Oplev New Zealand

Eventyrlandet på den anden side af planeten

Kia ora! Det betyder ”hej” og ”velkommen” på maoriernes sprog

—  og det vil du komme til at høre adskillige gange, når du rejser til New Zealand, der har verdens mest gæstfrie befolkning. New Zealand bliver igen og igen kåret som verdens bedste rejseland, og det skyldes både “kiwierne” – sådan omtaler newzealænderne sig selv – og en natur uden sidestykke.

Du kan rejse til New Zealand hele året rundt, men hvis du ønsker sommervarme, er det bedst at rejse i vores vinterhalvår. Årstiderne i New Zealand ligger nemlig modsat de danske. Derfor er det varmest fra december til starten af marts, hvor der er en gennemsnitstemperatur på 22 grader. Omvendt er det koldest i sommermånederne, og fra juni til august ligger gennemsnitstemperaturen kun på omkring 12 grader. Vejret kan dog svinge, alt efter om du befinder dig på Nord- eller Sydøen, så ring til os og få en masse gode tips til din drømmerejse.

NZ_Roadtrip_sea_iStock-1460447747_323-390
Autocamper_NZ_iStock-1060393148_333-270

Sådan kan du opleve New Zealand

Oplevelser og dagsture i New Zealand

Lake_Tekapo_iStock_450-555
Albatros_NZ_iStock-1330609089_333-270
Tongariro_National_Park_455704341_redigeret_323-390

Naturskønne New Zealand

Rejser til New Zealand er rejser med naturoplevelser i overflod! Landskabsmæssigt har New Zealand en stor variation, meget få lande kan matche. Gletsjere og gejsere. Aktive og udslukte vulkaner. Fjorde, der skærer sig langt ind i bjergene. Grønne marker med får så langt øjet rækker. Den ene dag kan omgivelserne være en fredfyldt strand, den næste dag eroderede klipper og måske et møde med sæler eller pingviner. I luften svæver albatrosserne med deres enorme vingefang, og i havet boltrer delfiner og hvaler sig. New Zealand består af de tre hovedøer – Nordøen, Sydøen og Stewart Island – og en række mindre øer som f.eks. Great Barrier Island og Waiheke Island ud for Nordøen og Chatham-øerne i det sydlige Stillehav.

Nordøens højdepunkter

På Nordøen finder man de største byer, såsom Auckland og Wellington, og en natur, der er præget af termisk aktivitet. Af alle de termiske områder, der findes i verden, ligger et af de største, mest farverige og mest spektakulære omkring Rotorua på Nordøen. Rotorua var en af maoriernes første bosættelser i New Zealand, og en femtedel af indbyggerne i byen er maorier. Du kan derfor udover termiske oplevelser også blive klogere på de rige maori-traditioner. Auckland er New Zealands største by og er omgivet af vand på næsten alle sider. Wellington er New Zealands hovedstad og ligger smukt på Nordøens sydspids mellem stejle, grønne bakker. Fra Wellington går der færge til Sydøen, og da de fleste vælger at opleve både Nordøen og Sydøen, er Wellington et naturligt stop.

Wai-O-Tapu_464514723_450-555
Auckland_skytower_513181527_333-270
Vinmark_Marlborough_NZ_iStock-1128996629_333-270
Milford_sound_fiordland_NP_NZ_iStock-489868012_450-555

... Og Sydøens fortræffeligheder

Og hvis du troede, at naturen på Nordøen var fantastisk, vil du næsten ikke kunne fatte Sydøen, der er beriget med en overjordisk smuk natur både til lands og til vands. Oplev bl.a. Fiordland National Park der uden tvivl er det flotteste naturområde i New Zealand med dybe fjorde og en sand frodighed af mos, bregner og gigantiske træer, der dækker bjergene. En sejltur i Fiordland National Park er derfor et absolut must, når du rejser til New Zealand! Hvis det var muligt at lave en top-tre liste med de skønneste områder i New Zealand, så var Marlborough også sikret en plads. Marlborough ligger på den nordligste del af Sydøen, og er New Zealands største vindistrikt. Vine fra New Zealand er uovertrufne, og det skyldes de mange solskinstimer, der i samspil med de kølige nætter giver vine med smag og intensitet.

Online rejseforedrag om New Zealand

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i New Zealand

Du kan også opleve New Zealand på en rejse med dansk rejseleder

New Zealand kåres gang på gang, som verdens bedste rejseland. Og på en rundrejse med dansk rejseleder får du rig mulighed for at selv at opleve, hvor rammende denne titel er. New Zealand rummer det hele med en yderst gæstfri befolkning, smuk natur, spændende historie og en god infrastruktur, der sikrer, at det er nemt at komme fra a til b.

 

Fox_Glacier_147918931_333-270
Sperm_whale_100125404_323-390

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om New Zealand

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!