Rejser til Italien

La Bella Italia, når det er bedst

Rejs med til La Bella Italia og oplev støvlelandets utrolige perlerække af natur, byer og seværdigheder

Italien er kontrasternes land med de smukkeste søer og tårnende bjerge, der pryder landskabet i nord, charmerende gader og pulserende storbyliv i Rom, historiske vartegn, der er drysset over hele landet og billedskønne kyster med farverige huse, der kravler på klippesider i syd. Men selvom kontrasten er stor, er du sikret storslåede og uforglemmelige oplevelser, uanset hvor du rejser hen i Italien!

Få lande har så mange herligheder som Italien, og få lande har præget udviklingen i Europa som Italien. Det var først i 1860’erne, at Italien blev et samlet rige. Måske derfor er forskelligheden i landets 20 regioner så udpræget, og det er ingen overdrivelse at sige, at Italien har alt! Italien er en uudtømmelig kilde til kulturelle og historiske oplevelser. 

Uanset hvilken region du forelsker dig i, kan du glæde dig til en rejse i selskab med en dygtig dansk rejseleder, der er passioneret Italien-ekspert, og som vil overraske dig med skjulte perler undervejs på rejsen. Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 30 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.

Det er din rejse – og vores passion at arrangere den!

Firenze_i_Italien_323-390
Peterskirken_154415582_333-270

Alle rundrejser til Italien

 1. Sorrento & Amalfikystens herligheder
  Sorrento & Amalfikystens herligheder

  8 dage - fra 9.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Apulien – Italiens støvlehæl
  Apulien – Italiens støvlehæl

  8 dage - fra 10.495 kr.

  SE REJSEN
 3. Rom – den evige stad
  Rom – den evige stad

  5 dage - fra 8.995 kr.

  SE REJSEN
 4. La bella Toscana & Cinque Terre
  La bella Toscana & Cinque Terre

  8 dage - fra 8.995 kr.

  SE REJSEN
 5. Calabrien – det autentiske Italien
  Calabrien – det autentiske Italien

  8 dage - fra 12.995 kr.

  SE REJSEN
 6. Langtidsferie på Sicilien
  Langtidsferie på Sicilien

  22 dage - fra 13.995 kr.

  SE REJSEN
 7. Sicilien – Middelhavets skatkammer
  Sicilien – Middelhavets skatkammer

  8 dage - fra 12.995 kr.

  SE REJSEN
 8. Sicilien & Malta – på sporet af Middelhavets gamle riger
  Sicilien & Malta – på sporet af Middelhavets gamle riger

  10 dage - fra 13.995 kr.

  SE REJSEN
 9. Vandring på Amalfikysten
  Vandring på Amalfikysten

  8 dage - fra 11.495 kr.

  SE REJSEN
 10. Norditaliens smukke søer
  Norditaliens smukke søer

  8 dage - fra 10.495 kr.

  SE REJSEN
 11. Syditaliens sjæl – Apulien, Calabrien & Sicilien
  Syditaliens sjæl – Apulien, Calabrien & Sicilien

  14 dage - fra 22.995 kr.

  SE REJSEN
Italiensk_mad_iStock-1227415751_450-555
Trattoria_iStock-453203585_333-270
Vin_iStock-1030932114_323-390

Det italienske køkken 

Hvad ville livet være uden pasta, mozzarella eller tiramisú – eller de mange andre retter, som Italien har beriget os med? Det italienske køkken er verdensberømt, men i virkeligheden burde man måske sige ”de italienske køkkener” fra region til region tolkes en opskrift nemlig forskelligt, men fælles er enkelheden, som får få ingredienser til at gå op i en højere enhed. Når det gælder råvarer, er det italienske spisekammer velsignet med en overflod af råvarer takket være det solrige klima og den frugtbare jord. Det er en god idé ikke at bedømme et italiensk spisested på dets ydre fremtoning – der kan meget vel vente en overvældende kulinarisk oplevelse på et ydmygt trattoria, hvor det er ”mama”, der står i køkkenet.

