Rejser til Skotland

Højland og stolte traditioner

Skotland byder på et stolt folkefærd med traditioner, der rækker langt tilbage i historien

Her venter spændende kulturelle oplevelser i både små landsbyer og i storbyerne Edinburgh og Glasgow. Naturen i det skotske højland er storslået og kendetegnende for landet. Mod nord finder du bjerge, moser, skov og søer og mod syd vrimler det med græsklædte bjerge med masser af fårehold og højlandskvæg. Den skotske historie kan opleves rundt om på landets mange slotte, og så kommer man jo ikke udenom de mange whisky-destillerier, som gennem de sidste 600 år har skabt de verdensberømte gyldne dråber.

Vores rundrejser i Skotland er nænsomt sat sammen, så der både vægtes kulturelle oplevelser, men også skønne stunder i den smukke natur, der er så kendetegnende for landet – og så kan du glæde dig til at opleve et stolt folkefærd med ligeså stolte traditioner, der fører langt tilbage i tiden!

Tager du med på en af vores rejser i Skotland, kan du være sikker på at komme vidt omkring – både geografisk og når det kommer til oplevelsernes alsidighed. På en rundrejse med dansk rejseleder slipper du for alt det besværlige, og så får dit rejseeventyr en ekstra dimension sammen med en af vores kompetente og passionerede rejseledere, som kender Skotland og de lokale forhold indgående.

Find din næste rejse til Skotland nedenfor.

Loch_Ness_323-390
Edinburgh_1_333-270

Alle rundrejser til Skotland

 1. Skotland - grønne øer og dramatisk højland
  Skotland - grønne øer og dramatisk højland

  8 dage - fra 14.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Royale Skotland
  Royale Skotland

  8 dage - fra 13.495 kr.

  SE REJSEN
Skotsk_natur_iStock-542796452_450-555
S_kkepibe_iStock_71198267_XLARGE_333-270
Old_Man_of_Storr_rock_formation_185816155_323-390

Det smukke skotske højland

Naturen i det skotske højland er storslået og et perfekt udgangspunkt for vandreture. Mod nord er der bjerge, moser, skov og søer, og mod syd, græsklædte bjerge med masser af fårehold og højlandskvæg. I lavlandet er der frugtbar landbrugsjord, og det er her størstedelen af befolkningen bor. Skotland er også hjemsted for Storbritanniens arealmæssigt største sø, Loch Lomond, og ikke mindst den sagnomspundne Loch Ness, der i sit dyb gemmer på uhyret Nessie.

Skotlands store byer

På trods af at hovedstaden Edinburgh ikke er Skotlands største by – Glasgow har ca. 600.000 indbyggere, 100.000 mere end Edinburgh – er Edinburgh Storbritanniens næststørste turistmål efter London. Hvert år besøger 13 millioner turister byen for at nyde den gamle bydel, og du kan i den georgianske New Town se James Craigs karakteristiske arkitektur fra 1800-tallet. New Town skulle være med til igen at gøre byen attraktiv at bo i for de mange velhavere, der havde forladt Edinburghs dårlige leveforhold til fordel for London.

Edinburgh Castle troner over byen som et monument på byens historie. Slottet har været skueplads for drabelige slag, de kongelige har boet der, og militæret er fortsat stationeret på Edinburgh Castle, der i dag er et nationalt symbol og byens attraktion nr. 1.

Året igennem er der koncerter, optrædener og ikke mindst det berømte Edinburgh Tattoo, der finder sted hvert år i august. I de tre uger, hvor de mange shows afvikles, er der militærorkestre, sækkepibeorkestre og underholdning fra det meste af verden hver aften.

Glasgow_iStock-172695026_450-555
Edinburgh_Castle_108585159_333-270
Haggis_iStock-466346573_333-270
Whiskey_iStock-1097419686_450-555

En rejse for smagsløgene

Enhver ferie bør også byde på unikke smagsoplevelser, hvilket du med fordel kan få på en af de mange skotske pubs med levende musik, hvor du kan nyde lokale retter, alt imens musikken og sækkepiben spiller. Som noget særligt bør du prøve nationalretten, haggis, hvis hovedingredienser er fårelunge, -lever og -hjerte, der hakkes, blandes med løg og krydderier og fyldes i en fåremave, der koges. Haggis serveres med kålrabimos og smager faktisk bedre, end det lyder. Men mennesket lever ikke af haggis alene. I Skotland skal der naturligvis whisky i glasset. Den første whisky blev produceret af munke for omkring 600 år siden, og i dag findes der omkring 125 destillerier, der indtil 1980’erne primært producerede whisky til datidens populære blended whiskies. Nu er det de ublandede single malts, der er populære, og de fleste destillerier tilbyder smagninger af deres produkter.

Velspillende Skotland

Skotland og musik hører sammen. Den skotske folkemusik har et trofast publikum over hele verden og de kendte navne som McCalmans, Eddi Reader og naturligvis Runrig har holdt traditionerne i live. Mange pubs og ”folk clubs” har musik flere aftener om ugen, ofte med unge talenter. Sækkepiben anvendes stadig i populærmusikken, og den kan faktisk lyde godt. Også mange af poppens store navne kommer fra Skotland, f.eks. Mark Knopfler, Annie Lennox og Rod Stewart.

De fleste kender sangen Loch Lomond, der har fået navn efter søen af samme navn. Den er Storbritanniens arealmæssigt største sø med sine 71 km², men der er mere vand i Loch Ness, der i sit dyb gemmer på uhyret Nessie – hvis man tror på den slags …

S_kkepibe-iStock-139402152_450-555
Kilt_og_s_kkepibe_iStock-157472867_333-270
Loch_Lomond_iStock-1434133588_333-270
Glasgow_Chathedral_450-555

Hvilken rundrejse i Skotland skal du vælge?

Er du til den gode allround-rejse, bør du vælge rundrejsen Skotland – grønne øer og dramatisk højland, hvor der venter storslåede naturoplevelser på flere spændende øer samt storbyoplevelser i Glasgow og Edinburgh. Vil du gerne opleve det eventyrlige og royale Skotland, er rundrejsen Royale Skotland lige noget for dig. Her kommer du bl.a. på besøg på en perlerække af slotte, whiskydestilleri og sightseeing i stemningsfulde, historiske byer. Du kan også komme med på Den store Skotland-rejse, som er en kombination af de to rundrejser, og hvor du får du alle Skotlands bedste oplevelser. Er du til vandreture, bør du kaste dig over turen “Vandreferie i det skotske højland“, hvor du kan glæde dig til en vandreferie med alle de klassiske skotske oplevelser. 

 

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Skotland

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!