Oplev Fiordland National Park

Hjem for Milford Sound

Fiordland National Park er et af New Zealands smukkeste og mest dramatiske steder – takket være de himmelstræbende klipper og dybe fjorde skuffer landskabet aldrig sine besøgende

Når du rejser til Fiordland National Park, vil du opleve New Zealands største nationalpark – til sammenligning breder den sig over et areal så stort som hele Jylland.

I nationalparken bliver du mødt af storslået natur, så langt øjet rækker - hvor kilometervis af mos, bregner og gigantiske træer maler de tårnhøje bjergsider med en udsøgt pallette af grønne nuancer. I parken falder der årligt 8.000 millimeter regn, som giver kraft til de sprudlende vandfald, der kaster sig ned ad bjergsiderne.

Det er næsten umuligt at sige Fiordland National Park, uden også at sige Milford Sound. I Milford Sound vil du blive mødt af lodrette klippesider, som fortsætter under havets overflade. Det er muligt at opleve Milford Sound til lands, til vands og i luften. Tag en vandretur på Milford Track, en smuk sejltur på New Zealands mest kendte fjord eller flyv over nationalparken, hvor du kan se Milford Sounds 22 km lange fjord. 

Det er naturligvis også muligt at opleve andet end Milford Sound, når du befinder dig i Fiordland National Park herunder Doubtful Sound og Routeburn Track. 

Nedenfor har vi samlet vores forslag til en rejse til Fiordland National Park.

Milfod_Sound_vandfald
Delfiner_ved_Milford_Sound_333x270

Oplevelser og dagsture
i Fiordland National Park

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Milford_Sound_Fiordland_National_Park_iStock-1011972122
Milford_Sound_iStock-1189303282_333x270
Kajaktur_ved_Milford_Sound_323x390

Milford Sound

Milford Sound er den mest kendte fjord i Fiordland, med lodrette klippesider, der forsætter mere end 1.200 m under havoverfladen. Fjorden er 22 km lang og 2 km bred. Milford Sound bliver ofte betegnet som verdens ottende vidunder, og det skyldes ikke mindst Mitre Peak (1.962 m) og vandfaldene Lady Bowen og Stirling.

En af de bedste måder at opleve den verdensberømte fjord, er på en sejltur. På en sejltur gennem Milford sound oplever du det maleriske landskab på egen krop - hvor lodrette klippesider omfavner dig, og lyder af brusende vandfald fylder dig med indtryk. Se om du kan spotte sæler, delfiner og pingviner, som bare er nogle af de dyr som lever i området omkring  Milford Sound. 

Andre spektakulære naturoplevelser

En anden smuk fjord er Doubtful Sound, som ligger sydligere end Milford Sound – omtrent lige midt i nationalparken. Tag en sejltur på den naturskønne fjord, enten som en dagstur eller med en overnatning. 

Er du mere til at trække i vandrestøvlerne og opleve naturen helt tæt på, så er Routeburn Track anbefalelsesværdig – turen går gennem frodig regnskov, udsigt til sneklædte bjerge, søer og dybe dale. Routeburn Track forbinder Fiordland National Park med Mount Aspiring National Park på den 31 kilometer lange vandretur.

Doutful_Sound_Fiordland_National_Park_iStock-1320808239
Mount_Aspiring_National_Park_iStock-972908174_333x270
Mitre_Peak_Fiordland_National_Park_iStock-1006611850_333x270
600_fiordland_national_park

Te Anau

Te Anau er en by i den sydlige del af Sydøen. Te Anau er kendt som indgangen til de 14 fjorde, der tilsammen udgør Fiordland National Park. Byen ligger på den østlige bred af Te Anau-søen, som den største sø på Sydøen, og byen har fået sit navn heraf. 

Te Anau betyder på Maori "place of the swirling waters" og har fået sit navn efter genopdagelsen af kalkstenshulerne, der blev udhugget af det hvirvlende vand ved Te Anau-søens vestlige bred i midten af 1900-tallet.

Online rejseforedrag om New Zealand

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i New Zealand

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!