Rejser til Malaysia

På opdagelse i det ægte Asien

En rejse til Malaysia er en rejse ind i Asiens mange facetter

I Malaysia kan du ikke undgå at blive tryllebundet af landets store diversitet af natur, kultur og historie med rødder i hele det asiatiske kontinent. Landet betager med dets farver, smage, lyde og seværdigheder i et sammensurium, der alle giver dig indblik i ikke kun Malaysia, men i det alsidige, ægte Asien.

På en rundrejse i Malaysia med dansk rejseleder vil du opleve Kuala Lumpurs pulserende storbystemning, Cameron Highlands bølgende bakkelandskaber, Langkawis kridhvide sandstrande, regnskove med millioner af år på bagen og ikke mindst et smagfuldt køkken, der fluks vil sende dig til den syvende himmel. 

Malaysia er en sanserig rejse gennem smagsindtryk, historiens fortællinger, junglens lyde og storbyens livlighed. En rejse gennem et land, der trækker spændende tråde til resten af det asiatiske kontinent og indfanger essensen af det hele Asien.

Find din næste rejse til Malaysia nedenfor.

Tanjung_Rhu_Beach_323-390
Char_Kuey_Tiaw_333-270

Alle rundrejser til Malaysia

Cameron_Highlands_iStock-1253998355_450-555
Regnskov_iStock-635829850_333-270
Mangrove_323-390

Et skatkammer af natur

Malaysia gemmer på et bugnende naturskatkammer, hvor du kan tage på opdagelse i alt fra regnskove og mangrover til bløde sandstrande og grønne dale tapetseret med teplantager. I Malaysia findes nogle af verdens ældste regnskove.

En fællesnævner for Malaysias fascinerende natur er “diversitet”. Det vil du blive bekræftet i, hvis du tager vestpå til øen Langkawi. Her bliver du straks mødt af kridhvide sandstrande, der snor sig langs det azurblå hav. Øen danner de perfekte rammer for afslapning, og mangler du et afbræk fra strandene, kan du tage på opdagelse i øens UNESCO-fredede mangrove. 

Regnskov og højland

Både regnskoven Penang Hills og mosskoven Gunung Brinchang menes at være mere end hundrede millioner år gamle, og naturen har derfor fået lov til at udvikle sig på forunderlig vis. Besøger du Penang Hills, kan du slentre over den 230 meter lange hængebro eller opleve regnskoven i fugleperspektiv fra den 360 graders cirkulære udkigsplatform, der troner oppe blandt trækronerne.

Trækroner finder du også i Cameron Highland, men det er ikke det, der stjæler billedet i det naturrige højland. Her kan du til gengæld betragte maleriske landskabsmotiver med langstrakte tæpper af jordbærplantager, bølgende bakkelandskaber og charmerende britiske cottagehuse med hvælvede døråbninger og småsprossede vinduer. 

Penang_Island_aerial_view__450-555
The_Habitat_Penang_Hills_333-270
Kuala_Lumpur_koloniel_stil_iStock-1433883630_333-270
Kuala_Lumpur_skyline_iStock-1226713145_450-555

Et land, der fortæller sin historie 

Når du rejser i Malaysia, kan du ikke undgå at blive mindet om landets historie, som har sat sit præg uanset, hvor du befinder dig. I hovedstaden Kuala Lumpur ligger historiske kolonitidsbygninger side om side med nye himmelstræbende skyskrabere og vidner om byens udvikling, der på blot 150 år har ændret sig fra tinmine-industri til moderne metropol. I den UNESCO-fredede by Melaka kan du opleve den portugisiske fæstning Porta De Santiago, der står som et historisk symbol på portugisernes kolonisering af landet i 1511. Tidsrejsen kan du fortsætte til Det hollandske torv, der er omgivet af postkasserøde bygninger, der fungerede som administrationsbygninger for hollænderne, da de erobrede landet fra portugiserne i 1641. 

Multikulturelt madmekka

Malaysias historie har ikke kun præget arkitekturen og kulturen, men også landets gastronomi. Den multikulturelle befolkning, der især består af malayere, indere og kinesere, har alle sat aftryk på det udvalg, som du kan finde på menukortene rundt i landet.

Vil du udfordre din smagshorisont, skal du tage til Penang-øen. Her finder du ​​George Town, der også går under navnet “Malaysias madhovedstad” og det er ikke uden grund, da byen er kendt for at servere noget af landets bedste mad. Slentrer du en tur ned langs nogle af byens gader, vil du opleve, at de lokale strømmer til “hawker-centrene”, de store haller eller åbne pladser fyldt med madboder, der langer alt fra kinesiske nudelsupper og indiske cuisiner til malaysiske satayspyd over disken. 

Mad_Cucur_Udang_450-555
Madbod_George_town_iStock-547035216_333-270

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!