Den store Amerika-rejse

4,8 UD AF 5

Oplev det allerbedste af USA på 24 dage!

Rejsen kombinerer storbyer og natur, og rejsen inkluderer både østkysten og vestkysten og endda en afstikker til Canada, hvor du kommer til at stå ansigt til ansigt med et af verdens største vandfald, Niagara Falls.

Storbyerne ligger som perler på en snor – New York og Washington D.C. i øst og Los Angeles, Las Vegas og San Francisco i vest. Her oplever du de mest berømte seværdigheder – alt lige fra Frihedsgudinden og US Capitol til Golden Gate og The Strip.

Nationalparkerne sørger for naturoplevelserne, og dem er der rigtig mange af på denne rejse, hvor du kommer til Grand Canyon, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley, Seqouia og Yosemite. Der vil både være grønne, røde og golde naturlandskaber undervejs samt nogle spektakulære udsigtspunkter.

Undervejs kommer du ind under huden på de mange forskellige amerikanere, der lever i verdens tredjestørste land. Mød bl.a. amish-folket, der lever i alt andet end en moderne verden, multikulturelle mennesker med forskellige nationaliteter og religioner i San Francisco, og de kendte millionærer i Beverly Hills. Læg hertil den amerikanske livsstil og imødekommenhed, der også bidrager til, at du kommer hjem med rigtig mange uforglemmelige oplevelser.

Fra kr. 49.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

24 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller

 • Vi garanterer en livsoplevelse på denne rejse, der er den ultimative kombination af USA i øst og vest
 • Omfangsrigt udflugtsprogram med blandt andet sejlads ved både Niagara Falls og ved Frihedsgudinden og Ellis Island i New York
 • Vi har inkluderet unikke oplevelser og besøger syv forskellige nationalparker i det vestlige USA
 • Du ser de største highlights i New York inkl. 9/11 museum og besøg på Ellis Island
 • Du oplever kasinobyen Las Vegas
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Golden_Gate_Bridge_San_Francisco_iStock-998732074_323x390
iStock-982424172_333x270
Den_store_Amerika-rejse.Sk_rmbillede_2023-10-02_141445_1

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til USA

Afrejse fra Danmark og ankomst til New York. Fra lufthavnen kører vi mod Philadelphia, hvor vi overnatter.

 

 

Her bor du

Hampton Inn Philadelphia Center City-Convention Center

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

 

4.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_1.270x333
Dag 2Amerikas grundlæggelse og broderlig kærlighed i Philadelphia

Philadelphia bliver kaldt Amerikas fødested pga. byens store betydning for tilblivelsen af USA. På dagens byvandring bliver du klogere på byens historie og dens betydning gennem tiden.

Dagen begynder med et besøg ved Independence National Historic Park. Dette fredede område er forbundet med den amerikanske revolution og nationens grundlæggelse, og Independence Hall bliver betegnet som selve fødestedet for USA. Det var her, de stiftende fædre debatterede og underskrev både uafhængighedserklæringen og den amerikanske forfatning, og vi får her et enestående indblik i og forståelse for nationens oprindelse og de principper, som den er bygget på.

Nabobygningen, Congress Hall, er hjem for USA´s kongres fra 1790-1800. Vi kigger indenfor, inden vi går det korte stykke over til Liberty Bell Center – symbolet på amerikansk uafhængighed. Her udforsker vi den fascinerende udstilling om Liberty Bells historie og betydning og får naturligvis set selve den ikoniske, revnede klokke.

Til frokost besøger vi det travle Reading Terminal Market. Denne historiske madhal er et kulinarisk skatkammer, der tilbyder en bred vifte af delikate udvalg, der kan tilfredsstille selv den fineste gane – prøv f.eks. en klassisk Philly cheesesteak.

Eftermiddagen byder på flere oplevelser i byens spændende kvarterer, hvor rejselederen vil vise rundt, inden vi sidst på eftermiddagen er retur på hotellet.

Philadelphia har mange gode restauranter, og om aftenen er der mulighed for at udforske byens hyggelige områder og spisesteder på egen hånd.

 

 

Her bor du

Hampton Inn Philadelphia Center City-Convention Center

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Swann_Memorial_Fountain__Philadelphia_iStock-1136270665_450-555
Philly_Cheesesteak_333x270
Dag 3Mount Vernon, kirkegården Arlington og byrundtur i magtens centrum, Washington D.C.

