Rejser til Spanien

Tapas, kunst og opdagelsesrejser

Få lande har så mange facetter at byde på som solbeskinnede Spanien

Det vedensberømte spanske køkken er dybt forbundet med landets historie, hvor både romere, maurere og opdagelsesrejsende gennem tiden har sat deres præg.

Det spanske spisekammer bugner af oplevelser, og uanset om du er til storslået natur og skønt klima eller spændende storbyer og enestående gastronomi, så er Spanien leveringsdygtig. Søger du åndelig føde, er en vandretur på Caminoen måske netop, hvad du har brug for? På en rejse til Spanien vil du opleve både forblæste romerske ruiner, betagende basilikaer og uforlignelige arkitektoniske juveler – fra maurernes Alhambra i Andalusien og moderne arkitektur som Antoni Gaudís mesterværker i Barcelona til det ikoniske Guggenheim-museum i Bilbao.

Spanien er i sandhed en destination, som mætter sine gæster i mere end én forstand – og her er noget for enhver smag.

Find din næste rejse til Spanien nedenfor.

Citrusfrugter_Mallorca_iStock-1227557261_323-390
Costa_Brava_iStock-1411691139_333-270

Alle rundrejser til Spanien

 1. Vandring på Camino Portugues i Galicien
  Vandring på Camino Portugues i Galicien

  1 dage - fra 11.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Vandring på Caminoen
  Vandring på Caminoen

  9 dage - fra 12.495 kr.

  SE REJSEN
 3. Nordspanien & Sydfrankrigs kulturskatte
  Nordspanien & Sydfrankrigs kulturskatte

  10 dage - fra 14.995 kr.

  SE REJSEN
 4. Langtidsferie i Andalusien
  Langtidsferie i Andalusien

  22 dage - fra 13.995 kr.

  SE REJSEN
 5. Fra Bilbao til Madrid
  Fra Bilbao til Madrid

  8 dage - fra 14.495 kr.

  SE REJSEN
 6. Baskerlandet – Bilbao, Pyrenæerne & Rioja
  Baskerlandet – Bilbao, Pyrenæerne & Rioja

  8 dage - fra 14.995 kr.

  SE REJSEN
 7. Andalusien – et spansk eventyr
  Andalusien – et spansk eventyr

  9 dage - fra 14.995 kr.

  SE REJSEN
Spanien_kyst_iStock-501341901_450-555
Camino_view_483505489_333-270
La_Sagrada_Familia_Barcelona_323-390

Rundrejser i Spanien med dansk rejseleder

Uanset hvilken region du forelsker dig i, kan du glæde dig til en rejse i selskab med en dygtig dansk rejseleder, der er passioneret Spanien-ekspert, og som vil overraske dig med skjulte perler undervejs på rejsen. Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 30 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.

Det er din rejse – og vores passion at arrangere den!

Spaniens alsidige regioner

Når du rejser til Spanien, venter der indblik i et komplekst land. Spanien er det fjerdestørste land i Europa og udgøres af 50 forskellige provinser, der fordeler sig på 17 autonome regioner – hvoraf nogle af mere kendte er Catalonien, Galicien og Baskerlandet, der ligger i Nordspanien. Disse tre regioner er også grunden til, at der i Spanien er fire hovedsprog, nemlig spansk (castiliansk), catalonsk, galicisk og baskisk.

På rejsen i Spanien kan du i Galicien bl.a. prøve kræfter med den legendariske Pilgrimsrute, hvor du vandrer gennem Galiciens smukke og kuperede landskaber, følger stier forbi kirker og klostre – helt på samme måde som pilgrimme har gjort det i århundreder og med helt det samme mål: byen Santiago de Compostela. Prøv det selv på vores rundrejse Vandring på Caminoen.

