Rejser til Borneo

Regnskove, højland og unikt dyreliv

Fortab dig i naturens skønhed med vildt dyreliv og dyb jungle

Borneo er hjemsted for nogle af verdens mest unikke og sjældne dyrearter, herunder orangutanger, næseaber og pygmæelefanter. Med sine frodige regnskove, smaragdgrønne floder og betagende bjerglandskaber er Borneo et paradis for naturelskere og eventyrlystne rejsende. Mange af øens nationalparker er UNESCO-fredede, og der er utallige oplevelser for naturelskeren med tropiske jungler fyldt med et varieret dyreliv, dybe grotter med krystalklart vand og Sydøstasiens højeste bjerg, Kota Kinabalu.

Borneo er verdens tredjestørste ø og ligger i det indonesiske ørige, er verdens tredjestørste ø og gennemskæres af ækvator.  Øen er delt af tre lande med den sydlige del, ved navn Kalamantan, tilhørende Indonesien. Det øverste nordvestlige hjørne tilhører den lille selvstændige oliestat Brunei, og den malaysiske del af øen er inddelt i to delstater, kaldet Sarawak og Sabah.

Find din næste rejse til Borneo nedenfor.

N_seabe_i_tr_iStock-1366732302_323-390
Regnskov_Borneo_iStock-595321168_333-270
Bako_National_Park_Borneo_517326341_1__450-555
N_seabe_91775399_333-270
Regnskov_Borneo_iStock-595321168_323-390

Et frodigt jungleparadis

Den store ø er dækket af nogle af verdens største regnskovsområder, og i delstaten Sarawaks ældste nationalpark Bako Nationalpark kan du på din rejse til Borneo få en perfekt introduktion til øens flora og fauna inden for et meget afgrænset område. Her findes nemlig syv helt særegne økosystemer, der kan fremvise næsten enhver vegetationstype, som vokser på øen, med alt fra mangrovesump, tropisk lavlandsregnskov og græsland til klippe- og strandvegetation.

Fælles for alle rejser til Borneo, er, at du oplever usigeligt smuk natur. Øen er dækket af regnskove med helt unikke økosystemer og sjældne dyr som næseaben, og vores rødligt-orange fætter orangutangen, hvis navn på malaysisk betyder “skovens menneske”.

Hils på orangutanger

Orangutanger er en unik art af store primater, der er hjemmehørende i Borneos jungle. Orangutang betyder ”skovens menneske” på malaysisk (orang = menneske, utan = skov) og de store aber er kendt for deres imponerende færdigheder og tætte forbindelse til skoven. Disse fantastiske primater er primært træboende og tilbringer størstedelen af deres liv i trætoppene. De har en unik evne til at bevæge sig gennem træerne ved hjælp af deres lange, stærke arme og kraftige greb. Orangutangerne er også kendt for deres høje intelligensniveau. De er i stand til at løse komplekse problemer, bruge værktøjer og lære af hinanden.

Orangutangerne spiller en vigtig rolle i økosystemet i Borneos jungle. Desværre er orangutangerne i Borneos jungle i fare på grund af tabet af deres naturlige levesteder på grund af skovrydning, ulovlig jagt og handel med vilde dyr. Mange organisationer og bevaringsprogrammer arbejder hårdt på at beskytte orangutangerne og deres habitater for at sikre deres overlevelse.

galleri-800x500_han_Orangutang_78778457_450-555
Orangutang_Baku_iStock-492783124_333-270
Orangutang_i_tr_iStock-1324155782_333-270
Mt_450-555

Kom tæt på det lokale Borneo

Det er ikke kun naturen og dyrelivet, der gør at stadigt flere rejser til Borneo. Her er massevis af charmerende byer med mange velbevarede kolonitidsbygninger, templer, haver og små markeder, bl.a. delstatshovedstæderne i Sabah og Sarawak, Kota Kinabalu og Kuching.

Ude i de mindre byer kan du lære den imødekommende og venlige befolkning at kende, og man kan besøge landsbyer, hvor der bor oprindelige folk som eksempelvis Bajau Laut-folket, der kærligt kaldes for ”Østens cowboys”, da de er særdeles dygtige ryttere og kvægdrivere. På en rejse til Borneo kan man også overnatte i et langhus, der tilhører det elegante Rungus-folk, der anses som et af Borneos mest traditionelle folk, og som er kendt for deres evner inden for kunsthåndværk lavet af især perler.

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!