Den store Sydamerika-rejse

4,4 UD AF 5

For mange er en rejse til Sydamerika en “once in a lifetime”-oplevelse

Kontinentet byder på en enorm diversitet, og det kan være svært at vælge præcist dét land, som man ønsker at stifte bekendtskab med. Vi er selv vilde med Sydamerika, hvorfor vi nu tilbyder den ultimative rejse, hvor vi kommer igennem hele 4 lande, så du får det bedste af hele Sydamerika på én og samme tur.

I Peru, Chile, Argentina og Brasilien ligger de store oplevelser klar til at blive udforsket, og vi har udvalgt de allerbedste højdepunkter.

Oplev alt fra de pulserende storbyer Lima, Santiago de Chile, Buenos Aires og Rio de Janeiro til små indianerlandsbyer, lokale markeder og vingårdsbesøg. Naturoplevelserne er også helt i særklasse, når vi bl.a. besøger den glemte inkaby Machu Picchu i Andesbjergene og tilbringer tid ved et af verdens største vandfald – mægtige Iguazú – der strækker sig ind i både Argentina og Brasilien.

Fra kr. 44.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

18 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller

 • Du oplever mange forskellige sider af inkakulturen i Cusco og Machu Picchu
 • Der er god tid til fordybelse i de fire landes kulturskatte og kolonihistorie
 • Du kommer på spændende byrundture i Lima, Cusco, Santiago, Buenos Aires og Rio de Janeiro
 • Du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens Gab
 • Du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Farverig_bygning_i_La_Boca-distriktet_Buenos_Aires_Argentina_iStock-1465675372_1__323-390
Caipirinha_Ipanema_iStock-502839320_333-270
Den_store_Sydamerika-rejse.Sk_rmbillede_2023-10-05_121330

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Lima

Afrejse fra Danmark med ankomst til Perus hovedstad om aftenen. Lima har en helt speciel og fascinerende storby-puls, rummer en rig historie og den er fuld af æstetiske fornøjelser, hvilket vi stifter bekendskab med på vores ophold i byen. Lima kaldes i øvrigt også Kongernes by, da det blev besluttet på helligtrekongers-dag i 1535, at byen skulle grundlægges. Vi bor i bydelen Miraflores, der ligger ud til Stillehavet og er den mere mondæne del af Lima med grønne parker og gode restauranter.

 

 

Her bor du

Mercure Ariosto Lima

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Farverig_bygning_i_La_Boca-distriktet_Buenos_Aires_Argentina_iStock-1465675372_1__450-555
iStock-475480384_333-270
Dag 2Besøg i markedshallen Surquillo Mercado og på opdagelse i Limas historiske centrum

Formiddagen starter med at gå på opdagelse i markedshallen Surquillo Mercado, hvor der venter bugnende boder fyldt med frisk frugt, friskfangede fisk og delikatesser. Undervejs lærer vi om afgrøderne fra det rige peruvianske spisekammer, og vi smager på nogle af dem, bl.a. junglefrugter som vitaminbomben camu camu, chirimoya, der har en sød banan/ananas-smag og den runde lucuma-frugt, der har en blød eftersmag af kaffe.

Herefter tager vi på en byrundtur i det historiske centrum af Lima, og det er oplagt at begynde på Plaza de Armas – der i øvrigt også bliver kaldt Plaza Mayor. Det var her, Lima blev grundlagt i 1535, og det var her Perus uafhængighed af Spanien blev proklameret i 1821. Rundt om pladsen er der fine eksempler på bygninger fra kolonitiden, og det er især værd at bemærke de kunstfærdigt udskårne træbalkoner. Vi kommer på rundvisning i San Francisco-kirken, som i modsætning til mange andre kirker i Lima har overlevet samtlige jordskælv, siden den blev bygget i midten af 1600-tallet. I munkenes bibliotek kan man se bøger fra perioden, da spanierne kom til landet, og i katakomberne under kirken vidner de mange synlige knogler i krypterne om de tusindvis af indbyggere fra Lima, der er blevet begravet her.

