Rejser til Letland

Østersøens perlerække af oplevelser

Baltikum er Østersøens perle, og når du rejser til Letland, oplever du det mellemste af tre smukke, baltiske lande

Letland er 1,5 gang større end Danmark, men der bor dog kun 2.1 mio. indbyggere i landet. Det betyder, at her er plads til masser af skøn natur – landskabet er grønt og frodigt med træer over alt. Naturen i Baltikum minder meget om den danske, men én ting som kan vække vores misundelse, er de mange storke, som ses overalt i sommerperioden. Derudover findes der også små bestande af bjørne og ulve i landet. Den smukke natur i Letland kan bedst opleves i området omkring Sigulda, som kaldes ”Det lettiske Schweiz”. Kaldenavnet skal dog tages med et gran salt, da bakkerne i området er omtrent 300 m høje. Her snor Gaujas-floden sig flot igennem landskabet, og Turaida-borgen fra 1211 ligger smukt placeret i området.

Den lettiske hovedstad Riga er kontrasternes by, og smuk art nouveau-arkitektur ligger side om side med forfaldne bygninger. Metropolens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste og opleves af mange som en sand eventyrby – velkommen til Letland!

Find din næste rejse til Letland nedenfor.

Krudtt_rnet_Riga_iStock-1316009310_323-390
Gammel_gade_i_Riga

Alle rundrejser til Letland

 1. Baltikum - Østersøens perle
  Baltikum - Østersøens perle

  7 dage - fra 8.495 kr.

  SE REJSEN
 2. Storbyferie i Riga – store oplevelser til små priser
  Storbyferie i Riga – store oplevelser til små priser

  5 dage - fra 4.995 kr.

  SE REJSEN
Old_town_Riga-463110669_450-555
Riga_Dome_Cathedral_159369104_333-270
Riga_gamle_bydel_iStock-1007639780_323-390

Eventyrbyen Riga

Letlands hovedstad, Riga, er en kontrasternes by, hvor smuk art nouveau-arkitektur og forfaldne bygninger ligger side om side. 

Riga er i dag den største af de tre hovedstader i Baltikum med over 700.000 indbyggere. Mere end 800 smukt dekorerede art nouveau-bygninger findes i den nyere bydel i Riga, som langsomt er ved at udvikle sig til en moderne metropol. Rigas hovedattraktion er dog den gamle bydel, der har bevaret sin oprindelige charme og har et utal af flotte arkitektoniske bygninger. Sorthovedernes Hus, som husede en forening for ugifte tyske handelsmænd, er en af de smukkeste bygninger i byen. Krudttårnet og Peterskirken med sit 123 m høje tårn er også værd at nævne samt Jakobs-kirken med sin klokke hængende på ydersiden af kirketårnet. Ifølge legenden ringede denne klokke, hvis utro kvinder gik forbi. I 1915 blev klokken, til stor glæde for byens kvinder smeltet om, da der manglede metal under 1. verdenskrig.

Hovedstadens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser stærkt, og spejlblanke hoteller og spritnye forretningscentre popper op alle vegne.

Letlands tidlige historie

Letland var det første af de tre lande, hvor korsridderne ankom til – hvilket skulle vise sig at blive den første af en lang række succesrige invasionsforsøg fra forskellige stormagter. Ærkebiskop Albert grundlagde Letlands hovedstad, Riga, i år 1201, og derfra blev korsridderne sendt ud i Baltikum for at omvende befolkningen til den kristne tro.

Hertugdømmet Kurland udgjorde i en mere end 200 års periode den nordlige del af Letland. Her ligger et af de flotteste bygningsværker i hele Baltikum, nemlig Rundale Paladset. Hertug Ernst Johann von Biron fik dette sommerpalads opført i midten af 1700-tallet, bl.a. med inspiration fra Versailles-slottet udenfor Paris. Smukt dekorerede rum samt bal- og spisesale pryder dette arkitektoniske mesterværk.

Rundale_paladset-146746491_450-555
Rundale_palads_indenfor_iStock-137150771_333-270
Traditionel_lettisk_mad_iStock-1139604794_333-270
Gira_drik_-1364543015_450-555

Gira – en lettisk delikatesse

En ting du skal prøve at smage, når du rejser til Letland, er gira. Dette er en gæret drikkevare, som er lavet af rug. Den har en meget lav alkoholprocent, gerne fra 0,5-1,5 % og smager præcis som om, at du drikker rugbrød. En ganske sjov og anderledes oplevelse – som kan give lyst til flere.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Letland

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!