Rejser til Colombia

Kulturelle & historiske oplevelser

Colombia er en sand eventyrbog – fyldt med sider af farverige bygninger, storslået natur og historiske oplevelser

Colombia har med sin fornemme beliggenhed i det nordlige Sydamerika glæde af både Det Caribiske Hav og Stillehavet – og her er historiske havnebyer og kridhvide strande klar til at tage imod dig. Landet emmer af godt humør, og du kan se frem til at blive mødt med åbne arme af den imødekommende lokalbefolkning. På din rejse til Colombia bliver du fyldt op med sanseindtryk, som du ikke får andre steder i verden – det er et land, der skal opleves på egen krop.

Colombia er fyldt med spanske fornemmelser. Mægtige fæstninger, velbevarede kolonibyer og en spansktalende befolkning vidner om, at Colombia tilbage i 1500-tallet var koloniseret af Spanien. Her er Cartagena et must see – byen pryder nemlig UNESCOs verdensarvsliste som en af verdens bedst bevarede kolonibyer. Du besøger blandt andet Cartagena på vores Krydstogt gennem Panama-kanalen, som du finder længere nede på siden.

Husk, du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit rejsemål – vores rejsekonsulenter sidder nemlig altid klar til at hjælpe dig.

Det er din rejse – og vores passion at arrangere den.

Kaffeplantage_Colombia_iStock-611890384_323-390
Colombia_aber_natur_iStock-481257264_333-270

Alle rundrejser til Colombia

  1. Luksuskrydstogt gennem Panamakanalen – fra Fort Lauderdale
    Luksuskrydstogt gennem Panamakanalen – fra Fort Lauderdale

    19 dage - fra 42.995 kr.

    SE REJSEN
Cartagena_iStock-1292967541_450-555
Colombiansk_dame_iStock-1476784905_333-270
Palmer_godt_vejr_iStock-1092303382_323-390

Mød Colombias smilende befolkning

Den colombianske befolkning er et glas fyld med blandede farverige bolsjer. Det er nemlig et multietnisk og multikulturelt land. Her vil du opleve, at den livsglade befolkning består af tre overordnede grupper.

”Las Indiginas”, som er Colombias oprindelige befolkning, møder du i den sydøstlige og sydvestlige del af Colombia. Langs kysterne ved Stillehavet, blandt andet i Cartagena, møder du den afro-colombianske befolkning, og ”mestizoerne”, der er et mix opstået mellem de spanske kolonister og det oprindelige folkefærd. De er derfor en blanding af de to verdener, som mødtes tilbage i 1500-tallet, da Spanien koloniserede landet. Mestizoerne er spredt over hele Colombia, og de er også landets største befolkningsgruppe.

Fælles for grupperne er, at colombianerne er et fantastisk folkefærd, som deres positivitet og åbenhed står klar til at tage imod dig. Det officielle sprog i Colombia er spansk, og det latinamerikanske udtryk ”Mi casa es su casa” lever i bedste velgående blandt befolkningen. Colombianerne elsker nemlig at åbne deres hjem for andre, og særligt mad er en vigtig del af kulturen og en måde at vise kærlighed på.

Du vil på din rejse til Colombia også opleve sydamerikanske rytmer og smil i gadebilledet, da Colombianerne er en livlig og glad befolkningsgruppe der elsker at fejre alt, som fejres kan, og har let til latter. Du kan derfor se frem til liv og glade dage, når du er i selskab med den farverige lokalbefolkning på din tur til Colombia.

Spanske fornemmelser i Colombia

Mægtige fæstninger, velbevarede kolonibyer og en spansktalende befolkning vidner om, at Colombia tilbage i 1500-tallet var koloniseret af Spanien. Særligt havnebyen Cartagena de Indias var en stor spiller under den spanske kolonisering.  Byen blev grundlagt af den spanske kommandør Pedro de Heredias tilbage i 1533, som fik sit navn efter den spanske havneby af samme navn, hvor de første spanske tilflyttere var kommet fra. I dag står byen som et klart minde om tiden, hvor den mægtige fæstning Castillo de San Felipe de Barajas troner frem i bybilledet, og den gamle bydel står nærmest intakt. Når du slentrer gennem bydelen, forstår du godt, at den er på UNESCOs verdensarvsliste som værende en af verdens bedst bevarede kolonibyer. Du besøger blandt andet Cartagena på vores Krydstogt gennem Panama-kanalen.

Cartagena_stemning_iStock-1045348536_450-555
Cartagena_by_iStock-472552712_333-270
Cartagena_iStock-1148861090_333-270
Colombia_gade_stemning_iStock-1041935140_450-555

Hvornår skal du rejse til Colombia?

Du kan rejse til Colombia hele året. Ækvator krydser nemlig Colombia i den sydlige del af landet, hvilket gør, at der er meget få temperatursvingninger i løbet af året, og landet er derfor smukt året rundt. Selvom temperaturerne svinger meget lidt i løbet af året, skal du stadig være opmærksom på, at der er en tør- og en regnsæson. Derudover afhænger vejret også af, hvor i landet du befinder dig. I den nordlige del af Colombia svinger temperaturerne i dagtimerne ganske lidt og ligger i gennemsnit mellem 30-32 grader hele året. Det er her, Cartagena ligger, som du besøger på vores rejse til Panama-kanalen . Du kan i regnsæson fra maj til november opleve kraftige, men korte regnskyl. Da det ofte kun er korte regnbyger, som rammer, er Colombia derfor stadig fantastisk at rejse til i regnsæsonen. Tørsæsonen i den nordlige del af landet er i månederne december til april, hvor solskinstimerne er mange, og der er meget få regnvejrstimer – hvis ikke minutter.

Tag på krydstogt til Colombia

Du kan dykke ned i den storslåede kolonihistorie på vores krydstogt gennem Panama-kanalen, hvor du blandt andet kaster anker ved Cartagenas smukke kyst. Udover Colombia besøger du fem andre byer – Miami i USA, Colón i Panama, Puentarenas i Costa Rica, Puerto Vallarta i Mexico og slutter tilbage i Los Angeles i USA. Du finder rejsen til Panama-kanalen længere oppe på siden.

Cartagena_hav_iStock-1396442052_380-500
Tortuguero_National_Park_333-270
Castillo_de_San_Felipe_de_Barajas_iStock-1443474582_333-270
Colombia_street-1408955173_450-555

Sikkerheden i Colombia

Sikkerheden i Colombia er de seneste år blevet markant forbedret. Colombia havde tidligere et ry for at være et farligt sted at rejse til – men sådan er det ikke længere. Siden 2002 har volden og kriminaliteten nemlig været aftagende. I 2016 underskrev regeringen og FARC en vigtig fredsaftale, som endte mange års borgerkrig, og har skabt tryghed og fred i landet. Det betyder derfor, at du sagtens kan rejse til Colombia, med ro i sjælen, og nyde landets charme.

Du er på alle vores rundrejser altid i trygt selskab af en af vores dygtige rejseleder, som har stort kendskab til det rejsemål du besøger, og kan guide dig til do and dont’s i landet. Vi ville aldrig sende rejsende afsted til en destination, som vi ikke følte os trygge ved, og vi forholder os naturligvis altid til Udenrigsministeriets Rejsevejledninger.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Colombia

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!