Andalusien - et spansk eventyr

4,9 UD AF 5

Tag med på vores eventyrlige og solrige rundrejse i Andalusien i det sydlige Spanien

Bliv betaget af Europas smukkeste bygningsværker, henført af forrygende flamenco og fristet af de lækreste tapas.

Den indholdsrige kulturrejse i Andalusien begynder med en tur gennem smukke bjerge til Ronda med den spektakulære bro Puente Nuevo og til havnebyen Cadiz, som fønikerne grundlagde. Der er ingen ende på oplevelserne i de tre byer Córdoba, Sevilla og Granada. Fortab dig i den imponerende skov af søjler og buer i Córdobas Mezquita-katedral.

Nyd stemningen i Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio Santa Cruz, og glæd dig til at gå på opdagelse i verdens største gotiske katedral. I det berømte maurer-palads Alhambra vil du lade dig betage af magien i paladsets mange sale og gårdhaver. Vi har også inkluderet den oversete middelalderperle, Carmona, hvor romersk og maurisk påvirkning i den grad er synlig. Du kan også glæde dig til en anderledes oplevelse på halvøen Gibraltar, som er mere britisk end spansk, og hvor vi besøger et naturreservat med vildtlevende aber og fabelagtige udsigter.

Sherry er uløseligt forbundet med Spanien, og i byen Jeréz de la Frontera får du både indblik i produktionen og smager de søde, gyldne vine.

Fra kr. 14.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

9 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på centralt placerede 3- og 4-stjernede hoteller

 • Turen går til Ronda med den verdensberømte bro Puento Nuevo
 • Du får en oplevelse af de store i Alhambra-paladset
 • Du oplever det kendte sherrydistrikt omkring byen Jeréz de la Fronterra
 • Du ser den gamle mauriske hovedstad Córdoba med Mezquita-katedralen
 • Alle udflugter og entréer er inkluderet
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
6.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_7.390x323
Tapas_iStock-172721308_333-270
Andalusien_-_et_spansk_eventyr.Sk_rmbillede_2023-10-06_113045

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst og byvandring i H.C. Andersens og Picassos Malaga

Vi ankommer til Malaga om eftermiddagen, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Derefter tager vi hul på rejsens første af mange oplevelser i en af Andalusiens skønneste og mest besøgsværdige byer. Og der er meget at glæde sig til, når vi på en byvandring genoplever det Malaga, som eventyrdigteren H.C. Andersen forelskede sig i. Han besøgte Malaga i 1862 og skrev begejstret i sin dagbog:

"I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig saa glad, saa hyggeligt hjemme som i Malaga; Folkelivet, naturen, det aabne hav, hver især saa rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige mennesker".

Vores byvandring tager os til Plaza de Marina, hvor der er rejst en statue af digteren. Og her omgivet af pladsens hyggelige liv, oplever vi lidt af den samme stemning, som mødte H.C. Andersen. 

Det historiske centrum har fået et ansigtsløft, og du kan nyde gaderne, som nu er bilfri, og den marmorbelagte hovedgade "Calle Marqués de Larios", der er den mest  fashionable gade i Malaga. For enden af gågaden ligger byens største plads, Plaza de la Constitutión, og midt på pladsen ligger et smukt springvand flankeret af høje, slanke palmer.

Og fra fyldepen til malerpensel. H.C. Andersen er nemlig ikke den eneste berømthed, der har slået sine folder i det charmerende bybillede. Pablo Picasso blev født i Malaga i 1881, vi lægger vejen forbi hans fødested i den gamle bydel. Huset ligger på et hjørne af den livlige plads, Plaza de la Merced, og i dag er huset, som blev bygget af Picassos far, museum, der huser en stor samling af Picassos værker. Det siges, at Picasso lang tid før sin død i 1973 udtrykte ønske om, at der blev etableret et museum i byen, og det blev en realitet 30 år efter hans død. Vi ser også kirken, hvor Picasso er døbt.  

Vi kommer også forbi byens katedral, fæstningsværket Alcazaba og resterne af det romerske teater, før vi slutter byturen ved den gamle toldbygning Palacio de la Aduana, der blev ombygget til Museo de Malaga.

Tilbage på vores hotel nyder vi en god nats søvn, inden rejsens næste oplevelser venter. 