Fra Philadelphia går rejsen sydvestover mod USA’s hovedstad Washington. Her besøger vi plantageejendommen Mount Vernon, der tilhørte USA’s første præsident George Washington. Huset var oprindeligt et lille gårdhus ejet af Washingtons far, men efter sønnen overtog huset, sørgede han for over de næste 45 år at få udbygget og restaureret bygningen til den prægtige ejendom, den er i dag. Hovedbygningen har hele 21 værelser, og på området finder man kolonistilshuse og smukke haver, som man frit kan vandre rundt i.

Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd i caféen ved Mount Vernon, hvorefter dagens program fortsætter med en spændende sightseeing i magtens centrum. Her ser du mange af de bygninger og monumenter, som du sikkert allerede kender fra fjernsynets nyhedsudsendelser – præsidentens bolig og arbejdsplads, Det Hvide Hus og Washington-monumentet. Du kommer også til Arlington-kirkegården, hvor mange betydningsfulde personer ligger begravet, bl.a. de tre Kennedy-brødre. Her står også flere hundredetusinde kridhvide gravsten over faldne amerikanske soldater.

 

 

Her bor du

Melrose Georgetown Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Philadelphia_450x555
Mount_Vernon_333x270
Dag 4Besøg i US Capitol og tid til at udforske Washington D.C.

Dagen starter med et besøg i den imponerende kongresbygning US Capitol. Stedet fungerer både som sæde for den amerikanske kongres og er samtidig et imponerende stykke arkitektur, der også kan fremvise en flot kunstsamling. NB – vi tager forbehold for US Capitols sikkerhedsregler, der med dags varsel kan gøre, at et evt. besøg må aflyses.

Resten af dagen er afsat til at udforske byen på egen hånd. I Washington D.C. ligger nogle af USA’s mest prestigefyldte museer, og der er gratis adgang til de mange af slagsen, der hører under The Smithsonian Institution. Særligt Museum of Natural History, Air- and Space Museum og The Newseum er populære, og er man interesseret i agentfilm, historier og myter om spionage og opfindsomme gadgets, bør man besøge The Spy Museum.

Er du til shopping, kan du med fordel besøge den charmerende bydel Georgetown, som byder på flere hyggelige caféer og designbutikker.

For dem der gerne vil gå en tur med rejselederen, er dette også muligt. Der vil være tale om en gåtur på 5-6 km fra Capitol-bygningen, langs The National Mall med de mange museer til Washington Monumentet for til slut at ende ved ikoniske Lincoln Memorial.

 

Her bor du

Melrose Georgetown Hotel

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

17.usa.rundrejser-til-usa-den-store-amerika-rejse.Dag_8.555x450
Det_hvide_hus_washington_DC_333x270
Dag 5Slaget ved Gettysburg og møde med Amish-folket

Vi forlader hovedstaden og kører nordpå til det historiske mindesmærke ved Gettysburg, hvor det store slag stod under Den Amerikanske Borgerkrig 1.-3. juli 1863. Det var et af de mest blodige slag med ca. 50.000 døde, sårede og savnede, og slaget blev et afgørende vendepunkt for borgerkrigen, da Nordstatshæren under general George G. Meade besejrede Sydstatstropperne ledet af general Robert E. Lee. Det var også her, at præsident Abraham Lincoln senere holdt sin berømte Gettysburg-tale, der mindedes de faldne soldater.

Vores besøg inkluderer adgang til besøgscenteret og til museet, hvor du finder 11 spændende udstillinger. Du kan ligeledes se landets største oliemaleri ”Gettysburg Cyclorama”, som forestiller Pickett’s angreb på tredjedagen af det store slag ved Gettysburg. Maleriet er af den franske kunstner Paul Philippoteaux, og det er på imponerende vis med til at levendegøre slaget, når man står foran det panoramiske billede, der med sin cylindriske form sikrer et 360˚ udsyn. Der bliver også tid til at udforske selve slagmarken, hvor man finder mange monumenter over de faldne soldater fra begge hære.

I staten Pennsylvania er det også muligt at stifte bekendtskab med amish-folket, som af religiøse grunde tager afstand fra moderne bekvemmeligheder som elektricitet, biler og telefoner. De lever en tilværelse isoleret fra det øvrige samfund, og eftersom en typisk amish-familie tæller 6-8 børn, er det en af de hurtigst voksende befolkningsgrupper i USA.

I området omkring byen Lancaster er der flere amish-landsbyer og stor sandsynlighed for, at vi på landevejen møder de karakteristiske sorte hestetrukne køretøjer med kaleche.

