Rejser til Brasilien

Sydamerikas farverige skatkammer

Når du rejser til Brasilien, er det svært at lade være med at forelske sig i landet

Landet er kendt for karneval og samba, og i metropolerne lyder rytmerne om hvert et gadehjørne.

Men en rejse til Sydamerikas største land, Brasilien, byder også på meget andet. Tag rundt og oplev, hvordan der i byerne ses spor fra tiden, hvor Portugal koloniserede landet, og hvordan naturen spænder fra høje bjerge og Atlanterhavskyst i vest til lavlands-regnskov i nord. Amazonas, der breder sig over et kæmpe område rummer alverdens plante- og dyrearter, og mod syd oplever du bruset fra de imponerende Iguazú-vandfald og en af verdens smukkest beliggende storbyer, Rio de Janeiro. I Ouro Preto vender kolonihistorien i det charmerende gadebillede, og i São Paulo stimuleres dine sanser med byens moderne kunstscene og spændende gastronomi.

Find din næste rejse til Brasilien nedenfor.

Amazonas
Iguazu_Falls_78597551_333-270

Alle rundrejser til Brasilien

 1. Jorden Rundt med Risskov Rejser
  Jorden Rundt med Risskov Rejser

  29 dage - fra 99.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Argentina & Brasilien – til verdens ende
  Argentina & Brasilien – til verdens ende

  15 dage - fra 47.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Den store Sydamerika-rejse
  Den store Sydamerika-rejse

  18 dage - fra 44.995 kr.

  SE REJSEN
 4. Buenos Aires, Iguazú & Rio
  Buenos Aires, Iguazú & Rio

  11 dage - fra 27.995 kr.

  SE REJSEN
Aftensol_i_Rio_de_Janeiro_450-555
Amazonas-floden_iStock-697292990_333-270
Copacabana_iStock-846556314_323-390

Verdens smukkeste storby?

Når du rejser til Brasilien, er der en by, det er et must at opleve, nemlig Rio de Janeiro. Rio De Janeiro omtales af mange som en af verdens smukkeste storbyer. Og med kulissen af hvide sandstrande, brusende bølger og grønne højdedrag er det ikke svært at forstå. 

Den tidligere hovedstad, i daglig tale Rio, blev grundlagt i starten af 1500-tallet af portugiserne. Selvom Rio er en moderne storby med højhuse og millionvis af indbyggere er et af de store trækplastre den smukke natur, der indgår dramatisk i bybilledet. De frodiggrønne bjerge og rå klippevægge troner over byen, bl.a. den 400 m høje granitklippe, Sukkertoppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen, der ligger i al sin pragt mellem bjergene og Atlanterhavet. Et andet af byens berømte vartegn er Kristusstatuen, der breder sine arme ud i en velsignende gestus 700 meter over byen på toppen af Corcovado-bjerget.

For foden af bjergene ligger byens mange skønne strande med palmer og hvidt sand, der indbyder til afslappende strandliv og gåture på din rejse til Brasilien. Det er bl.a. her du finder de legendariske strande Copacabana og Ipanema. Byen har endda også sin egen store sø, Lagoa Rodrigo Freitas, der måler 7,4 km i omkreds, og er et yndet motions- og udflugtsmål. Et andet populært udflugtsmål er den berømte botaniske have, som strækker sig over ca. 350 hektar, rummer over 5.000 forskellige planter og er hjemsted for mere end 140 forskellige fuglearter.

Tilbage til naturen

Når du rejser til Brasilien, kan du også møde den vilde flora og fauna i Amazonas-regnskoven eller prøve at sejle på Amazon-floden, hvor den lysebrune flod møder det sortere vand fra Rio Negro. Over en strækning på ca. 6 km flyder de to floder ved siden af hinanden, uden at vandet blandes og det med meget tydelig farveforskel på de to floders vand.

En anden imponerende ”vandoplevelse” venter ved de prægtige Iguazú-vandfald, der består af i alt 270 vandfald og ligger i grænseområdet mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Faldet er på 70 m, og der fosser i gennemsnit 5.000 tons vand gennem faldene i sekundet. Der er mange stier og gangbroer, som gør det muligt at gå langt ud over vandet, mens vandet sprøjter langt op i luften og ofte danner flotte regnbuer.

Amazonas_regnskov_450-555
Iguaz_vandfaldene_62568034_333-270
Rio_de_Janeiro_89912789_333-270
Salvador_da_Bahia_iStock-1322713774_450-555

Hovedstaden før og nu

Skal det være mere moderne på din rejse til Brasilien, kan du med fordel besøge landets hovedstad, Brasilia, der overtog hovedstadsstafetten fra Rio i 1960. Byen er designet til at være hovedstad og har en unik futuristisk atmosfære med sin anderledes byplanlægning, ultramoderne bygninger og utrolige skulpturer, som står alle vegne. En arkitektur, som har sikret hovedstaden optagelse på UNESCOs verdensarvsliste.

Du kan også lægge vejen forbi landets første hovedstad, Salvador da Bahia, der i dag er hovedstaden i den nordøstlige delstat Bahia. Salvador kaldes også Brasiliens kulturelle hovedstad og er kendt for gastronomi, arkitektur og musik, og herfra kommer en række af landets bedste og kendteste musikere. Det historiske centrum med den portugisiske arkitektur fra kolonitiden er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er også her, man finder Brasiliens mest autentiske marked, Mercado Modelo, hvor der bl.a. sælges kunsthåndværk af meget høj kvalitet.

En rejse for smagsløgene

Husk endelig også at smage på landet, når du rejser til Brasilien – her er nemlig nok at fornøje smagsløgene med, hvad enten du er til kølige drinks, er kød-aficionado eller elsker vegetariske retter. Landets tropiske klima og gunstige vind- og vejrforhold gør, at der er utroligt frodigt med rigelige mængder af afgrøder og rigelige mængder af eks. kvæg. Du kan derfor overalt nyde friskpresset juice lavet af alskens slags tropiske frugter, du kan køle ned med Brasiliens læskende nationaldrink, Caipirinha, lavet af sukkerørsbrændevin, sukker og limesaft, og du kan roligt spænde livremmen ud på et vaskeægte churrascaria, hvor der serveres store mængder af grillet kød, churrasco, på lange spyd ved bordene – bom apetite!

churrasco_iStock-1400161255_380-500
Caipirinha_Ipanema_iStock-502839320_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Brasilien

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!