Rejser til Israel

Fortællingernes arnested

Israel er som en åben historiebog, hvor der rundt om hvert gadehjørne venter et fængslende nyt kapitel

Ingen der rejser til Israel kommer upåvirket hjem! En rejse til Israel er en rejse gennem 4.000 års historie, men også et møde med det moderne Israel, som uvægerligt giver et indblik i det politiske spil og de konflikter, som i generationer har fundet sted i regionen.

Udover sin rige historie og religiøse betydning har Israel også en imponerende natur. Besøg Det Døde Hav, hvor du kan flyde på vandet på grund af det høje saltindhold. Udforsk Negev-ørkenen og oplev det unikke ørkenlandskab. Tag til Galilæa-søen og nyd den smukke udsigt over søen og omgivelserne. En rejse til Israel er en unik oplevelse, der kombinerer historie, religion og naturskønhed. Uanset om du er interesseret i at udforske de religiøse steder, lære om historien eller bare nyde den naturlige skønhed, vil Israel ikke skuffe dig. 

Find din næste rejse til Israel nedenfor.

Gravkirken_iStock-1045546630_323-390
Old_Jaffa_Street_153699387_333-270

Alle rundrejser til Israel

  1. Israel - Før og Nu
    Israel - Før og Nu

    9 dage - fra 15.995 kr.

    SE REJSEN
Bebudelseskirken_Nazareth_iStock-500649340_450-555
Kapernaum_iStock-497217044_333-270
Sea_of_Galilee_323-390

De bibelske fortællinger

For mange vil en rejse til Israel være genopfriskning af de bibelske fortællinger fra barndommens skolegang. Det er en speciel oplevelse at besøge Bebudelseskirken i Nazaret, der er bygget, hvor man mener, at Jomfru Maria boede, og hvor englen Gabriel bebudede, at hun ventede Guds søn. Mange bibelske fortællinger er knyttet til Genesareth Sø, der ud over at ligge ca. 200 m under havets overflade også har et behageligt klima året rundt. Som voksen boede Jesus i Kapernaum ved søens nordlige bred og udførte mange af sine mirakler i området omkring søen.

Religionernes smeltedigel

De tre store religioner – jødedommen, kristendommen og islam – fylder meget, og alle tre er især nærværende i Jerusalem, da både jøder, kristne og muslimer anser byen som hellig. Ved Grædemuren, som er resterne af muren omkring Kong Herodes’ tempel, der blev ødelagt af romerne i år 70, står sortklædte, ortodokse jøder henført i bøn. I Jerusalem blev Jesus dømt og korsfæstet, og her ligger kristendommens mest betydningsfulde lokalitet, Gravkirken. Det var også i Jerusalem, som i Koranen bliver omtalt som ”det fjerneste sted”, at profeten Muhammed steg op gennem de syv himle.

På din rejse til Israel vil du opleve at kontrasterne er slående i Jerusalem. Her finder man et stort antal ultra-ortodokse jøder, som stadig lever et liv, som man gjorde i Østeuropa i 1600-tallet, og at se dem i gadebilledet sammen med moderne unge israelere i trendy shorts og korte bluser er tankevækkende.

Jerusalem_i_Israel_450-555
Ortodoks_j_disk_mand_iStock-1137485235_333-270
Negev-_rkenen_iStock-1352671585_333-270
Dead_Sea_147518462_450-555

På opdagelse i den varierede natur

De fleste, der rejser til Israel, besøger naturligvis også jordens laveste punkt, Det Døde Hav, som ligger 423 m under havets overflade. Saltindholdet ligger på omkring 31 %, så du kan roligt læne dig tilbage og stole på, at saltet holder dig oppe. Vandet er i øvrigt så rigt på mineraler, at der er tale om en wellness-oplevelse.

I Qumran-grotterne i den nordvestlige ende af Det Døde Hav fandt man i perioden 1947-1956 Dødehavsrullerne – mere end 900 skriftruller, som kunne dateres til perioden fra 250 f. Kr. til 50 e. Kr., og som dermed er de ældste hebraiske skrifter, der nogensinde er fundet.

På et landkort fylder Israel, der er på størrelse med Jylland, ikke meget. Ikke desto mindre er der fire klimazoner i området – kystsletten langs Middelhavet, bjergområderne, Jordan-dalen og Negev-ørkenen. I nord er landskabet klædt i grønne skove og i syd et rødligt ørkenlandskab. Siden FN’s oprettelse af staten Israel i 1948 har grænsedragningen rykket sig, da Israel har annekteret bl.a. Vestbredden og Golanhøjderne uden omverdenens billigelse.

I størstedelen af landet er vand en knap ressource, og takket være innovation, når det gælder vandings- og landsbrugsteknologi bliver der dyrket frugt og grønt i stor stil – noget som de mange, der valgte et ophold i kibbutz i 60’erne og 70’erne, sikkert kan nikke genkendende til. Men som så meget andet har kibbutzerne undergået en modernisering og er nu privatiserede. Det er under 2 % af befolkningen, der i dag bor i kibbutz, men kibbutzerne spiller trods det en stor rolle for israelernes selvforståelse som stedet, hvor man finder ”det gode liv.”

Oplev Israel med dansk rejseleder

På vores indholdsrige rundrejser får du et nuanceret billede af Israel, og det skyldes ikke mindst vores rejseledere. Med stor indsigt og viden formidler de baggrunden for de udfordringer, som Israel og Mellemøsten står overfor, samtidig med at du kommer på en rejse tilbage i tiden.

Qumran_groterne_iStock-1401853568_450-555
Doede_hav_israel_154400019_333-270

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Israel

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!