Vietnam fra nord til syd

4,8 UD AF 5

Udforsk Sydøstasiens største skatkammer på vores mest populære rundrejse i Vietnam fra nord til syd

Rejsen koncentrerer sig om tre forskellige områder fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City i syd, og på rejsen ser vi sider af Vietnam, som måske vil være forsvundet om få år.

Ud over at indeholde alle de største kultur- og naturoplevelser er der på denne rejse lagt ekstra vægt på at lære vietnameserne at kende. Overalt bliver vi mødt af en ubetinget gæstfrihed, når vi besøger landsbyer til lands og til vands, bydes indenfor i private hjem, besøger små familievirksomheder og cykler ad små stier på landet.

Vietnam er også en stor oplevelse for smagsløgene! Vi bliver klogere på den vietnamesiske madkultur, når vi smager os vej gennem de forskellige regionale køkkener på lokale spisesteder, eksklusive restauranter, markeder og i private hjem – og på kokkeskole får du nye kulinariske færdigheder klar til brug i køkkenet derhjemme. Denne rundrejse i Vietnam fra nord til syd er ikke så mærkeligt vores bestseller – der venter nogle virkelig eventyrlige vietnamesiske oplevelser.

Fra kr. 22.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

16 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på nøje udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller med central beliggenhed, bl.a. det berømte historiske kolonihotel Morin i Hué

 • Du oplever sider af Vietnam, som turister sjældent ser
 • Du oplever den vietnamesiske gæstfrihed uanset hvor vi kommer
 • Der venter et minikrydstogt med overnatning  i den naturskønne UNESCO-fredede Ha Long-bugt
 • Du har en badeferie i Phan Thiet, som ligger med udsigt til Det Sydkinesiske Hav
 • Du spiser på omhyggeligt valgte spisesteder, der byder på alt fra 5-retters menuer til lokale egnsretter
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
26.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.herobillede.390x323
iStock-1323340232_333-270
Vietnam_fra_nord_til_syd_feb2024

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Afrejse fra Danmark

På rejsens første dag bliver kursen sat mod Hanoi.

 

hanoi
Dag 2Ankomst til Hanoi, cyclo-tur i Hanois gamle bydel og velkomstmiddag.

Vi ankommer om eftermiddagen til hovedstaden Hanoi, der er en af Vietnams mest charmerende og historierige byer.

Vores møde med Hanoi starter med, at vi udforsker den gamle bydel, som ligger tæt på den store sø, Hoan Kiem. Helt fra gammel tid har bydelen været omtalt som byen med de 36 gader, selv om antallet i dag er mange gange større. Gaderne har sjovt nok navn efter de erhverv, der samlede sig i dem. Vi oplever området om bord på de berømte vietnamesiske “cycloer”. Cyclo-turen varer cirka 45 min. og er en god måde at få et indtryk af kvarteret på.

Velkomstmiddagen nyder vi på en god restaurant i gåafstand til hotellet.

 

 

Her bor du

Golden Lotus Luxury Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

 

 

 

 

 

9.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_2.555x450
10.vietnam.sommer-i-vietnam.Dag_2.270x333
Dag 3Udflugt til håndværkslandsbyen Phuc Am, historisk byrundtur i Hanoi

Vi starter dagen med lokale oplevelser i landsbyen Phuc Am i udkanten af Hanoi. Phuc Am er en af de få tilbageværende landsbyer, hvor små familiedrevne virksomheder stadigvæk fremstiller traditionelle, farverige votivfigurer, der bruges til at brænde af som takkegaver til guderne. Det er uklart, hvornår traditionen med at fremstille og brænde votivfigurer i papir startede, men den går flere hundrede år tilbage i tiden og stammer muligvis fra tiden med feudalstyre i Kina. Figurerne kan have utallige former, og de brændes i forbindelse med højtidsdage, både i familien og i det vietnamesiske samfund.

Vi kommer forbi et af byens historiske templer og den sjældne brønd kaldet Perlebrønden Gieng Ngoc med de 12 dyr fra den vietnamesiske zodiac. Men først og fremmest bruger vi tiden på en tur rundt i byen, oplever lokalbefolkningen og besøger en af de ca. 50 familiedrevne små virksomheder, hvor vi ser og hører om fremstillingen af de smukke figurer. Det er et unikt og fascinerende indblik i en af Vietnams fine gamle håndværkstraditioner, der har været ved at forsvinde, men altså stadig praktiseres i landsbyen, som i øvrigt stort set ikke er opdaget eller påvirket af turismen.

