Rejser til Cuba

En farvestrålende caribisk tidslomme

Selvom Cuba har åbnet døren mod verden, kan du stadig nå at opleve et land, hvor tiden har stået stille

Gennem mange år har det været som en tidslomme at rejse til Cuba. Og en oplagt mulighed for at opleve historiens vingesus og de nye impulser i Cuba er ved at tage med på en af vores spændende rundrejser med en dansk rejseleder, der passioneret deler ud af sin viden om landets særegne kultur, rige historie og stolte traditioner.

I 1492 lagde Christoffer Columbus til langs Cubas nordlige kyst, og han beskrev det første møde med øen som det smukkeste, han nogensinde havde set. Når man står ved ferieparadiset Cayo Santa Maria, kan man godt forstå hvorfor: Kridhvide sandstrande, svalende, turkisblåt hav og vajende kongepalmer, der giver skygge fra solens varme stråler – aaaah!

Find din næste rejse til Cuba nedenfor, hvor du kan gå på opdagelse blandt udvalget af vores rundrejser til Cuba med dansk rejseleder.

Cubansk_kvinde_med_cigar_iStock-168263320_323-390
Gade_og_flag_Havana_iStock-1333023418_333-270

Alle rundrejser til Cuba

 1. Cuba Grande
  Cuba Grande

  16 dage - fra 26.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Farverige Cuba
  Farverige Cuba

  12 dage - fra 20.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Sommeroplevelser på Cuba
  Sommeroplevelser på Cuba

  13 dage - fra 21.995 kr.

  SE REJSEN
H_ndlavet_cigar_produktion_Trinidad_iStock-1142435677_450-555
Vi_ales-dalen_iStock-1330901594_333-270
Cubansk_Bonde_i_sukkermark_santa_clara_iStock-1212918540_323-390

Fyldt med sukker, rom og tobak

Det bliver tydeligt, når du rejser til Cuba, at det var rørsukker og rom, der i sin tid var med til at sætte øen på verdenskortet. Sukkerbaronerne tjente styrtende med penge, hvilket kan ses på nogle af de arkitektoniske perler, der findes i Cuba som et levn fra en forgangen storhedsperiode. Tobak er en anden vare, der både dengang og nu tjenes gode penge på i landet.

På din rejse til Cuba er det et must at besøge den frodige Viñales-dal, da du her kan besøge de tobaksplantager, der forsyner de mange tobaksfabrikker. Her kan du ved selvsyn se, hvordan de berømte Havana-cigarer bliver rullet. Det er bl.a. også herude på landet, du kan få et anderledes indblik i cubanernes hverdag, da det er muligt at bo hjemme hos lokale familier, der har indrettet deres hjem, så de på hyggeligste vis kan modtage overnattende rejsende i de såkaldte casas particulares.

Mærk Havanas kultur

Når du er på ferie i Cuba, er det virkelig værd at besøge de smukke historiske byer, der ligger fordelt rundt på øen. Cubas stemningsfulde hovedstad, Havana, kunne være en af verdens smukkeste byer – hvis blot den blev istandsat. Alt forfalder langsomt, da cubanerne forståeligt nok har prioriteret at bruge pengene på mad, skoler og hospitaler fremfor maling. UNESCO har dog doneret en del penge til istandsættelser, hvilket bl.a. betyder, at den gamle bydels huse kan bringes tilbage til fordums pragt.

Gade_i_Havana_iStock-540112980_450-555
Cubaner_p_bongotrommer_havana_iStock-620380678_333-270
Udsigt_over_Trinidad_iStock-851674552_1__333-270
Gade_i_Trinidad_og_bil_iStock-818592962_450-555

Besøg den skønne koloniby Trinidad

Undervejs på din rejse til Cuba er det oplagt at besøge en anden kolonitidsperle, nemlig den UNESCO-fredede by Trinidad, som ligger på sydkysten. Byen blev ligesom Havana grundlagt som en af de syv første spanske Villas (byer) mellem årene 1511-1515. Der kom først en asfalteret vej til byen i 1950’erne, så byen har længe ligget isoleret og har derfor bevaret sin oprindelige opbygning. Her føler man sig sat helt tilbage til sukkerbaronernes tid, og de brostensbelagte gader og de pastelfarvede bygninger med store høje vinduer er med til at give byen sin unikke charme.Det bedste tidspunkt at rejse til Cuba er fra november til april. Her er der tørsæson på Cuba, og så er du nemlig mere sikker på det gode vejr. Rejser du til Cuba i denne periode rejser du også udenfor orkansæsonen.

Cubas smukkeste strande

På alle vores Cuba-rejser får du mulighed for at besøge nogle af Cubas mange paradisstrande.

I byen Trinidad får du mulighed for at nyde den skønne strand Playa Ancon, som er en af de smukkeste strande på sydkysten. Stranden ligger på en tange lige uden for byen. Her får du mulighed for bade og nyde livet ved Det Caribiske Hav.

På mange af vores rejser får du mulighed for at opleve den anden side af Cuba. Her besøger vi Atlanterhavet. Her tilbringer vi tiden ved den landfaste ø Cayo Santa Maria, der er 13 kilometer lang og 2 kilometer bred. Øen er kendt for sine hvide sandstrande og krystalklare vand. Derudover er øen dækket af mangrove, som giver et rigt dyreliv.

Fiskerb_d_p__strand_Trinidad_iStock-1203441442_450-555
Cayo_Santa_Maria_iStock-800327828_333-270
paseo_del_prado_Havana_iStock-1202233507_333-270
Glad_Cubansk_kvinde_iStock-478963600_450-555

Cuba med dansk rejseleder

Vi sørger altid for at placere vores Cuba-rejser, så du altid kommer til at se øen fra sin smukkeste vinkel.

Det bedste tidspunkt at rejse til Cuba er fra november til april. Her er der tørsæson på Cuba, og så er du nemlig mere sikker på det gode vejr. Rejser du til Cuba i denne periode rejser du også udenfor orkansæsonen. 

På vores rejser til Cuba er du sikker på at opleve alt det bedste af Cuba, så du kommer hjem med et helstøbt billede af landet. Drømmer du om en rejse med alle de største højdepunkter, så er rundrejsen Farverige Cuba det ideelle valg.  Ønsker du i stedet at opleve det lidt mere autentiske Cuba, bl.a. med revolutionens vugge Santiago de Cuba, er rejsen Cuba Grande rejsen for dig. Der er også mulighed for at få en eksotisk sommerferie på rejsen Sommeroplevelser på Cuba, der kombinerer historie, kultur, natur og badeferie.

Uanset om du er til kolonitidshistorie, revolutionskultur, smuk natur eller badeferie, så har kontrasternes Cuba det hele!

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Cuba

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!