Rejser til Norge

Mellem fjelde, fjorde og nordlys

Norge er et kludetæppe af charmerende byer, knejsende fjelde og UNESCO-fredede oplevelser

Her fornemmer du tydeligt den helt særegne, nordiske vildskab, og selvom landskabet til tider kan virke råt og barsk, er der alligevel et rigt dyreliv med hårdføre arter. Her er for eksempel elge og rener i massevis, og på din rejse i Norge, kan du også være heldig at støde på både ulv, bjørn og los. Hav- og fuglelivet er også særdeles rigt med blandt andet hvaler, havørne, kongeørne og alle fuglene, der bebor landets enorme fjeldsider og skaber levende fuglefjelde.

Om sommeren prydes de stejle fjeldsider af grønne sommerfarver, og du kan opleve den norske natur for fuld udblæsning med flotte, dybe fjorde, sprudlende vandfald og nogle af verdens smukkeste togstrækninger. Om vinteren dækkes landskaberne af sne, og drømmen om at se det magiske nordlys danse på den norske nattehimmel kan blive til virkelighed.

Find din næste rejse til Norge nedenfor.

 
Lofoten_iStock_000065595237_Double_323-390
Trondheim_iStock-1178850580_333-270

Alle rundrejser til Norge

 1. På skinner i naturskønne Norge
  På skinner i naturskønne Norge

  7 dage - fra 10.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Hurtigruten Kirkenes – Bergen
  Hurtigruten Kirkenes – Bergen

  8 dage - fra 19.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Det bedste af Nordnorge – Nordkap, Lofoten og Lapland
  Det bedste af Nordnorge – Nordkap, Lofoten og Lapland

  8 dage - fra 16.995 kr.

  SE REJSEN
 4. Nordlys og vintermagi – med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes
  Nordlys og vintermagi – med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

  8 dage - fra 20.995 kr.

  SE REJSEN
 5. Nordlys og vintermagi – med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen
  Nordlys og vintermagi – med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen

  8 dage - fra 17.995 kr.

  SE REJSEN
 6. Nordlys og polareventyr i Nordnorge – Tromsø, Narvik og Lofoten
  Nordlys og polareventyr i Nordnorge – Tromsø, Narvik og Lofoten

  8 dage - fra 15.995 kr.

  SE REJSEN
 7. Svalbard 78° – og jagten på nordlyset
  Svalbard 78° – og jagten på nordlyset

  5 dage - fra 14.995 kr.

  SE REJSEN
Fl_msbanen_med_tog_og_landskab_iStock-1169835188_450-555
Tog_og_g_rd_i_landskab_ved_Voss_iStock-1169497970_333-270
Bergenbanen_tog_og_fjelde_iStock-827696076_323-390

Verdenskendte togstrækninger

Golfstrømmen løber langs hele Norges kyst og sørger for, at fjordene holdes isfri, og at der er en forholdsvis ensartet temperatur på trods af landets kæmpemæssige størrelse. Når du kommer helt nordpå til Nordkap, kan du dog tydeligt fornemme den relative nærhed til de polare egne.

Hvis du drømmer om at opleve Norges alsidige natur, kan du tage med på tog-rejsen: På skinner i naturskønne Norge, hvor den norske natur folder sig smukt ud, og lægger vejen forbi nogle af Norges mest dramatiske landskaber og idylliske landsbyer. Her oplever du både Flåmsbanen og Bergensbanen, som er to af de mest berømte togstrækninger i verden.

Nordlys i Norge

Når du rejser til Norge, vil du opdage, at der også venter store naturoplevelser på det norske fastland, bl.a. i Tromsø. I løbet af 1800-tallet blev Tromsø kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på. Her kan du om vinteren opleve nattehimlens storslåede lysshow med det flygtige og farvespillende nordlys. Du kan køre ud med rensdyrslæde i ødemarken og lære mere om samernes levevis over et måltid mad i bålets skær. Hvis du drømmer om at opleve det dansende nordlys, kan du tage med på vores rejse: Himmelsk nordlys og snelandskaber, hvor chancen for at opleve det spektakulære naturfænomen er ekstra stor. På nordlys-rejsen hører du også nogle af de myter om nordlys, som er blevet genfortalt fra generation til generation blandt de lokale.

Nordlys_iStock-1014686542_1__450-555
Troms__Nordlys_iStock-1476158920_333-270
Nordkap_iStock-543177740_333-270
Nordkap_iStock-518203753_450-555

Imponerende Nordkap

Rejser du længere nordpå kommer du til det imponerende Nordkap-plateau, der rejser sig 307 meter over Norskehavet. Plateauet er det nordligste punkt i Europa, som er tilgængelig for besøgende (det ”rigtige” nordligste punkt ligger lidt vest for Nordkap og hedder Knivskjelloden). Det er værd at rejse til Nordkap om sommeren, hvor midnatssolen regerer og oplyser landskaberne med et smukt dunkeltgyldent lys. Er du på ferie i Nordnorge, bør du også prøve at sejle med den legendariske Hurtigrute til øgruppen Lofoten, der prydes af maleriske træhuse i forskellige farver, tørrede fisk på stativer i lange rækker og fjelde med spidser tinder. Læg hertil en ubeskrivelig ren luft og små hyggelige “fiskevær”, der er navnet på de historiske røde fiskerhuse langs kysten i Lofoten, og scenen er sat til uforglemmelige oplevelser.

Du kan opleve Nordkap på vores rejse: Det bedste af Nordnorge, som inkluderer Nordkap, Lofoten & Lapland – her møder du landskabets storhed, den særegne kultur og rejser du om sommeren, kan du opleve det forunderlige lys, når solen aldrig går helt ned.

Norge med dansk rejseleder

På vores rundrejser i Norge kan du være sikker på at opleve landets uovertrufne natur. Her slipper du for alt besværet med planlægning af rejsen, og vores kompetente og passionerede rejseledere sørger for at give dig et spændende indblik i, hvad du oplever undervejs. Rejselederens omfangsrige kendskab til landet og de lokale forhold, søger for, at du kommer hjem med helt enestående rejseminder i bagagen.

Nordfjord_Norge_iStock-1421971516_450-555
Norge_sne_stemning_iStock-1028892946_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Norge

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!