Calabrien – det autentiske Italien

4,5 UD AF 5

Mellem Det Tyrrhenske Hav og Det Ioniske Hav rejser Calabriens bjergrige landskab sig

Her på Italiens tåspids venter boblende vulkansk aktivitet, lune laguner og hyggelige bymiljøer, som leder tankerne hen på et Italien, som engang var. Det kan derfor undre, at det indtil nu kun er Italienerne, som har fået øjnene op for Italiens upolerede perle, der med sine sagnomspundne historier, autentiske køkken og et dramatisk uspoleret landskab tager sine besøgende med på en rejse tilbage i tiden.

Beliggenheden i det sydligste Italien garanterer varmt vejr fra maj til slutningen af oktober, og på rejsen kan du bl.a. se frem til at opleve historiske Cosenza og klippebyen Tropea, der anses som et af de smukkeste steder i Calabrien.

I Scilla hører vi om det legendariske havuhyre Scylla, som i Homérs Odyssé tiltrak de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet, og vi ser den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden.

Rejsen byder også på et besøg i regionens hovedstad Reggio Calabria, og der er mulighed for en spændende dagsudflugt til De Æoliske Øer, som syder og bobler af seismisk aktivitet og imponerer med dramatiske klippelandskaber.

Fra kr. 12.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Du bor på et dejligt, håndplukket hotel under hele rejsen

 • Oplev de største hightlights i Calabrien fra nord til syd
 • Mulighed for udflugt til De Æoliske Øer med bl.a. Stromboli
 • Du oplever historiske Cosenza
 • Inkl. halvpension på hele turen
 • Alle entréer er naturligvis inkluderet
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
5.italien..390x323
17.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_7.270x333
Calabrien_-_det_autentiske_Italien.Sk_rmbillede_2023-10-10_135649

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Napoli og videre til hotellet

Vi lander i Napoli lufthavn. Herfra kører vi videre til hotellet i Parghelia lige udenfor Tropea, som bliver vores base på resten af rejsen.

Tropea ligger på et klippefremspring på Calabriens vestkyst, et område som emmer af syditaliensk charme. Landskabet er præget af dramatiske klipper kombineret med skønne sandstrande, og disse kontraster gør stedet til en vaskeægte perle – faktisk blev Tropea i 2021 kåret til Italiens smukkeste historiske by.

 

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

3.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_1.555x450
22.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_1.270x333
Dag 2Byrundtur i Tropea og besøg i Pizzo Calabro

I dag går vi på en lille byrundtur og ser blandet andet byens historiske centrum med den normanske katedral, og vi får serveret små smagsprøver på typiske produkter fra lokalområdet, som for eksempel den særlige marmelade lavet på rødløg.

Fra Tropea kører vi nordpå til  den romantiske havneby Pizzo Calabro, der ligesom Tropea er placeret på en stejl klippe med panoramaudsigt over havet. Vi går en tur rundt i byen og oplever den hyggelige stemning i de smalle, brostensbelagte gader og gør også stop ved den særlige Piedigrotta-kirke, som er hugget ud i klippesiden og indvendigt udsmykket med et væld af statuer.

I løbet af dagen bliver der også mulighed for at smage den berømte is “Tartufo di Pizzo” i en af byens historiske isboder. Desserten har intet at gøre med de trøfler, den er opkaldt efter, bortset fra sin form og fyldige smag, men er derimod sammensat af to eller flere varianter gelato ofte med en kerne af smeltet chokolade, sirup eller frossen frugt i midten – en ægte lækkerbisken!

Vi er tilbage ti hotellet i løbet af eftermiddagen.

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

26.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_2.555x450
19.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_2.270x333
Dag 3Besøg i Cosenza og vingårdsbesøg

Efter morgenmaden kører vi mod Cosenza, som ligger placeret ved foden af Sila-bjergene, hvor de to floder Crati og Brusento mødes. Under kejser Augustus var Cosenza et vigtigt stoppested langs romervejen via Popilia, der knyttede Calabrien til Sicilien, men byen blev grundlagt allerede i det 4. århundrede f.Kr.

