Rejser til Malta 

Korsriddernes solrige ø

Små hundrede kilometer syd for Sicilien finder du solskinsøen Malta

Med den fantastiske beliggenhed midt i Middelhavet indbyder øriget til afslapning i et skønt klima med mere end 300 solskinsdage om året. Temperaturerne er behagelige langt ind i efteråret, og det krystalklare Middelhav er stadig lunt i oktober.

Selv om Malta kun er halvt så stor som Bornholm, er Middelhavsøen et kæmpemæssigt kulturhistorisk skatkammer at gå på opdagelse i. Øens historie strækker sig helt tilbage til oldtiden, og både fønikere, arabere, normannere og briter har gennem tiden sat deres præg på landet. Alligevel er Malta helt sin egen med betydningsfulde mindesmærker fra malteserriddernes tid og stensætninger, der er 1.000 år ældre end pyramiderne. 

Find din næste rejse til Malta nedenfor.

Dwejra_177540448_323-390
Senglea_Malta_iStock-638347342_333-270

Alle rundrejser til Malta

 1. Sicilien & Malta – på sporet af Middelhavets gamle riger
  Sicilien & Malta – på sporet af Middelhavets gamle riger

  10 dage - fra 11.995 kr.

  SE REJSEN
 2. Malta – korsriddernes solrige ø
  Malta – korsriddernes solrige ø

  8 dage - fra 9.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Malta langtidsferie - sol og kultur
  Malta langtidsferie - sol og kultur

  22 dage - fra 13.995 kr.

  SE REJSEN
Valetta_malta_178359347_450-555
Blue_grotto_iStock-1296279903_333-270
Mdinas_mure_177531662_323-390

Hvor verdens kulturer mødes

Malta er et farvestrålende patchworktæppe af det bedste fra verdens store kulturer. Når du rejser til Malta, vil du selv opleve, hvorfor landets placering midt i Middelhavet i strædet mellem Afrika og Sicilien gjorde øgruppen så interessant for byzantinerne, araberne og normannerne, indtil Karl den 5. i 1530 forærede øerne til Johanitterordenen, der i mere end 250 år styrede Malta og satte deres præg med bygningen af fæstningsbyen Valletta, der i dag står som et stykke levende historie. Ordenen blev i øvrigt til Malteserordenen, og da Napoleon fordrev dem fra Malta slog de sig ned i Rom, hvor de er del af Vatikanets militær.

I 1800 befriede englænderne Malta fra Napoleon, og frem til 1964 var landet en britisk kronkoloni. Først 10 år efter i 1974 blev landet en selvstændig republik. Du vil dog erfare på din rejse til Malta, at den engelske indflydelse stadig slår igennem med røde telefonbokse, venstrekørsel, fish & chips og ikke mindst sproget. Maltesisk er officielt sprog, men det samme gælder engelsk, og så taler mange maltesere også italiensk.

Timian-øernes tørre sol

Malta kaldes Timian-øerne på grund den vilde timian, der findes overalt, men landet er ikke specielt frugtbart. Undervejs på din rejse til Malta vil du kunne se kilometervis af stendiger, som hjælper med at holde på den jord, der er, og det kan være svært at forstå, at landet i tidligere tider var frodigt. Men træerne blev fældet til brug for skibsbyggeri, og det gjorde det svært at holde på jord og vand. Man har endda importeret jord fra Italien, og der er nu gang i skovrejsninger, så Comino i dag er helt grøn.

Hvis du rejser til Malta om sommeren, vil du opleve nogle dejligt høje temperaturer og måske fristes til udelukkende at bruge ferien ved stranden – men husk, der også er utroligt meget at opleve, hvis du er til spændende historie.

Timian_Malta_iStock-1202580512_450-555
Blue_lagoon_malta_112799812_333-270
Kaninragout_iStock-1384824983_333-270
Seafood_Malta_iStock-517232324_450-555

Smag på Maltas lokale delikatesser

Undervejs på din rejse til Malta vil du opdage, at malteserne gerne spiser fisk, og deres køkken er et mix af hele Middelhavsregionen. Et bud på en nationalret er kaninragout, men englændernes 160 år på Malta har også sat sine spor i form af chips og grillmad på restauranterne. Hjemme spiser malteserne anderledes. Pastaretter, pizza og kødretter med kanin og lam er blandt favoritterne, ligesom minestra, der er den maltesiske, meget fyldige udgave af minestrone. Den mest populære grøntsag er aubergine, der gerne serveres fyldt med en kødsovs. Brødet på Malta er altid friskbagt, malteserne vil ikke have andet, og de stiller gerne op ved bageren omkring middagstid og venter på det friske, hvide brød.

Malta har ikke været engelsk for ingenting. Der kan fås øl i alle afskygninger, men man kan roligt drikke det lokale bryg fra Farson´s. Cisk Lager er som en normal pilsner, og den er både billig og velsmagende. Kinnie er Maltas populære sodavand, der er lavet på appelsiner og en hemmelig krydderurteblanding. Kinnie er også velegnet til drinks. Glæd dig til at smage på Malta!

På opdagelse i Maltas byer

Hovedstaden er Valletta med blot 9.000 indbyggere og en størrelse på blot en halv kvadratkilometer. Her er et hektisk folkeliv, men bykernen er let at orientere sig i. Byen blev opført som en befæstning på blot 5 år fra 1566 til 1571, og selvom tanken var et enkelt byggeri, blev det ganske anderledes med smukke huse i barokstil.

Andre steder du kan besøge på din rejse til Malta, er bl.a. Sliema, der er Maltas største og mest moderne by med 25.000 indbyggere. Byen har en dejlig promenade til en aftentur, og herfra kan man se over til Valletta.

En af Europas bedst bevarede middelalderbyer ligger på Malta. Mdina var engang Maltas hovedstad, og de gamle paladser i byen ejes fortsat af øens adelige. Med placeringen på en bakke midt på øen har man udsigt til det meste af Malta fra Mdina.

Malta_Valletta_havn_iStock-1187970415_450-555
Sliema_Malta_iStock-1475144334_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Malta

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb og museer

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!