233507_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode, centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller
 • 12 x morgenmad, 10 x frokost, 11 x aftensmad (inkl. 5 dages all inclusive)
 • Badeferie på 4-stjernet resort på Playa Ancon lidt udenfor Trinidad med all inclusive
 • Badeferie på 5-stjernet resort på Cayo Santa Maria med all inclusive
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på Havana Club Rum Museum
 • Oplevelser i Pinar del Rio-provinsen naturskønne område Vinãles
 • Hemingways hus og cocktail på hans stambar på hotellet Ambos Mundos
 • Byrundtur i Trinidad med salsalektion
  Udflugt til sukkerplantagen Manaca Iznaga
 • Santa Clara med Che Guevaras mausoleum
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.195
 • Visum inkl. porto kr. 400
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL CUBA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Cuba med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Cuba.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!