Sorrento & Amalfikystens herligheder

4,7 UD AF 5

Oplev Sorrentohalvøen og Amalfikysten - en af Italiens mest populære destinationer 

Er der ét område i Italien, der er indbegrebet af skønhed, så er det Amalfikysten! På rejsen oplever du, hvordan den sydlige del af landet er charmerende og smilende, men også fuld af kontraster i natur og landskaber. De charmerende landsbyer hænger bogstaveligt talt på stejle klippesider, og kysten byder på eventyrlige udsigter over det azurblå hav.

På denne rundrejse til Sorrentohalvøen og Amalfikysten udforsker og oplever du nogle af Italiens smukkeste og mest populære attraktioner. Amalfikysten anses for at være en af verdens smukkeste kyststrækninger, og her nyder du den tidligere søfartsrepublik og charmerende by Amalfi.

Lidt længere oppe i bjergene finder man Ravello, som er smukt placeret med udsigt over Amalfikysten og Middelhavet, hvilket man blandt andet kan nyde fra de uendelige terrasser i de berømte villaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Hvis vejret er til det, kan du komme op og gå på kraterkanten af vulkanen Vesuv, som for 2.000 år siden begravede den romerske by Pompeji i aske.

Glæd dig også til at gå på opdagelse i farverige Napoli med det pulserende syditalienske byliv. Hvis du har lyst, kan du tilkøbe en udflugt til den smukke, eksklusive og mytologiske ø Capri og der er også mulighed for at tilkøbe en særdeles lokal farm-oplevelse, hvor sløret blandt andet løftes for nogle af de hemmeligheder, som gemmer sig bag den perfekte pizza.

Mere end 20 år med succes på Sorrentohalvøen forpligter. Vi ved, hvor vigtigt det er at bo godt, spise godt, have tid på egen hånd og at have korte køreafstande på udflugterne - og alt det opfylder denne tur til fulde.

Vores base er 8 km fra den charmerende by Sorrento, der er kendt for sine citronplantager og populære citronlikør Limoncello samt de maleriske smukke udsigter over Napolibugten. Her bor vi på et elegant hotel i skønne omgivelser.

Der rig mulighed for at udnytte tiden på italiensk manér – slentre i de hyggelige gader, sidde på en hyggelig bar og nyde en drink og udsigten til folkelivet, shoppe i de farverige butikker og spise godt på de mange fristende restauranter. 

Fra kr. 10.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på det elegante Grand Hotel Moon Valley Sorrento

 • Du bor på et elegant hotel i skønne omgivelser
 • Der er inkluderet en udflugt til Amalfi og Ravello
 • Du kan få et kig ned i vulkanen Vesuvs krater
 • Besøg sagnomspundne Pompeji, der blev offer for vulkanens askeregn for 2.000 år siden
 • Mulighed for at opleve den betagende ø Capri
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
25.italien.langtidsferie-paa-sorrento-og-amalfikysten.Dag_12-13.555x450
26.italien.langtidsferie-paa-sorrento-og-amalfikysten.Dag_16.270x333
Sorrento_og_Amalfikystens_herligheder.Sk_rmbillede_2023-09-25_130629

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Napoli og videre til Sorrento

Vi ankommer til Napoli og kører direkte til Sorrentohalvøen, der stikker ud i Middelhavet umiddelbart syd for Napoli. Her checker vi ind på Grand Hotel Moon Valley Sorrento, og vores lokalkendte rejseleder vil ved ankomsten til hotellet være behjælpelig med gode råd og anbefalinger.

 

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

   Aftensmad

 

3.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_1.555x450
Dag 2Byvandring i Sorrentos historiske kvarter

Formiddagen bruger vi på at lære byen at kende. Byen har overraskende meget at byde på, og vi bevæger os ud til fods på en interessant byvandring, hvor vi bl.a. kommer forbi de spændende Piazzaer (pladser), Katedralen, den grønne perle med flot udsigt over til Vesuv, det historiske kvarter med en labyrint af små gader og stræder, hvor man nemt kan blive væk. Det kan være svært ikke at lade sig friste af de mange butikker, der byder på alt lige fra elegante tørklæder til lædervarer og håndlavede sandaler og selvfølgelig alt, hvad der har med citron at gøre: likør, marmelade, chokolade, bolsjer, pasta, duftlys og sæber. Sorrento er kendt for et meget beundringsværdigt træhåndværk, intarsia, som vi kigger nærmere på.

 

Resten af dagen er på egen hånd, hvor der vil være tid til selv at kunne udforske Sorrento, eller måske tage tilbage til hotellet og nyde solen og swimmingpoolen.

