Rejser til Indonesien

Oplev traditionsrige Java

Java er en af Indonesiens hovedøer, og en rejse hertil er en oplevelse for alle sanser 

Java er farver, smage, skønhed, mystik og ikke mindst en vidunderligt frodig ø med en fuldstændigt slående skønhed.

Java er en helt utroligt frugtbar ø med en betagende skønhed, som – næsten uanset, hvor på øen du opholder sig – indrammes af et blågråt kegleformet omrids. Øens mange vulkaner dominerer landskabet og rejser sig majestætisk over skove og marker og tilføjer en drømmeagtig kulisse, hvorend du ser hen.

Den rigelige nedbør og en jordbund, som næres godt af vulkansk aske fra de ca. 35 aktive af øens mere end 100 vulkaner, gør Javas muld til noget af den mest frugtbare landbrugsjord i verden. Over halvdelen af Indonesiens ris kommer fra Java, og i bjergene findes der kaffe-, te- og tobaksplantager i rigt mål. Det blomstrende landbrugsliv betyder, at langt størstedelen af befolkningen endnu bor på landet. Det betyder, at der stadig er rig mulighed for at få et helt unikt indblik i javanesernes liv, som de har levet det gennem århundreder.

Find din næste rejse til Indonesien nedenfor.

 

Jatuliwih_Risterasse_iStock-1411194630_323-390
Kaffefarm_Java_iStock-463574827_333-270

Alle rundrejser til Indonesien

 1. Java & Bali - kulturhistorie & tropeparadis
  Java & Bali - kulturhistorie & tropeparadis

  14 dage - fra 28.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Gudeskønne Bali – med mulighed for ophold på Gili Trawangan eller Komodo
  Gudeskønne Bali – med mulighed for ophold på Gili Trawangan eller Komodo

  14 dage - fra 20.995 kr.

  SE REJSEN
Borodudur_Tempel_iStock-530591764_450-555
Merapi_Vulkan_iStock-1472000476_333-270
Prambanan_Tempel_iStock-1343917897_323-390

Imponerende tempelkomplekser

Nogle af Indonesiens vigtigste bygningsværker findes på Java. Borobudur-templet er et af de mest imponerende buddhistiske templer i verden og er fantastisk beliggende midt i det frodige grønne junglelignende område ved foden af Merapi-vulkanen. Hver enkelt af templets 9 etager symboliserer en del af den rejse, som buddhister må igennem for at nå nirvana. Når du står for foden af templet og ser op mod det enorme bygningsværk er det ikke svært at forstå, at det er på UNESCO’s verdensarvliste.

Prambanan-templet er det største javanesiske hindutempelkompleks i Indonesien og bygget omkring år 840 e.Kr. Komplekset består af tre primære templer, som hver især er dedikeret til én af de største hinduistiske guder. Tempelområdets arkitektur bærer tydelige præg af traditionel hinduistisk byggestil, der bygger på arkitektoniske teorier fra Indien. Templernes udformning er bygget som en arkitektonisk parafrase over det hellige bjerg Meru, hvor guden Shiva siges at have hjemme, og det samlede kompleks er en afspejling af hele det hinduistiske univers ifølge hinduistisk kosmologi. Det er en utroligt spændende oplevelse at besøge de smukke templer og høre om de helt enormt sindrige og komplekse tankesæt, der ligger til grund for dem.

Mangfoldighed i naturen

Fra de imponerende vulkaner som Mount Bromo og Mount Merapi til de betagende risterasser i områder som Dieng Plateau og Jatiluwih, er Java et paradis for naturelskere. Øen har også frodige regnskove, smukke vandfald og kystområder med sandstrande. Uanset om du er til vandreture, bjergbestigning eller afslapning ved stranden, vil Java imødekomme dine naturoplevelsesbehov.

Mount_Bromo_Java_iStock-494386476_450-555
Java_Tumpak_Sewu_Vandfald_iStock-1178018244_333-270
Mad_Java_iStock-1019441380_333-270
Skyggeteater_iStock-528149673_450-555

Traditioner og gæstfrihed

Det er ikke kun naturen, der drager på en rejse til Java. Javaneserne er et traditionsrigt folkefærd, og de genfortæller øens dramatiske legender gennem dramatisk musik, dans og sang. Danse-, dukke- og skyggeteaterforestillinger er folkekær underholdning og en god måde at blive inddraget i folkets stolte selvbevidsthed og fortid.

Java giver dig også mulighed for at dykke ned i det lokale liv og interagere med de venlige og imødekommende indbyggere. Udforsk traditionelle markeder, prøv autentisk javanesisk mad og oplev den daglige livsstil i landsbyer og byer. Java er kendt for sin gæstfrihed og kulturelle stolthed, og du vil med garanti føle dig velkommen og inspireret af den lokale atmosfære.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Indonesien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!