Englands hjerte – Oxford, Cotswolds & i Barnabys fodspor

4,8 UD AF 5

Luk øjnene og forestil dig, at du er kommet til Midtenglands skønneste countryside

Det England, som du kender fra den populære engelske tv-serie Barnaby med små idylliske landsbyer, charmerende huse, gadekær og duftende engelske roser. Denne idyl og de storslåede grønne landskaber er noget af det, vi skal opleve på denne tur til Englands hjerte eller nærmere betegnet Cotswolds.

Cotswolds er et billedskønt område, der består af de fem amter Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire og Worcestershire, der ofte bruges som kulisse i flere engelske tv-serier. Her skal vi bevæge os rundt og høre Englands historie og se historiske spor fra tiderne lige fra den yngste stenalder, når vi i Worcester ser spor fra tidlige bosættelser, og når vi i Cotswolds bakker ser det særlige kompleks af megalitiske stenmonumenter, The Rollright Stones.

Sporene fra den engelske industrialisering i det 17. århundrede fra bl.a. minedrift og damptog kommer vi heller ikke uden om, og vi skal også prøve at køre en tur gennem de grønne landskaber med et af disse fine gamle damptog.

Det 17. århundrede har sat sine tydelige spor på arkitekturen i området. I byen Bourton-on-the-Water, også kaldet Little Venice, ser vi smukke huse i Tudor-stil og små hyggelige grågule arbejderhuse, der ligger side om side.

Vi kommer også til et af de i dag mest fotograferede steder – også kendt fra indersiden af alle britiske pas – Arlington Row, som ligger i Bibury, der kaldes ”Den smukkeste landsby i Cotswolds”.

Cotswolds har været hjemsted for nogle af historiens store herrer, bl.a. William Shakespeare og Sir Winston Churchill. Vi besøger Shakespeares hjemby, Stratford-upon-Avon og Churchills fødested, Blenheim Palace, og rejsen slutter i ”De drømmende Spirs by”, Oxford, hvor vi besøger University of Oxford.

Har man sagt England, så har man også sagt dampende varm te og livlige pubs. Derfor skal vi selvfølgelig også nyde en Cream Tea med te, scones, clotted cream og syltetøj på Chenies Manor House and Gardens og smage en pint på The Cock & Rabbit Inn, som vi kender fra Barnaby. Og ikke mindst bliver der også tid til at besøge et ølbryggeri, hvor vi hører om produktionen og får lov at smage de gyldne, perlende dråber.

På denne rejse har vi på halvdelen af rejsen base i den charmerende by Cheltenham, hvor vi bor på et centralt hotel. Den anden halvdel af rejsen bor vi på et hyggeligt hotel nær den lille købstad Watlington.

Fra kr. 12.495

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

7 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller

 • Oplev de idylliske landsbyer kendt fra tv-serien Barnaby
 • Besøg i den smukke nationalpark Brecon Beacon i Wales
 • Lad dig betage af den smukke Cotwolds-regionen
 • Unik kombination af Englands kultur, historie og natur
 • Nyd en pint på Barnabys pub “The Cock & Rabbit Inn” – kendt fra tv
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Full_English_breakfast_iStock-641845826_323-390
19.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_2.270x333
Englands_hjerte_-_Oxford_Cotswolds_i_Barnabys_fodspor.Sk_rmbillede_2023-10-11_154518

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til London og videre til Cheltenham

Vi flyver til London, hvor rejsende fra København lander ved middagstid og derfor har mulighed for at finde sig en frokost i lufthavnen, inden rejsende fra Billund ankommer.

Om eftermiddagen tager vi hul på vores destination, England, og tjekker vi ind på vores hotel i Cheltenham, hvor vi bor de næste 4 nætter. Vi spiser aftensmad på en af de lokale restauranter i Cheltenham.

 

Her bor du 

Holiday Inn Express Cheltenham Town-Centre

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

  Aftensmad

 

12.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_1.555x450
Dag 2Oplevelser i billedskønne Cotswolds med landsbyer, bølgende bakker og megalitiske stencirkler

Vi bor lige i hjertet af Cotswolds, og i dag skal vi udforske det smukke område. Cotswolds er et billedskønt område på næsten 2.000 km2, der fører os gennem de fem amter Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire og Worcestershire. Amterne har hver deres identitet og særpræg med små pittoreske engelske landsbyer med honningfarvede sten.