 

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

13.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_2.555x450
iStock-469436656_333-270
Dag 3Udflugt til Amalfi og Ravello med spændende byrundture

Denne dag koncentrerer sig om de skønneste steder på den sydlige del af Sorrento-halvøen. Amalfikysten er efter manges mening verdens smukkeste kyststrækning med de dramatiske klipper, der rejser sig stejlt fra havet, og maleriske byer, der bogstavelig talt hænger på klipperne, og er af samme grund blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

På turen til Amalfi får vi et kig ned til Positano med den betagende beliggenhed. Byen Amalfi er en af perlerne på kysten, og den var i middelalderen en af de fire betydningsfulde italienske søfartsrepublikker og dermed en stormagt i Middelhavet. Hvis tid, vejr og deltagerantal tillader det, så skal vi på en sejltur (for egen regning) og nyde det flotte syn over byen fra søsiden.

Amalfi ligger smukt kilet ind mellem to enorme klipper, og det er tankevækkende, at byen i sin storhedstid havde omkring 70.000 indbyggere. Vi ser den smukke katedral – Duomo de Amalfi og hører bl.a. om de gamle papirmøller, der var en stor indtægtskilde for Amalfi og kan dateres helt tilbage til 1200-tallet. Her er der afsat tid på egen hånd, hvor der er mulighed for at smage en af områdets specialiteter – citronlikøren, der ofte nydes som aperitif. I likøren anvendes de specielt saftige citroner som bliver dyrket og håndplukket i området.

Efter oplevelserne i Amalfi kører vi op gennem bjergene til Ravello med den ubeskrivelige udsigt over Amalfikysten. Kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer opholdt sig i en periode dels i Amalfi og dels i Ravello, og P.S. Krøyer fik mod på at male havet på den måde, som vi kender det fra hans Skagensbilleder. Et utal af berømtheder, filmstjerner og kunstnere er i tidens løb blevet betaget af skønheden og har slået sig ned i Ravello. Det var her Richard Wagner skrev operaen “Parsifall”, og D.H. Lawrence skrev “Lady Chatterly’s elsker”.

Udsigterne fra villaerne i Ravello er ubeskrivelige, da hele Salerno-bugten fylder synsfeltet, og i klart vejr kan man se til de græske templer i Paestum og de to ubestridt smukkeste steder at nyde den mageløse udsigt er fra Villa Cimbrone og Villa Rufolo (evt. entré for egen regning).

Herefter sætter vi kursen mod Sorrento. Det er en smuk køretur indenlands, hvor der er imponerende udsigter over Napolibugten og Vesuv-vulkanen.

Aftensmad er på egen hånd denne aften. Det er muligt at købe mad i hotellets restaurant, eller man kan tage bus eller tog til en af de nærliggende byer og smage på det lokale køkken.

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

2.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_5.555x450
iStock-178565076_333-270
iStock-622541754_323-390
Dag 4Mulighed for udflugt til Capri eller nyd dagen på egen hånd

Allerede i romertiden tiltrak øen Capri “turister”, og både kejser Augustus og kejser Tiberius har sat deres fingeraftryk på øen og styrede i perioder det mægtige Romerrige fra den lille ø. I 1800-tallet blev øen genopdaget, og eventyrdigteren H.C. Andersen var en af de mange kunstnere, der blev betaget af omgivelserne med de stejle klipper, grotter og det azurblå hav, der rammer den fredfyldte ø ind. I dag er øen kendt som en jet-setter ø, hvor de rige og kendte holder ferie.

Der er kun en halv times sejllads fra Sorrento til Capri. I løbet af dagen oplever du øens to eneste byer – Capri og Anacapri. Vi går en hyggelig tur igennem charmerende Capri by og stopper ved det hyggelige torv midt i byen med en flot udsigt over havnen og over til Sorrento halvøen. Vi begiver os videre igennem de snørklede smalle gader og ender ved den eminente udsigt fra Augustus’ have. Udsigten over Capriøen og de hvidmalede rigmandsvillaer samt havet med utallige øer, der stikker op af havet, er svær at overgå. På vejen tilbage mod torvet går vi igennem Capris berømte shoppinggade, som er fyldt med butikker fra alle de kendte modehuse.

Vi begiver os videre mod Anacapri by i de små specialkonstrueret busser, da vejene er så smalle. Efter en utrolig flot køretur med udsigt over den smukke ø, blandt andet Mama Mia udsigten, så ender vi oppe ved Piazza Vittoria i Anacapri. Her er der mulighed for at tage med svævebanen (for egen regning) op i 589 meters højde til Monte Solaro, hvor du kan nyde den betagende udsigt.

