Oplev Canada

Et land fyldt med fantastisk, uspoleret natur

Det kan til tider synes som om, Canada har rollen som ”det glemte rejseland” – landet gør ikke så meget væsen af sig, opfører sig ordentligt og bralrer ikke op som sin storebror, USA. Men der venter virkelig en verden af kæmpestore oplevelser, når du rejser til Canada.

Her står storbyerne ikke tilbage for andre af verdens metropoler, og du kan lade dig forbløffe af de enestående landskaber med turkisblå bjergsøer i Rocky Mountains, snedækkede bjergtoppe, frodige skove og prærielandskaber, der er som taget ud af en gammel western.

Icefield_Parkway_Autocamper_iStock-1318715659_323-390
Bj_rne_Khutzeymateen_Provincial_Park_British_Columbia_iStock-1156933652_1__333-270

Sådan kan du opleve Canada 

Oplevelser og dagsture i Canada

Til lands
Hvaler_Vancouver_Island_BC_iStock-1136890610_1__450-555
Vancouver_gade
Vancouver_skyline1

Natur og kultur side om side

Vil du gerne have natur og kultur på samme tid, kan du rent faktisk godt få i både pose og sæk, når du rejser til Canada. Ved at besøge Vancouver får du både smuk natur og spændende storbypuls sendt gennem nervebanen. Metropolen Vancouver ligger med en usandsynlig smuk placering ved Stillehavet og er en af de få storbyer, hvor naturoplevelserne er inden for rækkevidde. Du behøver f.eks. ikke at tage længere end til Stanley Park, der er et 400 ha stort naturområde med strande og udsigtspunkter.

Canadas franske ansigt

Vil du udforske nogle af de andre spændende storbyer, når du rejser til Canada, kan du udforske østkysten, hvor du bl.a. finder hovedstaden, Ottawa, og den største by, Toronto. Det er også her på østkysten, du får historien om dengang, området hørte under Frankrig. Lige siden de første franske pelshandlere slog sig ned ved St. Lawrence River i 1600-tallet, har fransk sprog og kultur været dominerende i provinsen Québec.

I Canada er de to officielle sprog engelsk og fransk, men i Québec-provinsen er det eneste officielle sprog fransk.  Montreal er den største fransktalende by uden for Frankrig, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at du var i Paris, når du bevæger dig rundt i bybilledet, læser menukort og hører folk tale sammen. Québec er landets ældste by og blev grundlagt i 1608, og er også hovedstaden i provinsen. Quebecs gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste og gennemskæres af en 5 km lang bymur, der inddeler byen i en øvre del (Haute-Ville) og en nedre (Basse-Ville).

Toronto_skyline_iStock-626545182_450-555
Solnedgang_Quebec_City_Chateau_Frontenac__iStock-526215999_333-270
Springende_Hval_Vancouver_iStock-590268314_333-270
Totem_Poles_Stanley_Park_Vancouver_BC_iStock-480916038_450-555

Dyreliv, totempæle og indianerhistorie på Vancouver Island

Ligesom USA har Canada også en rig indiansk historie, da indianerstammer som bekendt levede her, inden de europæiske nybyggeres ankomst til landet. Samme dramatiske forhistorie og nuværende vilkår, som de amerikanske indianere, gør sig gældende i landet, og vil du lære mere om den oprindelige befolkning, kan du på din rejse til Canada bl.a. besøge Vancouver Island, der ligger en lille færgetur fra Vancouver.

Her finder du bl.a. landets arealmæssigt mindste by, Duncan, der med rette kan kalde sig for ”Totempælenes by”, da der rundt omkring i byen er rejst ikke mindre end 80 totempæle. Byen har et fint museum, og du kan tage med på en gratis ”totem-rundvisning” rundt i byen, hvor du får et indblik i vestkystindianernes historie.

Også dyrelivet er fantastisk, og du kan være så heldig at spotte grizzlybjørne i vejsiden eller se bævere, murmeldyr, hvidhovedede ørne, canadagæs og bjerggeder. Hvis du gerne vil opleve hvaler, er Vancouver Island et must, da det er et af de bedste steder i Canada at se hvaler. Farvandet ud for Vancouver Island er levested for spækhuggere, vågehvaler og gråhvaler, som om foråret svømmer i store flokke forbi øen.

Du kan også opleve Canada på en rejse med dansk rejseleder

På en rundrejse i Canada lærer du undervejs en masse om landet, takket være de dygtige rejseledere vi bruger. En rundrejse til Canada med dansk rejseleder er et godt valg, hvis du vil introduceres til de bagvedliggende historier, der findes overalt – men er også helt lavpraktisk et dejligt bekvemt valg, da rejselederen sørger for alt det praktiske.

 

Elg_Jasper_NP-iStock-1208695753_333-270
NIagara_Falls_Horseshoe_Ontario_iStock-1346270784_450-555

Sådan bestiller
du en rejse

Ring på 70 22 66 00 eller fortæl

os om jeres drømmerejse her

Group_6553
Group_6554
Group_6555

Fortæl os om din drømmerejse, så tager vi en snak om hvordan vi får drømmen til at gå i opfyldelse

Efter en god snak om dine drømmerejse laver vi en rejseplan, skræddersyet præcis efter dine ønsker

Når rejseplanen er lige efter dine drømme, booker vi rejsen, så du bare skal glæde dig!

Inden du rejser

Pas og visum

Valuta og toldregler

Vaccinationer, medicin & krav til fysisk formåen

Rejseforsikring

Bagage

Når du er afsted

Hoteller og transport

Mad og drikke

Møde med en anden kultur

Klima

Fakta om Canada

Lokale forhold

Tidsforskel

Drikkepenge

Sikkerhed

Elektricitet, mobil & Wi-fi

Rygning

Ideer til indkøb

Tilmeld dig vores
nyhedsbrev

Få inspiration, tilbud og invitationer til rejseevents

Bliv opdateret med de bedste tilbud, nye rejsemål, invitationer til gratis rejseforedrag, rejsetips og spændende indhold fra vores rejseblog.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om ugen – og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi ses i din indbakke!