Rejser til Vietnam 

Kulturelle og historiske oplevelser

Overalt i Vietnam bliver du mødt af store smil fra den venlige befolkning

På en rundrejse i Vietnam vil det at lære lokalbefolkningen bedre at kende, være en stor oplevelse i sig selv. Vietnam er et af de få steder i Sydøstasien, hvor du stadig kan få ægte og uspolerede oplevelser. Du kan nyde en rolig morgenstund ved Hoan Kiem-søen, hvor Hanois indbyggere vågner med en omgang tai-chi og høre vinden suse i trækronerne på en cykeltur ude på landet. Eller du kan se, hvordan det lokale liv leves i små familieforetagender ved Mekongdeltaet, i bjerglandsbyer blandt etniske minoriteter i Nordvietnam og på markeder, hvor der bl.a. tilberedes mad i gadekøkkener, der er en kejser værdig.

Vi har arrangeret rejser til Vietnam i mere end 20 år, og rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale. Vores passionerede rejseledere kender Vietnam indgående og har mange rejser i bagagen.

Se vores Vietnam-rejser med dansk rejseleder længere nede på siden, hvor du finder rundrejser i Vietnam fra nord til syd.

Mekong_delta_1_323-390
Rish_st_i_Vietnam_333-270

Alle rundrejser til Vietnam

 1. Vietnam fra nord til syd
  Vietnam fra nord til syd

  16 dage - fra 22.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Vietnam - Ha Long, Højland og Mekong
  Vietnam - Ha Long, Højland og Mekong

  14 dage - fra 18.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Vietnam - havet, bjergene og Den Røde Flods delta
  Vietnam - havet, bjergene og Den Røde Flods delta

  17 dage - fra 23.995 kr.

  SE REJSEN
 4. Sommeroplevelser i Vietnam
  Sommeroplevelser i Vietnam

  14 dage - fra 19.995 kr.

  SE REJSEN
Hmong_woman_506911251_450-555
Bedstefar_og_barnebarn_ved_floden_Mekong_iStock-588960202_333-270
Vietnam_Woman_iStock-157982928_323-390

En smilende befolkning

At møde lokalbefolkningen er en stor del af at forstå et land, og på vores rundrejser i Vietnam får du helt særlige oplevelser, når du sammen med rejselederen besøger områder, hvor ingen andre turister kommer. Den vietnamesiske befolkning er glad, smilende og nysgerrig, og man ser ikke nogen tegn på den hårde krig, som hærgede landet frem til 1975.

 

Vietnams storbyer 

Befolkningstallet er i dag nået op på svimlende 94 mio. men det er kun hver tredje vietnameser, som bor i byerne. De to store og mest kendte byer er hovedstaden Hanoi, samt Ho Chi Minh City, som i folkemunde stadigvæk kaldes for Saigon. Tæt befolket, men fyldt med spændende og interessante seværdigheder. Museer om Vietnamkrigen (som her kaldes “den amerikanske krig”, Ho Chi Minhs mausoleum, templer, hyggelige parker og brede boulevarder fra den franske besættelsesperiode pryder disse to byer.

En af de største attraktioner er dog sjovt nok trafikken. Millioner af scootere kører rundt i byerne i et, efter vores forhold, helt kaotisk virvar, men for vietnameserne er der tale om et organiseret kaos. Bare det at krydse en vej kan til tider virke grænseoverskridende, da der kører scootere foran og bagved én. Teknikken er egentlig ganske simpel, da man skal gå over uden egentlig at holde øje med trafikken, som så på næsten magisk vis tilpasser sig rundt om én.

Ho_chi_Minh_City_450-555
Ho_Chi_Minh_Mausoleum_-_8580298_-_Small_333-270
For_rsruller_iStock-530567354_333-270
Pho_iStock-503129686_450-555

Det vietnamesiske køkken

Det vietnamesiske køkkens store variation skyldes i høj grad kejseren Tu Duc, der regerede i midten af 1800-tallet, da han beordrede, at 50 forskellige retter skulle anrettes til ham hver dag, og at han ikke måtte spise den samme ret i et år. Og det kan man som rejsende nyde godt af, da en rejse til Vietnam er en stor kulinarisk oplevelse og en fantastisk tur igennem et af verdens bedste og mest undervurderede køkkener.

Store naturoplevelser venter

Fra det frodige Mekong-delta i syd til de enestående landskaber i Ha Long-bugten og Sapas bølgende risterrasser byder Vietnam på sublime naturoplevelser, nærmest uanset hvor du kigger hen. Naturen i Vietnam spænder vidt og tæller både bjerge, jungler, floddeltaer og strande. Vietnam er landet, hvor drømmen om det store rejseeventyr bliver til virkelighed, så det er bare med at komme af sted!

Haa_Long_Bay_iStock-1216347894_450-555
Strand_i_Phu_Quoc_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Vietnam

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!