Rejser til Sydafrika

Vilde oplevelser, varieret natur og safari på savannen

På spidsen af det afrikanske kontinent venter et eventyr uden lige 

Når du rejser til Sydafrika, møder du et kontrasternes land, der af Desmond Tutu blev døbt Regnbuenationen.

Med sin voldsomme historie og fortsatte kamp for at træde ud af apartheidens skygge vil en rejse til Sydafrika uvægerligt mane til eftertanke. Men landet vil også charmere og forbløffe med sin mangfoldige kultur, storslåede natur og sit unikke dyreliv.

Hvis du rejser til Sydafrika for at opleve dyrelivet, er en safari i den berømte Kruger National Park et must. Kruger National Park er en af kontinentets største nationalparker og på størrelse med 2/3 af Jylland. Nationalparken er kendt for sit fantastiske dyreliv med ikke mindre end 147 arter af pattedyr og over 500 fuglearter. Der er bl.a. rigtig gode chancer for at se ”The Big Five” – løve, leopard, næsehorn, bøffel og elefant – og nogle af de mange andre dyr, såsom flodhest, giraf, gnu, kudu, impala og zebra, der ofte er at finde ved vandhullerne.

Find din næste rejse til Sydafrika nedenfor.

 

L_vefamilie_i_Kruger_323-390
Giraf_p_slette_iStock-958201790_333-270

Alle rundrejser til Sydafrika

  1. Naturrige Sydafrika - Safari, Garden Route & Cape Town
    Naturrige Sydafrika - Safari, Garden Route & Cape Town

    15 dage - fra 28.995 kr.

    SE REJSEN
Cape_Point_South_Africa_27715292_450-555
Drakenberg_65294459-1069x601_333-270
Vinmarker_Stellenbosch_20823340_323-390

Naturen i Sydafrika

Naturen i Sydafrika er lige så varieret som befolkningen. I Drakensberg-bjergene i nord finder du Panorama-ruten, der fører forbi scenerier med forrevne klipper, grønne dybe kløfter, spektakulære vandfald og udsigter, der næsten tager pusten fra en. I syd putter Vinlandet sig med sine mange vinstokke, der producerer verdensklasse-vin, og her kan man også både besøge jackasspingviner i det fri og se ud over det frådende Atlanterhav fra fyrtårnet på Cape Point, der ligger på halvøen med Kap det Gode Håb.

Moderne byliv i Cape Town

Når du rejser til Sydafrika, kan du i storbyen Cape Town se, hvordan det moderne liv udfolder sig, på godt og ondt, med de mere velstillede boende inde i byerne og de fattigste folk uden for byerne i townships. Cape Town er en af verdens smukkeste storbyer, som den ligger ud til havet med det ikoniske Taffelbjerg tronende over sig. Byen har det hele: smuk natur i den UNESCO-fredede botaniske have Kirstenbosch, gode restauranter med højt gastronomisk niveau, elegante shoppingstrøg og et utal af seværdigheder, der fortæller om landets historie. Undervejs på rejsen i Sydafrika huskes man, med de mange smukke kolonitidsbygninger, på fortiden, hvor landet var ”kastebold” mellem europæiske herredømmer, og på Robben Island bliver man mindet om de umenneskelige forhold, det frygtelige apartheidstyre var skyld i.

Cape_Town_Robben_Island_iStock-1363867447_450-555
Kirstenbosch_69412451_333-270
Cape_Town_Aerial_iStock-1340477405_333-270
Robben_Island_F_ngsel_iStock-526834191_450-555

Nelson Mandelas Sydafrika

Hvis der er et navn, der er uløseligt forbundet med Sydafrika, så må det være Nelson Mandelas – og når du rejser til Sydafrika, vil du se, hvor stort et aftryk han satte på landet. Mandela var leder af befrielsesbevægelsen ANC og tilbragte 18 år på Robben Island ud af de 27 år, hvor apartheidstyret holdt ham fængslet. Han blev løsladt i 1990, og valgtes til præsident ved det første frie valg i 1994, hvilket blev slutningen på apartheidtiden. Han kæmpede for forsoningspolitikken, der blev ført som del af den Sydafrikanske demokratiseringspolitik, og modtog også Nobels Fredspris i 1993 sammen med den daværende præsident Frederik de Klerk.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Sydafrika

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!