Search The Blog

Nulstil
Australiens forunderlige dyreliv

Australiens forunderlige dyreliv

Få lande i verden kan prale af at have et så mangfoldigt dyreliv som Australien

Kænguruer, koalaer og emuer er blot nogle af de mange fantastiske dyr, du kan gå på opdagelse efter, når du besøger landet Down Under. Faktisk lever hele 80 % af verdens pattedyr, planter og firben kun i Australien. Og hvad med de giftige slanger og edderkopper, spørger du? De er naturligvis også en del af oplevelsen, for når du lægger alt sammen, er det alsidige australske dyreliv en af de absolut bedste grunde til at besøge landet.

Hvilke dyr oplever du med garanti på din rejse til Australien? Hvor gemmer de sig? Og hvad med de farlige dyr? Lad os sammen tage en tur ind i det fantastiske, australske dyreunivers.

 
24.australien.oplevelser-i-australien..390x323
4.den-australske-vestkyst-2-uger-i-autocamper.Dag_14.390x323
6.australien.australien..555x450

Australiens kænguruer

Har du tidligere været i Australien, så har du uden tvivl stiftet bekendtskab med Australiens hoppende nationaldyr – nemlig de nysgerrige kænguruer eller ”roos”, som australierne også kalder dem. Men vidste du, at der faktisk findes mere end 50 forskellige arter af kænguruer? Og det er bare i Australien alene. Hertil kommer der flere andre arter, som lever i Ny Guinea og på de omkringliggende øer. De største kænguruer, du kan opleve i Australien, er de røde kæmpekænguruer. De kan blive helt op til to meter høje og 90 kg tunge. Det er en ordentlig kleppert. Så finder du pludselig dig selv stå i øjenhøjde med en af disse, kan det godt virke en smule frygtindgydende.

Du vil med garanti også støde på de såkaldte wallabies, der kendetegner nogle af de lidt mindre kænguruarter i Australien og som er utroligt søde at se på. Sørg derfor for at opleve dem på din Australien-rejse.

Australiens dovne koalaer

Ud over kænguruen er koalaen nok det ultimative favoritdyr i Australien. De søde, små koalaer lever i den østlige del af Australien og er – modsat hvad mange tror – ikke bjørne, men pungdyr. Koalaerne kan sove op til 18 timer i døgnet og lever praktisk talt i eukalyptustræer, også om natten. Det er derfor heller ikke så underligt, at deres kost udelukkende består af eukalyptusblade. Faktisk spiser den enkelte koala op til 1 kg blade om dagen. Koalaen er et af de få dyr, der rent faktisk kan tåle eukalyptusblade. Bladene er fyldt med giftstoffer og indeholder relativt få næringsstoffer samtidig med, at det kræver megen energi fra koalaerne at fordøje dem. Derfor sover dyrene mange timer ad gangen for at spare på energien. Så selv om koalaerne ifølge myten menes at blive bedøvet af eukalyptusbladene, så er dette altså ikke rigtigt.

Glædende lave i mørke på The Big Island, Hawaii
Bjerglandskab på Hawaii

Australiens største fugl: Emuen

Som Australiens største fugl og verdens næststørste efter strudsen kan emuen blive helt op til 1,9 meter høj. Emuerne lever over det meste af Australien, dog primært på fastlandet, og deres føde består primært af planter og visse insekter. Med en vægt på op til 54 kg er det ikke så underligt, at fuglene ikke kan flyve. De kan derimod løbe enormt hurtigt, og så er de samtidig gode svømmere. Og modsat mange andre fuglearter, så er det her hannen, der står for at bygge rede og ruge på æggene. Kom helt tæt på de ikke-flyvende emuer på en tur outback.

Australiens usædvanlige dyr: Næbdyret

I de østlige egne af Australien og på Tasmanien kan du opleve et af verdens mest usædvanlige dyr – nemlig ”platypus”, bedre kendt som næbdyret. Navnet ”platypus” betyder flad fod og var det første videnskabelige navn, dyrene fik. Dette mærkværdige dyr minder mest af alt om en sammensætning af flere dyr: Dens brede næb minder unægteligt om en ands, den har svømmehud mellem tæerne som en odder, og dens flade hale minder utrolig meget om bæverens. De er samtidig gode svømmere og er afhængige af deres næb for at jage, eftersom de hverken kan se eller høre særlig godt, når de dykker. Se f.eks., om du kan spotte de specielle næbdyr på en tur til Eungella National Park.

Glædende lave i mørke på The Big Island, Hawaii
Bjerglandskab på Hawaii

Farlige dyr i Australien

Det helt store spørgsmål: Er der farlige dyr i Australien? Svaret er ja.

De fleste af os vil nok helst undgå at møde en ukendt slange eller en giftig edderkop, når vi besøger et fremmed land. I Australien lever nogle af verdens farligste dyr, men tager du dine forholdsregler og følger eksperternes råd, så er der ikke grund til at bekymre sig om at møde disse undervejs på din rejse. Og bare rolig, man går ikke ligefrem og snubler over giftige dyr, når man færdes i Australien.

Har du tidligere været i Australien, men har endnu ikke været en tur ude i den australske regnskov, så kan det helt klart anbefales at tage på en guidet tur derud. Her er nemlig – foruden den smukke og uberørte natur – et væld af farverige fugle, rotte- og trækænguruer, pungdyr, de mærkværdige kasuarer og et hav af andre spændende smådyr, som du kan gå på opdagelse efter. Og selv om det også er ude i regnskoven, at mange af de farlige australske slanger og edderkopper lever, er der ingen grund til at bekymre sig – guiderne har nemlig helt styr på, hvor de farlige dyr gemmer sig og ved præcist, hvordan du skal forholde dig, hvis du skulle møde et af disse væsener.

Går du og gruer for at møde farlige dyr i Australien, er der derfor ingen grund til at vente med at tage afsted. Australien er nemlig et helt fantastisk rejseland med alverdens muligheder, der venter på at blive udforsket. Find din næste rejse til Australien og oplev landets alsidige dyreliv.  

 

Glædende lave i mørke på The Big Island, Hawaii
Bjerglandskab på Hawaii

Your feelings about the post?

Næste artikel

Hvornår skal man rejse til Australien?

Hvornår skal man rejse til Australien?

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!