Vores første stop er i landsbyen Bibury, som er en charmerende og meget typisk Cotswolds-landsby. Langs med flodbredden finder vi Arlington Row, der oprindeligt blev bygget i det 14. århundrede, som klosterbutikker der solgte uld. De blev senere, i det 17. århundrede, omdannet til en række væverhytter, der i dag er et nationalt arkitektonisk bevaringsværdigt område, der, ud over at være et af ​​Cotswolds mest fotograferede steder, også findes på indersiden af alle britiske pas. Det er ikke svært at forstå, hvorfor William Morris kaldte Bibury ”Den smukkeste landsby i Cotswold”.

Herefter fortsætter vi videre til den lille middelalderby Burford, der med sine gamle stenhuse, middelalderbro og smukke huse i Tudor-stil, er en af ​​de mest maleriske byer i England. Tudor-husenes kendetegn er bindingsværksbyggestilen med hvidkalkede mure, det mørke træ og de svævende vindueskarnapper. Byen var oprindeligt et befæstet angelsaksisk fort, som senere blev en vigtig regional korsvej og en velhavende uld-by. Byens fine kirke indeholder mange interessante mindesmærker fra nogle af Burfords store familier. Vi går en tur rundt i byen og får også chancen for at stoppe for forfriskninger i en af byens mange charmerende pubber og teashops.

De næste oplevelser finder vi i naturen i Cotwolds-bakkerne på grænsen mellem Oxfordshire og Warwickshire. Her finder vi et kompleks af megalitiske stenmonumenter fra en periode, der spænder over næsten 2.000 års udvikling fra den yngre stenalder og bronzealderen og hvert sted stammer fra hver sin periode. Vi ser den ældste dolmen, Whispering Knights, der er fra tidligt i den yngre stenalder ca. 3.800-3.500 f.Kr., stencirklerne King’s Men fra ca. 2.500 f.Kr. og King Stone fra den tidlige middelbronzealder ca. 1500 f.Kr.

På vej tilbage til hotellet besøger vi Bourton-on-the-Water, der bliver beskrevet som ”Little Venice” i Cotswolds. Det er en af de mange populære landsbyer i regionen pga. sin serie af elegante lave broer, lavt hængende skyggefulde træer og stensætninger der strækker sig over floden Windrush. Bourton-on-the-Water er naturligvis også kendt for sine gader og stræder med charmerende gamle huse i bløde grågule sten, der kendetegner området så godt. 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Cheltenham Town-Centre

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad 

 

3.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_2.555x450
7.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_2.270x333
8.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_2.270x333
21.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_2.390x323
Dag 3Heldagstur til Wales med besøg ved kulminen Big Pit og videre til Caerphilly

I dag bevæger vi os over grænsen og ind i Wales. Her ligger nationalparken Brecon Beacon som består af et natursmukt område på 1.344 km2, der byder på de skønneste udsigter, vandfald, grotter og nøgne græsklædte landskaber, hvor blandt andet walisiske ponyer og får græsser. Vi kører gennem den smukke dal Wye Valley, på vej til kulminen, Big Pit Coal Mine, som fungerede som kulmine fra 1880 til 1980,. Her besøger vi stedets spændende museum og kommer også ned i selve minen, hvilket er en af dagens helt store oplevelser.

Om eftermiddagen kører vi til Caerphilly, hvor vi gør et lille fotostop ved byens middelalderborg, Caerphilly Castle, og drikker en kop kaffe. Nogle kender måske den walisiske ost, Caerphilly, som stammer fra dette område. Det er en hård, smuldrende hvid ost, der i sin tid blev skabt for at give mad til de lokale minearbejdere. I dag bliver osten fremstillet i Nordwales, og det kan være svært at finde et sted, hvor man kan købe den, men hvem ved, måske er vi heldige på denne tur.