På en byrundtur til fods besøger vi blandt andet byens katedral, ser Calabriens ældste teater og nyder den gamle bydel. Der bliver også mulighed for at udforske byen på egen hånd, inden vi om eftermiddagen tager på et hyggeligt besøg på en lokal vingård. Her får vi serveret 4 lokale vine sammen med en perlerække af områdets produkter som for eksempel oste, oliven og bruschetta. I vinkælderen bliver vi naturligvis også introduceret til egnens typiske druer og den spændende rejse fra drue til drik, inden vi atter vender retur til hotellet.

 

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

8.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_3.555x450
10.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_3.270x333
Dag 4Tropea på egen hånd eller mulighed for heldagsudflugt til De Æoliske Øer

Denne dag er fri til for eksempel at nyde Tropeas smukke strande, men der er også mulighed for et minicruise til De Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano. Den naturskønne øgruppe er opkaldt efter Æolus, vindenes gud, og blev i år 2000 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af øernes enestående geologi og natur.

Vi tager af sted tidligt om morgenen og starter med at gå i land på vulkanøen Stromboli. Vulkanen er den mest aktive i Europa, og med flere daglige udbrud er der her god mulighed for at opleve seismisk aktivitet på tætteste hold.

Fra Stromboli går turen mod Lipari langs Panareas klippekyst.

Panarea er den mindste af De Æoliske Øer og er særligt berømt for den lille halvø Capo Milazzese, hvor man i de arkæologiske udgravninger har fundet levn fra bronzetiden og øens første beboere.

Efter en smuk sejltur besøger vi Lipari, som er den største af De Æoliske Øer. Her besøger vi den livlige by med maleriske gader, en hyggelig havn og et interessant arkæologisk museum. Der bliver også tid til shopping på egen hånd.

Dagens sidste stop er Vulcano, hvis østlige kyst bobler og syder af naturlige kilder og bade med angiveligt helbredende egenskaber.

Vi forlader øen sidst på eftermiddagen og nyder på hjemrejsen det imponerende landskab, som er strøet ud i havet omkring os.

 

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Udflugt til De Æoliske Øer

650 kr. pr. person

 

Følg med på et minicruise til De Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano. Vi tager af sted tidligt om morgenen og starter med at gå i land på vulkanøen Stromboli. Vulkanen er den mest aktive i Europa, og med flere daglige udbrud er der her god mulighed for at opleve seismisk aktivitet på tætteste hold. Herfra går turen mod Lipari langs Panareas klippekyst. Lipari er den største af De Æoliske Øer, og her besøger vi den livlige by med maleriske gader, en hyggelig havn og et interessant arkæologisk museum. Der bliver også tid til shopping på egen hånd. Dagens sidste stop er Vulcano, hvis østlige kyst bobler og syder af naturlige kilder og bade med angiveligt helbredende egenskaber.

12.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_4.555x450
23.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_4.270x333
7.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_4.390x323
Dag 5Kyststrækningen Capo Vaticano, besøg i Scilla og Reggio Calabria

Efter morgenmaden kører vi langs Calabriens fantastiske kyststrækning, som er kendt for sine lange sandstrande og smukke udsigter. Vi gør stop ved Capo Vaticano lidt syd for Tropea, i et område som regnes for et af de smukkeste steder i verden. Her kan du fra udsigtspunktet “La praia del fuoco” på en klar dag beundre det glimtende, turkisblå hav og se helt fra Scilla til Messinastrædet, Sicilien og Stromboli.

Vi skal også besøge byen Scilla, som i følge græsk mytologi var hjemsted for det legendariske havuhyre Scylla, som i Homérs Odyssé tiltrak de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet.

Med sine seks grådige hoveder på lange halse nåede Scylla at snappe seks af Odysseus’ mænd, som skrigende blev løftet op i uhyrets hule og fortæret levende.

I Scilla besøger vi den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden, inden vi fortsætter mod Calabriens hovedby Reggio Calabria. Der bliver naturligvis mulighed for at finde frokost inden vi forlader Scilla.

I Reggio Calabria besøger vi nationalmuseet, som bl.a. huser de to verdensberømte Riace-bronzer, to græske bronzefigurer i fuld størrelse af nøgne, skæggede krigere, som blev fundet i havet nær Riace i 1972.

