Rejser til Indien

Et farverigt sanseeventyr

Et kludetæppe af kontraster, sanseindtryk og fremmedartede eventyr 

Hellige køer og tudende bilhorn. Støvede veje og farvestrålende sarier. Duften af karry og den evige røgelse, der tavst smyger sig under chantende munkes bedende hænder. Indien er et eventyrligt, kaotisk land fyldt med kontraster og sanseindtryk – og en rejse til Indien byder på alle måder på farverige og fremmedeartede eventyr!

Her lever århundreder gamle traditioner i bedste velgående trods den moderne udvikling, der trænger sig på. I den kæmpemæssige hovedstad, Delhi, oplever du både det gamle og det nye side om side, og du kommer rundt om hele landets historie på din Indien-rejse, når du bevæger dig mellem de to bydele, New Delhi og Old Delhi.

I den ældre bydel Old Delhi kan du opleve det farverige kaos med rickshaw gennem basarer, der er et bombardement af sanserne med sine mange dufte, farvestrålende sari-klædte kvinder og generelle leben. Det er også her, du finder den smukke moské Jama Masjid, der er Asiens største, og som hver fredag samler omkring 20.000 til bøn, og mindeparken Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi blev kremeret i 1948 efter at være blevet myrdet af en fanatisk hindu.

Find din næste rejse til Indien nedenfor.

 

Qutub_Minar_iStock-1302816443_323-390
Sadhu_Ganges_B_n_iStock-149074846_333-270

Alle rundrejser til Indien

 1. Indien og Nepal
  Indien og Nepal

  17 dage - fra 29.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Indiens hjerte - et farverigt eventyr inkl. Varanasi
  Indiens hjerte - et farverigt eventyr inkl. Varanasi

  13 dage - fra 22.495 kr.

  SE REJSEN
Taj_Mahal_178599641_450-555
Landmand_landsby_iStock-806276128_333-270
Amber_Fort_Rajasthan_iStock-493915306_323-390

Maharajaens storhedstid

I Indiens største delstat, Rajasthan, findes mange af Indiens største seværdigheder, som det er et must at se, når du rejser til Indien. Det var her stormogulerne og maharajaerne levede i deres storhedstid, hvor de opførte fantastiske paladser og bygningsværker.

Værd at nævne er det sirligt udsmykkede Amber Fort, der ligger smukt på toppen af en bjergkam og City Palace i delstatens hovedstad, Jaipur, der viser, hvor overdådigt maharajaerne levede. Men det prægtigste af dem alle finder du i Agra – nemlig Taj Mahal, der er et af verdens syv nye vidundere og verdens smukkeste gravmæle skabt af Shah Jahan i en rørende gestus til sin elskede hustru, Mumtaz Mahal.

Udover smukke levn fra maharajaernes tid giver Rajasthan også et indblik i det landlige Indien uden for storbyerne med små landsbyer, hestevogne, køer på vejene og bønder, der arbejder på markerne.

På tigersafari 

I delstaten Rajasthanet kan du opleve noget af landets smukke natur, bl.a. i fuglereservatet Keoladeo, hvor der er mange migrerende fugle, der gæster området, f.eks. orientalske dværghornugler og rubinnattergale.

Du kan også udforske dyrelivet på safari i den berømte nationalpark Ranthambhore, hvor chancerne for at se den bengalske tiger er gode, da bestanden er stor i forhold til nationalparkens størrelse. Her mødes flokke af antiloper og hjorte ved vandhullerne, krokodillerne varmer sig i den tidlige morgensol, og aberne sidder nysgerrige i trækronerne.

 

Keoladeo_Rubinnattergal_iStock-1749803643_450-555
Ranthambhpre_Tiger_iStock-674191480_333-270
India_Gate_New_Delhi_iStock-529998316_333-270
New_Delhi_nat_iStock-1399267420_450-555

New Delhi og Old Delhi 

I forhold til Old Delhi, der summer af atmosfære og kaotisk stemning, er New Delhi mere poleret med grønne områder, brede boulevarder og bygninger opført af det britiske kolonistyre, hvilket du vil opleve, når du rejser til Indien. Indien var det britiske imperies vigtigste besiddelse, og landet omtaltes som ”Imperiets juvel”.

I New Delhi ligger Præsidentpaladset, regeringskvarteret og India Gate – en 42 m høj triumfbue rejst til ære for de faldne indiske soldater under 1. verdenskrig. Her finder du også Qutab Minar, der er Indiens næsthøjeste minaret på 73 m, smukt udført i rød sandsten og marmor med sirlige udskæringer og koranvers.

Hellige floder og summende byer

I pilgrimsbyen Varanasi venter der en flere tusind år gammel religiøs fortid som landets helligste by. De små gyder er fyldt med basarer, valfartende hinduer og templer – og hellige køer, der behandles med ærefrygt.

Den tempelfyldte by strækker sig 7 km langs vestbredden af den hellige Ganges-flod med en lang række ”ghats”, som er stentrapper, der går ned til vandet fyldt med bedende folk og brændende ligbål døgnet rundt. På en rejse til Indien bør man unde sig selv at opleve en sejltur på den store Ganges-flod, specielt tidligt på dagen, hvor indere kommer ned til floden i morgendisen for at bede.

Varanasi_Ganges_iStock-1164329797_450-555
Jama_Masjid_Moske_iStock-475563254_333-270
Krydderier_Karry_iStock-878490308_333-270
Indisk_Mad_iStock-1168659055_450-555

Det indiske køkken

Det indiske køkken er kendetegnet ved brugen af masser af spændende krydderier. Specielt karry findes i de fleste retter. Karry i Indien er ikke, som vi kender det, men en eksotisk blanding af 5-6 forskellige planter og krydderier, som giver den karakteristiske smag. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en dejlig, velkrydret smag.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Indien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!