Rejser til Færøerne

Natur, natur og atter natur

Der venter store oplevelser, når du rejser til Færøerne

”Langt ude i det kviksølvlysende verdenshav ligger et ensomt lille blyfarvet land. Det lillebitte klippeland forholder sig til det store hav omtrent som et sandkorn til gulvet i en balsal.”

Sådan indleder forfatter og billedkunstner William Heinesen sin roman ”De fortabte spillemænd”. Det grønne ørige bestående af 18 større og mange mindre øer syner da heller ikke af meget, når de dukker frem af skydækket under indflyvningen til Vágar. Men øriget overrasker – en rejse til Færøerne er én lang naturoplevelse.

Det ene øjeblik er der udsigt til bølgende bakker med får, og efter næste sving kæmper lodrette klippesider mod det brusende Atlanterhav. Små bygder ligger i læ ved de dybe fjorde og har hver deres historie at fortælle. 

Find din næste rejse til færøerne nedenfor.

Lunde_iStock-949510994_1__323-390
Kallur_fyrt_rn_iStock-1217949604_333-270

Alle rundrejser til Færøerne

  1. Færøerne – en uspoleret del af Norden
    Færøerne – en uspoleret del af Norden

    6 dage - fra 12.995 kr.

    SE REJSEN
Gasadalur_p_F_r_erne_450-555
Tj_rnuv_k_hav_f_r_og_gr_nne_fjelde_F_r_erne_iStock-1041323696_333-270
Lunder_323-390

Én lang naturoplevelse

En rejse til Færøerne byder først og fremmest på et møde med en storslået og kontrastfyldt natur. Gásadalur på Vágar er omgivet af høje fjelde og var indtil for få år siden eneste bygd uden vejforbindelse, men nu kommer de omkring 15 indbyggere nemt til civilisationen via en tunnel.

Bygden Gjógv på Eysturoy har en lille naturhavn i bunden af smal kløft, hvor de små fiskerbåde bliver trukket helt fri af brændingen og i sikkerhed på land. Bygden Tvøroyri på Suderoy er en historisk fortælling om den kongelige danske monopolhandel, der i midten af 1800-tallet etablerede en handelsplads her.

Færøernes beliggenhed langt fra fastlandet virker som en magnet på ynglende havfugle, og mere end 50 arter yngler på de færøske fuglefjelde. De tæt befolkede fuglefjelde kan bl.a. opleves på en sejltur fra Vestmanna på Streymoy til fuglefjeldet Vestmannabjørgini, og på den vestlige del af øen Mykines med det fantastiske fuglefjeld Mykeneshólmur, hvor bl.a. søpapegøjer holder til i stort antal. Du kan være helt sikker på at få spektakulære naturoplevelser på en pakkerejse til Færøerne.

Kom tæt på den nordiske kultur

En rejse til Færøerne skal naturligvis også inkludere Tórshavn, der med sine ca. 20.000 indbyggere er en af verdens mindste hovedstæder. Den består af en moderne bydel og en gammel bydel ved havnen, og på halvøen Tinganes med de maleriske røde træbygninger med græstørv på taget oprettede vikingerne omkring år 900 til deres alting.

Ved Kirkjubøur på øen Streymoy, som gennem hele middelalderen var bispesæde og Færøernes åndelige og kulturelle centrum, kan man også fornemme historiens vingesus. Magnus-katedralen er opført i 1300-tallet og er en interessant, historisk oplevelse trods det, at der er tale om en ruin. I den nærliggende middelalderkirke, hvor der stadig bliver holdt gudstjeneste, er det værd at lægge mærke til altertavlen, der er malet af den færøske kunstner Sámal Joensen Mikines, og lågen med Trondur Pattersons blå glasmosaik.

Færøernes isolerede beliggenhed har været med til at skabe en stærk national identitet. Den mundtlige tradition har altid spillet en vigtig rolle, som f.eks. i kædedansen, der er en levende del af den færøske kulturskat. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber og et sprudlende musikmiljø.

Du oplever Tórshavn og Kirkjubøur på vores rundrejse: Færøerne – En uspoleret del af Norden, hvor du oplever den helt fantastiske natur, historie og kultur i de forskellige små bygder på flere af øerne.

Torshavn_iStock-1208766264_450-555
Kirkjub_ur_1_333-270
F_r_iStock-1038526076_333-270
F_r_erne_f_r_iStock-1210817360_450-555

Se Færøerne fra et fårs perspektiv

Det vrimler med får på Færøerne. Et enkelt fik for nyligt fastspændt et 360 graders kamera på ryggen, så nu har du mulighed for at se øen fra et fårs perspektiv. Mens du ser videoen kan du, hvis du sidder ved en computer, dreje rundt med musen og se Færøerne i et 360 graders perspektiv.

Oplev Færøerne med dansk rejseleder

Vores rundrejse til Færøerne er også et møde med den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og denne del af rejsen bliver ekstra interessant i selskab med vores rejseledere, der har et ualmindeligt stort kendskab til Færøerne. Rejselederne har nemlig rejst til Færøerne flere gange, og deres mange personlige kontakter til de lokale, sikrer dig kæmpe natur- og kulturoplevelser.

Torshavn_508608661_450-555
F_r_der_gr_sser_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Færøerne

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!