Nordlys og vintermagi – med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

Stik til søs på verdens smukkeste sørejse, hvor polarnætter, nordlys og snelandskaber fortryller 

Sørejsen tager sin begyndelse i Bergen, der ligger smukt placeret mellem Norges to største fjorde og byder på både fossende vandfald og majestætiske fjeldsider. Herfra sejler du nordpå med den ikoniske Hurtigruten langs den gamle vikingerute og besøger både eventyrlige Ålesund, historiske Trondheim og den arktiske hovedstad, Tromsø.

Undervejs kommer du på spændende udflugter – bl.a. til charmerende Bodø kendt for verdens kraftigste malstrøm, Saltstraumen, hvor havets kræfter maler ærefrygt i ansigtet. Du besøger også toppen af Europa på Nordkap, hvor udsigten over det barske Barentshav fra toppen af det 307 m høje klippeplateau er noget helt særligt.

Jo længere du bevæger dig mod nord, desto mere svinder dagslyset hen, og vinterens mørke tager over som en dramatisk kontrast til de sneklædte hvide fjeldtinder. Du krydser også polarcirklen, hvor polarnætterne fra slutningen af november hersker, hvilket sikrer de bedste chance for at opleve nordlysets farverige dans på den nordlige nattehimmel – et spektakulært skue!

Du lægger til sidst til kaj i kongekrabbernes Kirkenes ikke langt fra den russiske grænse.

Find din indre polar-eventyrer frem til en mageløs rejse gennem Norges billedskønne farvande, hvor tindrende stjernehimle, snedryssede landskaber, dansende nordlys og frostklar luft danner rammen om det ultimative vintereventyr.

Fra kr. 20.995

Den endelige pris afhænger af de specifikke rejsedatoer, hotelværelse osv.

8 dage med dansk rejseleder

Vores rejseledere er passionerede eksperter med et hjerte, der banker for Norge. De glæder sig til at dele deres store viden om landets historie, kultur og natur

Overnatning

Ophold i delt dobbeltværelse i Bergen og indvendig kahyt på krydstogtskibet

 • Du oplever en af verdens smukkeste sejlruter – med gode chancer for at se nordlys 
 • Du kommer på byrundtur i Bergen, Trondheim og Tromsø
 • Du nyder den flotte udsigt med Fløi-banen
 • Du krydser polarcirklen på dag 5 
 • Du kommer på udflugt til Nordkap, Bodø og verdens kraftigste malstrøm – Saltstraumen
Smuk udsigt ombord på Hurtigruten i de norske fjorde
Flot sneklædt vinterlandskab nær Trondheim
Bryggen i Bergen om vinteren
Kort over rejsen

Dagsprogram

Fold alle dage ud
Dag 1Ankomst til Bergen med tid på egen hånd

Rejsen begynder i Bergen, der ligger kilet ind mellem Norges to største fjorde, Hardangerfjorden og Sognefjorden, hvor majestætiske fjeldsider, fossende vandfald og fabelagtige fjordlandskaber kendetegner landskabet. Vi tjekker ind på hotellet, hvorefter dagen er til fri disposition.

Rejsende fra København ankommer om eftermiddagen, mens rejsende fra Billund først ankommer sent om aftenen.  

 

 

Her bor du

Thon Hotel Orion

LÆS MERE OM HOTELLET →

 

Nordlys over Bergen
Dag 2Byvandring i Bergen og til søs ad den gamle vikingerute Hjeltefjord

Vi bruger dagen på at udforske den smukt beliggende hansestad Bergen, der blev grundlagt i 1070. På en byvandring oplever du bl.a. den UNESCO-fredede Bryggen med de ikoniske træhuse, mens du hører om byens historie og store betydning for handlen ikke bare i Norge, men i store dele af Europa.

Vi slutter turen af med at tage Fløibanen 320 m op til toppen af bjerget Fløyen. Den historiske kabelbane er fra 1918 og er den eneste af sin slags i Norge. På den 5-8 minutter lange tur op ad den stejle fjeldside åbenbarer en udsigt sig, som blot bliver smukkere og smukkere for hver højdemeter, der forceres, indtil udsigten kulminerer med et storslået udsyn over hele Bergen og fjordlandskabet. 