Tilbage i Hanoi besøger vi det skønne Litteraturtempel, der er bygget til ære for den kinesiske filosof Kungfutse. En velbevaret perle. Templet var Vietnams første universitet for sønner af landets elite. I dag bruges det ikke aktivt længere som uddannelsessted, men man kan stadig møde unge studerende, der kommer hertil før eller efter deres eksamen, da det siges at bringe held at klappe en af stedets skildpadder på hovedet.

Frokosten nyder vi på en lokal restaurant i det gamle kvarter.

Herefter hører vi fortællingen om landsfaderen Ho Chi Minh og ser Ba Dinh-pladsen, hvor Ho Chi Mihns Mausoleum og det hus han boede i ligger. Derudover ser vi præsidentpaladset, som Ho Chi Minh i sin tid ikke var interesseret i at bo i. Han slog sig i stedet ned i den smukke paladshave i et beskedent, traditionelt pælehus, som den dag i dag står, som han efterlod det. I området oplever vi også helligdommen “Én-søjle-pagoden”, der er formet som en lotusblomst og stiger op af Sorgens Hav. Helligdommen har stor symbolsk betydning for vietnameserne, da den er bygget til ære for den barmhjertige gudinde.

Sidst på dagen smager vi på den lokale øl på rigtig vietnamesisk manér, når vi besøger en Bia Hoi, der er et traditionelt udskænkningssted.

 

 

Her bor du

Golden Lotus Luxury Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

1.vietnam.sommer-i-vietnam.Dag_3.555x450
7.vietnam.fascinerende-vietnam-fra-sapa-til-mekong.Dag_3.270x333
Dag 4Besøg på "Hanoi Hilton" og minikrydstogt i den UNESCO -fredede Ha Long-bugt med overnatning på luksuriøst skib

Dagen begynder med et besøg i Hoa Lo Fængselsmuseet, kendt som “Hanoi Hilton”, hvor tilfangetagne amerikanske soldater sad indespærret under Vietnamkrigen, heriblandt den tidligere præsidentkandidat, senator John McCain.

Herefter kører vi mod den UNESCO-fredede Ha Long-bugt, som vi skal opleve de næste to dage. Vi kører fra Hanoi sidst på formiddagen og køreturen bringer os gennem klassisk smukt nordvietnamesisk landskab med landbrugsområder, natur, rismarker og større og mindre byer, hvor vi fra bussen kan opleve det lokale liv.

Bugten, som rent faktisk er et ø-hav bestående af flere bugte, er ubestridt et af Vietnams mest fascinerende og smukke naturscenerier. Rejseguiden Lonely Planet omtaler bugten som en af verdens ti smukkeste sejladser, og i 2011 kom den på listen over verdens syv nye naturvidundere. Området er blændende smukt med tæt på 2.000 frodigt bevoksede kalkstensformationer, der rejser sig op over det smaragdgrønne vand i de mest fantastiske formationer.

Fremme ved Ha Long-bugten venter det 5-stjernede krydstogt, der naturligvis er valgt på grund af skibets kvalitet og programmets flotte indhold, men også fordi køreturen til havnen kun er på to timer. Efter vi er kommet om bord introduceres vi til livet på skibet, mens vi nyder en velkomstdrink. Vi indkvarteres i smukke og rummelige værelser med privat balkon.

Kaptajnen sætter kursen mod områdets største seværdigheder, hvor vi får fornøjelsen af at nyde de fantastiske omgivelser mellem de grønklædte kalkstensbjerge der kendetegner Ha Long- bugten.

Efter en dejlig frokost om bord sejler vi til Lan Ha-bugten, der er kendt for sine uberørte og paradisiske strande, fordelt på de ca. 400 små øer, som udgør området. Vi tager med på en sejltur i mindre, lokale robåde kaldet “sampans”. Selve sejladsen tager en fra lokalbefolkningen sig af, og vi kan derfor læne os tilbage og opleve det magiske landskab.

Tilbage på båden bliver det muligt at tage en dukkert fra skibets agterdæk, nyde solnedgangen, slappe lidt af eller deltage i et madlavningskursus sammen med skibets kok. Inden vi sætter os til bords i skibets restaurant, hvor der serveres en udsøgt menu, er der happy hour på soldækket.