Efter frokost besøger vi Larco-museet. Det private museum huser over 50.000 genstande af keramik fra mere end 3.000 års præcolumbiansk historie sammen med udsøgte genstande af guld og sølv. Vi tager os også tid til at nyde en kop kaffe i museets café, der ligger i den hyggelige have.

 

 

Her bor du

Mercure Ariosto Lima

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

iStock-157194676_450-555
larco-museum-Lima-333x270
Dag 3Fly til Cusco og videre gennem inkaernes hellige dal, indianermarked i Pisac og Yucay

Vi flyver tidligt om morgenen over de majestætiske Andesbjerge til inkaernes gamle hovedstad Cusco, der ligger i 3.300 meters højde. Fra Cusco kører vi “ned “til Urubambadalen – inkaernes hellige dal – som er betegnelsen for området med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. Området er usædvanlig frugtbart og forsynede i inka-perioden indbyggerne i Cusco med frugt og grønt, og i dag dyrkes her især kartofler og majs. Vores første stop er ved kulturcenteret Awanacancha, hvor vi hører om og lærer at se forskel på de forskellige lama-arter, der eksisterer i Peru – lama, alpaka, vikunja og guanako. Vi kommer tæt på og fodrer dem – selvfølgelig undtagen dem, der spytter! Her er også en stor udstilling om tekstilfarvning og anvendelse af ulden, hvor baby-alpakaulden er den lækreste og dyreste.

Vi når til Pisac, der er kendt for to ting: det store indianermarked og inkaruinerne fra 1400-tallet, der ligger over byen. Indianermarkedet i Pisac har status som et af de bedste i Sydamerika. Markedet er fyldt med plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, farvestrålende tæpper, flotte ponchoer, keramik, smykker og et mylder af mennesker. Der er også frugt og grønt, og en af de ting, der overrasker, er kartofler i farver og faconer, som man aldrig ser på vores breddegrader. Vi kører videre til Yucay, hvor der overnattes.

 

 

Her bor du

La Casona de Yucay

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Frokost  Aftensmad 

 

5.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_3.555x450
16.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_3.270x333
Dag 4Fantastisk togtur til Aguas Calientes og oplevelser ved enestående Machu Picchu

I dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Vistadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser stolt i baggrunden.

Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, og vi har god tid til at udforske området. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Aguas Calientes, hvor der overnattes.

 

Her bor du

El MaPi Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Frokost

 

15.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_4.555x450
iStock-544332556_333-270
Dag 5Brug tiden på ekstra oplevelser ved Machu Picchu eller i Aguas Calientes. Med toget til Cusco

Har du en drøm om at opleve Machu Picchu eller lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er der mulighed for at tilkøbe en formiddagstur. Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café ved jernbanen og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande, eller kig forbi byens marked, hvor der sælges alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Aguas Calientes betyder varme kilder, og i udkanten af byen er der varme pools med mulighed for et termisk bad. Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd.

Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Ollantaytambo og bus videre til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

 

 

Her bor du

Sonesta Hotel Cusco

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad    Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Morgensol over Machu Picchu

595 kr. pr. voksen

 

Ønsker du at opleve Machu Picchu en ekstra gang, er der rig mulighed for det. Her kan du gå mere i dybden med oplevelserne i de gamle ruiner på egen hånd.

Bussen kører mellem Aguas Calientes og indgangen til Machu Picchu hvert 10. min og varer ca. 25-30 min. Pakken inkluderer busbillet t/r, samt indgangsbillet til Machu Picchu og skal bestilles hjemmefra. Turen er uden rejseleder.