Herefter er dagen fri til egne oplevelser. I det centrale Bergen finder du et varieret udbud af god mad, hvor du endelig skal prøve at forkæle smagsløgene med skillingsbolle, der er Norges lækre variant af kanelsnegle. Det er også værd at lægge vejen forbi Fisketorget, der er et af Norges mest kendte udendørsmarkeder, og som siden 1200-tallet har været mødested, når sulten har meldt sig. Du finder blandt andet friskfanget fisk, lokalt producerede råvarer fra områdets gårde og en indendørs torvehal fyldt med delikatesser.

Til aften begiver vi os til havnen, hvorfra vores sørejse begynder. Om bord på skibet kan du nyde det første af mange lækre måltider med friske råvarer fra den lokale kyst, mens vi forlader Bergen ad den gamle vikingerute i Hjeltefjord.

 

AFSEJLING FRA BERGEN: 20.30

 

 

 

Her bor du

M/S Kong Harald

LÆS MERE OM SKIBET →

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Aftensmad

 

Opgradering til andre kahytter

Opgradering til udvendig uspecificeret kahyt med udsigt – Polar outside (USPO) 

 4.195 kr. pr. voksen i dobbeltkahyt

6.295 kr. pr. voksen i singlekahyt

 

Opgrader kahytten til en udvendig uspecificeret kahyt med udsigt, og ligger oftest på nederste eller midterste dæk. Kahytterne har seng, TV, stol og et badeværelse med brusebad og toilet samt hårtørrer.

 

LÆS MERE

Opgradering til udvendig uspecificeret uden garanteret udsigt – Arctic Superior (USPD) 

5.595 kr. pr. voksen i dobbeltkahyt

8.395 kr. pr. voksen i singlekahyt

 

Opgrader værelset til en udvendig uspecificeret kahyt med udsyn til promenadedæk. Kahytterne ligger på skibets to øverste dæk og er indrettet med seng, TV, stol, kaffe- og tefaciliteter samt et badeværelse med brusebad og toilet.

 

LÆS MERE

Bryggen i Bergen
Fløibanen med flot udsigt over Bergen klædt i sne
Dag 3Art nouveau-arkitektur i Ålesund, billedskønne Hjørundfjord og besøg på 500 år gammel slægtsgård i Sæbø

Om formiddagen lægger vi til kaj i Ålesund, der ligger ved Geirangerfjordens udmunding. Her nyder vi formiddagen og har god af tid til at gå på opdagelse i byens unikke art nouveau-arkitektur, der paradoksalt nok er resultatet af en katastrofe. Størstedelen af byen blev nemlig raseret og ødelagt af en frygtelig brand i 1904, men genopbygningen blev gennemført i klassisk jugendstil, hvilket har medført, at byen i dag er som taget ud af et eventyr. Når du går rundt i gaderne, fortrylles du af bugtede linjer, bladformede udsmykninger og afrundede tårne over alt du kigger hen, og fra Akslafjeldet midt i byen kan du gå de 418 trin op til toppen og blive belønnet med en magisk panoramaudsigt. 

Efter vores tur rundt i Ålesund skifter vi sejladsen ud med en køretur i bus til Hjørundfjord, hvor vi atter stikker til søs – denne gang ombord på det fine vintageskib M/S Bruvik fra 1949. Fra skibets klassiske og nostalgiske rammer nyder vi det fortryllende fjordlandskab, der glider forbi os. Sejlturen tager os til Sæbø og undervejs gør lokale guider os klogere fjordens historie og samfund. Fra Sæbø tager vi til slægtsgården Rekkedal Gjestehus, hvis historie går helt tilbage til det 16. århundrede. Vi bliver budt velkommen af 20. generation, der fortæller om gårdens 500 år lange historie og forkæler os med et måltid af lokale og bæredygtige råvarer og nøje udvalgte vine. Herefter får turen tilbage til Ålesund, hvor vi om aftenen fortsætter ad Hurtigruten mod Molde, hvor der er et kort stop. 

 

TIDER I HAVN:
Florø: 02.45 - 03.00
Måløy: 05.15 - 05.30
Torvik: 08.20 - 08.30
Ålesund: 09:45 - 20:00
Molde: 22.35 - 23.05

 

Her bor du

M/S Kong Harald

LÆS MERE OM SKIBET →

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Udsigt ud over sneklædte Ålesund med fjelde i baggrunden
Fyr i Ålesund med snedækkede fjelde i baggrunden
Bådbro i Søbo med udsigt til træhuse, fjelde og vinterlandskab
Dag 4På opdagelse i historiske Trondheim

I dag bevæger vi os ind i regionen Trøndelag, der er kendt for sit landskab af bugtede bakker, lavtliggende kystbyer og grønne marker drysset med idylliske bondegårde. 