Italien har med andre ord alt det, der forsøder tilværelsen. Allerede romerne satte pris på god vin, og i dag producerer Italien vin i verdensklasse. Toscana er sammen med Piemonte de vigtigste vinregioner, men alle regioner byder på uovertrufne vinoplevelser. Det vil du særligt opleve, når der på Sicilien bliver sat en flaske Nero d’Avola på bordet, eller når du i Albanerbjergene får serveret den berømte Frascati-vin.

Naturskønne Norditalien

Skønheden i Italien findes ikke kun i maden, de smukke bygninger og historiske monumenter, men i høj grad også i de italienske landskaber. Ikke overraskende har søerne Como, Maggiore og Garda i det nordlige Italien i århundreder haft en magisk tiltrækningskraft på mennesker fra hele Europa. På rundrejsen ”Norditaliens smukke søer” oplever du 2 af Italiens smukkeste søer og får desuden mulighed for at forsvinde ind i enestående operaforestillinger i Verona.

Verona_450-555
Gardas_en_iStock-1438212373_333-270
Colosseum_iStock-510674688_333-270
Amalfi_kyst_iStock-1380534040_450-555

Rom, Toscana og Amalfikysten

Rom er altid aktuel og er en af de byer, man aldrig helt bliver færdig med. Du kan fordybe dig i Rom på rejsen Rom – den evige stad, hvor du bl.a. kommer på flere spændende byvandringer. Det er også muligt at kombinere storbyferie  med øhop til Napolibugtens farverige øer på rejsen Syditaliens farverige øer og storbyferie i Rom. Rejsen La bella Toscana koncentrerer sig om Italiens måske skønneste region med kurbyen Montecatini Terme og forskellige renæssance- og middelalderbyer. Sorrento & Amalfikystens herligheder har længe været vores bestseller. De svimlende udsigter fra bl.a. Ravello og Positano inspirerede blandet andre maleren P. S. Krøyer, da han var på bryllupsrejse i området, og til de skønne naturoplevelser hører også den italienske riviera med Cinque Terre og Vesuv, der troner over Napoli-bugten. Du har også mulighed for at fordybe dig i det charmerende område på en Langtidsferie til Sorrento & Amalfikysten, hvor du får ekstra god tid til for eksempel at udforske det lokale køkken på små, lokale restauranter.

Charmerende Syditalien

Sicilien er helt sin egen – et stykke uspoleret og autentisk Italien. Det kan du opleve på rejsen Sicilien – Middelhavets skatkammer, der bl.a. giver dig mulighed for at opleve highlights som Templernes Dal, Normannerslottet i Aci Castello og mafiabyen Corleone, kendt fra ”Godfather”-filmene. Vil du gerne helt bag facaden på denne skønne region, kan du også opleve Sicilien på langtidsferie, hvor du får en fantastisk kombination af oplevelser, afslapning og skønt klima.

Et mindre kendt område af Italien oplever du på rundrejsen Apulien – Italiens støvlehæl. Her får du en rejse, der koncentrerer sig om Apulien og Basilicata – to regioner, der er ensbetydende med det helt autentiske Syditalien, og hvor utallige kulturer gennem tiden har sat deres spor i form af imponerende kirker og magiske borge, og ikke mindst de unikke kegleformede trullihuse. Har du endnu mere mod på at opleve Italien, som det var engang, så tag med på rundrejsen Calabrien – det autentiske Italien. Her på Italiens tåspids venter boblende vulkansk aktivitet, lune laguner og hyggelige bymiljøer.

Sicilien_iStock-1125987368_450-555
Calabrien_iStock-868159630_333-270
Capri_strand_333-270
Italien_bjerge_iStock-637816996_450-555

Hvornår er det godt at rejse til Italien?

Det er ikke for ingenting, at Italien kaldes ”il paese del sole” – solens land. Italiens byder nemlig på mildt og solrigt vejr det meste af året fra Gardasøen i nord til Sicilien i syd. Faktisk plukker man ved Gardasøen citroner året rundt, og de fleste år kan man bade på Sicilien i december måned. Der er naturligvis store regionale forskelle, og der falder også sne i Italien, men vi har gjort os umage for at placere vores rejser, så du altid oplever Italiens skønne regioner fra deres bedste side. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vejret eller andre praktiske spørgsmål i forbindelse med dit valg af rejse til Italien – vores dygtige rejseeksperter sidder klar til at hjælpe.

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Italien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!