Sidst på eftermiddagen krydser vi floden Severn og kører tilbage til England.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Cheltenham Town-Centre

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_3.555x450
10.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_3.270x333
Dag 4Damptog fra Cheltenham til Broadway og rundvisning i en af Englands ældste byer, Worcester

Den engelske industrialisering forbindes som regel med kul og stål, da dette var nogle af landets største industrier. Og har man sagt kul og stål, så ledes man også hen til de gamle damptog, som hurtigt blev et modernitetssymbol på 1800-talles industrialiseringsproces. Det første damptog kørte i England i 1820’erne og blev hurtigt det foretrukne transportmiddel. Derfor er det også oplagt, at vi i dag skruer tiden tilbage og stiger ombord på et af de fine gamle Gloucestershire Warwickshire damptog og kører gennem de smukke engelske landskaber fra Cheltenham til Broadway.

Broadway er kendt som en af de smukkeste landsbyer i Cotswolds. Byen er bl.a. kendetegnet ved sin smukke arkitektur, der strækker sig over forskellige perioder og skaber en atmosfære af tidløs skønhed. En af de mest karakteristiske bygninger i Broadway er “Broadway Tower”, der ligger på en bakketop og byder på spektakulær udsigt over det omkringliggende landskab. Byen har også et rigt kulturliv med et udvalg af kunstgallerier, butikker, caféer og restauranter.

I Broadway bliver vi hentet af vores bus, der kører os til Worcester, en af de ældste byer i landet med spor efter bosættelser, der fører helt tilbage til 700 f.Kr.. Her er ikke ændret på gadelayoutet siden middelalderen og byens High Street følger den romerske motorvej. Det er lige fra brostensbelagte Tudor-gader og den elegante Queen Anne arkitektur fra 1700-tallet, der pryder husene flere steder i byen. Industrien i byen har været med til at sætte Worcester på landkortet, og ikke mindst den kendte Worcestershire Sauce, som mange nok har stående hjemme i køkkenskabet.

Der bliver tid på egen hånd til at udforske den hyggelige by, inden vi tager tilbage til vores hotel, hvor vi spiser middag.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Cheltenham Town-Centre

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  

 

14.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_4.555x450
18.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_4.270x333
Dag 5Shakespeares Stratford-upon-Avon, Churchills fødested Blenheim Palace og bryggeribesøg med ølsmagning

I dag besøger vi Sir Winston Churchill og William Shakespeares fødesteder. Vi starter ved Stratford-upon-Avon, hvor den verdensberømte forfatter og dramatiker, William Shakespeare voksede op. Vi udforsker selve Shakespeare-udstillingen og hører historien om hans opvækst og om, hvordan hans far tjente som handskemager, inden vi besøger selve huset og den pragtfulde have. Derefter går vi en tur igennem byen, ned af Chapel Street, hvor de charmerende Tudor-huse ligger side om side og hen til Holy Trinity-kirken, hvor vi finder Shakespeares gravsten. Inskriptionen på stenen lyder med Shakespeares egne ord ”Velsignet være den, der skåner disse sten. Og forbandet være den, der flytter mine knogler”. Vær opmærksom på, at besøg ved Shakespeares gravsten ikke er inkluderet i rejsen, men kan tilkøbes for egen regning på stedet.

Om eftermiddagen kører vi til Blenheim Palace, som er fødestedet for Sir Winston Churchill, Storbritanniens premiereminister under 2. verdenskrig. Slottet, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, er et sandt mesterværk af barokarkitektur fra det 18. århundrede. Under 1. verdenskrig blev det meste af slottet brugt som hospital for sårede soldater.

Vi slutter dagen af med noget af det vi forbinder allermest med engelsk kultur, når vi får en rundvisning på et lokalt ølbryggeri. Her lærer vi bl.a. om fremstillingen af den engelske øl, og hvad er en bedre måde at slutte dagen på end en skål og en smagsprøve af de gyldne dråber.

OBS: Er Blenheim Palace lukket besøger vi i stedet Warwick Castle.

 

Her bor du

Mercure Thame Lambert Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad  Aftensmad

 

17.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_5.555x450
16.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_5.270x333
Dag 6Midsomer Murders – en dag i Barnabys fodspor inkl. Cream Tea i et historisk Tudor-palæ og en pint på The Cock & Rabbit Inn

De fleste danskere har set tv-serien Barnaby, på engelsk Midsomer Murders, og har derigennem fået et indblik i livet i de små hyggelige (og ofte uhyggelige) landsbyer med smukke rosenbede, charmerende huse, gamle pubber, flotte kirker og lokale festivaler eller byfester. Tv-serien er optaget forskellige steder i det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire, og det er flere af disse naturlige kulisser og scenarier, vi oplever i dag.

