Apulien - Italiens støvlehæl

4,6 UD AF 5

Apulien er et område af Italien, hvor utallige kulturer har opholdt sig

Denne rundrejse i Syditalien bringer os til de to mindre kendte regioner i Italien. Dels Apulien, på italiensk Puglia, der udgør ”hælen i den italienske støvle”. Dels den langt mindre region Basilicata. To regioner, der er smukke repræsentanter for det autentiske Syditalien.

Apulien er et område af Italien, hvor utallige kulturer som grækere, romere, byzantinere, kongehuse under spaniere, franskmænd, tyskere, ja og så især vores forfædre Normannerne, har opholdt sig. Uden dem intet Syditalien, som vi kender det i dag. De har alle har sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer af arkitektur som de charmerende hvide byer, imponerende kirker, enestående storbyer og magiske borge, de unikke trullihuse med de kegleformede tage, der pryder landskabet som klynger af sneglehuse, og ikke mindst i sproget og det lokale køkken.

Et unikt særkende for regionen Basilicata er de to enestående og sammenhængende bydele Sasso Barisano og Sasso Caveoso i byen Matera. Her har der boet mennesker de sidste 9.000 år, og byen er dermed på top tre over længst beboede byer i verden. At gå rundt i de snævre labyrintiske trappegader, opleve huleboliger og hulekirker opført direkte ind i den gule kalksten på højdedragene, se ud over Murge og dalen og høre byens fantastiske fortælling på nærmeste hold er en enestående oplevelse.

Rundrejsen i Apulien går også til universitetsbyen Bari, baroktidens Lecce og den hvide by Locorotondo, og naturen frister med skønne strande, øde klipper og Italiens smukkeste drypstenshuler i Castellana. Derudover er der rig lejlighed til at nyde de syditalienske specialiteter, når vi bl.a. besøger en olivenmølle og en lokal vinproducent.

På rejsen rundt i Apulien bor vi i to forskellige byer på 4-stjernede, centrale hoteller. Første del af rejsen bor vi i Martina Franca, der er en af Apuliens hvide byer. På anden del af rejsen er basen havnebyen Brindisi, der ligger skønt ud til Adriaterhavet. Fælles for begge hoteller er deres gode, centrale placering nær byliv med et væld af restauranter, butikker og caféer. Det giver god mulighed for at udforske byerne på egen hånd om eftermiddagen og aftenen.

Fra kr. 10.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning på 4-stjernede hoteller

 • Du oplever en side af Italien, mange endnu ikke har opdaget
 • Du oplever det historiske centrum i den hvide by Locorotondo
 • Vi oplever begge bydele i trullibyen Alberobello og det historiske centrum i barokbyen Lecce
 • Der er besøg på en olivenmølle og vingård – naturligvis med smagsprøver
 • Der er tid til at udforske det italienske køkken på egen hånd – naturligvis med masser af gode tips fra rejselederen
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
24.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_4.390x323
27.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_5.270x333
Apulien_-_Italiens_st_vleh_l.Sk_rmbillede_2023-09-25_105726

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Bari eller Brindisi og videre til den charmerende by Martina Franca

Velkommen til Apulien! På den første del af rejsen bor vi på Hotel Villa Rosa i Martina Franca, som er en af Apuliens hvide byer beliggende i 430 m højde. Byen byder på et charmerende historisk centrum med hvidkalkede huse, små hyggelige gader og stræder og ikke mindst stemningsfulde pladser, hvor livet leves på bedste syditalienske vis.

Om eftermiddagen tager rejselederen os med på en gåtur i den gamle bydel. Turen starter ved byporten Porta de Santo Stefano, der står som en lille triumfbue med skytshelgenen San Martino højt til hest, tronende på toppen. Indenfor byporten på Piazza Roma ser vi den flot udsmykkede bygning Palazzo Ducale, som i dag bl.a. huser byens rådhus. Der er fri entre i paladsets adelige gemakker på 1. salen hvor velbevarede og farverige freskomalerier pryder lofter og vægge, og det er absolut et besøg værd efter gåturen. Her er der tid på egen hånd, inden vi spiser aftensmad på hotellet.