Dagen ender i Williamsport, hvor vi overnatter.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Williamsport

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Gettysburg_450_1_
Pennsylvania_333x270
Dag 6Oplevelser ved det imponerende Niagara Falls

I dag går rejsen videre nordpå gennem staten New York. Vi krydser grænsen ved frokosttid og kører ind til byen Niagara Falls på den canadiske side af vandfaldene, hvorfra man får den smukkeste udsigt. Vandfaldet er et af verdens største og består faktisk samlet set af tre vandfald – Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls og American Falls.

Dagens store oplevelse er en sejltur på Niagara-floden, hvor du kommer til at befinde dig ansigt til ansigt med de kolossale vandmasser, når mere end 2000 liter vand i sekundet kastes ud over bjergsiden fra 50 meters højde. Et mildt sagt ærefrygtindgydende syn – og ikke mindst en oplevelse for øregangene med de enorme vandmassers brølen.


Bemærk, at vi i vintersæsonen, eller hvis sejladser er aflyst, i stedet deltager i ”Journey behind the falls”, hvor man via et observationsdæk ligeledes kommer helt tæt på vandfaldene.

Ved aftenstid ledsager rejselederen gerne dem, der til fods vil ned og se vandfaldene badet i flot lys.

 

 

Her bor du

Radisson Hotel & Suites Fallsview

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Horseshoe_Niagara_iStock-1442076349
Behind_Niagara_iStock-186063376_333x270
Dag 7Gennem staten New York med vinsmagning ved Watkins Glen og ankomst til New York City

I dag har vi en længere tur foran os, da vi skal køre de ca. 650 km. fra Niagara Falls til New York City. Vi kører derfor en smule tidligere end de øvrige dage. Køreturen bringer os igennem staten New York, og vi gør stop ved det naturskønne område Watkins Glen, hvor der er afsat tid til vinsmagning med mulighed for at købe lidt frokost.

Vi ankommer til New York City om aftenen, og har du lyst, kan du gå med rejselederen en tur ned til Times Square, der er berømt for sine mange lysreklamer.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Manhattan Midtown West

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

4.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_1.555x450
Watkins_Glen_333x270
Dag 8Byrundtur, 9/11 Memorial & Museum og sejltur ud til Frihedsgudinden og besøg på Ellis Island

New York bliver kaldt The Big Apple og ”byen, der aldrig sover”. Her sker altid noget, og vi starter dagen med to timers sightseeing (i bus). Her kommer vi forbi mange af byens ikoniske bygninger og vartegn og får historierne, som knytter sig til.

Turen ender ved 9/11 Memorial på Lower Manhattan, hvor World Trade Center styrtede sammen ved terrorangrebet d. 11. september 2001. Hele verden så chokeret til på tv, da bygningerne sank i grus, og mange indbyggere havde familiemedlemmer, bekendte eller kollegaer der omkom. Begivenheden har i mange år været et traume for den enkelte, men også et hårdt slag for USA, der altid har set sig som en urørlig supermagt. For at ære ofrene og deres efterladte åbnede man på 10-året for angrebet mindesmærket 9/11 Memorial. Her symboliserer to reflection pools de to tårne, og langs kanten er skrevet navnene på de 2.983 omkomne, inddelt efter hvor de befandt sig. Vi går en runde omkring de smukke bassiner, inden vi går indenfor på det tilhørende museum. Museet åbnede i 2014 og fortæller hele historien om selve angrebet, samt om de mange mennesker der gjorde alt for at redde andre menneskers liv den dag.

Efter en bevægende oplevelse, skal vi efter frokost ud at sejle, når vi går om bord på Statue City Cruises, der sejler os ud til Frihedsgudinden. Her nyder vi det smukke syn af statuen fra skibet og fortsætter sejladsen til Ellis Island, hvor vi går i land. Ellis Island ligger ved indsejlingen til New York, og det var her, mere end 12 millioner indvandrere ankom, fra blandt andet Europa, og ligeledes her det blev afgjort, om de blev erklæret egnede til at komme ind i USA. Det er en interessant og spændende, men også barsk historie.

Efter nogle timer på Ellis Island sejler vi retur mod The Battery. Herfra er dagen fri til at udforske byens mange kvarterer på egen hånd. Metroen er billig og let at benytte, og rejselederen følges gerne med dem, der vil retur til hotellet.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Manhattan Midtown West

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

6.usa.koer-selv-ferie-i-usa-grand-tour-of-the-east.Dag_1.555x450
Frihedsgudinden_333x270
Dag 9Tid til egne oplevelser eller byvandring med rejselederen

New York har mange spændende og meget forskelligartede oplevelser at tilbyde, og denne dag er derfor fri til at opleve byen på egen hånd. Måske du vil udforske nogle af de berømte kvarterer, såsom Chinatown og Little Italy, eller måske du vil gå over den smukke Brooklyn Bridge til den hippe bydel Brooklyn.

