Rejser til Mauritius

Tropeparadiset i Det Indiske Ocean

En rejse til Mauritius er intet mindre end et paradis af gyldne sandstrande, svajende palmer og azurblåt hav, der smukt omkranser østaten

Øst for Madagaskar, midt i det azurblå Indiske Ocean finder du Mauritius  en lille tropeø, der strækker sig over blot 2.000 km². Øens postkortskønne koralstrande, krystalblå havvand, svajende palmer og luksuriøse resorts udgør den perfekte kulisse til at komme helt ned i gear, og netop kombinationen af badeferie og enestående naturoplevelser er ofte formålet for øens besøgende.

På en rundrejse med dansk rejseleder til Mauritius vil du opleve mange facetter af den paradisiske ø. Det nordlige Mauritius byder på den smukkeste botaniske have, en sukkerfabrik, som er et levn fra den franske kolonitid, og hovedstaden, Port Louis. På den sydlige del af øen møder du et fantastisk kuperet landskab med den frodige nationalpark Black River Gorge, den changerende geopark Chamarel Seven Coloured Earth og et imponerende vulkankrater ved den slumrende vulkan Trou aux Cerfs, der betager med den mest spektakulære udsigt over store dele af den tropiske østat.

Læs meget mere og find vores rejser til Mauritius længere nede på siden.

Port_Louis_by_night_iStock-613026828_323-390
Strand_Mauritius_iStock-1189096679_333-270

Alle rundrejser til Mauritius

  1. Paradisøen Mauritius
    Paradisøen Mauritius

    13 dage - fra 22.995 kr.

    SE REJSEN
Ile_aux_Cerfs_iStock-628350888_450-555
Mauritius_strand_iStock-1166213660_333-270
Snorkling_Mauritius_481008747_323-390

Dramatisk historie

Østaten har igennem tiden været koloniseret af både Holland, Frankrig og til sidst Storbritannien, inden Mauritius opnåede selvstyre i 1961 og blev erklæret uafhængige i 1968. Det var hollænderne, der i 1598 gav Mauritius sit navn efter en hollandsk prins, der hed Maurits. Franskmændene satte deres præg på øen ved at udbygge en plantageøkonomi med sukker som det vigtigste produkt. Storbritannien besatte Mauritius tilbage i 1810, og Mauritius beholdt den britiske monark som overhoved, indtil østaten blev til en republik i 1992. De forskellige europæiske herredømmer har indskrevet dystre kapitler med slavearbejde i landets historie, men har også sat sine spor i alt fra religion og arkitektur til kulinariske mundfulde. 

Strande, laguner og koralrev

Er du på jagt efter de bedste sandstrande, skal du kigge mod østsiden af øen. Her findes nogle af de bedste strande, fyldt med betagende laguner og farvestrålende koralrev, hvor du kan opleve undervandsrigets mangfoldige dyreliv. En af øens smukkeste strande er den kilometerlange Belle Mare-strand, som ligger ud til et roligt hav. Her findes adskillige muligheder for aktiviteter i havet eksempelvis kajakroning, dykning, snorkling og ture med glasbundsbåde. Nær Belle Mare ligger også den postkortskønne ø Ile aux Cerf, der er berømt for sine ekstraordinære smukke strande, fremragende snorkelmuligheder og gode restauranter. 

Le_Morne_Brabant_iStock-1192448083_450-555
Koraller_Mauritius_iStock-880556730_333-270
Black_River_Gorges_iStock-493975890_333-270
Chamarel_vandfald_iStock-849750110_450-555

Frodig naturidyl

Det er ikke kun øens smukke strande, der stjæler opmærksomheden. Dens frodige natur, grønne nationalparker og geologiske attraktioner er værd at opleve. Øen er tapetseret af grønne sukkerrørsplantager, som allerede i kolonitiden udgjorde kolonimagternes vigtigste indtjeningskilde på øen. Og den den dag i dag er sukker stadig blandt landets væsentligste eksportvarer. Desuden findes nationalparken Black River Gorges, som er et beskyttet skovområde, der er rig på både flora og fauna. Her blander palmetræer sig med vilde eksotiske afgrøder som avocadoer og mangoer, og ca. 300 forskellige blomsterarter folder sig ud over området, der også er hjem for 9 endemiske fuglearter, blandt andet den lyserøde rosendue. 