13.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_5.555x450
17.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_5.270x333
6.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_5.270x333
9.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_5.270x333
Dag 6Cusco med soltemplet Qoricancha og berømte inkaruiner, bl.a. Sacsayhuaman

Der er lagt op til en interessant dag i Cusco og omegn. Vi begynder med et besøg i soltemplet Qoricancha, som kom til at udgøre fundamentet til Santo Domingo-kirken opført af spanierne i 1600-tallet. Templet var tilegnet solguden Inti og udsmykket med massive plader af det pureste guld. Kort tid efter at spanierne kom hertil, plyndrede de templet for guld, og resterne af mesterværket er efter manges mening det bedste eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen. Lidt uden for byen kigger vi nærmere på interessante inka-ruiner. Tambomachay er et område med hellige bade, Puca-Pucara menes at have været datidens landevejskro, mens den fascinerende ruin Q’enqo, der betyder “zig-zag”, volder de lærde vanskeligheder med hensyn til anvendelse. Vi besøger også Sacsayhuaman, der er et enormt fæstningsværk, hvoraf mange af stenene er over otte meter høje og hugget ud og sat sammen med utrolig præcision. I nærheden står den 8 m høje, hvide Kristusfigur med flot udsigt ud over Cusco. Vi nyder stemningen på byens mest betydningsfulde plads, Plaza de Armas, og kigger naturligvis også indenfor i katedralen og ser den overdådige udsmykning.

Har du mod på mere, kan du se den 12-kantede sten i nærheden af Katedralen – endnu et eksempel på inkaernes suveræne byggestil – besøge det interessante Inka-museum eller shoppe lidt i byens mange butikker.

 

Her bor du

Sonesta Hotel Cusco

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftenshow

 

8.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_6.555x450
Tambomachay-Cusco-333x270
Dag 7Fly til Chiles hovedstad, Santiago de Chile

Fra Peru flyver vi sydpå til Santiago i Chile, der er smukt beliggende mellem de høje sneklædte Andesbjerge. Vi ankommer til den chilenske hovedstad hen på eftermiddagen og skal bo i det attraktive Providencia-kvarter med grønne parker, hyggelige caféer og gode restauranter.

 

 

Her bor du

Panamericana Providencia Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

7.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_7.555x450
Empanadas_Chile_iStock-1171946922_333-270
Dag 8Byrundtur i Santiagos historiske centrum, regeringspaladset La Moneda, markedsbesøg og udsigt fra bjerget San Cristóbal

Chiles hovedstad er en af Sydamerikas mest stemningsfyldte byer og en herlig blanding af gammelt og nyt. Første del af byturen koncentrerer sig om centrum, og vi skal høre om Chiles historie fra uafhængigheden fra spanierne i 1818 til demokratiets genindførelse i 1990 efter 17 års diktatur med general Augusto Pinochet. Selve tiden under spanierne kommer vi også ind på, fordi regionens krigeriske Mapuche-indianere – den oprindelige befolkning i det centrale/sydlige Chile – formåede at holde stand i 300 år. Vi besøger regeringspaladset La Moneda, hvor den socialistiske præsident Salvador Allende tog sit eget liv under Pinochets statskup den 11. september 1973. Vi fortsætter gennem Santiagos forretningscentrum til den centrale plads, Plaza de Armas med katedralen, og til det spændende marked, der bugner af friskfangede fisk fra Stillehavet.

Vi tager kabelbanen op på toppen af San Cristóbal, hvor statuen af Jomfru Maria står stolt 300 m over byen, og her er udsigten over storbyen med de syv millioner indbyggere intet mindre end spektakulær! Om eftermiddagen er der tid til at udforske byen på egen hånd – evt. med et besøg i Latinamerikas højeste bygning, Costanera, der ligger i gåafstand fra vores hotel, og hvor du på øverste etage i 300 m højde har et fantastisk 360 graders udsyn over hele Santiago.

 

 

Her bor du

Panamericana Providencia Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

12.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_8.555x450
santiago-333x270
Dag 9Vingårdsbesøg med vinsmagning og byvandring i den charmerende havneby Valparaíso

Turen til den charmerende havneby Valparaíso går gennem Casablanca-dalen, hvor der dyrkes vin i stor stil, og vi stopper ved en anerkendt vingård hvor vi skal smage på et udvalg af dejlige hvid- og rødvine. Videre til Stillehavet og til Valparaíso, der ligger skønt som et amfiteater omkring bugten, der får den til at minde om en blanding af Lissabon og San Francisco. En af de ting, man først lægger mærke til i Valparaíso, er vægmalerierne – og de er overalt, fordi bystyret konstant inviterer lokale og udenlandske kunstnere til at dekorere husmurene.