Er du til shopping, finder du noget af verdens bedste (og dyreste) af slagsen på 5th Avenue, der ligger på Upper East Side. Det er også på Upper East Side, du finder Museum Mile, der bl.a. tæller de internationalt anerkendte museer Guggenheim og MoMA. På den modsatte side, på Upper West Side, ligger det verdensberømte naturhistoriske museum, hvor du kan gå på opdagelse blandt dinosaurskeletter og livagtige udstillinger.

Det er også muligt at følge med rejselederen på en byvandring med fokus på Midtown. Her ligger interessante bygninger, der har skrevet sig ind i historien og fået ikon-status. Vi går fra hotellet til Rockefeller Centre, som var USA’s første bygningskompleks, der både husede kontorer, forretninger og underholdningstilbud, og som med sin art déco-stil repræsenterer det bedste af 1930´ernes arkitektur. Centeret er opkaldt efter John D. Rockefeller Jr., som udviklede området i perioden 1929-1940.

I dag huser bygningerne bl.a. andet NBC’s hovedkvarter og Radio City Music Hall. Hvert år i december tændes USA’s højeste juletræ på Rockefeller Plaza, der om vinteren bliver omdannet til skøjtebane til stor fornøjelse for byens indbyggere. En af byens bedste udsigter får man fra toppen af GE-bygningen, der er en del af Rockefeller Centre.

Turen fortsætter til fods til FN-bygningen ved East River. Bygningskomplekset stod færdigt i 1950 og har siden fungeret som De Forenede Nationers hovedkvarter med diplomater fra 193 lande.

Når det bliver frokosttid, går vi til Grand Central Terminal. På vejen til stationen kigger vi indenfor i Chrysler-bygningens smukke lobby og får fornemmelsen af, at tiden bliver skruet tilbage til 1930’ernes New York. Bygningen er opført i art déco-stil og er efter mange newyorkeres mening en af byens flotteste.

Det er som om, hele verden mødes her i Grand Central Terminal. Dagligt passerer da også mere end 750.000 mennesker gennem stationen, der har flere perroner end nogen anden togstation i verden.

Vi forlader stationens hektiske univers og går 5-10 min. ad 42. Street til New York Public Library, som regnes for et af verdens fornemste biblioteker, og ud over at betjene 17 mio. lånere opbevarer biblioteket mange vigtige historiske dokumenter. Vi kigger indenfor i bibliotekets forunderlige verden, hører om dets historie og om, hvad der findes af berømte bøger og historiske landkort her.

Turens sidste stop gør vi ved Empire State Building. Denne ikoniske bygning var engang byens højeste, og med sin klassiske art déco-stil nem at få øje på i byens skyline. Bygningen har medvirket i over 100 film lige fra King Kong til Independence Day. Byvandringen slutter her, og det er op til den enkelte, hvordan resten af dagen skal forløbe. Du kan f.eks. vælge at tage elevatoren op til Empire State Buildings 102. etage, hvorfra der er den flotteste udsigt over byen. Du kan også spadsere retur til Times Square for at blive ”underholdt” eller gå på shopping ad 5th Avenue. Rejselederen vil naturligvis hjælpe med at komme med gode råd og idéer. Dagens gåtur bliver på omtrent 6-8 km, og der vil være en del stop undervejs.

Musicals er uløseligt forbundet med New York, og denne aften er en god mulighed for selv at se et af de utallige shows. De største teatre ligger på den berømte Broadway, og flere af forestillingerne har spillet rigtig mange år. Ønsker du at se en helt bestemt musical, kan du med fordel købe billet hjemmefra på teatrenes egne hjemmesider, da du ellers godt kan risikere, at alt er udsolgt. Ønsker du blot at opleve stemningen uden et ønske omkring en bestemt forestilling, kan du med fordel besøge billetkiosken TKTS på Times Square eller oppe ved Lincoln Center. Begge steder sælger rabatterede billetter til forestillinger, der spiller samme dag.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Manhattan Midtown West

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

7.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_4.555x450
3.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_5.270x333
Central_Park_NY_323x390
iStock-1320148314_333x270
Dag 10Mod den californiske drøm i vest

Tiden er inde til at tage afsked med New York og flyve videre til Californien på vestkysten. Rejselederen følger med til lufthavnen, og deltagerne rejser på egen hånd til Los Angeles.

