Oplev Dunedin

Maori-historie og storbystemning

Dunedin er en charmerende by, der ligger på New Zealands Sydø og byder på en skøn kombination af historiske, kulturelle og naturrige oplevelser

Dunedin er det gamle gæliske navn for Edinburgh, og byen er kendt som "Sydens Edinburgh" på grund af sin skotske oprindelse.

Den skotske arv skinner stadig igennem i byens gader, hvor du kan opleve de gamle viktorianske og gotiske bygninger, heriblandt Dunedin Railway Station, der er en af byens mest ikoniske vartegn. 

Byen er også hjemsted for mange kunstgallerier, museer og teatre, bl.a. det prisvindende Otago Museum, der har en af de største museumssamlinger i New Zealand.

Omringet af grønne bakketopper og en smuk havneindsejling bevarer Dunedin sin skotske oprindelse på bedste måde, selvom byen ikke er helt så regnfuld som sin navnebror - den skotske hovedstad, Edinburgh.

Dunedin_iStock-1134660479
Dunedin_iStock-1071185312_333x270

Oplevelser og dagsture
i Dunedin

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Otago_Peninsula_Dunedin_iStock-1169017306
Dunedin_Bay_iStock-922705954_333x270
Dunedin_station_323x390

Otago-halvøen

Otago-halvøen, som byen ligger ved, byder på et rigt dyreliv med blandt andet guløjede pingviner, små blå pingvinger, søløver og sæler. Her findes desuden verdens eneste koloni af Royal albatrosser. Fuglene der har et vingespænd på op til 3 meter kan I komme tæt på ved The Royal Albatross Centre.

På Otago-halvøen finder du også Larnach Castle, der er New Zealands eneste slot. Det blev bygget i slutningen af 1800-tallet, af den skotske William Larnach. Slottet blev opført i viktoriansk stil med tårne, forgyldte værelser og overdådig indretning, der afspejler den tids luksus og rigdom.

Taieri River Gorge

Taieri River Gorge er et imponerende naturområde beliggende nær Dunedin. Taieri River Gorge er kendt for sine dybe kløfter, der er blevet formet gennem millioner af år af Taieri-floden, der har skåret sig vej gennem kløfter og bjergskråninger. Omgivet af frodige skovområder, er Tail River Gorge ét stort natureventyr.

En af de bedste måder at opleve Taieri River George på er at stige ombord på et tog fra Dunedin. Taieri Gorge Railway byder på en malerisk togtur langs flodens kløfter og grønklædte skovområder. Toget kører igennem tunneller, der er gravet for over 100 år siden og over store viadukter - fra kupéen, kan du nyde den smukke udsigt over det bakkede landskab.

Taieri_Gorge_Dunedin_iStock-874697130
Taieri_River_Gorge_iStock-856766574_333x270
Dunedin_iStock-1134660479_333x270
Baldwin_Street_Dunedin_iStock-981394490

Gå på opdagelse i Dunedins gader

Dunedin byder på et hav af spændende seværdigheder, som du kan opleve på en tur rundt i byen.

I hjertet af byen finder du The Octagon - Dunedins centrale torv. Den ottekantede plads er et livligt område, omkranset af charmerende bygninger, caféer, restauranter og butikker.  Dunedin er hjemsted for verdens stejleste gade, Baldwin Street. Gaden har en hældning på 19 grader hvilket svarer til 35%, og du kan derfor udfordre dig selv på en gåtur op ad den stejle gade.

Dunedin Railway Station er en af byens mest ikoniske vartegn. Stationen blev bygget i starten af 1900-tallet og er en arkitektonisk perle, der kombinerer nyklassicistisk og gotisk stil. Stilen fortsætter indenfor, hvor fine mosaikgulve og detaljerede søjler pryder de store sale. 

Online rejseforedrag om New Zealand

Hør rejseekspert Jane Bering Smedsrud fortælle de bedste tips og tricks til oplevelser i New Zealand

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!