Bemærk, at flyver du fra København, ankommer du til Brindisi om aftenen og kører direkte til hotellet. Aftensmaden flyttes derfor på disse afgange til dag 2.

 

 

Her bor du

Hotel Villa Rosa

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

 Aftensmad

 

11.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_1.555x450
17.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_1.270x333
Dag 2Drypstenshulerne i Castallana og trulli-byen Alberobello

Vi begynder dagen 60 m under jorden i drypstenshulerne i Castellana, der er blandt de største og smukkeste i Italien og Europa. De er dannet ved årtusinders erosion i kalkstensplateauet, som blev opdaget i 1938 og det dryppende vand har skabt beundringsværdige formationer.

Vi går gennem et langstrakt netværk af underjordiske huler og kløfter, hvor vi ser unikke kalkformationer, stalaktitter og stalagmitter, inden vi når frem til Grotta Bianca, den hvide grotte, der betegnes som verdens smukkeste, da den er fyldt med skinnende hvide (og stort set 100 % rene) kalksten.

Næste store oplevelse får vi i den lille by Alberobello, der er en af Apuliens absolut mest særprægede og spektakulære byer. Det skyldes de helt specielle trulli-huse, som er karakteristisk for byen og årsag til, at Alberobello og omegn med over 1400 hvide bikubeformede huse blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1996.

De pittoreske små limstenshuse med de ikoniske tage blev bygget til både mennesker og dyr og siges at have fået deres form, fordi de skulle være nemme at flytte. Derfor blev de oprindeligt opført helt uden mørtel og bindemiddel. Det gælder også taget, der er lagt på en sådan måde, at det ikke regner ind, men tillader røg at sive ud.

Vi tager på en interessant byvandring gennem de to kvarterer Aia Piccola og Rione Monti, som udelukkende er bygget af de særprægede trulli-huse. Her bliver vi budt indenfor i en af husene, hvor den gæstfrie værtinde selv er opvokset i en familie med en stor børneflok. Derudover besøger vi på turen også trulli-kirken Sant’ Antonio.

Aftenen er til fri disposition i Martina Franca, hvor der er rig mulighed for at finde en hyggelig restaurant i byens charmerende gader.

 

 

Her bor du

Hotel Villa Rosa

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

19.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_2.555x450
12.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_2.270x333
Dag 3Udflugt til den UNESCO-fredede huleby Matera

Vi tager til naboregionen Basilicata, som stadig omtales med sit antikke navn Lucania.

Der er en af Italiens mindste regioner med et areal på kun 9.992 kvadratkilometer, men til gengæld findes her en af Syditaliens ubestridt største og mest berømte attraktioner – den labyrintiske huleby Matera.
De historiske bydele Sasso Caveoso og Sasso Barisano hører til blandt verdens ældste og bedst bevarede bosættelser og er naturligvis på UNESCOs verdensarvsliste.

Grotterne har været beboet siden forhistorisk tid, dog lige bortset fra perioden 1953 til 1968, hvor den italienske regering tvangsflyttede indbyggerne pga. af de sanitære forhold. De mange forhistoriske huler, der er hugget direkte ind i bjerget som grotter, kan umiddelbart ikke ses, da der er opsat husfacader foran huleindgangene. Hulerne har været beboet af mange forskellige kulturer, og ud over “private hjem” er her også flere hulekirker. I dag er mange af hulerne restaureret med moderne faciliteter, og bruges dels til beboelse og dels til små hyggelige B&B hoteller. Vi besøger et af husene, som var beboet indtil 1956 og som stadig står intakt. Her får vi et godt indblik i, hvordan beboerne og dyrene måtte deles om den trange plads i hjemmet.

Ikke overraskende har hulerne været anvendt som filmkulisse, og bl.a. Mel Gibsons “Passion of the Christ” er optaget her. Noget af James Bond filmen ”No time to die” er også optaget i Matera, hvilket gav en uvurderlig omtale og satte byen på verdenskortet.