Op ad formiddagen lægger vi til kaj i Trondheim, som er Norges tredjestørste by. Den gamle by er rig på historie, kultur og charmerende arkitektur og omgiver af smuk natur. Her kan du på en byrundtur i selskab med rejselederen blandt andet se frem til at opleve den majestætiske domkirke Nidarosdom, der er et vigtigt pilgrimsmål og symbol på norsk middelalderhistorie. Tre dronninger og syv konger er blevet kronet her, og det imponerende bygningsværk anses som Norges vigtigste kirke.

Ved siden af domkirken ligger Ærkebispegården, hvor man kan se Norges kronjuveler, og i nærheden findes byens gamle bro, som markerer indgangen til det gamle hansestad-kvarter Bakklandet. Her står farverige træhuse på pæle langs elven, og Kristiansten Fæstning tilbyder en smuk panoramaudsigt over byen og fjorden. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd til at udforske det sidste af Trondheim, inden vi atter sejler mod nordvest, hvor vi passerer det okkerfarvede Kjeungskjær Fyr på vej mod charmerende Rørvik.

 

TIDER I HAVN:
Kristiansund: 02.45-03.00
Trondheim: 09.45-12.45
Rørvik: 21.40-22.00

 

 

Her bor du

M/S Kong Harald

LÆS MERE OM SKIBET →

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Domkirken Nidarosdom i Trondheim
Hyggelig sneklædt gade i Trondheim
Dag 5Vi krydser polarcirklen, Ørnes, burundtur i Bodø og verdens kraftigste malstrøm – Saltstraumen

Om morgenen krydser vi Den arktiske Polarcirkel, hvilket fejres på dækket med en lille ceremoni i form af en traditionel, arktisk tradition, der uden tvivl får os til at vågne.

Kl. 10 lægger vi kort til i Ørnes, inden vi fortsætter til Nordnorges næststørste by, Bodø. På vej hertil er der udsigt til Børvass’ fjeldtoppe, og på en tur rundt i Bodø oplever du både indbyggernes gæstfrihed og naturens kræfter. Byens kulisse udgøres i løbet af året af både midnatssol og nordlys grundet byens beliggenhed på de nordlige breddegrader. På denne rejse besøger vi Bodø, inden polarnætterne hersker fra december. Vi går en tur rundt i byen og nyder den særlige stemning af årets sidste og svindende lys, inden solen i december aldrig står op. Forventningsfulde har vi nu også krydset grænsen til det nordligste nord, hvor vi i døgnets mange mørke timer har de allerstørste chancer for at opleve nordlyset folde sig ud for fuld kraft. 

Vi skal også udforske det, Bodø er allermest kendt for. Nemlig verdens stærkeste malstrøm – Saltstraumen. Fire gange om dagen presses 400 millioner kubikmeter vand ind eller ud gennem en kun 150 meter bred og 31 meter dyb passage, hvilket skaber den kraftfulde tidevandsstrøm. Når strømmen er kraftigst, kan der opstå op til 10 meter brede strømhvirvler.

Synet har gennem århundreder imponeret og inspireret både kunstnere og forfattere. Hvis du kan løsrive blikket fra vandets utrolige kræfter, kan du mod himlen være heldig at spotte havørne og andre havfugle. Langs bredden ser vi også et særpræget klippefænomen, hvor klippen har markante mønstre. Det skyldes, at klippen for mere end 250 millioner år siden blevet foldet under enormt pres, også kaldet kaledonisk foldning. 

Som en lille souvenir får du en pakke saltflager med hjem, der er produceret Saltstraumen.

Fra Bodø går turen videre med kort stop i Stamsund og Svolvær i løbet af aftenen.

 

TIDER I HAVN:
Brønnøysund: 01.35 - 01.45
Sandnessjøen: 04.35 - 04.50
Nesna: 06.00 - 06.10
Ørnes: 10.00 - 10.10
Bodø: 13.05 - 15.20
Stamsund: 19.15 - 19.40
Svolvær: 21.20 - 22.15

 

 

 

Her bor du

M/S Kong Harald

LÆS MERE OM SKIBET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Bodø Havn med fiskerbåde og flot blå himmel
Bodø Havn med røde fiskerhuse og flot blå himmel
Strømhvirvel i Saltstraumen ud for Bodø
Dag 6Den arktiske hovedstad Tromsø – Porten til Ishavet

Om morgenen lægger vi til i Harstad, hvor det er muligt at gå en fredelig tur og se byen vågne. Efter et kort stop fortsætter skibet til Finnsnes.