Er du til endnu flere oplevelser, kan du prøve at fiske efter blæksprutter, og ellers kan du stille og roligt runde dagen af med en drink på øverste dæk under nattehimlen.

 

 

Her bor du

Orchid Trendy Cruise

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

 

20.vietnam.fascinerende-vietnam-fra-sapa-til-mekong.Dag_4.555x450
22.vietnam.fascinerende-vietnam-fra-sapa-til-mekong.Dag_4.270x333
2.vietnam.vietnam-halong-hoejland-og-mekong.Dag_4.390x323
Dag 5De sidste oplevelser nydes i Ha Long-bugten og fly til Hué

Vi nyder solopgangen i det enestående landskab og kan deltage i tai chi på dækket og spise let morgenmad. Vi ankrer op ved en af områdets små fiskerlandsbyer, og skibets tenderbåd bringer os ind til den lille havn Gia Luan. Her venter små busser på os, for at bringe os ind i centrum af bugtens største ø, Cat Ba. Vi kører igennem bjergrigt landskab ind i øens største dal, hvor vi skal på opdagelse i den uspolerede grotte Trung Trang, opkaldt efter at den er på øens midte. Lokale legender siger nu også, at den er opkaldt efter en dronning! Tilbage på skibet påbegynder vi så småt sejladsen tilbage til fastlandet, imens vi spiser en dejlig brunch, der sætter et hyggeligt punktum for minikrydstogtet.

Vi sætter kursen mod land og kører tilbage til lufthavnen i Hanoi, hvor vi flyver sydpå til den gamle kongeby Hué som ligger i det område, hvor Vietnam er smallest for foden af bjergkæden ”De Lange Bjerge”.

I Hué bor vi på det historiske Hotel Saigon Morin. Hotellet er bygget af en fransk forretningsmand i 1901 og var det første hotel i det centrale Vietnam. Her bydes vi velkommen med en dejlig kop vietnamesisk suppe.

 

 

Her bor du

Saigon Morin Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Brunch   Aftensmad

 

 

13.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_5.555x450
Cat-ba-grotte-iStock-519922530_333-270
Dag 6Hué, sejltur på Duftenes Flod, Thien Mu-pagoden, kongebyen og privatbesøg med introduktion til det lokale køkken og specialiteter

Efter en dejlig morgenmad på hotellet går vi en tur langs floden hen til den dragebåd, der skal sejle os mellem de grønne bakkedrag på Duftenes Flod. Turen går bl.a. til den ottekantede og syv etager høje Thien Mu-pagode, et smukt arkitektonisk mesterværk i fredelige omgivelser.

Vi skal også naturligvis opleve byens ultimative attraktion: Kongebyen, som var residensbolig for skiftende konger fra 1802-1945. Kongebyen er beliggende ud til Duftenes Flod, og den er ikke alene fortællingen og vidnesbyrdet om kongehuset og kongefamilien, men også om den berømte Tet-offensiv i 1968. Bag fæstningsværk og voldgrave har kongefamilien opført paladser, templer, teater og haveanlæg med søer. Vi ser de mest markante bygninger og områder og får forståelse for, hvad den berømte offensiv gjorde ved det royale bygningsværk.

Efter frokost, hvor vi på en lokal restaurant får smagsprøver på Hués lokale køkken, besøger vi et fascinerende gravmæle, der giver os et spændende indblik i en svunden tid. 

Om eftermiddagen er der lidt tid på egen hånd, for eksempel til en drink i hotellets gårdhave eller en gåtur langs med den smukke flodbred.

Om aftenen besøger vi familien Nguyen som indvier os i tilberedningen af lokale specialiteter. Resultatet bliver en lækker aftensmenu, som vi spiser senere sammen med familien. Mr. Nguyen er ejer af huset. Han var officer under Vietnamkrigen og kan berette om tiden under og efter krigen. Han giver os også en lille rundvisning hjemmet, og efter en hyggelig aften er det tid til at sætte kursen tilbage mod vores hotel.

 

 

Her bor du

Saigon Morin Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

 

 

13.vietnam.sommer-i-vietnam.Dag_8.555x450
15.vietnam.sommer-i-vietnam.Dag_8.270x333
Dag 7Hoi An ad en naturskøn rute

Vi siger farvel til Hué  og sætter vi kursen mod den gamle silke- og handelsby Hoi An via Hai Van-passet, der fungerede som kommandopost for de sydvietnamesiske styrker. Det er en flot tur, som går gennem afvekslende landskaber med rismarker og med udsigt til Det Kinesiske Hav. Undervejs gør vi stop ved Lang Co bugten og besøger en perleproducent. Vi passerer byen Da Nang, hvor amerikanerne landsatte deres tropper, da de gik i land i Vietnam. Her gør vi et stop ved stranden inden vi spiser en lokal frokost. 

