Eventyr i Østersøen – Stockholm, Ålandsøerne & minikrydstogt til Tallinn

4,3 UD AF 5

Denne rejse er en smuk kombination af historie, natur og kultur

Undervejs besøger vi de idylliske Ålandsøer og tre af Østersøens fascinerende hovedstæder. Glæd dig til Nordens Venedig, Stockholm, stemningsfulde Helsinki, der er rig på design og kultur, samt Europas bedst bevarede middelalderby, Tallinn.

Det er en rejse, hvor du får et rigt indblik i den historie og kulturarv, der omgiver Østersø-området. Det er lige fra den tidlige danske indflydelse i 1200-tallet i Estland, da Dannebrog faldt ned fra himlen, til de spor de russiske zarer har sat i form af smuk arkitektur, monumenter og kirker med de særlige, løgformede kupler. Vi vandrer rundt i gamle bydele med jugendfacader og flotte handelshuse og lagre som handelsfolk fra de gamle hansestæder fik anlagt. Og kongefamilierne har også sat deres spor med smukke haver og parker, flotte slotte og paladser.

Alt sammen noget vi oplever på tætteste hold, når vi tager Østersøen rundt på denne rejse i særklasse, der foregår med tog og skib. I byerne bor vi centralt, så du udover de programsatte udflugter har mulighed for at nyde de særlige kulturelle tilbud, der findes i en hovedstad, og derudover nyder vi minikrydstogter fra Åland til Helsinki og fra Tallinn tilbage til Stockholm.

Fra kr. 10.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er specialister og har stor faglig viden inden for hver deres felt, og de er samtidig dygtige formidlere af deres store viden om historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse på flotte 3- og 4-stjernede hoteller

2 overnatninger i indvendig delt dobbeltkahyt på minikrydstogt med Tallink Silja Line

 • En rejse i særklasse med tog og skib til Østersøens højdepunkter
 • Du oplever Sverige, Finland og Estland på én og samme tur
 • Du hører om Østersøens konge- og zarfamilier
 • Der venter smukke kirker, katedraler og domkirker
 • Du ser det bedste af Ålandsøerne
Beskrivelsen af hvad der er på billedet - SEO
Toompea_Hill_Tallinn_iStock-494254150_323-390
Tallinn_gade_iStock-1400603165_333-270
Eventyr_i_sters_en.Sk_rmbillede_2023-10-10_102901

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Højhastighedstog fra København til Stockholm

Vi sætter os godt til rette i lyntoget, der på 5½ time bringer os fra vores egen hovedstad, København, til Sveriges hovedstad, Stockholm.  Turen fører os gennem den smukke svenske natur, og vi oplever skiftende landskaber undervejs.

Midt på eftermiddagen er vi fremme ved Stockholms Centralstation, hvorfra vi kører i bus til vores hotel. Her tjekker vi ind og spiser en velkomstmiddag.

 

 

Her bor du

Elite Palace Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Aftensmad

 

17.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_1.555x450
10.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_1.270x333
Dag 2Byrundtur i Nordens Venedig, Stockholm, med Gamla Stan og Stockholm Slot

Stockholm bliver pga. sine 14 øer og 54 broer ofte omtalt som Nordens Venedig. Det er en smuk gammel by med en naturskøn beliggenhed omgivet af Mälaren-søen og Østersøen. Her er majestætiske bygninger, paladser og museer, som på smukkeste vis er vidne om byens 700 år gamle historie.

Vi tager til den hyggelige gamle bydel, Gamla Stan, hvor vi kommer igennem de charmerende brostensbelagte gader med smukt bevarede skæve bygninger, gotiske kirker, svenske designbutikker og indbydende caféer og restauranter.

Den royale families private residens er på Drottningholm Slot, som ligger lidt uden for Stockholm, men herinde midt i byen, lige uden for Gamla Stan, finder vi Stockholms Slot. Det er her Hans Majestæt Kongen og resten af den kongelige familie har deres personlige kontorer og afholder officielle møder. Vi besøger paladset, der minder om et romersk palads, bygget i barokstil af arkitekten Nicodemus Tessin. Paladset har mere end 600 værelser fordelt på elleve etager.

Der bliver lidt tid på egen hånd om eftermiddagen, inden vi om aftenen spiser middag på hotellet.