Turen går også til den svenske læge og forfatter Axel Munthes villa med den smukke park og de mange kunstskatte. Det har i øvrigt vist sig, at villaen er bygget på resterne af en af de villaer, som Kejser Tiberius byggede på øen. Hvis vejret er til det, er der også mulighed for at komme på en sejltur (for egen regning) og se den charmerende ø fra søsiden. Her kan vi se nogle af de smukke grotter, som Capri også er kendt for. Det er et sandt farvespil af turkise, blå og grønne farver. Vi sejler dog kun forbi den mest kendte af disse grotter, Den Blå Grotte, da der er for lang ventetid til at komme ind i denne. Udflugten til Capri er ikke inkluderet, men kan bestilles sammen med rejsen.

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Tilkøb flere oplevelser

Heldagsudflugt til Capri

1095 kr. pr. person

 

Oplev den italienske ø på en guidet tur i selskab med rejselederen. Her besøger du øens to eneste byer – Capri og Anacapri. På en hyggelig gåtur gennem Capris smalle gader oplever du det hyggelige torv i hjertet af byen, den smukke udsigt ved Augustus’ have og den berømte shoppinggade. Busturen videre til Anacapri byder på en smuk køretur gennem de smalle veje, og i byen ser du Piazza Vittoria og Axel Munthes villa med den smukke park og de mange kunstskatte.

NB – Udflugten gennemføres ved min. 20 deltagere.

 

 

1.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_3.555x450
9.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_3.270x333
Dag 5Udflugt til Napoli

Dagen byder på en udflugt til den pulserende regionshovedstad Napoli, der er hjemby for den verdensberømte Margarita-pizza. Vi går de 800 meter ned til togstationen i Seiano og tager toget direkte ind til Napoli. Byen har en lang og interessant historie, mange kirker, tre kongeslotte og adskillige hyggelige, lokale kvarterer og pladser med spændende skulpturer samt det beundringsværdige Arkæologiske Museum, som er hjemsted for talrige unikke fund fra Pompeji.

I Napoli får du nogle typiske og autentiske oplevelser – smalle gyder med vasketøj på tørresnore, farverige Vespa’er, der drøner rundt, og italienske ”mama”, der nysgerrigt hænger ud af vinduet. Napolis mere mondæne side kan opleves ved Galleria Umberto – et glasoverdækket butikscenter som allerede i 1880’erne havde fokus på shoppingoplevelsen.

Vi spiser frokost på Trattoria Medina i Napoli.

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad     Frokost

 

6.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_4.555x450
Italiensk_mad_iStock-1227415751_333-270
Dag 6Oplevelser på egen hånd med mulighed for besøg på italiensk farm

Dagen i dag er sat af til at opleve området på egen hånd. Sorrentohalvøen byder på masser af muligheder. Du kan eksempelvis hoppe på Circumvesuviana-toget og stå af i en af de mindre byer, der ligger på strækningen fra Sorrento-Napoli og tage på eventyr.

Eller du kan besøge Bagni Della Regina Giovanna, der også går under navnet Dronning Giovannas bad. Her kan du tage en dukkert i den naturlige pool, der ligger i en oase af naturskønne omgivelser.

Er du vild med at vandre, er der mange gode ruter at finde på Sorrentohalvøen, og du har også mulighed for at leje cykler eller en scooter, hvis du vil mærke vinden i håret på ruter, der går langs den dramatiske kystlinje.

Hvis du kan lide pizza og produkter fremstillet af friske, lokale råvarer, så er dagens udflugt helt sikkert noget for dig. Turen går til farmen Galatea, som fremstiller både udsøgt kød, limoncello-likør og olivenolie til både beboere og restauranter i området. Efter besøget følger en lektion i, hvordan du laver en vaskeægte italiensk pizza helt fra bunden.

Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles ved bestilling af rejsen. Du kan læse meget mere i beskrivelsen herunder.

Om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en middag på en dejlig restaurant i hjertet af Sorrento.

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Tilkøb flere oplevelser

Udflugt til italiensk farm inkl. pizza-lektion

650 kr. pr. person

 

På denne udflugt går turen til farmen Galatea, som er smukt beliggende på bjergsiden ved Sorrento. Gennem fem generationer har familien, som har sin dagligdag på Galatea, leveret både udsøgt kød, limoncella likør og olivenolie til beboere og restauranter i området omkring Sorrento. Vi kommer helt tæt på alle processer, og får en fornemmelse af farmer-livet i det sydlige Italien.

Efter besøget følger en fantastisk lektion i, hvordan man laver ægte italiensk pizza. Alle vil lave deres egen pizza fra bunden og efterfølgende nyde den med et godt glas vin.

NB: Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere

 

Ristorante Inn Bufalito

450 kr. pr. person

 

Denne aften har du mulighed for at komme med ud og spise på den hyggelige Ristorante Inn Bufalito, som ligger i hjertet af Sorrento. Her går god kvalitet og god service hånd i hånd, og der serveres alt fra traditionelle stenovnsbagte pizzaer til lokale fiskeretter komplimenteret af sommelierens udvalg af italienske vine. Intet er overladt til tilfældighederne, og hver dag udvælges og serveres de bedste råvarer fra området og årstiden.