Om eftermiddagen er vi fremme ved hotellet, der ligger flot ned til floden. Hoi An er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af den gamle bydel, hvor fredede huse af kinesisk, japansk og vietnamesisk oprindelse ligger side om side og tæller adskillige arkitektoniske perler.

Vietnam er kendt for sit fine håndværk, så efter indkvarteringen vil der for dem der har lyst, være mulighed for at besøge en af byens dygtigste skræddere og få muligheden for at få skræddersyet tøj med hjem (tøjet leveres næste dag på vores hotel).

Om aftenen spiser vi på en hyggelig lokal restaurant i byen. Det er en fin oplevelse at gå aftentur i den charmerende bydel med de farverige lanterne og stemningsfulde restauranter, og man lærer hurtigt bydelen at kende.

 

Her bor du

Vinh Hung Resort

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

 

 

iStock-184955863_450-555
Hoi_An-iStock-1178911311_333-270
Dag 8Cykeltur i smukke, landlige omgivelser og byrundtur i Hoi Ans gamle bydel

I dag cykler vi ud og oplever det landlige liv. Vi passerer rismarker og andre afgrøder, floder og søer, vandbøfler og gør flere fotostop undervejs. I landsbyen Tra Que kommer vi tæt på det lokale liv, når vi ser, hvordan de dyrker krydderurter, salater og grøntsager uden brug af sprøjtemidler og gødning. Den frugtbare jord i området har betydet, at man de sidste mange hundrede år har kunnet dyrke grøntsager og krydderurter af høj kvalitet.

Yndefuld, hyggelig, charmerende, pittoresk – superlativerne er mange, når man skal beskrive den gamle handelsby Hoi An, som er smukt beliggende ved Thu Bon-floden. Byen havde sin absolutte storhedstid, da store sejlskibe transporterede varer ud og ind af Vietnam, og den har da også både en japansk overdækket bro, kinesiske fælleshuse og flere gamle handelshuse, som vidner om tiden som stor og berømt havneby.

Om eftermiddagen bliver der tid på egen hånd, som måske skal bruges på at slappe af og nyde hotellets hyggelige og rolige omgivelser, en tur i poolen eller på at udforske den gamle by yderligere.  Rejselederen hjælper gerne med forslag, også når det gælder spisesteder om aftenen.

 

 

 

Her bor du

Vinh Hun Resort

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

 

 

 

 

 

24.vietnam.sommer-i-vietnam.Dag_9.555x450
17.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_8.270x333
Dag 9Sejltur til fiskerlandsby, Marmorbjergene og fly til Ho Chi Minh City

Vi starter dagen med en sejltur på Hoi Ans mytologiske udgangspunkt, floden Thu Bon. På den smukke tur op til flodmundingen får vi mulighed for at opleve livet på floden på nærmeste hold. Vi sejler forbi skibe, der fungerer som “bybusser” tætpakket med mennesker og motorcykler, traditionelle fiskenet er spændt ud over flodens vandspejl, og på flodbredden arbejdes der i markerne.

Vi lægger til ved en lille fiskerlandsby, hvor traditionelle træbåde er ankret op efter nattens fiskeri. Her går vi en tur langs med bådene og landsbyen, oplever det lokale liv på nærmeste hold og besøger bl.a. et traditionelt træskibsværft og den lokale lille producent af fiskesauce, som Vietnams køkken er kendt for.

Tilbage i Hoi An udforsker vi den gamle bydel til fods. Vi går en tur gennem det imponerende fødevaremarked med alskens specialiteter, hvor der også er god mulighed for at få specielle køkkenredskaber med hjem, og vi ser fælleshuset Phuc Kien samt det mest kendte gamle handelshus, Tan Ky.

Efter en lækker frokost ved floden sætter vi kurs mod lufthavnen i Da Nang, hvor flyet til Ho Chi Minh City venter. Undervejs ser vi Marmorbjergene, der med et utal af templer og pagoder er et imponerende syn. 

