Rejser til Jordan

Ørkenlandet mod øst

Jordan står i de store kulturoplevelsers tegn og byder på en af verdens ældste civilisationer 

Når du rejser til Jordan, vil du hurtigt opdage at landet på én og samme tid er et både ungt og gammelt land. 1946 var året, hvor Jordan fik sin selvstændighed, og hvor det jordanske kongedømme blev en realitet. Men de historiske spor går langt tilbage i tiden, og en rejse til Jordan er derfor en rejse gennem historien, som usædvanligt velbevarede arkæologiske fund gør meget nærværende. Gennem landets rige og lange historie, har mange folkeslag efterladt fantastiske kulturelle rigdomme. 80 % af Jordan består af ørken, og netop ørkenen har været med til at bevare de mange kulturskatte.

På vores rejse rundt i Jordan oplever du både ørkenområdet Wadi Rum, den glemte by Petra og mærker vægtløsheden i Det Døde Hav.

Find din næste rejse til Jordan herunder eller kontakt os, hvis du har spørgsmål – vores dygtige rejseeksperter sidder altid klar til at hjælpe!

Det_D_de_Hav_323-390
Jerash_177025809_333-270

Alle rundrejser til Jordan

  1. Jordan - Et ørkeneventyr
    Jordan - Et ørkeneventyr

    8 dage - fra 13.995 kr.

    SE REJSEN
Al_Khazneh_-_the_treasury_of_Petra_ancient_city_Jordan_450-555
Siq_Petra_iStock-1345782215_333-270
Lille_Petra_iStock_97377245_LARGE_323-390

Et af verdens 7 vidundere

Når du rejser til Jordan er det et must at opleve landets ubestridt største seværdighed – oldtidsbyen Petra – der er er af verdens 7 vidundere. Byen kan vi takke nomadefolket nabatæerne for. De slog sig ned i det sydlige Jordan for omkring 2.500 år siden og grundlagde Petra, som udviklede sig til et handelscenter, da byen lå strategisk på karavanevejen til og fra Middelhavsområdet.

I dag som dengang er adgangen til Petra lidt hemmelighedsfuld, da du skal igennem den smalle kløft – siq’en – med de 200 m høje, lodrette klippesider, der ikke giver solen mange chancer. Uden helt at vide, hvad der venter en, står du foran Skatkammeret med den smukt udhuggede facade, og solens stråler afslører detalje efter detalje – og det er kun begyndelsen på de eventyrlige oplevelser på din rejse til Jordan.

Lille Petra er en mindre udgave af ruinbyen Petra, og har tilsyneladende været en ”forstad” med templer og offerpladser. Kun få turister finder vej til den fredfyldte perle og til den flotte udsigt, som åbenbarer sig, når du har kæmpet dig op ad en stejl trappe gennem klipperne.

Petra mistede sin betydning i 300-tallet, og handelscentrene flyttede nordpå. Af alle romerske byer er Jerash i det nordlige Jordan nok den bedst bevarede i den arabiske verden, og årsagen er jordskælvet i år 749, der lagde byen i ruiner og dækkede den med sand indtil 1920’erne. I dag skal der ikke meget fantasi til at forestille sig den 250 m lange hippodrom tætpakket med 15.000 hujende tilskuere.

 

Pilgrimsruter, ørkenområder og beduiner

Undervejs på din Jordan-rejse kan det være, du er så heldig at komme forbi Kongevejen, der forbinder hovedstaden Amman med Aqaba ved Det Røde Hav. Kongevejen snor sig gennem et landskab med referencer til Det Gamle Testamente, og vejen var i århundreder den foretrukne pilgrimsrute til Mekka. Korsfarerborge troner på uindtagelige klipper i det fjerne, og bl.a. Kerak kan fortælle dramatisk historie. Vidtstrakte ørkenområder med spredte oaser bliver til Wadi Rum – et uendeligt ørkenlandskab med sand i gult og rosa og farverige klippeformationer. Hist og her ligger beduinernes telte i læ ved klipperne, og ensomme flokke af får og geder får afsøger området.

Det_D_de_Hav_450-555
Al_Karak_castle_iStock-95509963_333-270
Wadi_Rum_476290031_333-270
Wadi_Rum_491962001_450-555

Ørkenområdet Wadi Rum

Wadi Rum er et naturbeskyttet ørkenområde i Jordan med farverige, forrevne klipper. Vind og vejr har eroderet de lodrette klipper, der er op til 1.000 m høje, og trods de golde omgivelser har flere folkeslag siden forhistorisk tid holdt til her. Det fascinerende og næsten endeløse ørkenområde er en stor naturoplevelse, og de særlige omgivelser har da også været kulisse for flere storfilm, blandt andet blev klassikeren ”Lawrence of Arabia” optaget her.

Et paradis over og under vandet

Rejser til Jordan byder på meget andet end ørken. Aqaba ved Det Røde Hav er landets eneste havneby, og er kendt som et paradis for soldyrkere og dykkere. Koralrevene begynder 50 meter fra stranden, og på hele strækningen til grænsen til Saudi Arabien venter sublime dykkeroplevelser.

Den moderne udvikling har for længst meldt sin ankomst i Jordan, men meget i det jordanske samfund er stadig forankret i århundrede år gamle traditioner. Og en ting har ikke ændret sig – og det er den åbenhjertige gæstfrihed, du bliver mødt med.

Der_R_de_Hav_iStock-1222269073_450-555
Dykker_Aqaba_iStock-519504166_333-270
Jerash_i_Jordan_333-270
Petra_oppefra_450-555

Rundrejse i Jordan

På vores rundrejse i Jordan tilbringer vi en hel dag i oldtidsbyen Petra, og ved Det Døde Hav får du fornemmelsen af at være fuldstændigt vægtløs i det salte vand. Ørkenområdet Wadi Rum i det sydlige Jordan er en stor naturoplevelse, og det liv som beduinerne lever her, er en slående kontrast til den internationale atmosfære i storbyen Amman. Rejsen sluttes af med afslapning i havne- og badebyen Aqaba ved Det Røde Hav. Du får kort sagt en særdeles indholdsrig rejse til en virkelig god pris! Oplevelserne er mange, og du er sikker på at komme på et Jordan-eventyr, der vil overgå alle dine forventninger!

Vi har arrangeret rejser til Jordan i mange år og vender glade tilbage hver eneste gang. Vi ville aldrig sende rejsende afsted til en destination, som vi ikke følte os trygge ved og forholder os naturligvis altid til Udenrigsministeriets Rejsevejledninger.

Jordan med dansk rejseleder

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 30 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.

Når du rejser med os på en rundrejse, får du rig mulighed for at opleve. Rejselederen sørger for alt det praktiske og øser ud af sin store viden, så du kan fokusere på at suge alle indtryk til dig. Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur, ligesom de sætter en ære i at yde den bedste service. Det er din rejse – og vores passion at arrangere den.

Jordansk_mad_iStock-518222889_450-555
Wadi_Rum_kameler_iStock-1452145973_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Jordan

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!