I lufthavnen i Los Angeles bliver du modtaget af vores rejseleder, der skal være vores guide på den resterende del af rejsen. Vi kører til vores hotel, som ligger i nærheden af Palm Springs for at få det bedste udgangspunkt for morgendagens oplevelser.

I 1930’erne var Palm Springs blot en lille ørkenby som alle andre, men så fik Hollywood-stjernerne kig på byen, hvor solen skinner og himlen er blå 330 dage om året.

 

Her bor du

Holiday Inn Express Palm Desert

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-1068309286
iStock-1362370702_333x270
Dag 11Gennem det vilde og varme vesten til Joshua Tree National Park og Lake Havasu

Om morgenen sætter vi kursen mod Joshua Tree National Park. Parken er kendt for sit unikke ørkenlandskab med store granitklipper og det karakteristiske Joshua-træ, som er drysset ud i landskabet, og som parken er opkaldt efter. Vi tilbringer noget tid i parken, som hvert år tiltrækker naturelskere, vandrere og klatrere fra hele verden, inden vi kører videre mod Lake Havasu, hvor vi strækker benene ved kopien af London Bridge.

Vi overnatter i Kingman, som ligger på et autentisk stykke af Route 66. Byen emmer af nostalgi, og man kan næsten få det indtryk, at livet her har stået stille, siden den gamle færdselsåre mistede sin betydning.

 

 

Her bor du

Hampton Inn & Suites Kingman

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

2.det-bedste-af-det-vestlige-usa-i-autocamper.Dag_6.555x450
Lake_Havasu_333x270
Dag 12Imponerende Grand Canyon

Dagens højdepunkt er kløften Grand Canyon, som er en uforglemmelig oplevelse! Den spektakulære kløft er 440 km lang, 1,6 km dyb og går gennem staterne Utah, Arizona og Nevada.

Farvespillet i kløften er mindst lige så imponerende som størrelsen, og at se Grand Canyon fra luften er en helt speciel oplevelse. Den farverige og vidtstrakte kløft er et imponerende syn, og du har mulighed for at tilkøbe en kort flyvetur (25 – 30 min.), som tager dig til de mest spektakulære områder (beskrivelsen er af denne tilkøbsudflugt er lige på trapperne).

Farvespillet over Grand Canyon i forbindelse med solopgang og solnedgang er exceptionelt, og hvis du får mulighed for det, må du endelig ikke snyde dig selv for dén oplevelse.

 

Her bor du

Canyon Plaza Resort Grand Canyon

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Grand_Canyon_National_Park_iStock-1407277577_450-555
iStock-925231284_333x270
Dag 13Fantastiske formationer i Antelope Canyon og udsigtspunktet Horseshoe Bend

Vi tager et sidste kig på Grand Canyon, inden vi bevæger os østpå ud af parken og gør et stop ved udsigtspunktet Desert View. Herfra er der en storslået udsigt over Grand Canyon, hvor den slår et knæk, og man ser tydeligt Coloradofloden langt nede og langt ude i horisonten, hvor den løber ind i Painted Desert i indianerreservatet. Udsigtstårnet ved Desert View er bygget i 1932 og er i øvrigt en rekonstruktion af de tårne, som pueblo-indianerne byggede i området. Fra toppen af tårnet får man en af nationalparkens bedste udsigter, og i souvenirshoppen i underetagen er det let at blive fristet af krukker, smykker og vævede ting, som navajo-indianerne har kreeret.

Vi fortsætter til Antelope Canyon i det nordlige Arizona. Her har vandets konstante strøm udhugget de glatte, kurvede vægge i sandstenen og formet de mest fantastiske formationer, som bølger langs væggene i den smalle kløft i forskellige farvenuancer. Det er en uforglemmelig oplevelse at gå gennem kløften, når lyset filtreres gennem de smalle sprækker og skaber et magisk spil af skygger og kontraster på de næsten skulpturelle klippevægge.

Dagens sidste stop er hvor Colorado River snor sig i en hesteskoformet bue på næsten 270 grader omkring en klippeskråning. Vi nyder den imponerende panoramaudsigt over det dramatiske landskab, inden vi fortsætter til vores hotel i Page, ikke langt fra den menneskeskabte sø Lake Powell.