 

Her bor du

Elite Palace Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

16.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_2.555x450
7.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_2.270x333
Dag 3Oplevelser i Ålands hovedstad Mariehamn

Midt mellem Sverige og Finland ligger Ålandsøerne. Den selvstyrende øgruppe består af 6.700 øer og er hjem for ca. 30.000 fastboende. Ålændingene taler svensk, men faktisk tilhører øerne Finland og har eget, selvstyrende parlament, og i praksis fungerer Åland som en egen nation.

Øerne byder på en rig natur og et hav af kulturelle og historiske oplevelser at dykke ned i. Derudover er Åland kendt for sin lokalt producerede gastronomi med fokus på traditioner og respekt for naturen.

Vi ankommer til Åland først på eftermiddagen og tilbringer resten af dagen i “hovedstaden” Mariehamn, som bl.a. er kendt for sine strande og gader med trærækkehuse fra det 19. århundrede. Vi går en tur rundt i byen og mærker atmosfæren med de mange kunsthåndværksbutikker og caféer, inden vi om aftenen spiser middag på hotellet.

 

 

Her bor du

Park Alandia Hotel

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

11.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_3.555x450
2.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_3.270x333
Dag 4Ålands historie og videre til Helsinki

Efter morgenmaden begynder dagen med en bustur rundt på Åland. Her oplever vi blandt andet områdets specielle natur, som kan fremvise alt fra skove til enge og skærgårde.

Vi besøger også den velbevarede slotsruin Kastelholm Slot, hvis ældste dele kan dateres helt tilbage til 1300-tallet, og hvis historie også trækker tråde til Danmark. Ved Bomarsund Fæstning bliver vi klogere på Krimkrigen og Ruslands indflydelse i området, og på friluftmuseet Jan Karlsgården får vi et spændende indblik i livet på Åland i slutningen af 1800-tallet.

Der bliver naturligvis mulighed for at spise frokost i løbet af dagen, inden programmet afsluttes om bord på færgen til Helsinki, hvor vi også overnatter.

 

 

Her bor du

Silja Line

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

4.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_4.555x450
12.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_4.270x333
Dag 5Byrundtur i smukke Helsinki med klippekirken Temppeliaukio og videre til den estiske hovedstad Tallinn

Vi ankommer til Helsinki midt på formiddagen og begiver os straks på opdagelse i den finske hovedstad.

Vi kommer bl.a. til at se Senatstorvet med dets storslåede arkitektur. Midt på torvet står Zar Alexander II, som et symbol på Ruslands indflydelse på Finland i 1800-tallet og lige rundt om hjørnet nær havnen, finder vi den maleriske markedsplads, Kauppatori, hvor man kan købe en overflod af friske blomster, fisk og souvenirs.

Hævet over Senatstorvet finder vi Helsinki domkirke, Storkirken, som er vores næste stop. Kirken blev bygget i perioden 1830-52 til ære for Finlands storhertug, Zar Nikolaj I. af Rusland og har en imponerende kobberkuppel. Indtil Finlands uafhængighed i 1917 hed kirken Skt. Nikolajs Kirke.

En anden af byens særlige seværdigheder er klippekirken Temppeliaukio, der er bygget ind i den solide klippegrund. De rå indervægge, kobbertaget og et fantastisk lysindfald gennem 180 glaspaneler kendetegner kirken og giver en fremragende akustik.

Det sidste stop er Uspenskij Katedralen – den ortodokse katedral i neo-byzantinsk stil, der hæver sig mægtigt med sine røde mursten i bydelen Katajanokka. Dette er endnu et tydeligt eksempel på russernes indflydelse på den finske kultur og historie.

Sidst på eftermiddagen kører vil til havnen, hvorfra vi sejler til Estlands hovedstad Tallinn. Vi spiser middag i den smukke og farverige by, og tjekker ind på hotellet, hvor vi skal bo to nætter.

 

 

Her bor du

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

1.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_5.555x450
6.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_5.270x333
21.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_5.390x323
Dag 6Tallinn, hvor Dannebrog faldt ned, og byrundtur til byens UNESCO-fredede øvre og nedre bydele

Efter morgenmaden går vi en tur rundt i Tallinn. Ifølge legenden var det her, at Dannebrog den 15. juni 1219 dalede ned fra himlen under Valdemars Sejrs felttog, og Danmark og Estlands historie blev for evigt forbundet.

Valdemar Sejr anlagde en stor fæstning i udkanten af Tallinn, og byen fik sit navn, der på estisk betyder ”Den Danske By”. I dag troner fæstningsområdet over byen og er kendt som Dombjerget.