 

Bemærk venligst!
På afgangen d. 22/4 ankommer vi sent, hvorfor vi tager en kort byvandring i Malaga på dag 2, inden vi begiver os mod Setinel de las Bodegas.

 

Her bor du

Hotel Don Curro Malaga

  LÆS MERE OM HOTELLET →

 

10.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_1.555x450
12.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_1.270x333
Dag 2Klippebyen Setinel de las Bodegas og Ronda med den berømte bro Puente Nuevo

Efter morgenmad kører vi mod byen Setinel de las Bodegas i Cádiz-provinsen, der udgør Spaniens sydspids. Her møder et forunderligt gadebillede os. Den yndige, hvidkalkede landsby er kilet ind under massive klippesider, der hæver sig som et tonstungt loft over huse, spisesteder, butikker og stille stræder. Særligt spektakulær er gaden Calle Cuevas de la Sombra, som vi selvfølgelig spadserer igennem. Bybilledet kløves af Guadalporcun-floden, der løber gennem byen. Omkring byen gror oliventræer, mandeltræer og vinstokke. På en tur gennem byen, lærer vi, at byens navn stammer fra lige netop de dyrkede landbrugsvarer og opbevaringen af dem – "Bodega" betyder lager på spansk. De naturlige klippehuler var nemlig perfekte til opbevaring af landbrugsvarerne. Vi lærer også, at byen blev grundlagt af romerne og sidenhen besat af mauerne. Klippehulerne var udover opbevaring af landbrugsvarer gode som boliger, da hulerne sikrede mod varme om sommeren og mod kulde om vinteren.

Vi nyder en frokost i Setinel de las Bodegas, inden vi kører fra kysten ind i landet og til bjergkæden Sierra de las Nieves. Oliventræerne står på rad og række på skråningerne, og den ene lille landsby afløser den anden.

Vi når til Ronda, der ligger spektakulært placeret på et imponerende klippemassiv, og efterhånden som vi nærmer os, ser vi, hvordan landskabet gennemskæres af den 120 m dybe kløft El Tajo. Den deler faktisk byen Ronda i to dele. Broen Puente Nuevo forbinder de to bydele og er et imponerende bygningsværk, der blev indviet i 1793, efter at der var blevet bygget på broen i 45 år.

Traditionen med tyrefægtning stammer fra det gamle Grækenland og Mesopotamien, og den nåede til Spanien i slutningen af 1700-tallet, og det var her i Ronda, at den moderne tyrefægtning opstod. Tyrefægterarenaen fra 1785 er Spaniens ældste, og da forfatteren Ernest Hemingway havde stamplads på arenaen, førte det til en beskrivelse i romanen ”Hvem ringer klokkerne for”. I Ronda findes også et fint lille tyrefægtermuseum, der er et besøg værd. Vi går en kort tur i byen, og der vil være tid til et eventuelt museumsbesøg og til at nyde udsigten og stemningen i byen. 

Den første dag i Andalusien slutter med en lækker velkomstmiddag på vores dejlige hotel, der ligger i Ronda.

Bemærk venligst!
Gruppen med ankomst d. 4/6 bor på Hotel Catalonia Ronda.

 

Her bor du

Hotel Catalonia Reina Victoria

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

26.spanien.langtidsferie-i-andalusien.Dag_2.555x450
Spanien_kyst_iStock-501341901_333-270
12.spanien.langtidsferie-i-andalusien.Dag_1.555x450
Dag 3Gibraltar og langs Costa de la Luz til Puerto de Santa Maria

Efter morgenmaden forlader vi Ronda og kører sydpå mod Gibraltar. Gibraltar har med sin placering ved indsejlingen til Middelhavet siden oldtiden markeret grænsen for ”den kendte verden” og har været eftertragtet af mange europæiske stormagter. I 1704 overtog Storbritannien herredømmet, og Gibraltar er i dag en selvstyrende britisk koloni. Selv den dag i dag kan der opstå meningsudvekslinger mellem regeringerne i London og Madrid, der viser, at Spanien helst var kolonien foruden, og den spillede en central rolle i Brexit-forhandlingerne.

