Vandreferie med dansk rejseleder

Eventyr, natur og frisk luft – med god vandrekomfort

En aktiv ferie med vandreoplevelser ude i den friske luft appellerer til de fleste – det er kun et spørgsmål om lyst og godt fodtøj

En vandreferie er en skøn måde at fordybe sig i naturen, udforske ukendte områder og spændende kulturer. Hver dag er et nyt eventyr, når du begiver dig ud på stierne og udforsker landskabet. 

Fælles for vores vandreture er, at du kommer til at vandre i en mindre gruppe, og at du ikke skal bære din bagage, men kun en rygsæk med det, du skal bruge i løbet af dagen. 

Vandreturene kan være bygget op, så du bor det samme sted og bliver kørt til områderne, hvor der vandres, og på andre vandrer du fra hotel til hotel. Vi har lagt vægt på, at der undervejs er en eller to dage med tid til afslapning og sightseeing, og vores kompetente vandreguider gør deres til, at du får et dejligt vandreeventyr.

Nedenfor kan du se en oversigt over vores aktuelle vandreferier, så snør vandreskoene og tag første skridt mod nye rejseeventyr.

 

9.italien.vandring-paa-amalfikysten.Dag_2.555x450
Vandrer_iStock-1285694146_333x270

Alle vandreferier

 1. Vandring på Caminoen
  Vandring på Caminoen

  9 dage - fra 12.495 kr.

  SE REJSEN
 2. Vandring på Camino Portugues i Galicien
  Vandring på Camino Portugues i Galicien

  1 dage - fra 11.995 kr.

  SE REJSEN
 3. Vandring på Amalfikysten
  Vandring på Amalfikysten

  8 dage - fra 11.495 kr.

  SE REJSEN
Santiago_iStock-1192278941_450x555
Camino_Finisterre_iStock-188047269_333-270
Camino_iStock-906866828_323x270

Pilgrimmenes Camino

Spanien indbyder i dén grad til, at du snører støvlerne og spænder tasken på ryggen. Landet har nemlig et væld af skønne vandremuligheder, men den absolut mest kendte må være pilgrimmenes rute, Caminoen.

Caminoen betragtes som en af de vigtigste pilgrimsruter for kristne. I dag gås ruten dog langt fra kun af religiøse årsager. Flere begiver sig ud på de lange kilometerstrækninger for at realisere sig selv, prøve mentale og fysiske grænser af eller for at nyde den smukke spanske natur.

Når du vandrer på Caminoen, har du mulighed for at opleve en række forskellige seværdigheder, der spænder lige fra historiske monumenter og kulturelle samlingspunkter til naturskønne landskaber og charmerende landsbyer. Oplev blandt andet Ezaro-vandfaldet, der med sine enorme vandmasser bruser ned ad klipperne og munder ud i Atlanterhavet – som et af de eneste i Europa. 

Den historiske Camino består faktisk ikke kun af én rute, men af et helt netværk af forskellige vandreruter i Europa, der alle ender ved den imponerende katedral i den spanske by Santiago de Compostela, hvor det menes, at apostlen Jakob ligger begravet. Den gotiske katedral har været centrum for pilgrimsrejsende i århundreder, og kirken er blandt andet kendt for sin smukke arkitektur med detaljerede skulpturer og tårne, der strækker sig mod himlen. 

Vandr gennem Galiciens smukke og kuperede landskaber og følg stierne, der snor sig forbi kirker og klostre, der hver især har deres historie at fortælle – helt på samme måde som pilgrimme har gjort det i århundreder. Buen Camino!

 

Camino Portugues i Galicien

De færreste har tid til at vandre Caminoen fra ende til anden. Derfor udvælger mange en kortere del af strækningen. Det kan eksempelvis være Camino Portugues i Galicien, hvor du vandrer de sidste 119 km ad Den Portugisiske Camino.

Denne rute byder på charmerende historiske landsbyer og skøn natur med grønne dale, eukalyptusskove og brusende floder. Når du går i pilgrimmenes fodspor gennem det bølgende spanske landskab, støder du også på en række historiske monumenter, herunder kirker, klostre og broer, der vidner om Caminoens lange tradtion som pilgrimsrute. 

Denne del af Caminoen byder på spændende historiske og charmerende landsbyer såsom Caldas de Reis, der siden romertiden har været kendt for sine varme termiske kilder. Landsbyen Padrón er stedet, hvor pilgrimmenes skytshelgen Sankt Jakobs jordiske rester blev sejlet til for senere at blive bragt videre til Santiago de Compostela. Samtidig har byen også bidraget til det spanske tapasbord med den velkendte peberfrugt, Pimientos de Padrón.

Ruten fører dig til pilgrimsfærdens slutmål i katedralen i Santiago de Compostela, hvor du har mulighed for at opleve den ikoniske pilgrimsmesse i selskab med andre solbrændte vandrere i støvede støvler. Glæden og euforien er ubeskrivelig!

 

14.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_2.555x450
22.spanien.vandring-paa-camino-portugues-i-galicien.Dag_2.270x333
Gudernes_sti_iStock-898159804_333x270
1.italien.vandring-paa-amalfikysten.Dag_2.555x450

Gudernes Sti på Amalfikysten

Når du tænker på Italien, er det nok smuk renæssancearkitektur, smagfuld gastronomi og charmerende bygader, der dukker frem på nethinden. Men støvlelandet har også utallige imponerende landskaber, der gør Italien til en fremragende destination til din vandreferie. 

Italien byder nemlig på vandreruter i alt fra høje bjergtoppe til smukke kyststrækninger og historiske pilgrimsruter – især ved Amalfikysten. Amalfikysten er efter manges mening verdens smukkeste kyststrækning med de dramatiske klipper, der rejser sig stejlt fra havet, og maleriske byer, der bogstavelig talt hænger på klipperne, og er af samme grund i sin helhed blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Gudernes Sti langs Amalfrikysten er en af Italiens mest berømte vandreruter – hvilket ikke er uden grund. Stien lever op til sit unikke navn med det betagende landskab og den gudesmukke udsigt over Amalfikysten. Vandreruten starter i byen Bomerano og går igennem et smukt, stenrigt landskab, hvor du bliver mødt af næsten uberørt natur i form af skyggefulde egetræsskove, skønne jordbærtræer og en krydret duft af lyng og rosmarin – kun afbrudt af spektakulære klipper.

Du har også mulighed for udforske ruinerne af Pompeji og se de velbevarede gader, pladser, villaer og amfiteatre, der engang udgjorde byen.

Når du bevæger dig rundt i det afvekslende italienske landskab, kan du ikke undgå at se vulkanen Vesuv, som troner majestætisk over Napolibugten – det er både et frygtindgydende og imponerende syn!

Rejsen er den perfekte blanding af overkommelige vandreture med fabelagtige udsigter, interessante udflugter tilbage i tiden og ikke mindst en fornøjelse for smagsløgene, når du nyder de mange italienske delikatesser undervejs.

 

Derfor er det en god idé at rejse til Australien i den danske sommer
Hvornår skal man rejse til Australien?
Ny test bare fordi
New York: Din bucketlist til oplevelser og seværdigheder

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!