Rejser til Montenegro

Adriaterhavets sorte bjerg

Når du rejser til Montenegro vil du ikke kunne undgå at opleve landets helt store trækplaster – nemlig naturen

I hjertet af Balkan ligger landet, der også bliver kaldt "Det sorte bjerg". Montenegro er nemlig kendt for sit dragende bjergrige landskab, hvor særligt det sorte bjerg Lovćen løber med opmærksomheden. Udover prægtige bjergtoppe Montenegro er kendt for sin storslåede natur, der spænder fra bjergtoppe til krystalklare søer og frodige nationalparker. Inde i landet kan du ad smalle bjergveje køre op i noget af den mest imponerende natur med verdens næstdybeste kløft, Balkans største sø og en af Europas sidste urskove, hvor der stadigvæk lever bjørne, vildsvin, ulve og ørne. Og langs den 300 km lange kystlinje venter nogle af Adriaterhavets lækreste sandstrande. 

Kotorbugten, der er på UNESCOs verdensarvsliste, er en anden naturlig perle, der byder på betagende udsigter og charmerende middelalderlige byer – besøg bl.a. Kotor med den velbevarede middelalderlige bymur og smalle brostensbelagte gader. 

Find din næste rejse til Montenegro nedenfor.

Herceg_Novi_iStock-1304387317_323-390
Sveti-_en_iStock-1399363266_333-270

Alle rundrejser til Montenegro

  1. Montenegro & Kroatien – kulturperler & verdensarv
    Montenegro & Kroatien – kulturperler & verdensarv

    8 dage - fra 11.995 kr.

    SE REJSEN
Mount_Lovcen_iStock-831636902_450-555
Lovcen_153765317_333-270
Njegos_Mausoleum_500159333_323-390

Landet de kaldte Det Sorte Bjerg

Montenegro er et bjergrigt land, hvilket også afspejler sig i landets navn, der betyder ”Det Sorte Bjerg”. Det bjerg, der ligger til grund for landets navn, er det 1.749 m høje Lovćen-bjerg, som ligger i Lovćen Nationalpark, og som er et must at se, når du rejser til Montenegro. På et besøg i nationalparken kan du både mikse naturoplevelser og sightseeing, da der på den næsthøjeste top på bjerget ligger et imponerende gravmæle for den elskede politiske leder, Petar II Petrović Njegoš, der var noget af en tusindkunstner. I sit korte liv (han blev 38 år) nåede han at markere sig som både fyrstebiskop, statsmand, filosof og digter, og er en vigtig person for den montenegrinske selvforståelse. Efter folkeafstemningen i 2006, hvor Montenegro udgik fra unionen med Serbien, er det nu op til det unge land at dykke ned i den gamle kulturarv og skabe deres egen nationale identitet, hvor bl.a. Njegoš bruges som en af grundstenene, som montenegrinerne kan bygge oven på.

Byer du skal besøge

For foden af Lovcén-bjerget breder den smukke Kotor-bugt sig, der består af flere mindre bugter, der slynger sig ind og ud af hinanden i Europas sydligste fjord. Her finder man idylliske middelalderbyer, klostre, grotter, kursteder og gamle sømandstraditioner.

Nogle af de bedste byer at besøge på en rejse til Montenegro, er smukt beliggende Herceg Novi, med den lange palmekransede promenade, og Kotor, der ligger længst inde i Kotor-bugten. I Kotor ligger den gamle UNESCO-fredede by bag en fire kilometer lang bymur, der sine steder er helt op til 15 m tyk og 20 m høj. Oppe fra muren er der en fantastisk udsigt over fjorden og de teglrøde tage, der putter sig mellem smalle gader og grønne alléer.

Kotor_iStock-843319324_450-555
Lovcen_Kotor_iStock-1322319393_333-270
Grillet_fisk_iStock-1649551849_333-270
Vin_p__stranden_iStock-1580785649_450-555

Smagen af Montenegro

Når du rejser til Montenegro, skal du i Balkans mindste land ikke sætte næsen op efter nyskabende kogekunst og eksperimenterende restauranter. Du kan til gengæld glæde dig til at spise mad, der er lavet af superfriske ingredienser, der ikke er fløjet ind fra alle verdensdele. Ved kysten kan du spise alt godt fra havet fra blæksprutter til muslinger, i bjergene venter langtidsstegt får, der har græsset lige uden for døren på bjergskråningerne, og ved søerne kan man spise friskfanget fisk, hvor især karpe er en yndet ret. Og sørg endelig for at lade retterne blive ledsaget af noget af den gode montenegrinske vin, der er af høj kvalitet.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Montenegro

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!