Rejser til Litauen

Baltikums sydligste perle

Baltikum er Østersøens perle, og når du rejser til Litauen besøger du det sydligste af de tre smukke baltiske lande

Her vil du opleve en natur, som minder meget om den danske, og i sommerperioden ses storke overalt i landskabet.

Hovedstaden Vilnius er en af Baltikums bedst bevarede middelalderbyer og er i øvrigt at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen beskrives ofte som de baltiske landes skønhed og Nordeuropas bedst bevarede barokby. Den gamle bydel ligger smukt placeret ved floderne Neris og Vilnia, og over byen ligger resterne af den gamle fæstning som et minde fra Middelalderen. Vilnius’ gamle bydel er med sine velbevarede barokbygninger og sit overflødighedshorn af ortodokse og katolske kirker, brobelagte gader og stræder med til at gøre byen til en af Østeuropas mest betagende byer.

Find din næste rejse til Litauen nedenfor.

Litauen_stemning_iStock-947951662_323-390
Slot_-_sashia_333-270

Alle rundrejser til Litauen

  1. Baltikum – Østersøens perle
    Baltikum – Østersøens perle

    7 dage - fra 8.495 kr.

    SE REJSEN
Vilnius_katedral_iStock-686727164_450-555
St_333-270
Universitet_Vilnius_iStock-1175229698_323-390

Hovedstaden Vilnius

Ifølge legenden blev hovedstaden Vilnius grundlagt af storhertug Gediminas i 1323. Han havde været på jagt og slog lejr om aftenen. Den samme nat drømte han, at han så en jernulv, der hylede som 100 ulve. Vismænd mente efterfølgende, at det var et tegn til, at Gediminas skulle grundlægge en by det sted, han havde haft drømmen.

Vilnius har sidenhen udviklet sig til en helt igennem romantisk og hyggelig perle. Fra den store Katedral, med levn fra bymuren, og Baltikums ældste universitet til den lille fine stenkirke St. Anne med sine 32 forskellige murstensformationer og massevis af russisk-ortodokse kirker.

Trakai-borgen og Korshøjen

En halv times kørsel fra Vilnius ligger Trakai-borgen, der er smukt opført på tre sammenhængende øer. Hele borgen er blevet genopbygget, så man kan se, hvor stor en konstruktion det har været. Voldgrave og forsvarsmure gjorde den noget nær uindtagelig. Dronning Margrethe og Henrik har været på besøg her, hvilket kan ses på det lille fine museum, hvor de har doneret en platte.

I det nordlige Litauen finder du Korshøjen, der er et forunderligt monument, som du ikke ser andre steder i verden. Her findes kors overalt i alle mulige størrelser, nogle bare 10 cm og andre på 3-4 m. De første blev rejst i forbindelse med de litauere, der døde i en opstand mod russerne i 1831. Antallet af kors på denne høj anslås til at være op mod en ½ mio – og det stiger dagligt i forbindelse med at nye kors bliver tilført. En ganske unik og anderledes oplevelse du bør prøve, når du rejser til Litauen.

trakai_slottet_120493874_450-555
Korsh_jen_iStock-1158613795_333-270
Ulv_Vilnius_iStock-1430144917_333-270
Vilnius_iStock-1175877931_450-555

Tæt på befolkningen

Litauen er det største af de tre baltiske lande både arealmæssigt og befolkningsmæssigt. Landet er cirka 1,5 gange større end Danmark og er hjem for 3,5 millioner mennesker. Det officielle sprog er litauisk og det tilhører den østbaltiske undergruppe af den baltiske sproggruppe inden for den indoeuropæiske sprogfamilie. Litauen er også det baltiske land, hvor den mindste andel af befolkningen udgøres er russere med kun 1,1 % i alt. I Estland og Letland er det henholdsvis 24 % og 26 %.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Litauen

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!