Barcelona er regionshovedstaden i Catalonien og Spaniens næststørste by, kun overgået af hovedstaden, Madrid. Den catalanske smeltedigel ligger dejligt ud til Middelhavet og byder på afslappende strandliv samt stor kunst, kultur og gastronomi. Den velbevarede arkitektur er vidne om byens lange historie med bymuren fra den romerske kolonitid, Antoni Gaudís modernistiske mesterværker og middelalderbygninger i det historiske kvarter fra blomstringstiden som vigtig søfartsby.Et andet oplagt besøg, når du rejser til Spanien, er Bilbao, der er en af de største byer i Baskerlandet og som ligger omgivet af små, træbevoksede bjerge. Gennem byen flyder den sejlbare Nervión-flod, der har sin udmunding i Biscayabugten.

Byen bar tidligere præg af den store jern- og stålproduktion med slem forurening til følge, men er efter en kontinuerlig byfornyelse ved at være kommet det værste til livs. Især forskønnelsen af promenaden langs floden og opførelsen af Guggenheim-museet har skudt ny energi ind i byen. Her kan man gå rundt i den gamle bydel, Casco Viejo, der er over 700 år gammel og blandt andet se den gotiske Santiago Katedral, der er Baskerlandets ældste, samt Plaza Nueva og Ribera-markedet. Under taget på Ribera torvehallen bugner det af boder med friskfanget fisk, bjerge af grøntsager og frugt, syltede sager og lokale specialiteter, som vinbjergsnegle og pintxos, der er små retter a la tapas. Oplev begge byer på rundrejsen Nordspanien og Sydfrankrigs kulturskatte.

Gaudi_Barcelona_iStock-148543868_450-555
Guggenheim_Bilbao_iStock-479331574_333-270
Alhambra_Palads_Granada_iStock-182727232_333-270
Mezquita_katedral_Great_mosque_Cordoba_spanien_166127535_450-555

Det gamle Arabien møder Spanien

Andalusien byder på store oplevelser med mauriske mesterværker og farverig sydspansk kultur. I Granada finder man det UNESCO-fredede Alhambra-palads, der er et af de mest komplekse og raffinerede udtryk for arabisk kultur i middelalderen, og det er særligt i salene og gårdhaverne, at skønheden folder sig ud. Generalife, sultanens sommerpalads, og det tilhørende parkanlæg er et betagende syn. Løvegården med sine 124 søjler omkranser løvefontænen, og netop brugen af vand i de mange haver, gårdhaver og tronsale er med til, at man føler sig som del af tusind og en nats eventyr.

Córdoba ligger nordvest for Granada. Meget få steder i verden kan prale af at have været både hovedstaden i en romersk provins og i en arabisk stat – men Córdoba er en af dem. Byen havde sin storhedstid, da den blev erobret af maurerne og gjort til hovedstad i ”Al Andalus”. Maurerne byggede universiteter, biblioteker, badeanstalter og moskéer, og kunsten og kulturen blomstrede. Den romerske og mauriske arkitektur er markant i bybilledet, og de mange spor fra forskellige folkeslag er årsag til, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Især Mezquita-katedralen er imponerende – katedralen er opført indeni (!) en af de prægtigste moskéer set udenfor den arabiske verden. Da Córdoba i 1236 blev generobret af de kristne, var de nye magthavere så imponeret af den mauriske moskés skønhed, at de lod den stå og byggede deres katedral midt i rækkerne af buer og søjler.

En historisk rejse i det spanske køkken

På din rejse til Spanien, vil du opleve, at kulturen spænder vidt – fra sene byfester i de små landsbyer, hvor tiden har stået stille, til dramatisk flamencodans og tyrefægtning – og så kan Spanien prale af fodbold i verdensklasse. Undervejs kan de mange oplevelser fordøjes med lækkerier fra det rustikke køkken og lækre tapas, som kan fås på selv den mindste bar. Det spanske køkken afspejler udviklingen i landets rige historie ganske godt. Basiskøkkenet var funderet på enkle retter rig på friske grøntsager, frugt, brød, fisk, kød og krydderier. Så kom maurerne til og med sig tog de kunstvandingssystemer, der gjorde det muligt at dyrke helt nye afgrøder som citrusfrugter, figner, dadler, ris osv. Og med koloniseringen af Latinamerika bragte de spanske opdagelsesrejsende også nye madvarer med sig hjem, så også tomater, peberfrugter, majs, bønner og kartoffel blev tilføjet den spanske menu.

