Rejser til Costa Rica

Et eksotisk naturparadis

Rejser til Costa Rica kan betegnes som oplevelser til et betagende eldorado, der bringer naturnørden frem i de fleste

Costa Ricas flora og fauna er helt unik, og selvom landet er et af de mindste i verden, er det samtidig et af de lande med den største naturmæssige diversitet. På vores rundrejse til Costa Rica med dansk rejseleder kommer du helt tæt på den vilde natur og oplever blandt andet rygende vulkaner, eksotiske tågeskove og skønne sandstrande.

Costa Rica er en skatkiste fyldt med de mest utrolige dyr. På en rejse til Costa Rica møder du dyr, som du ikke ser mange andre steder – fra små rødøjede løvfrøer til brøleaber, jaguarer og havskildpadder. Og det særlige er, at du oplever dem helt tæt på, når du enten vandrer i tågeskovene, sejler gennem mangrovens kanaler, snorkler ved paradisstrande eller vågner op til de mange dyrelyde midt i Costa Ricas vilde jungle. Costa Rica er nemlig det land i verden, hvor der findes allerflest forskellige dyrearter pr. kvadratkilometer.

Du kan selv opleve Costa Ricas vilde dyreliv på rundrejsen ”Naturrige Costa Rica”, som du finder længere nede på siden.

Vandfald_jungle_iStock-646784652_323-390
Fr_i_Costa_Rica_333-270

Alle rundrejser til Costa Rica

 1. Luksuskrydstogt gennem Panamakanalen – fra Los Angeles
  Luksuskrydstogt gennem Panamakanalen – fra Los Angeles

  18 dage - fra 37.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Luksuskrydstogt gennem Panamakanalen – fra Miami
  Luksuskrydstogt gennem Panamakanalen – fra Miami

  19 dage - fra 34.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Naturrige Costa Rica
  Naturrige Costa Rica

  14 dage - fra 28.995 kr.

  SE REJSEN
Bro_Arenal_Nationalpark_146967694_450-555
Abe_158446118_333-270
Vandfald_158483122_333-270

Hvornår skal du rejse til Costa Rica?

Du kan rejse til Costa Rica hele året rundt, og temperaturerne ligger det meste af året mellem 20-30 grader. Costa Rica er kendt for at være et grønt og frodigt land – det skyldes, at det ligger på det tropiske klimabælte. Derfor har Costa Rica også to sæsoner – en tørsæson og en regnsæson. Tørsæsonen er landets højsæson og kaldes blandt de lokale for ”Verano”, som betyder ”sommer” på spansk. Costa Ricas tørsæson ligger fra december til april, og her oplever du højere temperaturer og meget lidt eller ingen regn. Modsat er der i regnsæsonen fra maj til november en del mere regn – særligt regner det meget i september og oktober, som er de vådeste måneder i Costa Rica. Denne periode kaldes også for ”den grønne sæson”, da regnen gør den skønne natur i Costa Rica ekstra frodig, og grønne farver i utallige nuancer giver ekstra liv til den smukke natur.

Selvom der overordnet set er to sæsoner i Costa Rica, skal du være opmærksom på, hvor i det lille land du befinder dig, da der godt kan være forskel på vejret i de syv provinser, der er i Costa Rica. Vi har sørget for at placere vores rundrejser i Costa Rica på de tidspunkter, som giver allermest mening, både når det kommer til dejligt vejr, men også når det gælder oplevelsernes kvalitet.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvornår det er godt at rejse til Costa Rica eller andre praktiske spørgsmål i forbindelse med din Costa Rica-rejse. Vores rejsekonsulenter sidder nemlig altid klar til at hjælpe dig, hvis der er noget du bliver i tvivl om.

Det er din rejse – og vores passion at arrangere den.

Nationalparken Arenal Volcano

For naturelskeren er Costa Rica et slaraffenland af oplevelser. Nationalparken Arenal Volcano ligger ved La Fortuna, der er et populært sted for rejsende, som kommer for at opleve aktive eventyr. Her kan du på din rejse til Costa Rica bl.a. cykle på mountainbike, klatre i grotter, ride på heste eller vandre rundt ved og på den aktive vulkan, Arenal. Vulkanen spyr ikke længere lava, men aktiviteten er stor nok til, at området er fuldt af varme kilder, og at du ofte ser dens “fumarole” – en røgfane af damp og gasser fra vulkanens indre.

