Rejser til Peru

Inkamystik og Andesbjerge

Siger man Peru, vil langt de fleste uvilkårligt sige Machu Picchu – og den glemte by er da også et af de store highlights på rejser til Peru

Peru er rig på kultur og historie, og der er mange spændende steder at udforske. Besøg den gamle Inka-by Machu Picchu og bliv fortryllet af dens imponerende arkitektur og betagende udsigt. Udforsk Cusco, den tidligere hovedstad i Inka-imperiet, og oplev den unikke kombination af inkansk og spansk kolonial arkitektur. Tag på en tur til Nazca-linjerne og undr dig over de mystiske geoglyffer, der er hugget ind i ørkenen. 

Men det er hovedstaden Lima med mere end 8 mio. indbyggere, der byder velkommen. Og det gør den på sin egen måde med kaotisk og osende trafik, emsige gadesælgere i vejkrydsene og trøstesløse boligområder. Men vent – Lima vinder ved nærmere bekendtskab. Det vil især den gamle bydel centreret omkring Plaza Mayor overbevise dig om, på din rejse til Peru, og bygningerne fra kolonitiden omfatter bl.a. Palacio de Gobierno, hvorfra det ”spanske rige i Amerika” blev regeret.

Med Limas storbyliv, livlige markeder i byen Pisac, de majestætiske Andesbjerge og den mystiske Inkaby Machu Picchu, er der utallige seværdigheder at udforske i Peru.

Find din næste rejse til Peru nedenfor.

Lima_Peru_iStock-157195428_323-390
farverige_majs_Peru_iStock-532400411_333-270

Alle rundrejser til Peru

 1. Peru, Amazonas & Galápagos
  Peru, Amazonas & Galápagos

  17 dage - fra 53.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Inkaernes Peru
  Inkaernes Peru

  17 dage - fra 37.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Den store Sydamerika-rejse
  Den store Sydamerika-rejse

  18 dage - fra 44.995 kr.

  SE REJSEN
Peruvianske_kvinder_Chivay_iStock-498827493_450-555
Kvinde_fra_Peru_der_v_ver_iStock-1470008958_333-270
livet_ved_Titicaca-s_en_iStock-182802594_323-390

Stolt indianerkultur 

Peru har i tidens løb været befolket af en række forskellige indianerkulturer, men det er inkaerne, som står stærkest i historien. Da spanierne kom til Peru i 1532, strakte Inka-riget sig fra det nuværende Ecuador og 4.500 km sydpå til den argentinske by Tucumán, og utallige arkæologiske fund og ruiner vidner om et usædvanligt velorganiseret samfund. I 1572 henrettede spanierne den sidste inka-konge, og en rig kultur gik til grunde.

Når du rejser til Peru, vil du opdage, at der heldigvis findes mange arkæologiske perler fra inka-kulturen, og der dukker stadig nye op i de skovklædte bjerge, f.eks. inkabyen Choquequirao, som man mener, er større end Machu Picchu, som er Perus og måske Sydamerikas ubestridte største seværdighed. Machu Picchu ligger i 2.400 meters højde med en forrygende udsigt over landskabet, og der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachucútec, der regerede fra 1438 -1471.

I Urubamba-dalen – eller inkaernes hellige dal – kan man se eksempler på, hvordan inkaerne eksperimenterede med, hvordan de kunne øge jordens udbytte, og i inkaernes hovedstad Cusco bliver historien specielt nærværende. I den smalle gade Hatunrumiyoc ligger en af de bedst bevarede mure fra inkatiden, og det er her, man kan se den berømte 12-kantede sten. Santa Domingo-kirken er bygget oven på Cuscos mest betydningsfulde inka-tempel Qoricancha (Guldpaladset). Før spaniernes ankomst var det et helligt offersted og et astronomisk observatorium, og som også indeholdt utrolige rigdomme. Lidt uden for byen ligger det imponerende fæstningsværk, Sacsayhuaman, hvor inkaerne udførte hellige ritualer, men det mest interessante er nu størrelsen på fæstningsværkets sten, hvoraf mange er over otte meter høje.

Ingen ende på eventyret i Perus regnskov

Når du rejser til Peru, er det et must at opleve den imponerende natur. Regnskoven i det sydlige Peru hører til en af de mest artsrige i verden, og da der er tale om et af Perus mindst befolkede og mindst udforskede provinser, er der ingen ende på eventyret – og specielt ikke, når en lodge langt inde i junglen er base for eventyret. Når mørket sænker sig, begynder natdyrene at vågne, og en forunderlig verden med insekter og krybdyr, der har tilpasset sig et liv i mørke, åbenbarer sig. Når dagslyset melder sig, kan man spotte kaimaner (alligatorer) og skildpadder ved flodbredden, og det er en god ide at holde udkig efter kæmpeoddere. De skulle være til at få øje på, da kæmpeodderen kan blive op til to meter lang målt fra snude til hale og har poter, der sætter aftryk på størrelse med en menneskehånd!

Sejltur_i_Perus_regnskove_iStock-613678038_450-555
K_mpe_odder_Peru_Jungle_iStock-452419199_333-270
Titicaca-s_en_iStock-547136514_333-270
Peruviansk_h_ndv_rk_cusco_iStock-1437584513_323-390

Et liv i siv på Titicaca-søen

På din Peru-rejse bør du også lægge vejen forbi Titicaca-søen i Andesbjergene, på grænsen mellem Peru og Bolivia, der er en af verdens højest beliggende søer. Her ved bredderne og på øerne er der små indianersamfund, hvor livet leves, som det er blevet i århundreder. På Uros-øerne ud for Puno bor uros-indianerne på flydende øer af totorasiv – og intet andet sted i verden lever mennesker på flydende sivøer, bor i huse af siv, sejler i sivbåde og lever delvis af siv. Den specielle livsform stammer fra en periode, hvor uros-indianerne forsøgte at undgå inkaernes dominans på landjorden og dermed bosatte sig på vandet – smart!

Peru er på alle måder en rejse værd, og det er et land, du med stor fordel kan opleve på en rundrejse med dansk rejseleder, hvis du ikke er spanskkyndig, da alle de interessante seværdigheder og eksotiske naturoplevelser bindes sammen af rejselederens store viden.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Peru

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!