Iberico_vin_ost_iStock-1350299586_450-555
Cordoba_Spanien_Stemning_iStock-482693476_333-270
Paella_iStock-510244381_333-270
Spansk_mad_iStock-1350197620_450-555

Mad og drikke i Spanien

Det spanske køkken er bedst kendt for sin mangfoldighed af små retter kaldet tapas. I Spanien mødes man om maden og deler den med alle om bordet.

Det spanske køkken bugner også af andre fyldige, krydrede retter baseret på svinekød eller lam. Kolde grønsagssupper som gazpacho er også populære i varmen. De serveres gerne til frokost, tapas eller som forret. Fugl, fisk/skaldyr og nogle gange kanin kombineres i paella og steges med ris, hvidvin eller chorizopølse i en kæmpe paellapande. Herligheden krydres med safran og masser af grøntsager, så resultatet bliver en smagfuld, gul og rustik risret.

Spanien har en lang tradition for at fremstille lufttørrede skinker af meget høj kvalitet, og på alle caféer og restauranter vil man kunne smage den spanske skinke. Det spanske måltid skylles ned med øl, Fino sherry (tør sherry, som drikkes til maden) eller voluminøs spansk rødvin.

Aftensmåltiderne starter generelt senere end de sædvanligvis gør i Danmark. Det er derfor ikke usædvanligt, at restauranter først åbner for servering kl. 20:00.

Man kan drikke vandet i Spanien, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

Spaniens bedste tapas!

Når du rejser til Spanien og Andalusien, bør du også opleve Sevilla, der rummer det bedste af det sydlige Spanien: en rig kulturarv, fantastiske landskaber, romantisk stemning og karakter. Det er på én gang en historisk og moderne by, der er fuld af imponerende kultur, arkitektur og kunst. Byens historiske rolle som centrum for handel og som kongens bastion i det sydlige Spanien har givet byen en særlig status i spaniernes hjerter. I midten af byen finder man den smukke gotiske katedral, Santa Maria, som er den største i Spanien og den tredjestørste i verden. Katedralens hoveddør må kun benyttes af kongelige og paven, og i kirken findes gravmælet for Christopher Columbus, som stævnede ud fra Sevilla mod den nye verden i 1492. Oplev både Sevilla, Córdoba og Alhambra-paladset på rundrejsen Andalusien – et spansk eventyr!

Sevilla byder desuden på nogle af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her. Uanset hvem der har ophavsret på de delikate små retter, er det et must at prøve at spise på nogle af byens stemningsfyldte tapasbarer – og har du lyst til flere oplevelser, er det oplagt at tage ud i byen og nyde et glas vin på et af de mange steder, hvor flamencodansere optræder hver aften. Velkommen til Spanien!

Sevilla byder desuden på nogle af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her. Uanset hvem der har ophavsret på de delikate små retter, er det et must at prøve at spise på nogle af byens stemningsfyldte tapasbarer – og har du lyst til flere oplevelser, er det oplagt at tage ud i byen og nyde et glas vin på et af de mange steder, hvor flamencodansere optræder hver aften. Velkommen til Spanien!

Sevilla_Santa_Maria_iStock-700212236_450-555
Tapas_iStock-172721308_333-270
Camino_Finisterre_iStock-188047269_333-270
Madrid_aerial_iStock-1151293229_450-555

Hvornår er det godt at rejse til Spanien?

Spanien har hele tre slags klima. Det nordlige Spanien har kystklima med relativt kølige somre og milde vintre. Det indre af Spanien har fastlandsklima med varme, tørre somre og relativt kolde vintre, mens den del af Spanien, der ligger langs Middelhavet, har subtropisk klima. Vi har gjort os umage for at placere vores rejser, så du altid oplever Spaniens skønne regioner fra deres bedste side. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vejret eller andre praktiske spørgsmål i forbindelse med dit valg af rejse til Spanien – vores dygtige rejseeksperter sidder klar til at hjælpe.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Spanien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!