Arenal_vulkanen_iStock-1135365219_380-500
Tukan_119047927_333-270
Tortuguero_National_Park_333-270
Havskildpadde_iStock-498367846_450-555

Tortuguero National Park 

Tortuguero National Park er et sted du ikke må gå glip af i Costa Rica. Her kan du opleve den smukke natur på en sejltur gennem nationalparkens kanaler. Iført vandrestøvlerne kan du på landjorden gå gennem Costa Ricas jungle og nyde velduftende ingefærblomster, blå vandhyacinter og blomstrende Cananga-træer. Her kan du også være heldig at se de mange aber svinge sig fra gren til gren i junglens trætoppe. Tortuguero National Park har også valgt at frede strandene i området for at beskytte de mange havskildpadder, der hvert år møver sig op på Costa Ricas strande for at lægge æg. Du kan derfor i visse perioder være heldig at opleve æglæggende hunskildpadder eller være vidne til, at æggene klækker og se skildpaddeungerne møve sig vej hen over sandet langs Tortugueros kyst.

Tågeskoven Monteverde

Når du rejser til Costa Rica, er det også et must at besøge et andet af landets helt store “naturtrækplastre”, nemlig den berømte tågeskov i højlandet ved Monteverde. De høje træer fanger skyerne, når de ruller ind fra havet og skaber et unikt klima med seks forskellige mikroklimaer. Regnskoven bugner med sine tusindvis af plantearter, og træerne er dækket af mos og orkidéer. Her er en eventyrlig stemning, og den frodige verden er hjemsted for flere hundrede dyrearter, heriblandt kattedyr, som pumaen, magayen og den lille vildkat jaguarundis.

Monteverde_153504303_380-500
Vild_jaguar_3963528_333-270
Kakaob_nner_Costa_Rica_333-270
Strand_solnedgang_iStock-931381456_450-555

Oplev ”Pura Vida”

Undervejs er det også oplagt at krydre ferien i Costa Rica med besøg hos de behagelige costaricanere, der er fyldt med afslappet livsglæde. Her kan du opleve costaricanernes ”Pura Vida”. ”Pura Vida” oversættes bedst til ”det rene liv” og kommer til udtryk i costaricanernes evne til at nyde tilstedeværelsen til fulde og have et langt og lykkeligt liv. Det betyder, at mange costaricanere med glæde åbner deres hjem, og du kan derfor være heldig at blive budt indenfor hos en lokal familie, smage på hjemmeproducerede råvarer eller se hvordan livet på en familiedrevet frugtplantage, går sin daglige gang.

Flere naturrige steder som Costa Rica?

Hvis du ikke kan få nok af den fantastiske natur, som Costa Rica byder på, og du er klar på at krydse flere eksotiske dyr, storslåede naturoplevelser og sydamerikanske lande af på din bucket-liste, kan du finde inspiration blandt vores rundrejser til Mellem- og Sydamerika.

Hvis det er de eksotiske dyrearter, som fylder mest i dit rejsehjerte, kan du tage på en rejse til Galápagos-øerne, som har et helt unikt dyreliv. Her kan du snorkle med søløver og møde kæmpeskildpadden, der er verdens største skildpadde, og som kan blive langt over 100 år gammel. Hvis det er historien, som trækker i dig, er en rundrejse til Inkaernes Peru med dansk rejseleder, noget du vil elske. Her besøger du det fantastiske Peru, som rummer helt uimodståelige oplevelser. Blandt andet besøger du Colca-dalen, der ligger omgivet af sneklædte bjergtoppe, vulkaner og landbrugsterrasser. På turen gennem Colca-dalen oplever du Perus natur folde sig ud, når du bevæger dig gennem de smukke landskaber. Og hvis du ikke kan få nok af fantastisk natur og frodige regnskove, så skal du besøge Mexico. På vores rundrejse ”Mexico i Mayaernes fodspor”, ser du verdens mest omfangsrige træ, der har en diameter på 54 centimeter, og midt inde i den mexicanske regnskov besøger du den antikke by Palenque, som giver dig et indblik i den fascinerende maya-kultur.

Arenal_153824056_380-500
Havskilpadde_131990050_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Costa Rica

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!