Rejser til Sri Lanka

En tropisk perle

Sri Lanka har alle ingredienserne til et solrigt, eksotisk eventyr!

Sri Lanka er en tropisk perle, og en stor del af øen er omkranset af de skønneste sandstrande og et krystalklart hav. De kulturelle seværdigheder er i topklasse, og ikke mindre end otte har fundet vej til UNESCOs verdensarvsliste.

Når du rejser til Sri Lanka kan du opleve elefanter i det fri, komme i selskab med frække aber, se flyvende hunde og møde mere sky dyrearter i nationalparkerne. Skønheden findes overalt i Sri Lanka, og i området omkring byen Ratnapura er det i form af de fortryllende ædelsten, der hentes op fra undergrunden.

Sri Lankas areal er blot 1,5 gange større end Danmarks, men her bor ca. 22 mio. indbyggere, og specielt i hovedstaden Colombo er der et menneskemylder uden lige – bybusserne er fyldt til bristepunktet, og ”tuk tuk’erne” snor sig behændigt mellem opfindsomme cyklister, der har læsset cyklen som et pakæsel. 

Find din næste rejse til Sri Lanka nedenfor.

Farverigt_udsnit_af_tempel_Colombo_Sri_Lanka_323-390
Strandbillede_Trincomalee_Sri_Lanka_iStock-638357956_333-270

Alle rundrejser til Sri Lanka

 1. Sommeroplevelser på Sri Lanka
  Sommeroplevelser på Sri Lanka

  15 dage - fra 25.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Sri Lanka - juvelernes ø
  Sri Lanka - juvelernes ø

  14 dage - fra 18.995 kr.

  SE REJSEN
Elefanter_der_drikke_i_Yala_Nationalpark_Sri_Lanka_450-555
Three_monkies_-477599253_333-270
Flamingoer_iStock-1391139667_323-390

Elefantgaranti

Rejser til Sri Lanka har ”elefantgaranti”! Det er ikke usædvanligt at se vilde elefanter ude på landet, og i nationalparkerne Yala og Minneriya er elefanter også en del af oplevelsen. Vil du opleve elefanter på nærmeste hold, så besøg Pinnawela Elephant Orphanage – et hjem for elefanter, der er blevet forladt i junglen eller kommet til skade i trafikken. Der er mellem 70-80 elefanter i alle aldre på ”børnehjemmet”, og det er et specielt syn, når flokken skal ned til floden for at bade, og interessant at se, hvordan mahout’erne (elefantdriverne) arbejder. Du kan glæde dig til at se mange andre dyrearter i nationalparkerne – krokodiller, vandbøfler, vildsvin, læbebjørne, mange arter af aber, flamingoer og påfugle.

Ceylon-te

Sri Lanka hed indtil 1972 Ceylon – et navn, der er uløseligt forbundet med te. I højlandets bakkede landskaber dyrkes der te i stor stil. Det er muligt at få et indblik i processen – fra bladene bliver plukket til teen damper duftende i kruset – og hvis du synes, at du er havnet i en ”britisk tidslomme”, så bliver det endnu mere udpræget i byen Nuwara Eliya med de mange huse i engelsk kolonistil, hvor briterne anlagde både en golf- og en galopbane for rigtigt at føle sig hjemme.

tea_plantation_487547597_450-555
Sri_Dambetenne_Tea_Estate_333-270
Inden_for_i_Dambulla_templet_333-270
Sigiriya_L_veklippen_Sri_Lanka_450-555

Huletempler og løveklipper

Når du rejser til Sri Lanka er der er en del huletempler at vælge imellem. Men af alle huletempler i Sri Lanka er det i Dambulla det mest interessante. Det består af fem huler med utallige buddhafigurer, statuer af gamle konger og vægmalerier med motiver, der beskriver Buddhas liv og Sri Lankas historie. Hvis endnu en af UNESCO-seværdighederne skal nævnes, må det være Polonnaruwa, der var hovedstad fra det 11. årh. og de næste 250 år, og som er et interessant eksempel på blandingen af tidlig indisk og singalesisk byggestil. De tre buddhastatuer – en liggende, en siddende og en stående – er blandt landets mest kendte seværdigheder.

Sigiriya bliver også kaldt ”Løveklippen”, og ved foden af klippen kan man se to kæmpestore løvepoter, der flankerer en trappe, og man mener, at der har været en kæmpemæssig løvefigur på siden af klippen. Der er 200 m op til den storslåede udsigt og til ruinerne af et palads bygget af Kong Kasyapas – en stor bygningsmæssig bedrift, da det foregik i det 5. århundrede. Virkelig et must-see på din Sri Lanka-rejse!

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Sri Lanka

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!