I horisonten kan vi ane Tromsø, midt i den arktiske vildmark mellem Lofoten mod syd og verdens ende mod nord. Sidst på efteråret titter solen kun sparsomt op over horisonten, og blot fire timers dagslys kaster solen af sig, inden polarnætterne sænker sig over vildmarken som en dyne af mørke og ro. De mørkepolarnætter kombineret med, at vi nu finder os lige under nordlysovalen bevirker, at vi nu er et af de steder på kloden, hvor nordlyset viser sig allermest, hvilket sikrer os gode chancer for at opleve det magiske naturfænomen, når mørket falder på.

I løbet af 1800-tallet blev Tromsø desuden kendt som ”Nordens Paris” på grund af de velklædte damer og beboernes sofistikerede adfærd, og Tromsø er også i dag en kulturel by, som de studerende sætter deres præg på.

Byen har et kønt, gammelt centrum med velbevarede træhuse fra 1800-tallet, for Tromsø undgik de store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Vi passerer Tromsøs domkirke, der er et af byens vartegn. Kirken blev bygget i 1861 og er verdens nordligst beliggende lutherske domkirke. Tromsø var i middelalderen et kirkeligt centrum, hvor folk kom roende over havet langvejs fra, og det betød handel i byen. Lige over for domkirken står en statue af polarforskeren Roald Amundsen, og det var fra Tromsø, han begav sig ud på sin sidste ekspedition. Hans polarekspeditioner skal vi senere på dagen følge i sporene på. 

Tromsø kaldes ”Porten til Ishavet”, fordi den har været udgangspunkt for polarekspeditioner, men selv om byen ligger 350 km nord for polarcirklen, er der et mildt klima på grund af den varme Golfstrøm. Vi har 4 timer til rådighed i byen, som blandt andet byder på en guidet byrundtur med rejselederen og et besøg på byens Polarmuseum, hvor vi bliver klogere på historien om norsk fangst, polarekspeditioner og arktisk videnskab. Her følger vi i sporet på en af verdens mest berømte polarforskere, nemlig Roald Amundsen. Roald Amundsen er kendt for at have fundet Nordvestpassagen samt at have ledt verdens første til ekspedition, der nåede frem til Sydpolen.

Efter besøget på Polarmuseet går vi atter om bord på skibet, hvor vi fortsætter vores sørejse nordpå, mens vi spejder efter glimt af nordlyset fra rælingen.

 

TIDER I HAVN:
Stokmarknes: 01.30 - 01.40
Sortland: 02.55 - 03.10
Risøyhamn: 04.35 - 04.50
Harstad: 07.10 - 07.45
Finnsnes: 11.00 - 11.30
Tromsø: 14.15 - 18.15
Skjervøy: 22.10 - 22.25

 

Her bor du

M/S Kong Harald

LÆS MERE OM SKIBET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Hyggelige Tromsø Havn i solnedgang
Spækhuggere i fjord nær Tromsø om vinteren
Nordlys over Tromsø
Nordlys over Tromsø by med sneklædte fjelde i baggrunden
Dag 7Hammerfest med Meridiansøjlen og besøg ved Europas nordligste punkt, Nordkap

Skibet fortsætter til Hammerfest, hvor Meridiansøjlen er rejst til minde om den første officielle måling af jordens nøjagtige størrelse og form. Buens målestationer ligger i ti lande fra Fuglenes ved Hammerfest til Ukraines Sortehavskyst og er på UNESCOs verdensarvsliste. Da Hammerfest blev grundlagt var den i øvrigt verdens nordligste by og ligger på nogenlunde samme breddegrad som de nordligste dele af Sibirien og Alaska. Den nordlige beliggenhed betyder, at polarnætterne vinder indpas i slutningen af november, hvorfor døgnet domineres af den mørke himmel, hvor vi naturligvis håber, at nordlyset vil lyse op for os. Vi har heldigvis gode chancer, for på denne tid af året titter solen kun op over horisonten knap en time om dagen. 