Ved ankomst til Ho Chi Minh City først på aftenen tager vi med det samme hul på dagene i det sydlige Vietnam på ægte Saigon-manér på en lokal restaurant, hvor vi skal smage den lokale ret Com Tam, som vi naturligvis nyder med en kølig Saigon Beer. Ved evt. sen ankomst har vi i stedet arrangeret, at vi på hotellet kan smage en banh mi – en populær vietnamesisk sandwich, som er en vellykket fusion af det traditionelle vietnamesiske køkken og fransk indflydelse i form af baguetten.

 

Her bor du

Grand Hotel, Saigon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Let aftensmad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_9.555x450
11.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_9.270x333
Dag 10Sejltur og cykeltur i Mekong-deltaet ved Cai Be

Vi kører sydpå til Vietnams største spisekammer, det frodige Mekong-delta, hvor vi får et enestående indblik i floddeltaets lokale miljø og områdets imponerende frodighed. Vi stiger om bord i vores båd og krydser Mekong-floden, hvorefter vi stiger over i mindre både “sampans”, som typisk sejles af de lokale kvinder. De er godt kendte i området og fører os stedkendte rundt i virvaret af små, smalle kanaler, hvor vi kommer helt tæt på dagligdagen.

Vi krydser atter Mekong-floden og sejler ned langs floden, hvilket er en enestående måde at opleve, hvordan lokalbefolkningen har brugt og stadig bruger kanalerne og floden til at transportere deres handelsvarer. 

Det er også en helt særlig oplevelse at se området fra landsiden, når vi skiftes cykler og går fra Cai Be ad mindre stier og veje ud for at møde lokalbefolkningen og opleve hverdagslivet på nærmeste hold langs de mange floder og kanaler. Vi kommer bl.a. til et af de gamle smukke huse, Mr. Kiêts historiske hus som blev bygget i 1838. 

Inden vi sejler til vores frokostrestaurant, besøger vi en mindre “hjemmevirksomhed”, hvor hele familien er beskæftiget. Her koges kokosmælk ind til lækre karameller, og ris forvandles til riskager. Der laves popcorn og knasende sprødt rispapir med kokosmælk, og der produceres risbrændevin – vi bydes naturligvis på smagsprøver af alle delikatesserne. Risbrændevin findes i forskellige smagsvarianter, og der findes nogle, der har trukket på forskellige typer af slanger.

Efter frokost går vi gennem det lokale miljø til bussen og forlader Mekong- deltaet. På vej tilbage til Saigon besøger vi en lille lokal chokoladeproducent, hvor vi ser processen fra frisk kakaofrugt til færdig chokolade. Vi smager naturligvis på lækkerierne, og der er muligheder for at købe chokoladen, kakaopulver og vietnamesisk “nutella”. Vi er tilbage ved hotellet sidst på eftermiddagen, hvor du har resten af dagen på egen hånd. Da vi bor meget centralt, er det oplagt at lægge vejen forbi Operahuset, hvor du kan være heldig, at der en operaforestilling. Derefter er der rig mulighed for at finde et dejligt sted at spise, da byen er fuld af delikate spisesteder – og mange af dem findes i tæt gåafstand til hotellet. Rejselederen er behjælpelig med gode forslag.

 

 

Her bor du

Grand Hotel, Saigon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

 

14.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_10.555x450
21.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_10.270x333
Dag 11Cu Chi-tunnelerne, Krigsmindemuseet og vanddukketeater

Vi kører tidligt til Cu Chi, som ligger ca. 1,5 time uden for Ho Chi Minh City og passerer bl.a. gummiplantager undervejs. Vi ser nærmere på Cu Chi-tunnelerne – et kæmpemæssigt netværk af underjordiske tunneler skabt af Viet Cong-guerillaen under Vietnamkrigen. Herfra angreb de amerikanerne, som havde base i det samme område, men over jorden. Levn fra dengang viser, hvordan de stridende parter boede næsten side om side eller rettere sagt over og under hinanden, og vi ser med hvilke våben, de bekæmpede hinanden. Hvis man har lyst, er der også mulighed for selv at komme ned i gangene og opleve, hvor trange de er.

Tilbage i Ho Chi Minh City, som indtil Vietnams samling i 1975 hed Saigon, og stadig i folkemunde kaldes det, runder vi besøget i Cu Chi af med et besøg på Krigsmindemusset. Det er hårde oplevelser vietnameserne har været igennem, men en vigtig historie at få fortalt for rigtigt at forstå landet og kulturen.