 

 

Her bor du

La Quinta Inn & Suites by Wyndham Page at Lake Powell

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-807387518
iStock-171293695_333x270
Dag 14Fascinerende røde klippesøjler i Bryce Canyon National Park

Der køres til Bryce i det sydlige Utah. Resten af dagen koncentrerer sig om naturoplevelserne i Bryce Canyon National Park, hvor klippesøjler i de mest særprægede formationer – de såkaldte ”hoodoos” – strækker sig mod himlen. Det specielle landskab er opstået ved erosion, og det overraskende farvespil spænder fra rødt og orange til hvidt. Landskabet opleves bedst fra nationalparkens udsigtspunkter – Bryce Point, Inspiration Point og Sunset Point er et par af mulighederne, og vi har god tid, da vi overnatter tæt på indgangen til Bryce National Park.

 

 

Her bor du

Bryce View Lodge

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

18.usa.rundrejser-til-usa-den-store-amerika-rejse.Dag_12.555x450
Bryce_canyon_333x270
Dag 15Fra naturoplevelser i nationalparken Zion til kasinobyen Las Vegas

Rejsen går videre til endnu flere naturoplevelser – denne gang i Zion National Park, hvor Virgin River i løbet af de sidste mange millioner år har skåret sig ned i landskabet. Det var mormoner og metodister, der først opdagede landskabet i 1850’erne, og det afspejler sig i de stednavne, de valgte. Her er lokaliteter som Angels Landing og Cathedral Mountain og monolitter opkaldt efter patriarkerne Abraham, Isak og Jacob i Det Gamle Testamente.

Efter et kig i parken fortsætter vi til spillebyen Las Vegas – byen der aldrig sover. På vejen til hotellet kommer vi forbi Fremont Street og ser den gamle del af Las Vegas. Modsat i dag, var det i 1940’erne og 50’erne var det kasinoerne langs Fremont Street, der var omdrejningspunktet i Las Vegas, og her ser vi en række af de klassiske kasinoer. Gadekrydset midt på Fremont Street er i dag en slags overbygget gågade, og i loftet kan man på en kæmpemæssig storskærm se det mest fantastiske lys- og lydshow, og effekten forstærkes af, at de omkringliggende kasinoer bliver “mørklagt”, inden showet begynder. På hovedgaden The Strip kan du se nogle af de berømte kasinoer og hoteller. Ved Bellagio kan du f.eks. opleve verdens største springvandsshow, og ved Mirage er en vulkan i udbrud – kreativitet er bestemt ikke en mangelvare i Las Vegas!

 

Her bor du

Excalibur Hotel & Casino

LÆS MERE OM HOTELLET

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Zion_450x555
2.usa.oplevelser-i-las-vegas..270x333
Dag 16Udflugt til Hoover Dam, indkøb og afslapning i Las Vegas

Om formiddagen kører vi mod sydvest til Hoover Dam, der ligger på grænsen mellem Nevada og Arizona. Dæmningen er 221 m høj og 379 m lang, og opsamler vand fra Coloradofloden til Lake Mead, der er en af verdens største kunstige søer. Det er en storslået konstruktion, som blev bygget i årene 1931-36 med over 100 tabte menneskeliv, og som er navngivet efter præsident Herbert Hoover. I dag producerer de 17 store vandkraftgeneratorer strøm til Nevada, Arizona og det sydlige Californien.

Tilbage i Las Vegas har du resten af dagen på egen hånd. Er du interesseret i at shoppe, har Las Vegas alt fra eksklusive shoppingcentre langs the Strip til outlet-butikker med mærkevarer til spotpriser, og bussen stopper ved en af de store outlet-butikker. Du kan tage en tur ned ad The Strip og opleve alt fra Eiffeltårnet til rutsjebanen i New York-bydelen og en sejltur i gondol i Venedig. En gåtur langs The Strip er meget underholdende, da de store kasinoer har spektakulære shows ude på gaden for at lokke kunder til. Selv om du ikke har planer om at spille din formue væk, er det helt legalt at kigge indenfor i de fantasifulde og overdådige kasinoer – og man tror næppe sine egne øjne! Hvis du har lyst, kan du jo prøve kræfter med BlackJack eller Rouletten. Selv om Las Vegas primært er en spilleby, er der også et par interessante museer, bl.a. The Neon Museum, hvor byens gigantiske neonskilte ender deres dage.

 

 

Her bor du

Excalibur Hotel & Casino

LÆS MERE OM HOTELLET

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

3.usa.oplevelser-i-las-vegas..555x450
Hoover_Dam_333x270
Dag 17Death Valley National Park

Vi forlader Las Vegas og kører mod Death Valley, som er den varmeste, tørreste og lavest beliggende nationalpark i USA. Ja, “dødens dal” er faktisk det varmeste sted i hele USA med temperaturer, der om sommeren nemt når op på 55 grader. Også landskabet går til ekstremer. Her finder man det laveste punkt i USA, Badwater Basin, der ligger 86 m under havets overflade. Mange stednavne inkluderer ord som ligkiste, helvede, djævel og begravelse, og det siger lidt om det barske landskab, som vi kommer til at opleve på den fascinerende køretur gennem Death Valley.