Vi spiser frokost på en fremragende fiskerestaurant med panoramaudsigt over Valparaíso-bugten – og selv om det er svært at løsrive sig, venter der flere herlige oplevelser. Vi tager på sightseeing i den fascinerende havneby og tager turen til fods gennem nogle af de stemningsfyldte og farverige kvarterer. Vi besøger Pablo Nerudas hus, La Sebastiana, der fungerer som museum over Chiles mest berømte forfatter og Nobelprismodtager. Pablo Neruda er den ene af Chiles to Nobelpristagere – den anden er Gabriela Mistral. Pablo Neruda (1904 – 1973) var filantrop og engageret i samfundsforhold generelt, og han havde en mangeårig karriere som parlamentariker i kongressen – som kommunist – bag sig. Vi skal også med en af de “klatrende” sporvogne, der forbinder havnefronten med byens mange kvarterer oppe i højderne.

 

 

Her bor du

Gran Hotel Gervasoni

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Frokost 

 

iStock-504991738_450-555
Valparaiso-333x270
Dag 10Tid til egne oplevelser i Valparaíso og fly til Buenos Aires

Om formiddagen er der tid til at udforske denne charmerende havnebys mange gyder og stræder, til at nyde de storslåede udsigter og til at komme på sporet af historien – fra dengang byen blev grundlagt i 1500-tallet, og til det blev “nye tider” med åbningen af Panama-kanalen i begyndelsen af 1900-tallet. Midt på dagen kører vi tilbage til Santiago og flyver videre til Buenos Aires i Argentina.

 

 

Her bor du

Amérian Buenos Aires Park Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Varanasi-450x555
iStock-513555998_333-270
Dag 11Buenos Aires med sightseeing i den sydlige bydel

Vi er i ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires, som er en kosmopolitisk og pulserende metropol med brede boulevarder og avantgardistiske avenuer. Rejselederen er virkelig på hjemmebane her, da han har boet her i mange år og kender alle sidegaderne, som vi også får mulighed for at besøge. I dag skal vi på tur i den sydlige bydel og starter ved maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Vi hører om Argentinas historie og besøger katedralen med den sydamerikanske befrier general José San Martins gravsted og evige flamme. På maj-pladsen ligger også det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada, samt det gamle rådhus, Cabildo, fra den spanske kolonitid. Vi kører ad den tolvsporede 9. juli avenue – opkaldt efter uafhængighedsdagen den 9. juli 1816 – med byens vartegn, Obelisken, samt et af verdens smukkeste og mest berømte teatre, Colón-teatret, som der vil være mulighed for at komme på rundvisning i om eftermiddagen, hvor der er tid på egen hånd.

Turen går videre igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, der har oplevet en renæssance de sidste to årtier, og er et livligt kunstnerområde med caféer, marked og sjove antikvitetsbutikker. Vi besøger også farverige og ikoniske Caminito i La Boca-kvarteret ved floden, hvor tangoen siges at være opstået blandt de fattigste indvandrere, der bosatte sig her fra år 1880 til mellemkrigstiden. Turen slutter i Puerto Madero, der er den mest moderne del af byen med den roterende bro Puente de la Mujer. Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse i de mange spændende kvarterer på egen hånd, og rejselederen er selvfølgelig parat med gode råd og anbefalinger. Vi bor tæt ved den lange gågade Florida, hvor der er masser af butikker og tager et kig ind i det store shoppingcenter Galerías Pacífico, som er et besøg værd alene for den overdådige udsmykning.

