Oplev Christchurch

Hvor nyt møder gammelt

Christchurch er den største by på Sydøen, og byen er kendt for sin unikke kombination af moderne akitektur og historiske bygninger

Christchurch tilbyder et væld af muligheder. Tag for eksempel en tur i den gamle sporvogn, der kører gennem byen. Se på kunst i Worcester Street, eller besøg Christchurch Art Gallery, Te Puna o Waiwhetū. Du kan også opleve den smukke natur på Sydøen ved at tage en togtur med TranzAlpine, som går gennem bjergkæden Southern Alps – det er én af de flotteste strækninger i New Zealand.

Christchurch har været under en forvandling, da byen har været ramt af jordskælv. Det betyder, at byen nu står som en kombination af nyt og gammelt – byen bærer tydeligt præg af, at have været hjemsted for engelske immigranter tilbage i 1800-tallet. I dag er der tænkt innovativt for at beholde den gamle arv, men samtidig har newzealænderne forsøgt at forny sig med arkitektoniske bygninger, der skiller sig ud. 

Nedenfor kan du se vores forslag til rejser til Christchurch.

Christchurch_tram
Victoria_Square_Christchruch_iStock-510899265_333x270

Oplevelser og dagsture
i Christchurch

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Christchurch_med_floden_Avon
Cathedral_Square_Christchurch_iStock-479835684_333x270
Christchurch_Rosegarden_iStock-882017400_323x390

Engelsk atmosfære i Christchurchs gader

Området hvor Christchurch ligger i dag var oprindeligt beboet af maorifolket, men selve byen blev etableret i midten af 1800-tallet af britiske immigranter, som en britisk koloni, og har siden været et vigtigt centrum for handel og kultur i New Zealand. 

Christchurch har stadig en overraskende engelsk atmosfære på trods af jordskælvet i 2011. Det kommer til udtryk i arkitekturen og i gadenavnene – floden, der snor sig gennem byen, hedder eksempelvis Avon, præcis ligesom floden, der blandt andet snor sig gennem Shakespeares fødeby Stratford i England.

Farverige huse på New Regent Street

New Regent Street er byens mest besøgte gade, og er kendt for sin unikke arkitektur med sine små, farverige huse beliggende skulder ved skulder  et utroligt yndigt syn. Gaden blev bygget i starten af 1930'erne, og byens charmerende kabelvogn kører også igennem gaden, som giver dig gode fotomuligheder.

New Regent Street er i dag en hyggelig gågade fyldt med caféer, restauranter, butikker og gallerier og New Regent Street, som med sine små, farverige huse beliggende skulder ved skulder er utroligt yndig – byens kabelvogn kører også igennem gaden, som giver dig gode fotomuligheder.

Christchurch_city_iStock-1135258370
Tram_Christchruch_iStock-1370410619_333x270
Garden_Christchurch_iStock-882020670_333x270
Botanic_Garden_Christchruch_iStock-1085827030

The Garden City

Christchurch bliver også kaldt The Garden City på grund af de mange grønne områder og smukke parker.

I byen kan du eksempelvis udforske Hagley Park, hvis store, grønne græsarealer flittigt bliver brugt til alt fra hyggelige picnic-frokoster til festivaler og koncerter. Avonfloden slanger sig også igennem parken - slå dig ned, og nyd en stille stund på græsset langs bredden.

Christchurchs Botaniske Have rummer en imponerende samling af planter og træer fra hele verden. Her kan du slentre gennem farverige blomsterbede, gå på opdagelse i drivhuse og nyde den fredfyldte stemning på de snoede stier. 

Online rejseforedrag om New Zealand

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i New Zealand

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!