Rejser til Albanien

Oplev en anden side af Europa

Glæd dig til at se en anden side af Europa, når du rejser til Albanien

Det tidligere så lukkede land har åbnet dørene til omverdenen, og overalt mødes du af gæstfrihed og venlighed fra en befolkning, der glæder sig over nye tider.

I Albaniens højland leder naturen tankerne hen på norske fjelde med stejle, træklædte skråninger, der stiger op fra blikstille søer. De bjergrige områder er meget sparsomt beboet og fremstår yderst uberørt. Albaniens bankende hjerte er hovedstaden Tirana, som har gennemgået en kæmpe udvikling, siden byen vågnede ved kommunismens fald i 1990’erne. Her er farverige huse, skøre påfund, skønne pladser og små, hyggelige gågader, hvor det er en fornøjelse at gå tur.

Find din næste rejse til Albanien nedenfor, hvor du også kommer til Kosovo og Nordmakedonien.

Tirana_Skanderbeg_statue_178761469_323-390
Traditional_balkan_houses_in_old_town_of_berat_albania_333-270

Alle rundrejser til Albanien

  1. Albanien, Kosovo og Nordmakedonien
    Albanien, Kosovo og Nordmakedonien

    8 dage - fra 8.995 kr.

    SE REJSEN
Moske_Tirana_iStock-1410104829_450-555
Skanderbeg_Square_Tirana_Albania101064367_333-270
Tirana_157090233_323-390

Europas sidste hemmelighed

En rejse til Albanien er en rejse til Europas sidste hemmelighed. Det tidligere lukkede land har slået porten op til en smuk og uopdaget verden fyldt med gamle landsbyer, hvor tiden har stået stille.

Tirana blev grundlagt af en feudal herremand i 1614, og de første bygninger var en moské, et bageri og et tyrkisk bad. Byen har udviklet sig voldsomt siden da og er i dag Albaniens absolutte industrielle centrum. På din rejse til Albanien kan du i det store Nationalhistoriske Museum få en fin introduktion til Albaniens historie og fordybe dig arkæologi helt fra antikken til det kommunistiske styre. Museet ligger på Skanderbeg-pladsen, der er den største plads i Tirana med E’them Bey Moskéen og klokketårnet. Læg også vejen forbi den engang “forbudte bydel”, Blloku, hvor der kun var adgang for regeringsfolk, men som nu er de unges tilholdssted med byens bedste caféer, butikker og restauranter. Her kan du stifte bekendtskab med det albanske køkken, der er inspireret af både tyrkisk, græsk og italiensk madkultur.

Livet i de albanske tinder

Fra Romerrigets storhedstid til Albaniens tinder. Abanien byder på meget at opleve. 

Når du rejser til Albanien er det værd at besøge de smukke bjergbyer, hvor en helt særlig stemning hersker med osmannisk arkitektur, klostre, ortodokse kirker og smalle veje med toppede brosten. Flere af de små bjerglandsbyer er på UNESCOs verdensarvsliste og har gennem tiden opflasket både forfattere og diktatorer.

I området nær den græsk-romerske by Butrint finder du på en halvø omgivet af smukke laguner en af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske udgravninger i Balkan-området. Stedet pirrer fantasien, og man kan levende forestille sig livet her i Romerrigets storhedstid. En gammel fæstning huser et lille museum med udsigt over udgravningerne, der er et af de sidste uspolerede historiske områder i landene ved Middelhavet.

Butrint_Albanien_iStock-1151462033_450-555
Butrint_465436213_333-270
Citroner_Albanien_iStock-1020736384_333-270
Albansk_byrek_iStock-1439850392_450-555

Smag på Albanien

På en rejse til Albanien kan du også benytte sig af chancen for at lære befolkningen nærmere at kende. Hvis du bliver inviteret indenfor hos en familie, kan du eksempelvis se, hvordan kvinderne i huset forbereder “byrek”, der er små fyldte pakker af butterdej, og som man mener stammer fra det gamle tyrkiske eller romerske køkken. Albanerne bor ikke i små kernefamilier, men sammen med den ældre generation, og det er kvinderne, der sørger for det huslige arbejde.

De små traditionelle kystbyer er kendt i hele landet for deres citroner og oliven, og det er ofte muligt at besøge familieejede citrusplantager og olivengårde for at få et indblik i dyrkningen og produktionen. Derudover har en del af landets vingårde ligeledes åbnet op for besøgende, og her der venter gode kvalitetsvine fremstillet efter gamle traditioner.

Det er bare med at komme af sted!

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Albanien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!