Efter et spændende besøg går vi en tur på den smukke “Falcomatà” hvor vi nyder udsigten over havet til Sicilien.

 

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

4.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_5.555x450
15.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_5.270x333
Dag 6Udforsk Tropea på egen hånd og nyd strandliv, caféliv eller butiks-liv

I dag har du mulighed for at udforske Tropea på egen hånd. Det er en fornøjelse at slentre rundt i den ældre bydels smalle gader og gyder, der på kryds og tværs mødes ved små pladser, som emmer af liv.

Tropeas normanske katedral stammer fra 1100-tallet og er en af byens mest imponerende bygninger. Går man ad hovedgaden, Corso Vittorio Emmanuele, ser man nogle af de ældste palæer og villaer, og for enden af gaden findes en imponerende udsigt over havet.

En anden af byens helt store seværdigheder er det nyligt renoverede kloster Santa Maria dell’Isola, der ligger og troner på sin egen klippeø med havet smukt glitrende i baggrunden.

I Tropea finder du også et stort udvalg af restauranter, caféer og butikker, og dagen kan fint nydes med at betragte livet fra en café i de snoede gader – og måske du skal prøve den lokale specialitet: cipolla di Tropea (en is med smag af det karakteristiske lokale rødløg, som er kendt for sin sødme og unikke smag).

 

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

6.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_6.555x450
14.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_6.270x333
Dag 7På opdagelse i Zungri-grotterne

Dagens udflugt går til den charmerende landsby Zungri, som er kendt for sine fascinerende klippehuler i tufstenbjergene omkring byen. Grotterne opstod oprindeligt i et system af huler, som gennem tiden blev skabt naturligt pga. erosion, men de blev senere udgravet og udvidet af mennesker, som boede i dem gennem mange hundrede år. De tidligste beboelser i disse huler kan dateres særdeles langt tilbage i tiden, og de er blevet benyttet af både romerne, byzantinske og normanniske kulturer. I dag kan du gå på opdagelse i de imponerende hulrum, der engang blev brugt som både boliger, stalde, kirker og begravelsespladser – nogle af hulerne indeholder også fascinerende hulemalerier, der giver et spændende indblik i livet i fortiden.

Udenfor grotterne strækker Calabriens omkringliggende landskab sig med bølgende bakker og frodige skove, som danner en betagende kontrast til de gamle klippehuler.

Vi spiser frokost i Zungri og besøger også stedets museum, hvor vi bliver meget klogere på grotternes fascinerende historie.

Her bor du

Hotel Santa Lucia

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

iStock-653127360_450-555
iStock-1167575016_333-270
Dag 8Hjemrejse

I dag tager vi fra hotellet efter morgenmad, og sætter kursen mod Napoli, hvorfra vi rejser hjem mod Danmark efter en uge fyldt med ægte oplevelser.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

1.italien.calabrien-det-autentiske-italien.Dag_8.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
09. september 2024
Varighed8 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederMargit Kiil Jørgensen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
16. september 2024
Varighed8 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
14. oktober 2024
Varighed8 dage
13.495 kr. pr. person
RejselederMargit Kiil Jørgensen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Italiensk_mad_iStock-1227415751_450-555
Trattoria_iStock-453203585_333-270
1.italien..390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 4-stjernet hotel
 • Obligatorisk byskat hotellet
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer
 • Byrundtur i Tropea inkl. smagsprøver på lokale specialiteter
 • Udflugt langs kysten ved verdensberømte Capo Vaticano
 • Besøg i Pizzo Calabro og den særlige Piedigrotta-kirke
 • Sightseeing i Cosenza og besøg på lokal vingård
 • Besøg i mytiske Scilla med den maleriske bydel Chianalea
 • Besøg i Reggio di Calabria med besøg på Nationalmuseet
 • Besøg i Zungri-grotterne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.395
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Udflugt til De Æoliske Øer kr. 675
 • Havudsigt (PÅ FORESPØRGSEL) kr. 950

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ITALIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Italien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Italien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!