Herefter har vi nogle timer fri til at slappe lidt af eller til selv at se nærmere på byen.

Sammen afrunder vi dagen med at opleve et farverigt vanddukketeater, som er en traditionel forestilling i Vietnam, fyldt med dansende trædukker og vietnamesisk folkemusik.

 

 

Her bor du

Grand Hotel, Saigon

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

 

 

 

 

iStock-921519336_450-555
iStock-1147567033_333-270
Dag 12Ho Chi Minh City - sightseeing og bag facaden samt videre til solrige Phan Thiet

Good Morning Vietnam! De morgenfriske får muligheden for at tage med på en stemningsfuld morgentur i parken, hvor vi oplever vietnameserne starte dagen med morgengymnastik, tai chi og “kyllingebold”.

Efter morgenmaden bliver der tid til opleve nogle af byens største seværdigheder bl.a. det elegante Hovedpostkontor, som blev færdigbygget i 1891. Læner man nakken tilbage og skuer op, fortæller de flotte loftsmalerier historien om byens udvikling. Lige over for ligger den smukke domkirke Notre Dame, som spiller en stor rolle for de mange katolikker, der bor i den sydlige del af Vietnam, og dernæst skal vi se Genforeningspaladset.

Sidst, men ikke mindst, udforsker vi et af storbyens fine, gamle kvarterer, hvor “vi bliver væk” i de mange smalle gyder kaldet “hem”. Her får vi et sandt sansebombardement af farver, dufte og lyde på et af de atmosfærefyldte lokale markeder – en ubestridt sjælden oplevelse, som kun få andre end den stedkendte lokalbefolkning finder frem til.

Inden vi forlader storbyen Ho Chi Minh City spiser vi frokost, og derefter kører vi gennem et varieret og smukt landskab til den berømte fiskerby Phan Thiet ved Det Kinesiske Hav.

Det behagelige solrige klima, sandstrandene og klitterne har gjort området ved Phan Thiet til et af Vietnams populæreste badesteder. Vi bor på et dejligt resort, et tropisk paradis beliggende ud til Det Sydkinesiske Hav. Resortet er indrettet med smukke naturmaterialer, som en lille vietnamesisk landsby og har bl.a. et dejligt poolområde, og du kan forkæle dig selv med massage- og skønhedsbehandlinger, der kan købes i hotellets spaafdeling. Derudover er der mulighed for at spille forskellige spil, og der tilbydes jævnligt aktiviteter. De næste dage går med lokale oplevelser og afslappende badeferie. Alt dette får du nærmere information omkring, når vi nyder vores dejlige middag denne aften.

 

Her bor du

Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

 

 

5.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_12.555x450
6.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_12.270x333
Dag 13Tid til lokale oplevelser og afslappende badeferie

Efter en lang rejse med rigtig mange oplevelser og sanseindtryk er det nu blevet tid til at sætte tempoet ned og få alle oplevelserne til at falde på plads. Det er derfor tid til nogle afslappende dage i badeferiens tegn, da Phan Thiet er det sted i Vietnam, der har flest solskinstimer, og derfor det helt rigtige sted at nyde livet på stranden.

Er du ikke til daseferie begge dage, kan du tage med rejselederen på flere oplevelser i lokalsamfundet. For de morgenfriske vil der på dag 14 være mulighed for at gøre som vietnameserne: Stå tidligt op og kører langs kysten til stranden, hvor svimlende mængder af kurvebåde og fiskere kommer i land med nattens fangst. En helt enestående oplevelse.

Når alle er tilbage på hotellet og har fået morgenmad, kører vi i bus langs den store fiskerihavn i Phan Thiet, som er fyldt til bristepunktet med farverige traditionelle træskibe, og videre ind i byens myldrende centrum. Her går vi på opdagelse i byens traditionelle markedsområde, hvor de to flotte markedshaller med utallige sidegader er et tætpakket sansebombardement af lyde og farver med et mylder af mennesker, levende høns og fisk, farverige eksotiske frugter og grøntsager, kendte og ukendte kolonialvarer. Et lokalt vietnamesisk marked, når det er allerbedst! Vi slutter formiddagens oplevelser af på en af havnens restauranter med udsigt til de farverige både. Her er der mulighed for at få sig en forfriskning.

 

 

Her bor du

Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

 

 

 

 

7.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_13-14.555x450
24.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_13-14.270x333
Dag 14Afslappende badeferie

Tid til afslapning på hotellet.