Vi fortsætter til Bakersfield, som blev grundlagt som guldgraverby i 1851, og her overnatter vi denne dag.

Bemærk venligst!
Det sker, at temperaturerne i Death Valley bliver så høje, eller at vejforholdene grundet vejret bliver så dårlige i parken, at vi ikke kan køre igennem parken. Skulle det ske, vil vi i stedet forsøge at arrangere et besøg i Red Rock Canyon vest for Las Vegas.

 

Her bor du

Four Points by Sheraton Bakersfield

LÆS MERE OM HOTELLET

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Death_Valley_iStock-1073447768
333x270
Dag 18Verdens højeste træer i Sequoia National Park

I dag skal vi tilbringe dagen i selskab med nogle af verdens højeste træer i den smukke Sequoia National Park. Parken er den næstældste nationalpark i USA efter Yellowstone og blev etableret i 1890. Sequoia er mest kendt for sine store mammuttræer, som er nogle af de højeste i verden – her i blandt træet General Sherman, som er verdens største kendte træ i omkreds.

Vi kører ind i parkens nordlige del og får undervejs rig mulighed for at lære mere om træerne og høre om deres historie. Hvis tiden tillader det, går vi en tur på Congress Trail, der starter ved General Sherman, inden vi kører vestpå ud af parken til Fresno, hvor vi overnatter.

 

 

Her bor du

La Quinta Inn by Wyndham Fresno Yosemite

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Sequoia_iStock-1452911237
Sequioa_333x270
Dag 19Storslået natur i Yosemite National Park

Glæd dig til storslåede naturoplevelser i USA’s mest populære og absolut en af de smukkeste nationalparker! Naturen er helt overvældende og med monumentale klipper og uforglemmelige udsigtspunkter – og om foråret, når smeltevandet fra Sierra Nevadabjergene giver vandfaldene kraft, bliver sceneriet om muligt endnu flottere. Dyrelivet er også et kapitel for sig, og selv om bjørne kan være meget sky, er det ikke usædvanligt, at de dukker op i vejkanten.

Efter nogle timer i parken kører vi vestpå til den charmerende storby San Francisco med den smukke beliggenhed ved Stillehavet.

Vi ankommer først på aftenen og overnatter her de næste to dage.

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Hotel & Suites Fisherman's Wharf

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Yosemite_USA_iStock-1340080964
iStock-972118570_333x270
Dag 20San Francisco med sightseeing og tid på egen hånd

På formiddagens sightseeingtur ser du nogle af storbyens seværdigheder, som f.eks. Fisherman’s Wharf, Union Square og den berømte Golden Gate, der siden 1937 har været byens vartegn, og du ser den fra mange forskellige vinkler – og hvis vejret tillader det, går vi også en tur hen over broen.

Eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. En mulighed kunne være en tur til fængselsøen Alcatraz, som tidligere var et af verdens bedst bevogtede fængsler. Fængslet lukkede i 1963 og er efterfølgende blevet en stor turistattraktion. Det skyldes ikke mindst, at det er tidligere fanger, der fortæller på rundturen, hvor du bl.a. bliver udstyret med en audioguide.
Husk at bestille billetter til Alcatraz i god tid hjemmefra, da der i perioder bliver hurtigt udsolgt (billetterne kan købes 3 måneder inden besøget på www.alcatrazcruises.com).

 

 

Her bor du

Holiday Inn Express Hotel & Suites Fisherman's Wharf

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-1340253850
iStock-1141438554_333x270
Dag 2117-Mile Drive, Monterey, vinsmagning og videre til Santa Maria

Vi tager afsked med San Francisco og kører sydpå til Monterey. Det var her i Monterey, at forfatteren John Steinbeck fandt inspiration til en række af sine romaner, f.eks. ”Et mægtigt gilde”, hvor gaden Cannery Row spiller en vigtig rolle.

Næste oplevelse bliver køreturen på 17-Mile Drive, der slynger sig igennem millionærernes paradis på den sydligste del af Montereyhalvøen, og hvor der naturligvis er tid til flere fotostop.

Vi fortsætter ind i landet ad hovedvej 101 til vi når Santa Maria, hvor vi overnatter. Området er kendt for sin blomstrende vinproduktion, og i løbet af dagen får vi mulighed for at smage nogle af Californiens fantastiske vine på en vinsmagning.