Prisen inkluderer en 4-retters menu inkl. 1/4 flaske vin og 1/2 flaske mineralvand pr. person.

NB – Middagen gennemføres ved min. 15 deltagere

 

 

4.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_6.555x450
10.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_6.270x333
Dag 7Fascinerende Pompeji og vandretur til toppen af vulkanen Vesuv

Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå og kører igennem det afvekslende italienske landskab, hvor vi hurtigt får øje på den 1.281 meter høje vulkan Vesuv, som står majestætisk ved Napolibugten.

Det er næsten 2.000 år siden, at et voldsomt vulkanudbrud fra Vesuv begravede byer i aske og dermed lagde grunden til et af Italiens mest besøgte museer – og det er vores først besøg. I år 79 var Pompeji en driftig handelsby med 20.000 indbyggere, der var travlt beskæftiget med hverdagens gøremål, da katastrofen ramte, og alt gik i stå. Efter udbruddet var Pompeji dækket af flere meter aske, og byen gik efterhånden over i historiens glemsel. Udgravningen af Pompeji begyndte først i 1860’erne og åbenbarede, at de indbyggere, der ikke nåede at flygte, var “konserveret” i deres sidste bevægelse. Blandingen af pimpsten, aske og vand havde lagt sig som en skal om de døde og bevaret dem for eftertiden. På vandringen gennem byen skal vi opleve, hvor højtudviklet det daværende samfund var. Vi ser teatre, badeanlæg, villaer, offentlige bygninger, hellige områder, bordeller og butikker. Dette besøg er en uforglemmelig oplevelse, da byen er så velbevaret.

Herefter sætter vi kursen mod selve Vesuv. Dette er en tur igennem utallige hårnålesving, og vi passerer også lavafloder fra udbruddet i 1944, inden vi kommer til toppens røde og golde landskab. Vi stopper i 1.000 meters højde og går det sidste stykke op til krateret. Med et gys ser vi ned i dybet, og når vi vender os, kan vi betragte den underskønne udsigt ud over Napolibugten. Besøget på Vesuv gennemføres kun, hvis vejret tillader det. Det er en god ide at medbringe lukkede sko, da vejen op til krateret foregår på en sti belagt med små rullesten.

 

Her bor du

Grand Hotel Moon Valley Sorrento

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad Aftensmad

 

11.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_7.555x450
7.italien.sorrento-og-amalfikystens-herligheder.Dag_7.270x333
Dag 8Hjemrejse fra Napoli

Der er mulighed for at hoppe i poolen eller tage toget ind til Sorrento for at gøre de sidste indkøb. Sidst på eftermiddagen kører vi direkte til lufthavnen i Napoli, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

Napoli_bugten_iStock-527072683_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
03. juli 2024
Varighed8 dage
11.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Vedel Jensen
Afrejse fraBillund, København
Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
10. juli 2024
Varighed8 dage
11.995 kr. pr. person
RejselederTorben Yngve Larsen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København UDSOLGT
07. august 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederGrethe Disén
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København Få pladser
28. august 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Vedel Jensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København
04. september 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
11. september 2024
Varighed8 dage
11.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Vedel Jensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
18. september 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Vedel Jensen
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
25. september 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederTorben Folkmann
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
02. oktober 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederHenrik Dahl
Afrejse fraKøbenhavn, Billund
Afrejse fra København
Afrejse fra Billund
09. oktober 2024
Varighed8 dage
11.495 kr. pr. person
RejselederHenrik Vedel Jensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
5.italien.langtidsferie-paa-sorrento-og-amalfikysten.Dag_22.555x450
19.italien.langtidsferie-paa-sorrento-og-amalfikysten.Dag_6.270x333
8.italien.langtidsferie-paa-sorrento-og-amalfikysten.Dag_9-10.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på Grand Hotel Moon Valley Sorrento
 • 7 x morgenmad
 • 4 x aftensmad på hotellet ekskl. drikkevarer
 • 1 x Frokost i Napoli hvor der serveres traditionel pizza
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Byvandring i Sorrento
 • Køretur langs den charmerende Amalfikyst
 • Heldagsudflugt til Amalfi og Ravello
 • Heldagsudflugt til Vesuv og Pompeji inkl. entré
 • Halvdagsudflugt til Napoli
 • Obligatorisk byskat på hotellerne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.800
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Heldagsudflugt til Capri kr. 1.095
 • Gastronomisk udflugt til italiensk farm inkl. pizza-lektion kr. 650
 • Middag på restaurant i Sorrento kr. 450
 • Tilkøb balkon og havudsigt kr. 1.595

NÅR REJSEN GÅR TIL ITALIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Italien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Italien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!