Vi går over grænsen ind i Gibraltar og besøger et ”engelsk hjørne” af Spanien, hvor ca. 30.000 indbyggere holder fast i den engelske kultur. Her er typiske pubber og tesaloner, og guvernørens residens er efter god London-skik ramme om den gamle tradition ”Changing of the Guard” (på dansk vagtskifte). Halvøen Gibraltar er forbundet med en sandtange til Spanien og domineres af ”The Rock of Gibraltar”, der er et naturreservat med fabelagtige udsigter. Vi kører op med minibusser og hilser på de nysgerrige berberaber, der lever her som de eneste vildtlevende aber i Europa, og sagnet fortæller, at hvis de forsvinder, mister briterne herredømmet over halvøen.

Midt på eftermiddagen forlader vi Gibraltar og passerer Tarifa, hvorfra man på en klar dag kan se over til bjergene i Marokko på den anden side af Gibraltar-strædet, og det er tankevækkende, hvor tæt vi er på Afrika. Det var også her i Tarifa, de første mauriske styrker gik i land i 700-tallet og begyndte erobringen af Den Iberiske Halvø.

Turen nordpå følger kyststrækningen Costa de la Luz, og tilnavnet ”Lysets kyst” hentyder til, at solen netop på disse kanter er ualmindelig gavmild, og det er desuden et yndet sted for kitesurfere. Vi når til Puerto de Santa Maria lidt nord for Cadiz, og her overnatter vi.

 

Her bor du

Monasterio de San Miguel

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

23.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_2.555x450
3.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_2.270x333
Dag 4Oplevelser i Cadiz og i sherrydistriktet Jeréz de la Frontera

Beliggenheden ud til Atlanterhavet har præget byens historie siden grundlæggelsen af fønikerne omkring 1100 f. Kr., og lige siden har Cadiz været en af Spaniens vigtigste havnebyer. Cadiz havde sin storhedstid i 1700-tallet, da byen stort set havde monopol på handlen med guld og sølv fra de spanske kolonier i Amerika. De svimlende indtægter gik bl.a. til bygning af katedralen, som strakte sig over en lang periode fra 1732 til 1838. Den pragtfulde katedral tager da også næsten pusten fra én med sit overdådige interiør, og set udefra var katedralen et pejlemærke for søfolkene, der vendte hjem efter en lang rejse.

Den gamle bys mange smukke huse, flot anlagte pladser og små kirker vidner om byens storhedstid, og der er meget, der ikke har ændret sig væsentligt i de sidste 300 år. Vi går en tur i den gamle bydel og lægger vejen forbi katedralen, der ligger smukt placeret ud til havet. Ikke langt fra katedralen finder vi byens vigtige marked, Mercado Central, med alt godt fra havet til de karakteristiske lufttørrede skinker. I gaderne rundt om markedet ligger der hyggelige caféer, der bidrager til den spanske atmosfære, og herfra går vi videre gennem de små gader forbi tårnet Tavira, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over den hvide by og Atlanterhavet.

Sherry er uløseligt forbundet med Spanien. Vi kører til Jeréz de la Frontera, der er kendt for den verdensberømte sherryproduktion. Vi går en tur i den gamle middelalderbykerne i Jeréz, hvor vejnettet stort set er intakt fra middelalderen, og kommer forbi den smukke katedral med det fritstående klokketårn og borgen Alcázar of Jerez de la Frontera, hvor atmosfæren er mere arabisk end spansk.

Eftermiddagen står i sherryens tegn. Sherry er en hedvin, der laves på druen Pedro Ximénez, og her i Sydspanien giver kombinationen af et solrigt klima, kalkholdig jord og tørre, varme vinde fra Atlanterhavet druerne optimale vækstbetingelser, og i området omkring Jerez bliver der produceret de ypperligste vine. Lige uden for den gamle bydel ligger vinbodegaen Gonzalez Byass, der fremstiller både sherry (fino på spansk) og almindelige vine. Familien Byass har produceret vin siden 1835 og eksporterer i dag til en stor del af verden. Vi smager på vinene og får serveret en let tapasfrokost. Efter vinbesøget kører vi til Andalusiens største by, Sevilla, hvor vi gør et stop ved Plaza de Espana – et imponerende smukt bygningsværk, der blev bygget i anledning af den spansk/amerikanske verdensudstilling i 1929. Efter besøget tjekker vi ind på hotellet i Sevilla.