 

 

Her bor du

Radisson Hotel Santa Maria

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Big_Sur_Highway_1_iStock-1096740592
Napa_Valley_iStock-670755526_333x270
Dag 22Danskerkolonien Solvang, Santa Barbara og sightseeing i Los Angeles

Vi starter dagen med et besøg i Solvang – den danske koloni fra 1911, der blev grundlagt af tre danske immigranter, og sidenhen kom der mange flere til. I dag bor der ca. 5.500 mennesker i Solvang, og hver 10. har danske aner. Her finder vi kopier af Dybbøl Mølle, H.C. Andersens hus, Den lille Havfrue og en lille udgave af Rundetårnet.
Der bliver også tid til at gåtur gennem byen og nyde en kop kaffe med wienerbrød fra den danske bagerbutik.

Vi fortsætter turen sydpå til Santa Barbara, hvor mange Hollywoodkendisser har valgt at have adresse, og det er helt forståeligt! Her er en hyggelig atmosfære og skønne strande, så langt øjet rækker.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Los Angeles, hvor vi følger i filmstjernernes fodspor. Her besøger vi det berømte “Walk of Fame” på Hollywood Boulevard, og i Beverly Hills beundrer vi de store villaer og fashionable butikker på Rodeo Drive.

 

Her bor du

Fairfield Inn & Suites Los Angeles LAX/El Segundo

LÆS MERE OM HOTELLET →

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-531774711
Solvang_Los_Angeles_iStock-509467839_333x270
Dag 23De sidste oplevelser i Los Angeles og hjemrejse

I dag udforsker vi LA’s Downtown med Union Station, Chinatown og Walt Disney Concert Hall, inden turen slutter ved den legendariske Santa Monica Pier med udsigt over Stillehavet.

Herefter er det er tid til at sætte kurs mod lufthavnen og tage afsked med Los Angeles og USA for denne gang.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

iStock-1206006523
iStock-1315234143_333x270
Dag 24Ankomst til Danmark

Efter 24 dages eventyr i USA er der igen dansk jord under fødderne.

 

8.usa.rundrejser-i-usa-storbyferie-i-new-york.Dag_1.270x333

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
04. september 2024
Varighed24 dage
49.995 kr. pr. person
RejselederElena Plougmann
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund UDSOLGT
Afrejse fra København UDSOLGT
02. oktober 2024
Varighed24 dage
49.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
iStock-1451754987
iStock-519051216_333x270
iStock-1358147821_323x390
Los_Angeles_iStock-1363277938_323x390
iStock-500540985_333x270

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på gode 3-stjernede hoteller (ved nationalparkerne kan standarden være 2-stjernet)
 • 22 x morgenmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Philadelphia inkl. Liberty Bell og Independence Hall
 • Besøg ved Mount Vernon, George Washingtons plantageejendom
 • Byrundtur i Washington inkl. besøg på kirkegården Arlington
 • Besøg i kongresbygningen US Capitol
 • Udflugt til Gettysburg med spændende indblik i Den Amerikanske Borgerkrig
 • Besøg på ”Amish Farm and House”, hvor vi hører om amish-samfundet
 • Sejltur eller udflugten "Journey Behind the Falls" ved Niagara Falls
 • Sightseeingtur i New York
 • Besøg ved 9/11 Memorial og Museum
 • Sejlads ud til Frihedsgudinden og besøg på Ellis Island
 • Tid på egen hånd i New York eller byvandring med rejselederen
 • Besøg i Joshua Tree National Park
 • God tid i imponerende Grand Canyon National Park
 • Smukke Antelope Canyon og Horseshoe Bend
 • Nationalparkerne Bryce og Zion
 • Besøg på Freemont Street og The Strip i Las Vegas
 • Udflugt til Hoover Dam
 • Death Valley National Park med Badwater Basin (kan udgå pga. vejr-og vejforhold)
 • Verdens højeste træer i Sequoia National Park
 • Besøg i Yosemite National Park
 • Sightseeing og tid på egen hånd i San Francisco
 • Monterey og køreturen "17-mile drive"
 • Vinsmagning i Californien
 • Besøg i den danske koloni Solvang
 • Sightseeing i Los Angeles med blandt andet Hollywood Boulevard og Beverly Hills
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 19.995
 • Drikkepenge til chauffør, beregn ca. 3-5 $ pr. dag pr. person
 • ESTA: 21 $ (se mere under praktiske oplysninger)
 • Administrationsgebyr kr. 125

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL USA

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til USA med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i USA.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!