Endnu et naturmust finder du ved landsbyen Charmarel, hvor det spektakulære geologiske område Seven Coloured Earth breder sig over et område på 7.500 m². Her kan du opleve bølgende jordformationer, der arter sig i et beundringsværdigt farvespil mellem farverne rød, brun, violet, grøn, blå, lilla og gul. Det imponerende naturfænomen er fremkommet som følge af vulkansten, der er blevet nedkølet ved forskellige temperaturer.
I nærheden af dette område findes også Chamarel-vandfaldet, Mauritius’ højeste vandfald, der springer ud fra 83 meters højde. 

Et dystert kapitel

Mauritius er ikke kun skøn naturidyl. Øen bærer også rundt på en mere dyster fortid, nemlig dens slavehistorie, og det har sat sine aftryk rundt omkring på øen. På den sydligste spids troner det massive Le Morne Brabant-bjerg op i 555 meters højde. Bjerget, der i dag står grønt og frodigt, skjuler en mørk historie om hundredvis af slaveselvmord. I slavetiden var Le Mornet Brabant stedet, hvor øens undslupne slaver holdt til. Da briterne i 1835 afskaffede slaveri, blev der sendt en gruppe soldater til bjerget for at informere slaverne om, at de var frie mennesker. Slaverne blev dog så rædselsslagne ved synet af myndigheder og frygten for at blive taget til fange igen, at hundredvis valgte at springe ud fra bjerget for at undgå det, de mente var en endnu grummere skæbne.

I dag er bjerget blevet øens ikoniske vartegn, der indkapsler dens historie, frihedskampen og den eksotiske natur, og af samme grund kan det findes på UNESCOs verdensarvsliste.

Le_Morne_Brabrant_Bjerg_iStock-612240500_450-555
Chamarel_Maurtitius_480578787_333-270
Shiva_Hindu_Mauritius_iStock-1081828436_333-270
Kalaisson_Port_Louis_iStock-547407470_450-555

Multikulturelt, multireligiøst og multikulinarisk

Den dystre fortid med slaver fra blandt andet Madagaskar, Indien og det sydlige Afrika samt øens tre forskellige koloniherredømmer har efterladt sine spor i landet,  hvor befolkningen i dag er sammensat af et bredt udvalg af etniciteter. Og det kommer til syne ved alt fra religion og kultur til menukortet og bynavne.

Blandt den mauritiske befolkning findes der en høj tolerance og accept af hinandens forskellige religioner, der både er repræsenteret af hinduer, kristne og muslimer. Sameksistensen mellem religionerne er så fredelig, at mange af landets helligdage relaterer sig til religiøse begivenheder, hvor troende fra de forskellige religioner deltager i hinandens fejringer. Nogle praktiserer endda også to religioner på samme tid eller blander de forskellige religioner og kulturer. I Mauritius kan du derfor opleve farvestrålende hindutempler med guder i alle afskygninger og enorme statuer af Shiva side om side med kristne kirker.

Ligesom befolkningen er bredt repræsenteret, er det mauritiske køkken det også. Her finder du det bedste fra de forskellige verdenshjørner, og menukortet kan derfor byde på retter fra det britiske, franske, kinesiske, indiske og afrikanske køkken eller en blanding af disse. Du må heller ikke blive forbavset, hvis du får serveret fransk forret, indisk hovedret og kinesisk dessert – i Mauritius forener de det hele lige fra kulturer og religioner til gastronomi.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Mauritius

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!