Vi starter med at køre til landsbyen Great Missenden, hvor Barnaby-eventyret begynder. Episoderne Painted in Blood, Master Class og Fit for Murder, der er Tom Barnabys sidste sag, er filmet i landsbyen, og du oplever nogle af de steder, som er kendt fra TV-serien.

Herefter fortsætter vi til Little Missenden, der igennem årene også har været kulisse til flere episoder af Barnaby, bl.a. Destroying Angel, Who Killed Cock Robin og A Worm in the Bud og derefter videre til Old Amersham High Street, der var kulisse i episode 100 The Killings for Copenhagen.

Ikke langt derfra ligger et af Storbritanniens smukkeste historiske Tudor-palæer, Chenies Manor House and Gardens, med en fantastisk udsigt over Chess-dalen. Her nyder vi en Cream Tea bestående af Cream Tea, scones, syltetøj og clotted cream, inden vi ser nærmere på palæet og dets smukke haver samtidig med, at vi bliver indviet i stedets spændende historie, som stammer tilbage fra det 13. århundrede. På grunden kan man bl.a. se en middelalderbrønd, et fangehul og et præstehul, der blev brugt som skjulested for præster. Chenies Manor House and Gardens agerer ligeledes kulisse for flere af scenerne i Barnaby-afsnittet Beyond the Grave, hvor en spøgelseshistorie udvikler sig til et kompliceret mordmysterium.

Herfra slutter vi eftermiddagen af med en pint eller et glas vin på pubben The Cock & Rabbit Inn, som vi også kender fra flere Barnaby-episoder, og når vi er klar, kører vi tilbage til vores hotel i Watlington, hvor vi har aftenen på egen hånd.

 

Her bor du

Mercure Thame Lambert Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

6.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_6.555x450
Scones_333-270
Dag 7Byvandring i universitetsbyen Oxford, fish'n'chips-frokost på engelsk pub og hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud af vores hotel og kører til Oxford, der især er kendt for University of Oxford, Storbritanniens ældste universitet fra 1200-tallet. Arkitekturen af de 38 kollegier i byens middelalderlige centrum fik digteren Matthew Arnold til at kalde byen ”De drømmende Spirs by”, og de charmerende omgivelser har også været inspirationskilde for mange kendte forfattere, bl.a. Lewis Carroll og J.R.R. Tolkien.

Vi besøger det største og mest kendte kollegium, Christ Church College, og den tilhørende kirke, Christ Church Cathedral, der blev bygget i det 12. århundrede. En byvandring fører os rundt i de smalle snørklede gader med mange fine arkitektoniske detaljer og smukke kirker.

Til frokost skal vi smage den nationale spise fish’n’chips, inden vi sætter kursen mod lufthavnen og påbegynder vores hjemrejse mod Danmark.

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost  

 

5.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_7.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
04. juli 2024
Varighed7 dage
12.495 kr. pr. person
RejselederAnna Bridgwater
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
25. juli 2024
Varighed7 dage
12.995 kr. pr. person
RejselederAnna Swane Stigsen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
15. august 2024
Varighed7 dage
12.495 kr. pr. person
RejselederAnna Bridgwater
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København Få pladser
29. august 2024
Varighed7 dage
12.495 kr. pr. person
RejselederBirgitte Marie Kristensen
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
2.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_5.555x450
13.oxford-cotswolds-og-i-barnabys-fodspor.Dag_7.270x333
Afternoon_tea_h_jformat_-_179465574_323-390

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad, 1 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 950)
 • Bryggeribesøg med efterfølgende ølsmagning
 • Besøg ved The Rollright Stones
 • Besøg i Big Pit Coal Mine Museeum
 • Rundvisning på Sir Winston Churchills fødested Blenheim Palace og ved Shakespeare-udstillingen i Stratford-upon-Avon
 • En dag i Barnabys fodspor, hvor vi besøger de små idylliske landsbyer
 • 1 x Cream Tea på Chenies Manor House and Gardens
 • 1 pint eller 1 glas vin på pub på The Cock & Rabbit Inn – kendt fra Barnaby
 • Med det fine gamle damptog fra Cheltenham til Broadway
 • Byrundture i de gamle historiske byer Worcester og Oxford
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.895
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL ENGLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til England med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i England.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!