Det danske herredømme holdt i ca. 100 år, hvorefter man solgte landet til ridderordenen Den Tyske Orden. Den Tyske Orden dominerede områderne langs med Østersøens sydlige og østlige kyster og var en stormagt i området. Den tyske dominans i Tallinn varede til langt op i moderne tid, og det officielle sprog i Estland var tysk indtil landets selvstændighed i 1918. I 1940 blev Estland besat af Sovjetunionen og var en del af den indtil selvstændigheden i 1991.

Den gamle bydel ligger i hjertet af Tallinn og er delt i to: Den nedre bydel og Den øvre bydel.

Den øvre bydel er Dombjerget, også kaldet Toompea, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. Her beundrer vi den ortodokse Alexander Nevsky-katedral, der med sine spektakulære, løgformede kupler er en af de mest ikoniske bygninger i byen og med til at skabe et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.

Derefter ser vi Toompea-slottet, hvor det estiske parlament holder til. På toppen af slottets ene tårn kan man se et blåt, sort og hvidt flag vaje i vinden. Det er symbolet på Estlands uafhængighed.

Den nedre bydel, også kaldet All-linn, er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Denne bydel er centreret om Rådhuspladsen, Raekoja plats, der stadig er omgivet af den 2,5 km lange bymur og omkranset af middelalderbygninger.

Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422. Apoteket var så berømt, at den russiske zar bestilte medicin herfra. I dag fungerer apoteket som et moderne apotek, men i middelalderen blev der solgt miksturer lavet på slangeskind, gamle mumier og pulveriserede enhjørningehorn.

Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd til at gå på opdagelse i den gamle bykerne og se nærmere på nogle af de mange attraktioner og museer, som byen tilbyder.

 

 

Her bor du

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

8.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_6.555x450
9.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_5.270x333
Kongehaven_iStock-1302795505_323-390
Dag 7Nyd farverige Tallinn og minikrydstogt til Stockholm

Dagen er til fri disposition i farverige Tallinn, inden vi om eftermiddagen går om bord på færgen, som skal sejle os tilbage til Stockholm. Så hvis du skal nå de sidste indkøb, er det nu, rejsens souvenirs skal i hus! Rejselederen står naturligvis også til rådighed med tips og gode idéer til oplevelser på rejsens sidste dag i Tallinn.

Vi spiser afskedsmiddag og overnatter om bord på færgen.

 

 

Her bor du

Silja Line

 LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

14.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_7.555x450
Dag 8Højhastighedstog fra Stockholm til København

Vi spiser vores morgenmad ombord, imens færgen ligger til kaj i Stockholm havn. Derefter kører vi til togstationen for at blive ført gennem de svenske landskaber med højhastighedstoget fra Stockholm til Københavns hovedbanegård, hvor vi er fremme først på aftenen.

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

5.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_8.555x450

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
10. august 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
RejselederKristina L. Poulsen
Afrejse fraKøbenhavn
Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
Afrejse fra København Kontakt os på
70 22 66 00
[email protected]
07. september 2024
Varighed8 dage
10.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraKøbenhavn
Afrejse fra København
Stockholm_groen133746091_450-555
Tallinn_gamle_bydel_iStock-1402865210_333-270
18.sverige.eventyr-i-oestersoeen.Dag_5.390x323

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Togrejse København – Stockholm t/r
 • Færge Stockholm – Åland
 • Færge Åland – Helsinki
 • Færge Helsinki – Tallinn
 • Færge Tallinn - Stockholm
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Overnatning på Silja Line fra Åland til Helsinki
 • Overnatning i indvendig delt dobbeltkahyt på minikrydstogt med Tallink Silja Line
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Gamla Stan i Stockholm
 • Besøg på det Kongelige Palads i Stockholm
 • Sightseeing på Ålandsøerne
 • Byrundtur i Estlands hovedstad Tallinns øvre og nedre bydel, en af Europas bedst bevarede middelalderbyer
 • Byrundtur i den finske hovedstad Helsinki med besøg i Klippekirken, domkirken og den ortodokse Uspenskij Katedral
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.795
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt kr. 1.475
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt kr. 2.950

Mød din rejseleder

NÅR REJSEN GÅR TIL SVERIGE, FINLAND & ESTLAND

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Sverige, Finland & Estland med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Sverige, Finland & Estland.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!