Vi nyder en dejlig frokost med lokale specialiteter inkl. vin og vand i en charmerende restaurant flot beliggende i det historiske centrum.

 

 

Her bor du

Hotel Villa Rosa

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

14.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_3.555x450
22.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_3.270x333
Dag 4Byvandring i Bari og Locorotondo og vinsmagning på en lokal vingård

Vi kører igennem Itriadalen og langs kysten ud til Adriaterhavet for at gæste Apuliens hovedby, Bari, hvor vi tager vi på opdagelse i det gamle kvarter Vecchia Bari. I de labyrintiske gader fornemmer man hurtigt, at byen er rig på historie og traditioner. Kvarteret og det lokale liv er i sig selv en stor oplevelse, men de ubestridte historiske højdepunkter i Bari er ”Julemandens kirke” Basilica di San Nicola fra 1197, den imponerende borg Normanno-Svevo, katedralen San Sabino og utallige smukke palæer. Byens lokale liv udspiller sig omkring havnen og i de små gader, hvor kvinder stadig sidder ved små borde og laver traditionel håndlavet orecchiette-pasta, der er en meget populær pasta, som nærmest har form som små ører, og som bl.a. serveres med alt godt fra havet. Vi ”bliver væk” i nogle timer og slutter af med at spise frokost på en af byens smukke pladser.

Vores tur fortsætter videre i Itriadalen, og vi gør stop i den lille charmerende by Locorotondo. Byens navn betyder “rundt sted”, og man kan næsten blive helt rundtosset af at gå rundt i de atmosfærefyldte kringlede gader og stræder, fyldt til bristepunktet med hvidkalkede huse, smedejernsbalkoner og et hav af blomster. Det er noget nær en selvfølge, at byen er på listen over Italiens smukkeste landsbyer, hvilket byens borgere er revnefærdige af stolthed over. Vi nyder den smukke by, det lokale liv og den flotte udsigt, inden vi kører ned i dalen og besøger en af områdets bedste og flotteste vingårde smukt beliggende med udsigt mod nabobyen Locorotondo. Vine fra Locorotondo er primært hvidvine og har haft DOC siden 1969. Vinene er lavet på spændende lokale druesorter som Bianco dÀlessano, Verdeca, Bambino og Fiano Minutolo. Ejerne viser rundt, fortæller om vingården og traditionerne med vinproduktion i området, og så skal vi naturligvis smage på både de røde og hvide vine ledsaget af lidt lækkert lokalt tilbehør.

Aftensmad på hotellet.

 

 

Her bor du

Hotel Villa Rosa

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

26.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_4.555x450
2.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_4.270x333
Dag 5Besøg på olivengård, den hvide by Ostuni og Brindisi

Det er blevet tid til at sige farvel til Itriadalen, og vi gør det på flotteste vis med spændende besøg om formiddagen.

Apulien er kendetegnet ved et helt ufatteligt stort antal ældgamle oliventræer og er Italiens største producent af oliven samt regionens ”flydende guld”, som ekstra jomfru olivenolie populært bliver kaldt. Vi besøger en smukt indrettet olivengård med egen produktion, hvor vi får en indsigtsfuld rundvisning og smager på gårdens egne koldpressede jomfru olivenolier, der er af uovertruffen kvalitet og i mange smagsvarianter. Ud over ekstra jomfru olivenolie producerer olivengården også kosmetik i flot kvalitet af olivenolien. Der er naturligvis mulighed for at købe produkter med hjem.

Ostuni ligger højt som en hvid diamant i et hav af grågrønne oliventræer og strækker sig ud over tre høje og præsenterer sig ekstra smukt med de mange forskellige niveauer, som de hvidkalkede huse er opført på. Vi tager på opdagelse og ”bliver væk” i det charmerende virvar af gader inden for bymuren, hvor de farvestrålende døre og vinduer er en kontrast til alt det hvide, og hvor alt tilsyneladende er opført uden planlægning.