 

Her bor du

Amérian Buenos Aires Park Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-826449096_450-555
Plaza_de_Mayo_iStock-667542046_333-270
Dag 12På opdagelse i Buenos Aires og argentinsk festmåltid inkl. tangoshow

I dag skal vi udforske den nordlige bydel med det mondæne Recoleta-kvarter og besøge Recoleta-kirkegården, som nærmest er en hel by dækkende et stort område på 50.000 m2 med 4.700 krypter og mausoleer. Her ligger byens vigtigste og mest indflydelsesrige borgere begravet, heriblandt Argentinas mest berømte førstedame, Eva Perón, kendt som Evita, hvis historie selvfølgelig bliver fortalt undervejs. Videre til Palermo-området med de mange parker og lokale kvarterer med små caféer og kunstbutikker. Et meget trendy område, som er de lokales shoppingparadis med markeder, modebutikker og hyggelig, afslappet atmosfære. Der er tid på egen hånd om eftermiddagen, og efter turen har du mulighed for at blive i Palermo-området – ellers er rejselederen parat med gode forslag.

Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen skal vi opleve et storslået tango-show med festmåltid og vin inkluderet.

 

 

Her bor du

Amérian Buenos Aires Park Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

Recoleta-Cemetery-450x555
Tango_Argentina_iStock-1205244538_333-270
Dag 13Med fly til subtropiske Puerto Iguazú med regnskov, eksotiske dyr og vandfald lige uden for døren

Vi flyver videre til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat. Vi er i subtropisk område, hvor regnskov med mange eksotiske dyr – særligt insekter og fugle – findes lige uden for hotellets vindue. Vi skal bo på et hyggeligt hotel med et dejligt pool-område og en afslappet atmosfære.

 

 

Her bor du

Orquidea Palace Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

Iguaz_iStock-1159474019_450-555
9.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_10.270x333
Dag 14Heldagstur til nationalparken Iguazú med gåture på vandrestier, togtur og sejltur tæt på vandmasserne

Heldagstur til nationalparken Iguazú med et af verdens største vandfald. Der er hele 275 vandfald fordelt på 80.000 hektar. Der er jungle så langt øjet rækker med tukan-fugle, papegøjer, næseaber, jaguarer og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene – Djævlens Gab, som ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Vi bruger formiddagen på de mange gangstier, der ligger over, i højde med og ved foden af faldene, så vi får set de enorme vandfald fra alle tænkelige vinkler. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. Vi slutter oplevelserne af med en tur i åben lastbil gennem regnskoven ned til floden, hvor vi hopper ombord i en båd, sejler hen til og nærmest helt ind under vandfaldene – så forbered dig på at blive våd!

 

 

Her bor du

Orquidea Palace Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iguazu-dj_vlens-gab
Macaw-in-Iguazu-Fall-333x270
Dag 15Iguazú-vandfaldene fra den brasilianske side og videre til Rio de Janeiro

I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side. Vi får hele panorama-perspektivet på afstand på den 1,5 km lange gåtur. En fantastisk oplevelse, og nogle vil endda mene et endnu mere spektakulært syn, når vi slutter turen af med at komme helt tæt på Djævelens Gab. Midt på eftermiddagen går turen til videre Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”. Noget er der om snakken, når man her fra vort hotel på Copacabana-strandpromenaden nyder nationaldrinken Caipirinha – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt.

 

 

Her bor du

Rio Othon Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

kristus_statue_p_toppen_af_corcovado_bjerget_450-555
Rio_de_Janeiro_89912789_333-270
Dag 16Med tandhjulsbanen op til Kristusstatuen på Corcovado-bjerget og besøg på Sukkertoppen

Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol, men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016. Vi skal også besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen i 396 m højde, hvorfra vi bliver mødt med en enestående udsigt over byen og til Guanabara-bugten med indsejlingen fra Atlanterhavet.

Imellem disse to højdepunkter på dagen skal vi også rundt i centrum i Rio og kigger indenfor i den nye og meget specielle katedral, ser det gamle, flotte operahus og går en tur i det farverige kunstnerkvarter, som er mest kendt for Selarons verdensberømte og farverige trappe, som den chilenske kunstner Jorge Selaron skabte som en hyldest til det brasilianske folk.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en spændende, lokal restaurant.