 

Her bor du

Hotel EXE Sevilla Macarena

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Let tapasfrokost

 

2.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_3.555x450
18.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_3.270x333
Dag 5Byvandring i Sevilla og tid på egen hånd

Sevilla er Andalusiens hjerte! Få byer i verden har inspireret til så mange myter og historier som Andalusiens hovedstad. Her er et par eksempler: Hovedpersonen i Bizets opera ”Carmen” arbejder på byens tobaksfabrik, og Rossinis ”Barberen i Sevilla” og Mozarts ”Don Giovanni” foregår begge i Sevilla.

Sevilla er på én gang en historisk og moderne by fuld af imponerende kultur, arkitektur og kunst. Mange folkeslag har sat deres præg på Sevilla, men det er især det arabiske herredømme fra år 712 til 1248, som mest tydeligt kan genkendes i byens byggestil. Vi tager på byvandring i de historiske kvarterer og besøger byens katedral. Der er tale om verdens største gotiske katedral. Det var kristne, der i 1401 besluttede sig for at bygge Sevillas moské om til en kirke, hvor hovedindgangen kun må benyttes af paven. Indenfor fornemmer man straks bygningens enorme dimensioner, og herefter er det den guldbelagte altertavle og Columbus’ gravmonument, der fascinerer. Katedralens 93 m høje klokketårn, Giraldaen, var oprindelig moskeens minaret, der blev bygget på et romersk fundament i 1198.

Ved siden af katedralen ligger det gamle kongepalads, Alcázar of Seville, der består af en lang række smukt anlagte mauriske haver og mindre paladser udsmykket i maurisk stil, og besøget sammenfatter på en fin måde Andalusiens historie. Vi går også en tur gennem det gamle jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, hvor det summer af liv i de små krogede gader. Sevilla byder på noget af Spaniens bedste tapas, og byen hævder endda, at tapas-traditionen blev født her. Uanset hvem, der har ophavsret til de delikate små retter, nyder vi tapas på en af de lokale restauranter. Resten af eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Rejselederen giver gerne tips og idéer til en eftermiddag efter dit valg, og en idé kunne være byens tyrefægterarena, Real Maestranza, der en af Spaniens smukkeste. Er du interesseret i tyrefægtningens historie, findes der et fint museum, der giver indblik i tyrefægtningens traditioner. En sejltur på floden Guadalquivir, der løber gennem Sevilla kan også varmt anbefales. Gå ikke glip af et besøg Metropol Parasol – blandt de lokale kaldet ”svampen” – som er verdens største trækonstruktion med en højde på 28 m og bredde på 150 m, bygget i 2011 på resterne af en romersk by og er byens nye vartegn.

 

Her bor du

Hotel EXE Sevilla Macarena

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost

 

1.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_4.555x450
8.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_4.270x333
Dag 6Middelalderperlen Carmona og Córdoba med UNESCO-status

Som et ekko af Sevilla ligger Andalusiens oversete perle, Carmona, på en bakketop midt i det andalusiske landskab. Kathagerne, romerne, maurerne og de første spanske kristne konger har alle sat deres aftryk i byen. Romerne anlagde byen, og den romerske hovedvej, Via Augusta, gik gennem byen. Romerne anlagde også de to byporte – Puerto Cordoba og Puerto Sevilla.

Maurerne udbyggede og forstærkede den romerske bymur. Under maurerne blev der opført en lang række bygninger i den særlige mudejar-stil, som bedst kan beskrives som en stil med forskellige påvirkninger. Vi går en tur i byen og ser på byportene, de romerske ruiner og de smukke pladser, inden vi fortsætter til Córdoba.

Meget få steder i verden kan prale af at have været både hovedstaden i en romersk provins og i en arabisk stat – men den status har Córdoba. Byens historie går tilbage til år 800 f.Kr., hvor den blev grundlagt af romerne, som udskibede olivenolie, vin og hvede til det antikke Rom herfra. Byen havde sin storhedstid, da den blev erobret af maurerne og gjort til hovedstad i ”Al Andalus”. Maurerne byggede universiteter, biblioteker, badeanstalter og moskéer, og kunst og kultur blomstrede. Den romerske og mauriske arkitektur er markant i bybilledet, og de mange spor fra forskellige folkeslag er årsag til, at byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi begynder vores besøg i Córdoba med en frokost på egen hånd, inden vi mødes og tager på byvandring i den særegne, historiske by.