Efter frokost sætter vi kursen mod den charmerende kystby Brindisi, hvor vi indkvarteres på det dejlige Hotel Orientale lige i hjertet af byen på byens store smukke Corso. Her er byliv, restauranter, caféer og butikker lige uden for døren, og så var det her, den berømte romerske vej Via Appia fra Rom sluttede og korstogsridderne sejlede ud fra.

Om eftermiddagen tager rejselederen os med på en byvandring, og fortæller om byens historie og udpeger nogle af de mange attraktioner, som har gratis adgang og kan opleves på egen hånd – eks. Granafei Nervegne paladset, arkæologisk museum samt udgravningen under Verdi Teatret.

 

Bemærk, at vi på afgangen 11/9-2024 bor på Palazzo Virgilio Hotel

Bemærk venligst!
Grupper med afrejse fra København fordeles på to hoteller i Brindisi. Hotel Orientale og Boutique Hotel Executive Inn, der ligger blot 150 meter fra hinanden. Fordelingen er vilkårlig, men dem der rejser sammen, bliver naturligvis indlogeret på samme hotel.

 

 

 

Her bor du

Hotel Orientale

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

20.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_5.555x450
27.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_5.270x333
Dag 6Tid på egen hånd i eller tilkøb af autentisk udflugt til Martignano og lokal frokost på Le Stanzie

I dag kan du nyde en afslappende dag med egne oplevelser i Brindisi. Her har du rig mulighed for at udforske de mange gader og stræder og historiske seværdigheder, spadsere en tur på den smukke havnepromenade eller tage vandbussen til det historiske Marine Monument.

Du kan også tage med rejselederen på en speciel og oplevelsesrig udflugt til Martignano og Le Stanzie (tilkøb).
På udflugten kører vi ned i Salento-halvøens sydlige område kaldet Grecia Salentina til byen Martignano, som især er kendt for, at de lokale stadig taler med den ny-græske dialekt ”griko”. Vi mødes med to af de lokale ildsjæle, hvor den ene er en lokal ”griko-sanger”, som holder byens kulturarv i hævd gennem sang og musik. Vi bliver vist rundt i den hyggelige, gamle by, som ikke er en helt almindelig byvandring – det er snarere en rejse ind i musikken og sproget med griko-dialekten, når vi udforsker byens historie, musik, kunst og arkitektur samt en gammel olivenmølle. Vi slutter det enestående besøg af med en glas vin og en lokal specialitet i haven ved den historiske bygning Palazzo Palmieri.

Herefter bevæger vi os længere sydpå på Salento-halvøen, hvor vi skal besøge og spise frokost på den fantastisk beliggende og restaurerede gård – Masseria Le Stanzie, som kan dateres helt tilbage til begyndelse af 1500-tallet. Gården var stoppe- og overnatningssted på pilgrimsruten på den vigtige olivenolie-rute mellem havnene Otranto og Gallipoli. Inden vi sætter os til bords får Vi får en rundvisning og fortælling om gårdens historie. Alt maden, vi nyder på Le Stanzie, er hjemmelavet og hjemmeproduceret. Det er en helt ekstraordinær frokost, hvor vi kommer helt tæt på den syditalienske madkultur og de lokale madtraditioner, når der bliver serveret en række af stedets specialiteter ledsaget af vin, vand, kaffe og en lille ”avec”.

Sidst på eftermiddagen er vi igen retur på hotellet i Brindisi og fyldt op med autentiske italienske oplevelser. En fantastisk udflugt, som du ikke må gå glip af!

