Oplev Rotorua

Termisk aktivitet og Maori-kultur

Rotorua, ligger i et område med stor termisk aktivitet. Selv inde i byen står dampen op fra sprækker i fortovet

Rotorua, ligger i hjertet af nordøens geotermiske bælte, og her finder du kogende mudderhuller, springende gejsere og søer med farver, der overgår den vildeste fantasi. Områdets største gejser, Pohutu, springer 30 meter op i luften flere gange om dagen, så der er rig mulighed for at opleve det vilde syn.

Rotorua var en af maoriernes første bosættelser i New Zealand, og en femtedel af indbyggerne i byen er maorier. Det er derfor let at komme helt tæt på den oprindelige New Zealandske Maori-befolkning i byen. Oplev krigernes Haka, hvor de opildner hinanden til krig med ansigtsmimik og lyde, og deltag i en Hangi-dinner, hvor maden bliver lavet på traditionel vis i jordovn.

Geo_Rotorua
Maorier_i_Rotorua_333x270

Oplevelser og dagsture
i Rotorua

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Rotorua_maori_welcome
Rotorua_Guide_333x270
Maori_House_Rotorua_323x390

Maori-kulturen

Maorierne stammer fra Polynesien og tilhører den anden udvandringsbølge fra Afrika. De ankom til New Zealand omkring år 1250, og deres kultur bærer tydelige præg af at være polynesisk. Deres musik og sange har rigtig meget til fælles med f.eks. Hawaii og Tahiti.

I modsætning til fredsfolket i Australien var maorierne mere krigeriske, og når du ser maorierne fremvise deres kultur i dag, viser de, hvordan krigskunsten i sin tid blev trænet. Smidighed, hurtighed og koordination trænes ihærdigt, og man overraskes over deres evner.

I Rotorua kan du deltage i traditionelle cermonier og aktiviteter og få en dybere forståelse af den krigeriske Maori-kultur. 

Oplevelser i Rotorua-området

Rotorua er en skatkiste fyldt med skønne oplevelser. 

Her kan du f.eks. tage på en guidet tur i Te Puia Thermal Reserve, og opleve Pohutu-gejseren, der 20 gange om dagen sender kaskader af vand 30 m i luften. I Te Puia Thermal Reserve ligger også Maori Arts & Craft Institute, hvor man bl.a. kan se maori-træskærere arbejde. I Rainbow Springs kan du få et spændende indblik i newzealandsk flora og fauna, og i The Agrodome kan du blive tilskuer til et underholdende fåreshow.

De hydrotermiske områder Waimangu Volcanic Valley og Wai-o-Tapu syd for Rotorua, er begge meget farverige og utrolige spændende steder at besøge.

Rotorua er også kendt for sine mange mineralholdige bade, og efter en dag med mange indtryk, kan du f.eks. slappe af i Polynesian Spa.

Geo_Rotorua
Termisk_omra_de_i_Rotorua_333x270
Rotorua_iStock-1408263663_333x270
Rotorua_Geyser_iStock-1192702003

Smukke naturlandskaber

Rotorua byder ikke kun på termisk aktivitet og boblende mudderhuller. Omkring Rotorua findes også en række betagende naturlandskaber, der er værd at udforske.

Ved Lake Rotorua kan du opleve det rolige vandspejl. I Redwood-skoven kan du gå blandt de tårnhøje Redwood-træer, der strækker sig mod himlen med deres grønne trækroner. Lidt udenfor Rotorua kan du fra et udkigspunkt opleve The Blue and Green Lakes og deres klare farver, der bryder det bakkede skovlandskab.

Online rejseforedrag om New Zealand

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i New Zealand

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!