Vi ankommer til Honningsvåg i løbet af formiddagen. Hovedattraktionen her er naturligvis et besøg på Europas nordligste punkt, Nordkap. Her kan du stå på kanten af klippen med det ikoniske klode-monument og stirre ud over havet vel vidende, at Svalbard-øerne er næste (og eneste) stop inden Nordpolen. Vi tager bussen hertil og nyder synet fra plateauet 307 meter over Barentshavet.

Inden vi når rejsens nordligste anløbshavn Mehamn, kan du tæt på landsbyen Kjøllefjord få øje på det gamle offersted Finnkirka, som det oprindelige samiske folk brugte. Efter disse to korte stop, sejler vi videre til dagens sidste stop i Berlevåg, hvor vi måske ser det høje Slettnes Fyr blinke øverst fra en klippe med udsigt over Barentshavet.

 

TIDER I HAVN:
Øksfjord: 01.50-02.00
Hammerfest: 05.05-05.45
Havøysund: 08.30-08.45
Honningsvåg: 10.55-14.30
Kjøllefjord: 16.40-17.00
Mehamn: 18.55-19.15
Berlevåg: 22.00-22.10

 

 

 

Her bor du

M/S Kong Harald

LÆS MERE OM SKIBET →

Måltider inkluderet

Morgenmad   Frokost   Aftensmad

 

Udsigt over Hammerfest by og snedækkede fjelde
Nordkap og udsigt ud over Barentshavet
Udsigt over smukt snedækket landskab nær Nordkap
Dag 8Ankomst til Kirkenes og hjemrejse

Vi slutter rejsens oplevelser, når vi lægger til kaj i Kirkenes, omtrent 400 kilometer nord for Polarcirklen. Her i den yderste nordøstlige del af Norge befinder du dig blot få kilometer fra den russiske grænse, og man bemærker hurtigt de kulturelle påvirkninger fra nabolandet.

Vi forlader skibet og begiver os til lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter om formiddagen.

 

TIDER I HAVN:
Båtsfjord: 00.00-00.30
Vardø: 03.30-03.45
Vadsø: 06.55-07.10
Kirkenes: 09.00

 

 

 

Måltider inkluderet

Morgenmad

 

Udsigt over Kirkenes med huse, fjord og krydstogtskib i snedækket landskab

Afrejsedatoer

Afrejse dato
Varighed
Pris pr. person
Rejseleder
Afrejse fra
10. november 2024
Varighed8 dage
20.995 kr. pr. person
Rejseleder
Afrejse fraBillund, København
Afrejse fra Billund
Afrejse fra København
Tromsø Havn med fiskbåde og tysmørke
Ishavskatedralen i Tromsø
Vintersol gennem strikhandsker

Rejsen inkluderer

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse i Bergen
 • Overnatning i indvendig uspecificeret kahyt (Polar Inside - USPI)
 • Al transport og udflugter jf. program
 • 1 x morgenmad på hotellet i Bergen
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) under hele sejladsen 
 • Byrundtur i Bergen 
 • Tur med Fløibanen
 • Sejltur på Hjørundfjord
 • Byvandring i Trondheim
 • Udflugt til Bodø og Saltstraumen
 • Byrundtur i Tromsø (ekskl. entré til Polarmuseet)
 • Udflugt til Nordkap
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 5.295
 • Opgradering til udvendig uspecificeret dobbeltkahyt med udsigt – Polar outside (USPO) kr. 4.195
 • Opgradering til udvendig uspecificeret dobbeltkahyt uden garanteret udsigt - Arctic Superior (USPD) kr. 5.595
 • Opgradering til udvendig uspecificeret singlekahyt med udsigt - Polar outside (USPO) kr. 6.295
 • Opgradering til udvendig uspecificeret singlekahyt uden garanteret udsigt - Arctic Superior (USPD) kr. 8.395
 • Administrationsgebyr kr. 125

Hoteller på rejsen

NÅR REJSEN GÅR TIL NORGE

Få styr på pas, visum, vaccinationer, klima & valuta

Når du tager afsted på en rundrejse til Norge med dansk rejseleder, er der nogle praktiske oplysninger, som du skal have styr på både før, under og efter rejsen. Nedenfor finder du et overblik over al den relevante praktiske information såsom pas- og visumregler, lokale skikke og gode råd til din rejse i Norge.

 

Dansk_pas
Globus

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!