 

 

Her bor du

Rio Othon Palace

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

iStock-157185619_450-555
4.brasilien.den-store-sydamerika-rejse.Dag_16.270x333
Dag 17Flere oplevelser i Rio de Janeiro og hjemrejse

På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge en spændende tilkøbsudflugt.

Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shoppingcentre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader.

Mulig tilkøbsudflugt: Læs mere om udflugten nedenfor. På denne udflugt vil der være en engelsktalende guide.

Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og påbegynder rejsen tilbage til Danmark.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   

 

Tilkøb flere oplevelser

Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

575 kr. pr. voksen

 

Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og forter, som har beskyttet bugten gennem tiderne, og skal også nyde synet af både Sukkertoppen, Kristusfiguren og den 13 km lange Rio-Niteroi-bro. Efter sejlturen serveres en lækker brasiliansk barbeque-frokost. Turen varer fra ca. kl. 08:30-13:30.

NB! Skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer. 

  

 

6.argentina-og-brasilien-til-verdens-ende.Dag_14.555x450
parrillas_iStock-115977757_333-270
Dag 18Ankomst til Danmark

Fulde af oplevelser ankommer vi igen til Danmark på rejsens 18. dag.

 

Peruvianske_kvinder_Chivay_iStock-498827493_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
14. oktober 2024
Varighed18 dage
44.995 kr. pr. person
RejselederRune V. Harritshøj
Afrejse fraBillund, København, Aalborg,
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København UDSOLGT
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Afrejse fra UDSOLGT
04. november 2024
Varighed18 dage
44.995 kr. pr. person
RejselederSøren Møberg Jensen
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
13. januar 2025
Varighed18 dage
45.995 kr. pr. person
RejselederSøren Møberg Jensen
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund Få pladser
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
03. februar 2025
Varighed18 dage
45.995 kr. pr. person
RejselederRune V. Harritshøj
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
10. marts 2025
Varighed18 dage
45.995 kr. pr. person
RejselederRune V. Harritshøj
Afrejse fraBillund, København, Aalborg
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Aalborg+ 1.250 kr. pr personFå pladser
Lamaer_Peru_iStock-1197227234_450-555
Havleguan_Galapagos_iStock-1329616198_333-270
Bygninger_Ouro_Preto_Brasilien_iStock-1140034446_323-390
Colombianer_iStock-1367526339_323-390
Iguaz_-vandfaldet_Argentina_iStock-1159474029_1__333-270

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse til Lima og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Fly rundt i Sydamerika fra Lima – Cusco, Cusco – Santiago, Santiago – Buenos Aires, Buenos Aires – Iguazú, Iguazú – Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter.
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 16 x morgenmad, 3 x frokost og 6 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur og markedsbesøg i Lima inkl. katakomberne og Larco-museet
 • Oplevelser i Den Hellige Dal med bl.a. besøg på indianermarkedet i Pisac
 • Panorama-togtur inkl. forfriskninger med det luksuriøse tog ”Vistadome” til Aguas Calientes
 • Ophold i landsbyen Aguas Calientes med storslået besøg på Machu Picchu
 • Sightseeing i inkaernes gamle hovedstad Cusco og nærliggende ruinbyer
 • Spændende aftenshow med middag, dans og musik i Cusco
 • Byrundtur i Chiles hovedstad Santiago de Chile inkl. kabelbane
 • Besøg på vingård med vinsmagning i Casablanca-dalen
 • Sightseeing i den smukke by Valparaíso
 • Besøg i Pablo Nerudas hus i Valparaíso
 • To halvdags-sightseeings i Buenos Aires inkl. Eva Peron's gravsted
 • Tangoshow og middag i Buenos Aires
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing med bl.a. Sukkertoppen, Kristusfiguren og det centrale Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på hyggelig restaurant i Rio de Janeiro
 • Erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Morgensol over Machu Picchu kr. 595
 • Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost kr. 575
 • Enkeltværelsestillæg 7.995 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SYDAMERIKA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Sydamerika med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse til bla. Argentina i Sydamerika.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!