Rejser til Ecuador

Inkakultur og naturens eldorado

Ecuador er eventyr med stort E – fra ældgamle inkabyer i Andesbjergenes tinder til aktive vulkaner og vildt dyreliv på Galápagosøerne

Når du rejser til Ecuador venter der interessant kolonihistorie, aktive vulkaner, turkise krater-søer, høje Andesbjerge, tågeskove, indianermarkeder og de enestående Galápagosøer med et helt unikt dyreliv. Nok er Ecuador arealmæssigt småt, men på natur- og kultursiden er landet enormt!

Ecuador har en rig kulturel arv, der afspejles i landets arkitektur, kunst og traditioner. Besøg for eksempel Quito, landets hovedstad, og udforsk de smukke koloniale bygninger og UNESCOs verdensarvssteder. Ecuador er også kendt for sin lækre mad, så sørg for at prøve lokale specialiteter som ceviche og empanadas. Ecuador er et rejsemål, der har noget for enhver smag. Uanset om du er til eventyr i naturen eller kulturelle oplevelser, vil du ikke blive skuffet over at besøge dette smukke land.

Find din næste rejse til Ecuador nedenfor.

Cotopaxi_vulkanen_i_Ecuador_323-390
Statue_af_Jomfru_Maria_i_Quito_iStock-174622922_333-270

Alle rundrejser til Ecuador

 1. Peru, Amazonas & Galápagos
  Peru, Amazonas & Galápagos

  17 dage - fra 53.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Autentiske Ecuador Galápagos
  Autentiske Ecuador Galápagos

  19 dage - fra 48.995 kr.

  SE REJSEN
Quito_iStock-1148909679_450-555
Plaza_de_la_Independencia_Quito_iStock-1159168206_333-270
Quito_464729059_323-390

Inkahistorie og moderne storbyliv

Synes du, at ækvator og Ecuador lyder meget ens, er der en rigtig god grund til det – landet er nemlig navngivet efter den store linje, der deler Jorden i en nordlig og sydlig halvkugle, da den løber gennem landet. Den eneste by i verden, der gennemløbes af ækvator, er hovedstaden Quito, som er et must-see, når du rejser til Ecuador. Quito ligger i 2.850 m højde og er verdens næsthøjeste beliggende hovedstad.

Her er det ikke kun den tynde luft, der tager pusten fra én, det er også selve byen og de betagende udsigter til sneklædte vulkaner i alle retninger. Byen blev grundlagt af spanierne i 1534 på resterne af en nedbrændt inkaby, og selv om Quito i dag er en moderne storby, har den formået at opretholde sine traditionelle kvarterer med Sydamerikas bedst bevarede arkitektur fra kolonitiden.

På din rejse til Ecuador bør du lægge vejen forbi den UNESCO-fredede gamle bydel, som er spækket med smukke bygninger og pladser. På den grønne uafhængighedsplads – Plaza de la Independencia – summer det af liv og travlhed. På pladsens ene side ligger præsidentpaladset, og på de andre sider ligger ærkebiskoppens palads, katedralen og rådhuset. Som en kontrast hviler der en højtidelig og melankolsk stemning over den nærliggende Plaza San Francisco, hvor Quitos ældste kirke og Sydamerikas største religiøse kompleks ligger.

Vulkaner og indianermarkeder

Når du rejser til Ecuador, skal du endelig også opleve landskaberne set fra La Panamericana, den panamerikanske hovedvej, der går gennem den grønne dal mellem Andesbjergenes vestlige og østlige bjergkæde. På en klar dag kan du se Corazon-vulkanen, Iliniza-vulkanens to toppe og den mægtige vulkan Cotopaxi på 5.897 m. Cotopaxi ligger i nationalparken af samme navn og her kan du se nærmere på den kegleformede og sneklædte vulkan, der er en af verdens højeste aktive vulkaner.

Er du interesseret i at opleve nogle vaskeægte indianermarkeder, er der et par steder, du bør besøge undervejs på din rejse i Ecuador. I Saquisili er der hver torsdag et stort marked, hvor der kommer indianere fra nær og fjern for at sælge og købe varer som grise, lamaer, kyllinger, marsvin og alle tænkelige dagligvarer, en moderne indianer har brug for. Det er et af Ecuadors mest autentiske markeder og et er sansebombardement af farver, dufte og lyde.

Lørdagsmarkedet i Otavalo er et af Sydamerikas største, når pladsen Poncho Plaza indtages af handelsmænd fra nær og fjern, der sælger dagligvarer, tekstiler og kunsthåndværk i enorme mængder til indianere fra lokalområdet og turister fra hele verden. På vejen mod Otavalo kan man evt. gøre stop ved ækvatormonumentet, Quitsato. Her kan du stå med en fod på hver halvkugle, og på en klar dag kan du i horisonten se Ecuadors tredjehøjeste vulkan, Cayambe (5.790 meter), der også er det højeste punkt på ækvator.

Tungurahua_vulkanen_i_udbrud_450-555
Tekstiler_marked_iStock-1447467370_333-270
Paranmo_landskab_iStock-1312869808_333-270
Kollibri_iStock-1253348388_450-555

Et paradis for naturelskere

Når du rejser til Ecuador, kommer du til at køre gennem høje bjergpas og vindblæste hedelandskaber, kaldet paramo-landskaber, hvor du kan se marker i smukke brune, gule og grønne farver, der danner et patchwork-mønster i landskabet. Indianerne bor i traditionelle hytter på markerne, hvor der især dyrkes kartofler, gulerødder og løg.

Du kan også forkæle dig selv undervejs på din rejse i Ecuador og besøge den lille højlandsby Papallacta, der er kendt for sine varme kilder. Fra Papallacta er der en fantastisk udsigt til de grønne bjerge, og du kan besøge et privat naturreservat, der ligger nogle hundrede meter nede ad Andesbjergene, hvor det ikke er ualmindeligt at se 14 forskellige arter af kolibrier på en time. Det er et paradis for fugleelskere og fotoentusiaster, og det er også her, du kan opleve fænomenet tågeskove.

Vildt dyreliv på Galápagosøerne

Enhver Ecuador-eventyrer og naturelsker med respekt for sig selv skal også opleve de fantastiske Galápagosøer, der blev opdaget af Darwin i 1835. Den enestående øgruppe ligger 1.000 km ud for Ecuadors kyst og fungerer som en ecuadoriansk provins. Når du rejser til Galápagosøerne kan du på øen Isabela vandre ved en af øgruppens mest aktive vulkaner, den 1.490 m høje skjoldvulkan Sierra Negra.

Du kan snorkle ved stedet Concha de Perla, og er du heldig, er der mulighed for at svømme med søløver og havskildpadder. På øen ligger også Breeding Center Isabela, hvor de arbejder for at genetablere bestanden af kæmpeskildpadder. Kæmpeskildpadderne er de største af sin art i verden og kan blive langt over 100 år. Skildpaddeskjoldets størrelse og form er forskelligt på de forskellige øer, da klimaet og nærmiljøet har været medbestemmende for skildpaddernes udvikling – endnu et bevis for Darwins evolutionsteorier!

Galapagos-Iguana-gul_380-500
Skilpadde_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Ecuador

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!