Autocamper-ferie i New Zealand

Et skræddersyet eventyr med ultimativ frihed

Naturen er den store attraktion i New Zealand, og netop derfor er det oplagt at leje en autocamper.

Med en autocamper får du nemlig den ultimative frihed og kan nyde naturen i dit eget tempo. Du kan holde frokost-stop, når sulten melder sig, og tage en dukkert, når den perfekte strand dukker op – alle nødvendige faciliteter er jo med! Den frihed, en autocamper giver, gør det til et oplagt valg ikke kun for børnefamilier, men for alle, der vil have en ferie fyldt med oplevelser og ultimativ frihed.

Vågn op med udsigt til sneklædte bjergtoppe, gå i seng til lyden af klukkende bjergsøer og spis morgenmad på sengen med en havudsigt så nær, at du kan dyppe tæerne i vandet. På en ferie i autocamper oplever du den ultimative frihed, og New Zealand er det perfekte sted at teste konceptet, hvis du ikke allerede har forelsket dig i den frihedsfyldte ferieform.

NZ_autocamper_450x555
NZ_Roadtrip_sea_iStock-1460447747_333-270
Milford_sound_fiordland_NP_NZ_iStock-489868012_450-555
Autocamper_NZ_333x270
Vandring_p_gletsjer_323-390

Campingpladser i New Zealand

De newzealandske campingpladser er ikke bare kendt for meget fine faciliteter, men også for deres ofte naturskønne beliggenhed. På campingpladserne er det nemt at falde i snak med newzealænderne og få idéer til oplevelser, som endnu ikke har fundet vej til guidebøgerne. De newzealandske campingpladser er enten privatejede eller underlagt Department of Conservation (DOC).

Det er i øvrigt tilladt at campere de fleste steder i New Zealand, når blot man respekterer privatlivets fred. Det kaldes “freedom camping”, og New Zealand er et af de få lande, hvor camping i det fri uden for campingpladserne stadig er tilladt. For at må parkere i det fri, skal autocamperen være udstyret med følgende: et toilet, beholder med frisk vand, spildevandsopbevaring og skraldespand med låg. Du må dog ikke parkere lige præcis, hvor du har lyst. Læs mere om freedom camping i New Zealand her.

Vælg den rigtige autocamper, campervang eller camper

Vælg den rigtige ferie i New Zealand. Vi tilbyder forskellige typer af autocampere, og det er forskelligt, hvad udlejningsfirmaerne kalder dem. Autocamper, campervan eller bare camper dækker over det samme. Generelt bruges autocamper dog om de større modeller og campervan om de mindre.

Valg af autocamper afhænger af rejsens længde og ønsker til pris, komfort og faciliteter. Er I f.eks. en familie med børn, der skal på ferie, eller er I kun to og kan klare jer med mindre plads? Ønskes luksus eller en billig kør-selv-ferie med almindelig god komfort?

Du kan vælge mellem en Maui-autocamper, en Britz-camper og en Mighty-autocamper. Britz og Maui er blandt de førende i New Zealand og lægger begge stor vægt på produktudvikling. Maui er luksusudgaven med mere udstyr og f.eks. porcelæn i stedet for plastservice. Der er mange modeller at vælge imellem, og prisforskellen mellem Maui og Britz skyldes forskel i standard og antal år hver autocamper kører, og har ikke noget med sikkerheden at gøre. Mighty-autocamperen er det billige alternativ til børnefamilien, som ønsker at opleve New ZEaland i autocamper. Det er vigtigt at vælge en model, der opfylder dine forventninger, og det er en god idé at vælge en model med ekstra god plads, hvis kør-selv-ferien skal vare længere tid.

52.-new-zealand-fra-nord-til-syd-paa-2-uger-i-autocamper.Dag_15.555x450
Vinmark_Marlborough_NZ_iStock-1128996629_333-270
3.-nordoeen-rundt-2-uger-i-autocamper-i-new-zealand.Dag_3.270x333
30.-new-zealand-fra-nord-til-syd-paa-4-uger-i-autocamper.Dag_13-14.390x323

Værd at vide om ferie i autocamper i New Zealand

  • New Zealand har venstrekørsel.
  • Sikkerhedssele skal altid bruges.
  • Hastighedsgrænserne er 50 km/t i byer og 100 km/t på landeveje.
  • Uden for byerne er vejene ofte både smalle og snoede, så gennemsnitshastigheden vil ofte være lavere.
  • ”One lane bridges” er broer med kun en vejbane. Hvis ikke det er angivet, hvem der har forkørselsret, er det den, der er kørt sidst ind på broen, der må bakke.
  • Vær forberedt på, at der kan være en flok får eller kvæg på vejen.
  • Specielt på Sydøen kan der være langt mellem byerne, så fyld tanken op, når du kommer forbi en tankstation.
  • Der må kun køres på asfalterede, stenbelagte og velholdte veje. Udlejningsstationen vil oplyse om eventuelle lokale restriktioner.

Find din autocamper til ferien i New Zealand

3_stjerner_orange

Mighty

En autocamper fra Mighty New Zealand er til de eventyrlystne, der søger en billig rejse uden den store komfort. Alle autocampere fra Mighty New Zealand  er det billigere alternativ til de mere komfortable modeller

3_stjerner_orange

Britz

Autocampere fra Britz New Zealand er typisk mellem 2,5 og 5 år gamle. Indretningen er ikke så luksuriøs som i Maui New Zealand modellerne, men stadig et rigtig godt alternativ til eksempelvis børnefamilien.

3_stjerner_orange

Maui

Autocampere fra Maui New Zealand er bygget på Mercedes/VW-chassis, og ingen biler er ældre end 2,5 år. I den løbende produktudvikling har Maui specielt fokus på design og materialer.

3_stjerner_orange

Apollo

Apollo er en populær leverandør af autocampere Down Under. Der er både modeller, der er som rullende hjem med alle bekvemmeligheder og fornødenheder til din rejse, og så er der små kompakte autocampere skabt til eventyret og det enkle liv på farten. 

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!