 

 

Her bor du

Hotel Orientale

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Tilkøb flere oplevelser

Heldags-udflugt til Martignano med lokal frokost på en gård

1.175 kr. pr. voksen

Efter morgenmaden tager vi bussen og kører sydpå. Vi kører ned i Salento-halvøens sydlige område til byen Martignano, som især er kendt for, at de lokale stadig taler med den ny-græske dialekt ”griko”. Efter ca. en times køretur ankommer vi til Martignano, hvor vi mødes med en lokal guide samt en lokal ”grinko”-sanger, der sammen med den danske rejseleder skal vise os rundt i den hyggelige, gamle by. Men det er ikke en helt almindelig byvandring – det er snarere en rejse ind i musikken og sproget med griko-dialekten, når vi udforsker byens historie, musik, kunst og arkitektur. Efter ca. halvanden times byrundtur skal vi smage på en lokal aperitif i haven ved den historiske bygning Palazzo Palmieri. 

29.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_6.555x450
21.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_6.270x333
6.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_6.270x333
8.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_6.390x323
Dag 7På opdagelse i Lecce, der bliver kaldt ”Barokkens Firenze”

I dag går rejsen længere ned på Salento-halvøen, der er et fascinerende område med dramatiske kyststrækninger og interessante byer i den sydlige del af Apulien. Her skal vi på opdagelse i Lecce, der skiller sig markant ud fra andre byer i Apulien. Lecce bliver kaldt ”Barokkens Firenze” eller ”Apuliens Athen” på grund af byens overdådige arkitektur og betydningsfulde historie. Byen havde sin storhedstid i 1600- og 1700-tallet, og i tiden opførtes mange af de overdådige palæer og kirker i den lokale gyldne stenart ”pietra leccese”, som byen er så rig på.

Man kan stadig fornemme Lecces økonomiske og kulturelle blomstringstid og det liv, som må have udspillet sig omkring byens centrum med Piazza Sant Oronzo, det antikke romerske amfiteater, Basilica di Santa Croce og den smukke plads, Piazza del Duomo. Byens ungdommelige universitetsmiljø er en kontrast til tidligere tiders storhedstid, og de mange hyggelige gader har mange fine butikker med bl.a. fristende kunsthåndværk – især de farverige og populære papmache-figurer. En kunstart, som Lecce har været centrum for siden det 17. århundrede. Det er i sig selv en oplevelse at gå rundt i den smukke by, og der bliver tid til at udforske byens hyggelige centrum på egen hånd, shoppe og nyde livet på den syditalienske måde med lokal frokost og måske en forrygende ”caffe leccese” med isterninger og mandelmælk.

Om aftenen er der fælles afskedsmiddag på en dejlig restaurant ved havnepromenaden i Brindisi.

 

Her bor du

Hotel Orientale

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

3.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_7.555x450
10.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_7.270x333
Dag 8Hjemrejse fra Bari eller Brindisi

En dejlig og oplevelsesrig rejser lakker mod enden, og tiden er kommet til at sige farvel til Italien for denne gang.

Vi sætter kurs mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark. Gæster til Billund flyver fra Bari, og gæster til København flyver fra Brindisi.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

5.italien..270x333

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
22. maj 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederLars Søholm
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
28. august 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund Få pladser
04. september 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
11. september 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
18. september 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederMargit Kiil Jørgensen
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund UDSOLGT
02. oktober 2024
Varighed8 dage
10.495 kr. pr. person
RejselederChristian Rosenberg
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
09. oktober 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund
Afrejse fra Billund
Vin_iStock-1030932114_450-555
13.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_2.270x333
18.italien.italiens-stoevlehael-apulien.Dag_4.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Alberobello med de karakteristiske trulli-huse
 • Besøg i de imponerende Castellana-grotter
 • Besøg i den UNESCO-fredede huleby Matera inkl. frokost
 • Byvandring i Apuliens hovedby, Bari
 • Rundvisning i den hvide by Locorotondo inkl. vinsmagning
 • Besøg på olivenmølle inkl. smagsprøver
 • Byrundtur i Lecce, der bliver kaldt "Barokkens Firenze"
 • Vi medbringer audio guide, så du altid kan høre, hvad der bliver fortalt
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.900
 • Heldagstur til Martignano inkl. frokost kr. 1.175 (dag 6)
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr 125 kr.

NÅR REJSEN GÅR TIL ITALIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Italien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Italien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!