Vi oplever den smukke og specielle Mezquita-katedral, der må siges at være et sandt arkitektonisk mesterværk, eftersom den er opført indeni en af de prægtigste moskéer set uden for den arabiske verden. Da Córdoba i 1236 blev generobret af de kristne, var de nye magthavere så imponeret af den mauriske moskés skønhed, at de lod den stå og byggede deres katedral midt i rækkerne af buer og søjler. Udenfor finder man den smukke plads, Patio de los Naranjos, som også er en fryd for øjet. Rundturen i den spektakulære moské og katedral byder på spændende fortællinger og imponerende arkitektur, der afspejler Córdobas fremtrædende plads i den islamiske verden i løbet af middelalderen. Katedralen ligger i Córdobas gamle bydel, La Juderia, der engang var hjemsted for det jødiske samfund, og her ligger en af de få tilbageværende synagoger i Spanien. Vi forlader Cordoba hen på eftermiddagen og kører til Cabra, hvor vi spiser aftensmad og overnatter, inden vi fortsætter turen til Granada.

 

Her bor du

Hotel Fuente Las Piedras

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

7.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_5.555x450
22.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_5.270x333
Dag 7Paladserne Alhambra og Generalife

Ruten til Granada går gennem bakkede landskaber med udsigt til hvide landsbyer og olivenlunde. Vi ankommer til Granada, der ligger ved foden af bjergkæden Sierra Nevada med stejle gader, små kringlede passager og storslåede udsigter.

Vi nyder en frokost på egen hånd, inden vi sætter kursen mod en af Andalusiens største og mest ikoniske seværdigheder. I dag skal vi nemlig besøge Alhambra-paladset, der uden tvivl er et af Europas smukkeste historiske bygningsværker. Det er et imponerende syn udefra, og indenfor folder skønheden sig for alvor ud. Arabiske arkitekter, kunstnere og dygtige håndværkere har skabt underskønne omgivelser til de mauriske herskere – og som vi kan glæde os over den dag i dag.

Borgen Alhambra er et af de mest komplekse og raffinerede udtryk for arabisk kultur i middelalderen, og det er særligt i salene og gårdhaverne, at skønheden betager. Generalife, sultanens sommerpalads, og det tilhørende parkanlæg er også et betagende syn. Et andet bygningsværk med overflod er det mauriske palæ Palacios Nazaries med lofter og vægge udsmykket og dekoreret på smukkeste vis. Løvegården med sine 124 søjler omkranser løvefontænen, og netop brugen af vand i de mange haver, gårdhaver og tronsale er med til, at man føler sig som del af 1001 nats eventyr.

Bemærk, at vi ikke kan garanteres et specifikt tidspunkt for besøg i Alhambra-paladset. Vi besøger således paladset, når vi får tildelt en tid, hvilket betyder, at vi i nogle tilfælde først besøger Alhambra-paladset på dag 8, inden vi tager mod Granada. Vær i øvrigt opmærksom på, at adgangen til paladset varierer, hvorfor vi ikke er garanteret fuld adgang til hele paladset.

 

Her bor du

Hotel Catalonia Granada

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Alhambra-paladset_Spanien_iStock-657985546_450-555
Nazaries_333x270
Dag 8På sporet af kultur og historie i Granada

Vi følger hovedgaden Gran via de Colon, der fører direkte til byens historiske hjerte, som vi udforsker på en byvandring. Der, hvor Granadas største moské lå, ligger i dag byens katedral. Den blev indviet i 1523 som symbol på, at Granada nu var en kristen by. Det overdådigt udsmykkede alter med bladguld er endnu et eksempel på, hvad rigdommene fra de sydamerikanske kolonier blev omsat til i ”moderlandet”, ligesom det er tilfældet i det tilstødende kapel – Capilla Real, hvor kongeparret Isabella og Ferdinand ligger begravet.

Bag katedralen ligger den fine plads, Plaza Bib Ramla, omgivet af smukke palæer og skyggefulde citrustræer, og ikke overraskende er den blevet Granadas sociale centrum.