 

 

 

Her bor du

Aroma Beach Resort & Spa Phan Thiet

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_13-14.555x450
19.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_13-14.270x333
Dag 15De sidste oplevelser i Ho Chi Minh City og massage inden hjemrejse

Først på eftermiddagen kører vi tilbage til Ho Chi Minh City. Her sluttes rejsen af med en skøn massage og en ægte vietnamesisk nudelsuppe, inden vi sætter kursen mod Danmark.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

 

 

 

1.vietnam.vietnam-fra-nord-til-syd.Dag_15.555x450
Dag 16Ankomst til Danmark

Efter 15 dage i Vietnam er der igen dansk jord under fødderne.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

iStock-673149056_450-555

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
25. oktober 2024
Varighed16 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Aarhus
Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra København UDSOLGT
Indenrigstilslutning Århus lufthavn+ 1.250 kr. pr personKontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
09. november 2024
Varighed16 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København UDSOLGT
Indenrigstilslutning Aalborg lufthavn+ 1.250 kr. pr personUDSOLGT
Indenrigstilslutning Århus lufthavn+ 1.250 kr. pr personUDSOLGT
25. november 2024
Varighed16 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
06. januar 2025
Varighed16 dage
23.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København UDSOLGT
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
11. januar 2025
Varighed16 dage
23.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personFå pladser
21. januar 2025
Varighed16 dage
24.495 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg, Aarhus
Afrejse fra København Få pladser
Afrejse fra Aalborg+ 1.450 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra Aarhus+ 1.250 kr. pr personUDSOLGT
26. januar 2025
Varighed16 dage
23.495 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
07. februar 2025
Varighed16 dage
24.495 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København UDSOLGT
10. februar 2025
Varighed16 dage
24.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.795 kr. pr person
13. februar 2025
Varighed16 dage
24.995 kr. pr. person
RejselederSteen Ramsgaard
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
25. februar 2025
Varighed16 dage
24.495 kr. pr. person
RejselederUffe Elbæk
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
04. marts 2025
Varighed16 dage
23.995 kr. pr. person
RejselederAnette de Florie Maman
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
08. marts 2025
Varighed16 dage
23.995 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
14. marts 2025
Varighed16 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederUffe Elbæk
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
20. marts 2025
Varighed16 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederSteen Ramsgaard
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr person
27. marts 2025
Varighed16 dage
22.995 kr. pr. person
RejselederUffe Elbæk
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.795 kr. pr person
11. april 2025
Varighed16 dage
24.495 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Aalborg
Afrejse fra København Få pladser
Afrejse fra Aalborg+ 2.375 kr. pr person
Hoan_Kiem_Lake_Hanoi_-_iStock-1053497302_450-555
iStock-918746084_333-270
27.vietnam.vietnam-havet-bjergene-og-den-roede-flods-delta.Dag_2.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på nøje udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller med central beliggenhed, bl.a. det berømte historiske kolonihotel Morin i Hué
 • 3 dages badeferie på det 4-stjernede Aroma Beach Resort
 • Minikrydstogt i den mindre berørte del af Ha Long- og Bai Tu Long-bugten med overnatning på luksuriøst vietnamesisk skib i dobbeltkahyt med bad/toilet
 • Indenrigsfly fra Da Nang til Ho Chi Minh City og fra Hanoi til Hué
 • 13 x morgenmad, 1 x brunch, 9 x frokost og 10 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr. dag
 • Al transport og udflugter jf. program – inkl. entreer til en værdi af kr. 1.000
 • Landsbybesøg og indblik i små familievirksomheder
 • Sejl- og cykelture i Mekong-deltaet ved Cai Be
 • Spændende byrundture i Hanoi, Hoi An, Hué og Ho Chi Minh City
 • Besøg til Cu Chi-tunnelerne
 • Cykeltur på landet og hyggelige sejlture på eks. Duftenes flod og Thu Bon-floden
 • Vi lærer at tilberede lokale vietnamesiske specialiteter hos lokal familie i deres smukke hus i klassisk Hué-stil
 • Vi medbringer audio guide på hele turen, så du altid kan høre, hvad der bliver fortalt
 • Dygtig og engageret engelsktalende lokalguide
 • Passioneret og erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.795
 • Tilslutning fra Aalborg eller Aarhus kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL VIETNAM

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Vietnam med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Vietnam.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!