Vi fortsætter til Corral Del Carbon, som er byens ældste bygning fra den mauriske periode. Bygningen i det gamle handelskvarter har en speciel historie, da det var stedet, hvor de handlende kunne overnatte. I nærheden lå Granadas gamle bazar, Alcaicería, hvor der blev solgt alt fra silke til krydderier. Vi går på opdagelse i Granadas ældste kvarter Albayzín, der ligger på skråningen overfor Alhambra, og overalt i Albayzín kan man mærke den mauriske arv. Vi slutter byvandringen på torvet Mirador San Nicolás, hvorfra der er den skønneste udsigt til Alhambra med Sierra Nevada-bjergene i baggrunden.

Efter byvandringen begiver vi os mod Malaga med stop ved El Torcal de Antequera, hvor naturens forunderlige skabende hånd tager imod os. I det særegne klippelandskab bugter en dal sig gennem grå klippeformationer, der ligner noget fra en anden verden. For 150 millioner år siden var området dækket af Tetis-havet. Kraftfulde forskydninger skubbede siden havbunden opad, og her har vejr og vind i millioner af år eroderet de bløde kalksten til det, de er i dag. El Torcal de Antequera er på UNESCOs verdensarvsliste, og vi går en tur gennem dalen, lærer om geologien og beundrer de fantasifulde formationer. Herefter fortsætter vi mod Malaga.

Vi mødes om aftenen til hyggelig afskedsmiddag på en god spansk restaurant.

 

Her bor du

Hotel Don Curro Malaga

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

23.spanien.langtidsferie-i-andalusien.Dag_15.555x450
333x270
Dag 9Tid på egen hånd i Malaga og hjemrejse

På rejsens sidste dag har du tid til at fordøje rejsens mange oplevelser med tid på egen hånd. Her kan du tage på opdagelse i Malagas hyggelige gader og stræder, nyde en lækker frokost eller sippe drinks i den lune Middelhavssol. Du kan f.eks. besøge Mercado de Atarazanas, der er byens store marked. Mercado de Atarazanas har til huse i en flot, historisk smedejernsbygning fra 1800-tallet, der er dekoreret med kunstfædige glasmosaikker. Fra de talrige boder sælges frugt og grønt i alle verdens farver, friskfanget fisk og skaldyr samt delikate spanske pølser, skiner og oste. Her lokker frydefulde andalusiske mundfulde som en skøn afskedssalut. Du kan også ose i byens butikker og shoppe souvenirs, der kan genkalde fortræffelige andalusiske rejseminder. Eller du kan nyde den maritime stemning på den smukke havnefront. Måske spottede du noget på byvandringen i Malaga på rejsens første dag, som du har fået lyst til udforske nærmere. Mulighederne i Malaga er mange, og rejselederen hjælper gerne med tips og gode idéer til oplevelser. 

Efter en dejlig dag med tid til egne oplevelser, er tiden inde til at tage afsked med eventyrlige Andalusien og flyve tilbage til Danmark med andalusiske rejseminder i bagagen.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Spansk_mad_iStock-1350197620_333-270

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
17. september 2024
Varighed9 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederAnna Bridgwater
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
01. oktober 2024
Varighed9 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederJens Ulrich Pedersen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
22. oktober 2024
Varighed9 dage
14.995 kr. pr. person
RejselederOle M. Petersen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Citrusfrugter_Mallorca_iStock-1227557261_450-555
19.spanien.andalusien-et-spansk-eventyr.Dag_1.270x333
Paella_iStock-510244381_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt placerede 3- og 4-stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad, 2 x tapasfrokost og 4 x aftensmad
 • Al transport jf. program (værdi af entréer: kr. 575)
 • Sightseeing i Ronda med broen Puente Nuevo
 • Byvandring og minibustur på Gibraltar
 • Byrundtur i charmerende Cadiz
 • Sherrysmagning og sightseeing i Jerez de la Frontera
 • Byrundtur i Sevilla med besøg i konge-paladset og katedralen samt tapasfrokost
 • Byrundtur i Cordoba med Mezquita-katedralen
 • Byrundtur i Granadas historiske kvarterer
 • Besøg i Alhambra-paladset og Generalife-haverne i Granada
 • Byvandring i Malaga med b.la. Museo de Malaga
 • Besøg ved klippeformationerne Torcal de Antequera
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.195
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

NÅR REJSEN GÅR TIL SPANIEN

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Spanien med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Spanien.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!